به گزارش ایرنا، محمد فرهادی روز سه شنبه در بازدید از مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو(ایپکو) طراحی و تولید موتور ایران خودرو، این مرکز را از نمونه ها و الگوهای عالی ارتباط صنعت و دانشگاه و کاربردی شدن علوم و در راستای اجرایی شدن و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش یاد کرد.
وی با تاکید بر افزایش زمینه های همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه، اظهار داشت: با انعقاد تفاهم نامه ای که با وزارت صنعت ، معدن و تجارت صورت گرفت، دانش آموختگان مقطع دکترا و اعضای هیئت علمی می توانند تحصیلات خودرا در دوره پسا دکترا در بخش صنعت ادامه دهند.
فرهادی افزود: صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پویا، کاربردی و مورد نیاز مردم، برای پیشرفت، بهینه سازی و استفاده از دانش روز نیازمند همکاری با دانشگاه های کشور است و مراکز علمی کشور نیز برای کاربردی کردن دانش و انجام مسئولیت در قبال جامعه نیازمند همکاری با صنعت خودرو هستند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، فرهادی ازبخش های مختلف مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) از جمله آزمایشگاه خودرو، آزمایشگاه سوخت و احتراق ، آزمایشگاه موتور و آزمایشگاه اندازه گیری بازدید کرد.
فراهنگ**9187**1569
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مركز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپكو) بازدید و در جریان تحقیقات این شركت در زمینه طراحی و ساخت موتور خودرو قرار گرفت.
وی این مركز را نمونه و الگوهای عالی ارتباط صنعت و دانشگاه و كاربردی شدن علوم و در راستای اجرایی شدن و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش عنوان کرد.
فرهادی گفت: برنامه وزارت علوم افزایش زمینه های همكاری بیشتر صنعت و دانشگاه است و در همین راستا امكان استفاده از فرصت مطالعاتی داخل به مدت ۶ تا ۹ ماه را برای دانشجویان دكتری فراهم كرده ایم.
وزیر علوم افزود: با انعقاد تفاهم نامه ای كه با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته ایم، دانش آموختگان مقطع دكتری و اعضای هیات علمی می توانند تحصیلات خود را در دوره پسا دكتری در بخش صنعت ادامه دهند.
وی اظهار داشت: صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پویا، كاربردی و مورد نیاز مردم، برای پیشرفت، بهینه سازی و استفاده از دانش روز نیازمند همكاری با دانشگاه های كشور است و دانشگاه های كشور نیز برای كاربردی كردن دانش و انجام مسئولیت در قبال جامعه نیازمند همكاری با صنعت خودرو هستند.
محمد زالی مدیر عامل مركز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو نیز گفت: این شركت از ابتدای تاسیس خود اهداف خود را در راستای افزایش همكاری بیشتر با دانشگاه ها تعریف كرده و با ایجاد رشته موتور در برخی دانشگاه ها، استفاده از نخبگان دانشگاهی و تاسیس شركت دانش بنیان به این همكاری استمرار بخشیده است.
وی افزود: ایران تنها كشور اسلامی است كه خودرو ملی طراحی كرده است و این نشان دهنده پتانسیل بالای این صنعت برای رسیدن به اهداف كلان و استراتژیک است و قطعا همكاری نهادینه شده صنعت خودرو و دانشگاه ها می تواند به شكوفایی بیشتر این صنعت مهم كشور كمک كند.
مدیر عامل مركز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو خاطرنشان کرد: طراحی و ساخت سامانه عیب یاب خودروهای یورو ۴، طراحی موتور ملی دیزل سواری، موتور ملی «ای. اف. سون»، «ای. اف. سون»، «پایه گاز سوز» و «ای. اف. فور» را از جمله دستاوردهای این مركز عنوان کرد.
زالی افزود: این مركز در قالب یک طرح كلان ملی موفق شد اولین خودروی رانای هیبریدی را طراحی و بسازد و تحویل كار فرما دهد كه این خودرو با نیروی برق کار می کند و در صورت شارژ کامل باطری تا مسافت ۸۵ کیلومتر حرکت می کند.
وی عنوان کرد: همچنین در این خودرو موتور بنزینی طوری طراحی شده است که از آن تنها برای شارژ باطری استفاده می شود و برای حرکت خودرو کاربردی ندارد لذا آلایندگی ندارد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری محمد فرهادی وزیر علوم در جمع مدیران و روسای بخشهای مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو، این مرکز را از نمونهها و الگوهای عالی ارتباط صنعت و دانشگاه و کاربردیشدن علوم و در راستای اجراییشدن و عملیاتیشدن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش دانست.
فرهادی گفت: «برنامه وزارت علوم افزایش زمینههای همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه است و در همین راستا امکان استفاده از فرصت مطالعاتی داخل به مدت 6 الی 9 ماه را برای دانشجویان دکتری فراهم کردهایم و با انعقاد تفاهمنامهای که با وزارت صنعت ، معدن و تجارت صورت گرفت، دانش آموختگان مقطع دکترا و اعضای هیئت علمی میتوانند تحصیلات خود را در دوره پسادکترا در بخش صنعت ادامه دهند».
وزیر علوم افزود: «صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پویا، کاربردی و موردنیاز مردم، برای پیشرفت، بهینهسازی و استفاده از دانش روز نیازمند همکاری با دانشگاههای کشور است و دانشگاههای کشور نیز برای کاربردیکردن دانش و انجام مسئولیت در قبال جامعه نیازمند همکاری با صنعت خودرو هستند.»
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمد فرهادی وزیر علوم از مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو(ایپکو) بازدید کرد و در جریان تحقیقات این شرکت در زمینه طراحی و ساخت موتور خودرو قرار گرفت.
فرهادی در جمع مدیران و روسای بخشهای مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو، این مرکز را از نمونهها و الگوهای عالی ارتباط صنعت و دانشگاه و کاربردی شدن علوم و در راستای اجرایی شدن و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش یاد کرد.
وی افزود: برنامه وزارت علوم افزایش زمینههای همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه است و در همین راستا امکان استفاده از فرصت مطالعاتی داخل به مدت 6 تا 9 ماه را برای دانشجویان دکتری فراهم کردهایم و با انعقاد تفاهم نامهای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت، دانش آموختگان مقطع دکترا و اعضای هیئت علمی میتوانند تحصیلات خود را در دوره پسادکترا در بخش صنعت ادامه دهند.
فرهادی اظهار داشت: صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پویا، کاربردی و مورد نیاز مردم برای پیشرفت، بهینه سازی و استفاده از دانش روز نیازمند همکاری با دانشگاههای کشور است و دانشگاههای کشور نیز برای کاربردی کردن دانش و انجام مسئولیت در قبال جامعه نیازمند همکاری با صنعت خودرو هستند.
در ادامه مهندس محمد زالی عضو هیئت مدیره و مدیر عامل مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو گفت: این شرکت از ابتدای تاسیس خود اهداف خودرا در راستای افزایش همکاری بیشتر با دانشگاهها تعریف کرده و با ایجاد رشته موتور در برخی دانشگاهها، استفاده از نخبگان دانشگاهی و تاسیس شرکت دانش بنیان به این همکاری استمرار بخشیده است.
وی افزود: ایران تنها کشور اسلامی است که خودرو ملی طراحی کرده است و این نشان دهنده پتانسیل بالای این صنعت برای رسیدن به اهداف کلان و استراتژیک است و قطعا همکاری نهادینه شده صنعت خودرو و دانشگاهها میتواند به شکوفایی بیشتر این صنعت مهم کشور کمک کند.
زالی طراحی و ساخت سامانه عیب یاب خودروهای یورو4، طراحی موتور ملی دیزل سواری، موتور ملی ای. اف .سون، ای .اف .سون پایه گاز سوز، و ای .اف .فور را از جمله دستاوردهای مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو اعلام کرد.
وی افزود: مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) در قالب یک طرح کلان ملی موفق شد اولین خودروی رانای هیبریدی را طراحی و بسازد و تحویل کارفرما دهد که این خودرو با نیروی برق کار میکند و در صورت شارژ کامل باطری تا مسافت 85 کیلومتر حرکت میکند. همچنین در این خودرو موتور بنزینی به گونهای طراحی شده است که از این موتور تنها برای شارژ باطری استفاده میشود و برای حرکت خودرو کاربردی ندارد لذا آلایندگی ندارد.
بر اساس این گزارش، وزیر علوم از بخشهای مختلف مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) از جمله آزمایشگاه خودرو، آزمایشگاه سوخت و احتراق، آزمایشگاه موتور و آزمایشگاه اندازه گیری بازدید کرد.
محمد فرهادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: خوابگاه خواجه عبدالله دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی ساختمان مسکونی بوده است و طی 8 سال تعمیر نشده است و هم اکنون بعد از گذشت 2 سال این خوابگاه تعمیر و جز خوابگاه های خوب این دانشگاه محسوب می شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: خوابگاه های دانشجویی رتبه بندی شده اند و هم اکنون بیش از 37 درصد از خوابگاه ها در رتبه چهار و پنج قرار دارند و جز خوابگاه های ضعیف محسوب می شوند.
وی تاکید کرد: در سال جاری باید سرمایه گذاری خوبی بر روی خوابگاه های دانشجویی صورت گیرد تا بیشتر قابل استفاده برای دانشجویان باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمد فرهادی دقایقی پیش وارد استان قزوین شد.
محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به منظور شرکت در نخستین همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران، چشماندازهای بین المللی شدن دانشگاهها و چالشهای آن به استان قزوین سفر کرده است.
همایش ملی دو روزه آیندهپژوهی آموزش عالی ایران از روز گذشته آغاز و تا امروز در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) استان قزوین ادامه دارد.
خبرگزاري آريا-وزير علوم، تحقيقات و فناوري در چهارمين روز از هفته خوابگاه ها از خوابگاه خواجه عبدالله دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي بازديد کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا،محمد فرهادي گفت: خوابگاه خواجه عبدالله دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ساختمان مسکوني بوده است و طي 8 سال تعمير نشده است و هم اکنون بعد از گذشت 2 سال اين خوابگاه تعمير و جز خوابگاه هاي خوب اين دانشگاه محسوب مي شود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: خوابگاه هاي دانشجويي رتبه بندي شده اند و هم اکنون بيش از 37 درصد از خوابگاه ها در رتبه چهار و پنج قرار دارند و جز خوابگاه هاي ضعيف محسوب مي شوند.
وي تاکيد کرد: در سال جاري بايد سرمايه گذاري خوبي بر روي خوابگاه هاي دانشجويي صورت گيرد تا بيشتر قابل استفاده براي دانشجويان باشد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، در این بازدید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در اتاقهای این خوابگاه با دانشجویان گفتوگو کرد و آنها نیز مسائل، دیدگاهها و نظرات صنفی و آموزشی خود را با او در میان گذاشتند.
فرهادی در این بازدید گفت: «خوابگاه احسان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی که مختص دانشجویان پسر نخبه و کارشناسی ارشد و دکتری است جز خوابگاههای مناسب این دانشگاه محسوب میشود.»
او به رتبهبندی خوابگاههای دانشجویی اشاره کرد و افزود: «بیش از 37 درصد از خوابگاهها در رتبههای چهار و پنج قرار دارند که لازم است بازسازی شوند.»
وزیر علوم گفت: «امسال باید سرمایهگذاری خوبی برای خوابگاههای دانشجویی انجام شود تا برای دانشجویان بیشتر قابل استفاده باشد.»
در این بازدید دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، مهندس ذوالفقار یزدانمهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان و دکتر خاکی صدیق، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی وزیر علوم را همراهی کردند.
کشاورزنیوز:
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) بازدید و در جریان تحقیقات این شرکت در زمینه طراحی و ساخت موتور خودرو قرار گرفت.
وی این مرکز را نمونه و الگوهای عالی ارتباط صنعت و دانشگاه و کاربردی شدن علوم و در راستای اجرایی شدن و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش عنوان کرد.
فرهادی گفت: برنامه وزارت علوم افزایش زمینه های همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه است و در همین راستا امکان استفاده از فرصت مطالعاتی داخل به مدت ۶ تا ۹ ماه را برای دانشجویان دکتری فراهم کرده ایم.
وزیر علوم افزود: با انعقاد تفاهم نامه ای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته ایم، دانش آموختگان مقطع دکتری و اعضای هیات علمی می توانند تحصیلات خود را در دوره پسا دکتری در بخش صنعت ادامه دهند.
وی اظهار داشت: صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پویا، کاربردی و مورد نیاز مردم، برای پیشرفت، بهینه سازی و استفاده از دانش روز نیازمند همکاری با دانشگاه های کشور است و دانشگاه های کشور نیز برای کاربردی کردن دانش و انجام مسئولیت در قبال جامعه نیازمند همکاری با صنعت خودرو هستند.
محمد زالی مدیر عامل مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو نیز گفت: این شرکت از ابتدای تاسیس خود اهداف خود را در راستای افزایش همکاری بیشتر با دانشگاه ها تعریف کرده و با ایجاد رشته موتور در برخی دانشگاه ها، استفاده از نخبگان دانشگاهی و تاسیس شرکت دانش بنیان به این همکاری استمرار بخشیده است.
وی افزود: ایران تنها کشور اسلامی است که خودرو ملی طراحی کرده است و این نشان دهنده پتانسیل بالای این صنعت برای رسیدن به اهداف کلان و استراتژیک است و قطعا همکاری نهادینه شده صنعت خودرو و دانشگاه ها می تواند به شکوفایی بیشتر این صنعت مهم کشور کمک کند.
مدیر عامل مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو خاطرنشان کرد: طراحی و ساخت سامانه عیب یاب خودروهای یورو ۴، طراحی موتور ملی دیزل سواری، موتور ملی «ای. اف. سون»، «ای. اف. سون»، «پایه گاز سوز» و «ای. اف. فور» را از جمله دستاوردهای این مرکز عنوان کرد.
زالی افزود: این مرکز در قالب یک طرح کلان ملی موفق شد اولین خودروی رانای هیبریدی را طراحی و بسازد و تحویل کار فرما دهد که این خودرو با نیروی برق کار می کند و در صورت شارژ کامل باطری تا مسافت ۸۵ کیلومتر حرکت می کند.
وی عنوان کرد: همچنین در این خودرو موتور بنزینی طوری طراحی شده است که از آن تنها برای شارژ باطری استفاده می شود و برای حرکت خودرو کاربردی ندارد لذا آلایندگی ندارد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) بازدید و در جریان تحقیقات این شرکت در زمینه طراحی و ساخت موتور خودرو قرار گرفت.
وی این مرکز را نمونه و الگوهای عالی ارتباط صنعت و دانشگاه و کاربردی شدن علوم و در راستای اجرایی شدن و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش عنوان کرد.
فرهادی گفت: برنامه وزارت علوم افزایش زمینه های همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه است و در همین راستا امکان استفاده از فرصت مطالعاتی داخل به مدت 6 تا 9 ماه را برای دانشجویان دکتری فراهم کرده ایم.
وزیر علوم افزود: با انعقاد تفاهم نامه ای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته ایم، دانش آموختگان مقطع دکتری و اعضای هیات علمی می توانند تحصیلات خود را در دوره پسا دکتری در بخش صنعت ادامه دهند.
وی اظهار داشت: صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پویا، کاربردی و مورد نیاز مردم، برای پیشرفت، بهینه سازی و استفاده از دانش روز نیازمند همکاری با دانشگاه های کشور است و دانشگاه های کشور نیز برای کاربردی کردن دانش و انجام مسئولیت در قبال جامعه نیازمند همکاری با صنعت خودرو هستند.
محمد زالی مدیر عامل مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو نیز گفت: این شرکت از ابتدای تاسیس خود اهداف خود را در راستای افزایش همکاری بیشتر با دانشگاه ها تعریف کرده و با ایجاد رشته موتور در برخی دانشگاه ها، استفاده از نخبگان دانشگاهی و تاسیس شرکت دانش بنیان به این همکاری استمرار بخشیده است.
وی افزود: ایران تنها کشور اسلامی است که خودرو ملی طراحی کرده است و این نشان دهنده پتانسیل بالای این صنعت برای رسیدن به اهداف کلان و استراتژیک است و قطعا همکاری نهادینه شده صنعت خودرو و دانشگاه ها می تواند به شکوفایی بیشتر این صنعت مهم کشور کمک کند.
مدیر عامل مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو خاطرنشان کرد: طراحی و ساخت سامانه عیب یاب خودروهای یورو 4، طراحی موتور ملی دیزل سواری، موتور ملی «ای. اف. سون»، «ای. اف. سون»، «پایه گاز سوز» و «ای. اف. فور» را از جمله دستاوردهای این مرکز عنوان کرد.
زالی افزود: این مرکز در قالب یک طرح کلان ملی موفق شد اولین خودروی رانای هیبریدی را طراحی و بسازد و تحویل کار فرما دهد که این خودرو با نیروی برق کار می کند و در صورت شارژ کامل باطری تا مسافت 85 کیلومتر حرکت می کند.
وی عنوان کرد: همچنین در این خودرو موتور بنزینی طوری طراحی شده است که از آن تنها برای شارژ باطری استفاده می شود و برای حرکت خودرو کاربردی ندارد لذا آلایندگی ندارد.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، "محمد فرهادی" وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) بازدید و در جریان تحقیقات این شرکت در زمینه طراحی و ساخت موتور خودرو قرار گرفت.
وی این مرکز را نمونه و الگوهای عالی ارتباط صنعت و دانشگاه و کاربردی شدن علوم و در راستای اجرایی شدن و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش عنوان کرد.
"فرهادی" گفت: برنامه وزارت علوم افزایش زمینه های همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه است و در همین راستا امکان استفاده از فرصت مطالعاتی داخل به مدت ۶ تا ۹ ماه را برای دانشجویان دکتری فراهم کرده ایم.
وزیر علوم افزود: با انعقاد تفاهم نامه ای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته ایم، دانش آموختگان مقطع دکتری و اعضای هیئت علمی می توانند تحصیلات خود را در دوره پسادکتری در بخش صنعت ادامه دهند.
وی اظهار داشت: صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پویا، کاربردی و مورد نیاز مردم، برای پیشرفت، بهینه سازی و استفاده از دانش روز نیازمند همکاری با دانشگاه های کشور است و دانشگاه های کشور نیز برای کاربردی کردن دانش و انجام مسؤولیت در قبال جامعه نیازمند همکاری با صنعت خودرو هستند.
"محمد زالی" مدیر عامل مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو نیز گفت: این شرکت از ابتدای تأسیس خود اهداف خود را در راستای افزایش همکاری بیشتر با دانشگاه ها تعریف کرده و با ایجاد رشته موتور در برخی دانشگاه ها، استفاده از نخبگان دانشگاهی و تأسیس شرکت دانش بنیان به این همکاری استمرار بخشیده است.
وی افزود: ایران تنها کشور اسلامی است که خودرو ملی طراحی کرده است و این نشان دهنده پتانسیل بالای این صنعت برای رسیدن به اهداف کلان و استراتژیک است و قطعا همکاری نهادینه شده صنعت خودرو و دانشگاه ها می تواند به شکوفایی بیشتر این صنعت مهم کشور کمک کند.
مدیرعامل مرکز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو خاطرنشان کرد: طراحی و ساخت سامانه عیب یاب خودروهای یورو ۴، طراحی موتور ملی دیزل سواری، موتور ملی «ای. اف. سون»، «ای. اف. سون»، «پایه گاز سوز» و «ای. اف. فور» را از جمله دستاوردهای این مرکز عنوان کرد.
"زالی" افزود: این مرکز در قالب یک طرح کلان ملی موفق شد اولین خودروی رانای هیبریدی را طراحی و بسازد و تحویل کارفرما دهد که این خودرو با نیروی برق کار می کند و در صورت شارژ کامل باطری تا مسافت ۸۵ کیلومتر حرکت می کند.
وی عنوان کرد: همچنین در این خودرو موتور بنزینی طوری طراحی شده است که از آن تنها برای شارژ باطری استفاده می شود و برای حرکت خودرو کاربردی ندارد لذا آلایندگی ندارد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري از مركز تحقيقات، طراحي و توليد موتور ايران خودرو(ايپكو) بازديد و در جريان تحقيقات اين شركت در زمينه طراحي و ساخت موتور خودرو قرار گرفت.به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، دكتر محمد فرهادي در جمع مديران و روساي بخش هاي مركز تحقيقات، طراحي و توليد موتور ايران خودرو، اين مركز را از نمونه ها و الگوهاي عالي ارتباط صنعت و دانشگاه و كاربردي شدن علوم و در راستاي اجرايي شدن و عملياتي شدن اقتصاد مقاومتي مبتني بر دانش ياد كرد.
وي افزود: برنامه وزارت علوم افزايش زمينه هاي همكاري بيشتر صنعت و دانشگاه است و در همين راستا امكان استفاده از فرصت مطالعاتي داخل به مدت 6 الي 9 ماه را براي دانشجويان دكتري فراهم كرده ايم و با انعقاد تفاهم نامه اي كه با وزارت صنعت ، معدن و تجارت صورت گرفت، دانش آموختگان مقطع دكترا و اعضاي هيئت علمي مي توانند تحصيلات خودرا در دوره پسا دكترا در بخش صنعت ادامه دهند.
دكتر فرهادي اظهار داشت: صنعت خودرو به عنوان يك صنعت پويا، كاربردي و مورد نياز مردم، براي پيشرفت، بهينه سازي و استفاده از دانش روز نيازمند همكاري با دانشگاههاي كشور است و دانشگاههاي كشور نيز براي كاربردي كردن دانش و انجام مسئوليت در قبال جامعه نيازمند همكاري با صنعت خودرو هستند.
در ادامه ، مهندس محمد زالي عضو هيئت مديره و مدير عامل مركز تحقيقات، طراحي و توليد موتور ايران خودرو گفت: اين شركت از ابتداي تاسيس خود اهداف خودرا در راستاي افزايش همكاري بيشتر با دانشگاهها تعريف كرده و با ايجاد رشته موتور در برخي دانشگاهها، استفاده از نخبگان دانشگاهي و تاسيس شركت دانش بنيان به اين همكاري استمرار بخشيده است.
وي افزود: ايران تنها كشور اسلامي است كه خودرو ملي طراحي كرده است و اين نشان دهنده پتانسيل بالاي اين صنعت براي رسيدن به اهداف كلان و استراتژيك است و قطعا همكاري نهادينه شده صنعت خودرو و دانشگاهها مي تواند به شكوفايي بيشتر اين صنعت مهم كشور كمك كند.
مهندس زالي طراحی و ساخت سامانه عیب یاب خودروهای یورو۴، طراحي موتور ملي ديزل سواري، موتور ملي "اي. اف .سون"، " اي .اف .سون" پايه گاز سوز، و "اي .اف .فور" را از جمله دستاوردهاي مركز تحقيقات، طراحي و توليد موتور ايران خودرو اعلام كرد.
وي افزود: مركز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) در قالب يك طرح كلان ملي موفق شد اولين خودروي راناي هیبریدی را طراحي و بسازد و تحويل كار فرما دهد كه اين خودرو با نیروی برق کار می کند و در صورت شارژ کامل باطری تا مسافت 85 کیلومتر حرکت می کند. همچنین در این خودرو موتور بنزینی طوری طراحی شده است که از این موتور تنها برای شارژ باطری استفاده می شود و برای حرکت خودرو کاربردی ندارد لذا آلايندگي ندارد.
بر اساس اين گزارش، وزير علوم ازبخش هاي مختلف مركز تحقیقات، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو) از جمله آزمايشگاه خودرو، آزمايشگاه سوخت و احتراق ، آزمايشگاه موتور و آزمايشگاه اندازه گيري بازديد كرد.
گفتني است در اين بازديد مشاور وزير و مديركل حوزه وزارتي و مديركل روابط عمومي وزارت علوم دكتر فرهادي را همراهي كردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید ضیاء هاشمی در نشست هیات رئیسه و اعضای هیات علمی دانشگاه ملایر گفت: دانشگاه تنها یک نهاد علمی نیست همانطور که علم یک محصول عینی صرف نیست بلكه یک محصول نمادین و یکی از ارکان فرهنگ است. بنابراین انتظار می رود عالمان و دانشمندان در ترویج الگوهای فرهنگی و ارزش ها نیز موثر باشند.
وی افزود: وجود دانشگاه مبتنی بر ضرورتی است که جامعه احساس می کند و دانشگاه باید بتواند پاسخگوی نیازهای علمی و کارشناسی آن جامعه باشد و یکی از این نیازها تربیت نیروی انسانی اثرگذار در مقام عمل است و دانشجو باید خلاق، اثرگذار، توانا و امیدوار باشد و بتواند با بهره گیری از دانش خود، به سوالاتی که ضرورت وجود دانشگاه را در آن منطقه تعیین می کند پاسخگو باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: اقتصاد، مدیریت و امنیت جامعه باید از دانشگاه بهره مند شود و حرکت جامعه در حال رشد به سمت کمال، بدون بهره گیری از علم و شناخت کافی، موفق نخواهد بود.
هاشمی نقش دانشگاه را در حوزه فرهنگ اثرگذار خواند و گفت: به تعبیر دقیق فرهنگ محصول کنش های متقابل، مستمر و طولانی است که به تدریج هنجارها و الگوهایی شکل می گیرد و پیش می رود و فرهنگ ساخته می شود. بنابراین دانشگاه که یک نهاد الگوساز است در هدایت این تعاملات و ترویج هنجارهای اثرگذار که زندگی را سامان بدهد، نقش و حضور بسیار پررنگی دارد. دانشگاه در مدیریت و توسعه فرهنگی نقش آفرین، الگوساز و هدایت کننده است.
وی با اشاره به نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر گفت: در حوزه فرهنگ نیز مانند صنعت و کشاورزی متکی بر علم هستیم و وظیفه داریم با استفاده از دین، تجربه و دانش روز در پیشرفت و توسعه فرهنگی تلاش کنیم. در نظام اسلامی و اخلاق دینی، مقتدرترین افراد، متواضع ترین و نقدپذیرترین و در مسیر اجرای قانون مستحکم ترین مدیران هستند. مسیر اجرای قانون زمینه گفتگو و آزاداندیشی و تقویت اخوت را فراهم می کند و موجب میشود افراد در یک تعامل دوستانه به سمت یک افق مطلوب برویم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: وجود دانشگاه مبتنی بر ضرورتی است که جامعه احساس می کند و دانشگاه باید بتواند پاسخگوی نیازهای علمی و کارشناسی آن جامعه باشد و یکی از این نیازها تربیت نیروی انسانی اثرگذار در مقام عمل است و دانشجو باید خلاق، اثرگذار، توانا و امیدوار باشد.
به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، در نشستی که با حضور هیئت رئیسه و اعضای هیئت علمی دانشگاه ملایر ،دکتر سید ضیاهاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، دکتر حیاتی رئیس دانشگاه ملایر، مهندس رضایی فرماندار ویژه شهرستان ملایر و معاون استاندار، حجت الاسلام و المسلمین فراهانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ملایر برگزار شد،دکتر هاشمی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: دانشگاه فقط یک نهاد علمی نیست همانطور که علم یک محصول عینی صرف نیست بلکه یک محصول نمادین و یکی از ارکان فرهنگ است. بنابراین انتظار می رود عالمان و دانشمندان در ترویج الگوهای فرهنگی و ارزش ها نیز موثر باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: وجود دانشگاه مبتنی بر ضرورتی است که جامعه احساس می کند و دانشگاه باید بتواند پاسخگوی نیازهای علمی و کارشناسی آن جامعه باشد و یکی از این نیازها تربیت نیروی انسانی اثرگذار در مقام عمل است و دانشجو باید خلاق، اثرگذار، توانا و امیدوار باشد و بتواند با بهره گیری از دانش خود، به سوالاتی که ضرورت وجود دانشگاه را در آن منطقه تعیین می کند پاسخگو باشد. اقتصاد، مدیریت و امنیت جامعه باید از دانشگاه بهره مند شود و حرکت جامعه در حال رشد به سمت کمال، بدون بهره گیری از علم و شناخت کافی، موفق نخواهد بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم نقش دانشگاه را در حوزه فرهنگ اثرگذار خواند و گفت: به تعبیر دقیق فرهنگ محصول کنش های متقابل، مستمر و طولانی است که به تدریج هنجارها و الگوهایی شکل می گیرد و پیش می رود و فرهنگ ساخته می شود. بنابر این دانشگاه که یک نهاد الگوساز است در هدایت این تعاملات و ترویج هنجارهای اثرگذار که زندگی را سامان بدهد، نقش و حضور بسیار پررنگی دارد. دانشگاه در مدیریت و توسعه فرهنگی نقش آفرین، الگوساز و هدایت کننده است.
دکتر هاشمی با اشاره به نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر گفت: در حوزه فرهنگ نیز مانند صنعت و کشاورزی متکی بر علم هستیم و وظیفه داریم با استفاده از دین، تجربه و دانش روز در پیشرفت و توسعه فرهنگی تلاش کنیم. در نظام اسلامی و اخلاق دینی، مقتدرترین افراد، متواضع ترین و نقدپذیرترین و در مسیر اجرای قانون مستحکم ترین مدیران هستند. مسیر اجرای قانون زمینه گفتگو و آزاداندیشی و تقویت اخوت را فراهم می کند و موجب میشود افراد در یک تعامل دوستانه به سمت یک افق مطلوب برویم.
در ادامه این نشست دکتر حیاتی مقدم رئیس دانشگاه ملایر در سخنانی گفت: بسیاری از مورخان بین فرهنگ و تمدن مرزی قائل نیستند. عده دیگری این دو را جدا از هم می دانند و معتقدند فرهنگ مجموعه ای از افکار و عقاید انسان در حوزه ادبیات، هنر و مذهب است. اینان تمدن را حوزه خلاقیت انسان در ارتباط با تکنولوژی و فناوری قلمداد می کنند.
وی با تاکید بر نقش انسان ها در تحولات طول تاریخ گفت: در مسیر وقایع تاریخی و تمدن باید به عوامل تمدن ساز هم توجه کرد؛ کاری که ویل دورانت در نگارش کتاب تاریخ تمدن خود به آن اهتمام داشته است. تمامی انسان ها با آنچه به عنوان نقاشی کشیده اند یا به عنوان شعر سروده اند، در ساختن تمدن سهم داشته اند. جایگاه فعلی جامعه ما در حوزه فرهنگی مرتبط با عملکرد ما در گذشته است و در واقع این اعمال و تفکر ما است که فرهنگ ما را می سازد. جایی که ما در حال حاضر قرار داریم بخاطر نوع تفکر و بینش و علمکرد ما در گذشته است و اگر نقص هایی وجود دارد، باید خود را مقصر بدانیم.
در ادامه مهندس رضایی فرماندار ویژه شهرستان ملایر ضمن تشکر از دکتر هاشمی به پاس حضور در دانشگاه ملایر و تبریک ولادت حضرت عباس (ع) و روز جانباز گفت: شهرستان ملایر یکی از شهرهای اصیل و فرهنگی استان و کشور است که یکی از نقاط قوت آن وجود مراکز متعدد آموزش عالی است.
وی گفت: در شهرستان ملایر 12 واحد و مرکز آموزش عالی فعالیت می کنند که دانشگاه ملایر تاثیرگذارترین آنها محسوب می شود. در دانشگاه ملایر نیز ظرفیت های خوبی وجود دارد و اساتید جوان آن به عنوان سرمایه های اصلی دانشگاه، باید تقویت شوند. فرمانداری ملایر نیز بر آن است که از استعداد ها، مشاوره ها و راهنمایی های آنان برای رفع مشکلات شهرستان استفاده کند. فرمانداری ملایر در نظر دارد در راستای تحقق برنامه های خود در ملایر،در حوزه های مختلف و به ویژه اقتصاد مقاومتی، از همفکری استادان و گروه های علمی در حوزه های مختلف بهره مند شود و بر همه مسئولان کشور و خصوصا دولت لازم است که با همت بلند خود از همه ظرفیت ها استفاده کنند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ،در ادامه این نشست ، اعضای هیئت علمی ،تشکل های فرهنگی، کانون ها و انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه ملایر با حضور دکتر هاشمی و دکتر حیاتی برگزار شد و در آن دانشجویان دیدگاه ها و نظرات خود را با معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در میان گذاشتند .
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، سید ضیاء هاشمی در نشست هیات رئیسه و اعضای هیات علمی دانشگاه ملایر گفت: دانشگاه تنها یک نهاد علمی نیست همانطور که علم یک محصول عینی صرف نیست، بلکه یک محصول نمادین و یکی از ارکان فرهنگ است. بنابراین انتظار می رود عالمان و دانشمندان در ترویج الگوهای فرهنگی و ارزش ها نیز موثرتر باشند.
وی افزود: وجود دانشگاه مبتنی بر ضرورتی است که جامعه احساس می کند و دانشگاه باید بتواند پاسخگوی نیازهای علمی و کارشناسی آن جامعه باشد و یکی از این نیازها تربیت نیروی انسانی اثرگذار در مقام عمل است.
هاشمی اضافه کرد: دانشجو باید خلاق، اثرگذار، توانا و امیدوار باشد و بتواند با بهره گیری از دانش خود، به سوالاتی که ضرورت وجود دانشگاه را در آن منطقه تعیین می کند پاسخگو باشد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی افزود: اقتصاد، مدیریت و امنیت جامعه باید از دانشگاه بهره مند شود و حرکت جامعه در حال رشد به سمت کمال، بدون بهره گیری از علم و شناخت کافی، موفق نخواهد بود.
هاشمی، نقش دانشگاه را در حوزه فرهنگ اثرگذار خواند و گفت: به تعبیر دقیق، فرهنگ، محصول کنش های متقابل، مستمر و طولانی است که به تدریج هنجارها و الگوهایی شکل می گیرد و پیش می رود و فرهنگ ساخته می شود. بنابراین دانشگاه به عنوان نهاد الگوساز در هدایت این تعاملات و ترویج هنجارهای اثرگذار که زندگی را سامان می دهد، نقش و حضور بسیار پررنگی دارد. دانشگاه در مدیریت و توسعه فرهنگی نقش آفرین، الگوساز و هدایت کننده است.
وی با اشاره به نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر گفت: در حوزه فرهنگ نیز مانند صنعت و کشاورزی متکی بر علم هستیم و وظیفه داریم با استفاده از دین، تجربه و دانش روز در پیشرفت و توسعه فرهنگی تلاش کنیم. در نظام اسلامی و اخلاق دینی، مقتدرترین افراد، متواضع ترین و نقدپذیرترین و در مسیر اجرای قانون مستحکم ترین مدیران هستند؛ مسیر اجرای قانون زمینه گفتگو و آزاداندیشی و تقویت اخوت را فراهم می کند و موجب می شود افراد در یک تعامل دوستانه به سمت یک افق مطلوب برویم.
فراهنگ**9187**1027
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اعلام کرد: وزارت علوم تصمیمی برای خرید مجموعه کمیته امداد امام خمینی(ره) ندارد و اصولا امکان خرید چنین ساختمانی برای وزارت علوم وجود ندارد.
به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر محمد حسین امید اظهار داشت: یکی از دانشگاههای شهر تهران که دارای ساختمانهای متعدد و پراکنده در سطح شهر است برای تجمیع ساختمانهای خود در حال مذاکره با کمیته امداد امام خمینی(ره) و تهاتر این ساختمانها با ساختمان کمیته امداد در منطقه سوهانک است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی افزود: البته مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است و هیچگونه قیمت گذاری برای ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز صورت نگرفته است. بر اساس برآوردهای اولیه ارزش مجموعه مورد بحث بسیار کمتر از ارقام مطرح شده در برخی از رسانههای جمعی است.
به گزارش ایلنا، در نشستی که با حضور هیئت رئیسه و اعضای هیئت علمی دانشگاه ملایر، دکتر سید ضیاهاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، دکتر حیاتی رئیس دانشگاه ملایر، مهندس رضایی فرماندار ویژه شهرستان ملایر و معاون استاندار، حجت الاسلام و المسلمین فراهانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ملایر برگزار شد، دکتر هاشمی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: دانشگاه فقط یک نهاد علمی نیست همانطور که علم یک محصول عینی صرف نیست بلکه یک محصول نمادین و یکی از ارکان فرهنگ است. بنابراین انتظار میرود عالمان و دانشمندان در ترویج الگوهای فرهنگی و ارزشها نیز موثر باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: وجود دانشگاه مبتنی بر ضرورتی است که جامعه احساس میکند و دانشگاه باید بتواند پاسخگوی نیازهای علمی و کارشناسی آن جامعه باشد و یکی از این نیازها تربیت نیروی انسانی اثرگذار در مقام عمل است و دانشجو باید خلاق، اثرگذار، توانا و امیدوار باشد و بتواند با بهره گیری از دانش خود، به سوالاتی که ضرورت وجود دانشگاه را در آن منطقه تعیین میکند پاسخگو باشد. اقتصاد، مدیریت و امنیت جامعه باید از دانشگاه بهرهمند شود و حرکت جامعه در حال رشد به سمت کمال، بدون بهره گیری از علم و شناخت کافی، موفق نخواهد بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم نقش دانشگاه را در حوزه فرهنگ اثرگذار خواند و گفت: به تعبیر دقیق فرهنگ محصول کنشهای متقابل، مستمر و طولانی است که به تدریج هنجارها و الگوهایی شکل میگیرد و پیش میرود و فرهنگ ساخته میشود. بنابر این دانشگاه که یک نهاد الگوساز است در هدایت این تعاملات و ترویج هنجارهای اثرگذار که زندگی را سامان بدهد، نقش و حضور بسیار پررنگی دارد. دانشگاه در مدیریت و توسعه فرهنگی نقش آفرین، الگوساز و هدایت کننده است.
دکتر هاشمی با اشاره به نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر گفت: در حوزه فرهنگ نیز مانند صنعت و کشاورزی متکی بر علم هستیم و وظیفه داریم با استفاده از دین، تجربه و دانش روز در پیشرفت و توسعه فرهنگی تلاش کنیم. در نظام اسلامی و اخلاق دینی، مقتدرترین افراد، متواضعترین و نقدپذیرترین و در مسیر اجرای قانون مستحکمترین مدیران هستند. مسیر اجرای قانون زمینه گفتگو و آزاداندیشی و تقویت اخوت را فراهم میکند و موجب میشود افراد در یک تعامل دوستانه به سمت یک افق مطلوب برویم.
در ادامه این نشست دکتر حیاتی مقدم رئیس دانشگاه ملایر در سخنانی گفت: بسیاری از مورخان بین فرهنگ و تمدن مرزی قائل نیستند. عده دیگری این دو را جدا از هم میدانند و معتقدند فرهنگ مجموعهای از افکار و عقاید انسان در حوزه ادبیات، هنر و مذهب است. اینان تمدن را حوزه خلاقیت انسان در ارتباط با تکنولوژی و فناوری قلمداد میکنند.
وی با تاکید بر نقش انسانها در تحولات طول تاریخ گفت: در مسیر وقایع تاریخی و تمدن باید به عوامل تمدن ساز هم توجه کرد؛ کاری که ویل دورانت در نگارش کتاب تاریخ تمدن خود به آن اهتمام داشته است. تمامی انسانها با آنچه به عنوان نقاشی کشیدهاند یا به عنوان شعر سرودهاند، در ساختن تمدن سهم داشتهاند. جایگاه فعلی جامعه ما در حوزه فرهنگی مرتبط با عملکرد ما در گذشته است و در واقع این اعمال و تفکر ما است که فرهنگ ما را میسازد. جایی که ما در حال حاضر قرار داریم بخاطر نوع تفکر و بینش و علمکرد ما در گذشته است و اگر نقصهایی وجود دارد، باید خود را مقصر بدانیم.
در ادامه مهندس رضایی فرماندار ویژه شهرستان ملایر ضمن تشکر از دکتر هاشمی به پاس حضور در دانشگاه ملایر و تبریک ولادت حضرت عباس (ع) و روز جانباز گفت: شهرستان ملایر یکی از شهرهای اصیل و فرهنگی استان و کشور است که یکی از نقاط قوت آن وجود مراکز متعدد آموزش عالی است.
وی گفت: در شهرستان ملایر ۱۲ واحد و مرکز آموزش عالی فعالیت میکنند که دانشگاه ملایر تاثیرگذارترین آنها محسوب میشود. در دانشگاه ملایر نیز ظرفیتهای خوبی وجود دارد و اساتید جوان آن به عنوان سرمایههای اصلی دانشگاه، باید تقویت شوند. فرمانداری ملایر نیز بر آن است که از استعدادها، مشاورهها و راهنماییهای آنان برای رفع مشکلات شهرستان استفاده کند. فرمانداری ملایر در نظر دارد در راستای تحقق برنامههای خود در ملایر، در حوزههای مختلف و به ویژه اقتصاد مقاومتی، از همفکری استادان و گروههای علمی در حوزههای مختلف بهرهمند شود و بر همه مسئولان کشور و خصوصا دولت لازم است که با همت بلند خود از همه ظرفیتها استفاده کنند.
در ادامه این نشست، اعضای هیئت علمی، تشکلهای فرهنگی، کانونها و انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه ملایر با حضور دکتر هاشمی و دکتر حیاتی برگزار شد و در آن دانشجویان دیدگاهها و نظرات خود را با معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در میان گذاشتند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمد حسین امید گفت: «یکی از دانشگاههای شهر تهران که دارای ساختمانهای متعدد و پراکنده در سطح شهر است، برای تجمیع ساختمانهای خود در حال مذاکره با کمیته امداد امام خمینی (ره) و تهاتر این ساختمانها با ساختمان کمیته امداد در منطقه سوهانک است.»
او افزود: «البته مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است و هیچ گونه قیمتگذاری برای ساختمان کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز صورت نگرفته است.»
امید گفت: «بر اساس برآوردهای اولیه، ارزش مجموعه مورد بحث بسیار کمتر از ارقام مطرح شده در برخی از رسانههای جمعی است.»
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین امید اظهار داشت: یكی از دانشگاههای شهر تهران كه دارای ساختمان های متعدد و پراكنده در سطح شهر است برای تجمیع ساختمانهای خود در حال مذاكره با كمیته امداد امام خمینی(ره) و تهاتر این ساختمانها با ساختمان كمیته امداد در منطقه سوهانک است.
وی افزود: البته مذاكرات هنوز در مراحل اولیه است و هیچگونه قیمت گذاری برای ساختمان كمیته امداد امام خمینی(ره) نیز صورت نگرفته است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: بر اساس برآوردهای اولیه ارزش مجموعه مورد بحث بسیار كمتر از ارقام مطرح شده در برخی از رسانه های جمعی است.
به گزارش ایلنا، محمد حسین امید اظهار داشت: یکی از دانشگاههای شهر تهران که دارای ساختمانهای متعدد و پراکنده در سطح شهر است برای تجمیع ساختمانهای خود در حال مذاکره با کمیته امداد امام خمینی(ره) و تهاتر این ساختمانها با ساختمان کمیته امداد در منطقه سوهانک است.
وی افزود: البته مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است و هیچگونه قیمت گذاری برای ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز صورت نگرفته است. بر اساس برآوردهای اولیه ارزش مجموعه مورد بحث بسیار کمتر از ارقام مطرح شده در برخی از رسانههای جمعی است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمدحسین امید معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اعلام کرد: وزارت علوم تصمیمی برای خرید مجموعه کمیته امداد امام خمینی(ره) ندارد و اصولا امکان خرید چنین ساختمانی برای وزارت علوم وجود ندارد.
وی افزود: یکی از دانشگاههای شهر تهران که دارای ساختمانهای متعدد و پراکنده در سطح شهر است برای تجمیع ساختمانهای خود در حال مذاکره با کمیته امداد امام خمینی(ره) و تهاتر این ساختمانها با ساختمان کمیته امداد در منطقه سوهانک است.
وی افزود: البته مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است و هیچگونه قیمت گذاری برای ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز صورت نگرفته است.
امید افزود: بر اساس برآوردهای اولیه ارزش مجموعه مورد بحث بسیار کمتر از ارقام مطرح شده در برخی از رسانه های جمعی است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، محمد حسین امید اظهار داشت: یکی از دانشگاههای شهر تهران که دارای ساختمانهای متعدد و پراکنده در سطح شهر است برای تجمیع ساختمان های خود در حال مذاکره با کمیته امداد امام خمینی(ره) و تهاتر این ساختمان ها با ساختمان کمیته امداد در منطقه سوهانک است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی افزود: البته مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است و هیچگونه قیمت گذاری برای ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز صورت نگرفته است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اظهار داشت: بر اساس برآوردهای اولیه ارزش مجموعه مورد بحث بسیار کمتر از ارقام مطرح شده در برخی از رسانههای جمعی است.
فراهنگ**9187** 1568
جلسه شورای مسکن و ستاد بازآفرینی در استانداری زنجان نیز از دیگر برنامه های خبری روز چهارشنبه 29 اردیبهشت جاری در استان زنجان است.
6085
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی شریعتی نیاسر صبح چهارشنبه در همایش آینده پژوهی که در سالن شهدای گمنام دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین مولود انقلاب است و در خط مقدم بین المللی شدن و عملکرد بین المللی قرار دارد که با توجه به نامگذاری آن به نام بنیانگذار انقلاب باید به آرمان های امام در آن پرداخته شود.
وی به بیان مطالبی در خصوص آموزش و تعامل فراملی پرداخت و افزود: آموزش تنها یک امر ملی نیست بلکه بین المللی است و ما این هدف را دنبال می کنیم.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تعاملات بین المللی نیاز جوامع بشری است و همچنانکه هیچ فردی بدون تعامل قادر به نقش آفرینی نیست جوامع تیز باید با تعامل یکدیگر اهداف جامعه جهانی را محقق کنند.
شریعتی عنوان کرد: باید تفکر و اندیشه مدیریتی حاکم بر آموزش عالی متحول شود، برنامه های درسی بر اساس ویژگی های بازار بین المللی تدوین شود و روحیه نوع دوستی تقویت شود.
وی بیان کرد: در این زمینه اسناد بالادستی تعریف شده که سند چشم انداز ۱۴۰۴، نقشه جامع علمی کشور و قانون برنامه پنج ساله توسعه از جمله این اسناد به شمار می رود.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: دستیابی به جایگاه نخست علمی و فناوری در منطقه، افزایش جذب دانشجویان خارجی، تبادل استاد و دانشجو، گسترش همکاری های علمی و فناوری با مراکز بین المللی مورد تاکید در نقشه جامع علمی کشور است.
شریعتی اضافه کرد: در قانون برنامه پنجم نیز راه اندازی دانشگاه های مشترک، دوره های آموزشی مشترک و تاسیس شعب دانشگاه ها در خارج از کشور مورد تاکید قرار دارد که طرح راه اندازی شعب دانشگاه های ایران در خارج از کشور به تصویب رسیده است و اجرایی می شود.
وی بیان کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه، دانشگاه های کشور به چهار دسته فراملی، منطقه ای، ملی و محلی تقسیم شده اند که دسته نخست باید در زمینه بین المللی شدن پیشرو باشند.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص رویکرد وزارت علوم برای توسعه تعاملات فراملی ادامه داد: حمایت از دانشگاه های پیشتاز در گسترش مرزهای دانش و فناوری، کسب مرجعیت علمی در منطقه و جهان و تبدیل شدن به الگوی کیفی برای موسسات آموزش عالی کشور در وزارت علوم پیگیری می شود و اکنون بسیاری از دانشگاه های ایران جزو ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان هستند.
شریعتی با بیان اینکه دانشگاه های ما با دانشگاه های بین المللی فاصله دارند، خاطرنشان کرد: باید دانشگاه ها بتوانند با دانشگاه های مختلف ارتباط برقرار کنند و همکاری های لازم نظیر تبادل استاد، اجرای تفاهمنامه ها و تحقیقات مشترک را تحقق بخشند.
وی یادآور شد: نسبت دانشجو به هیئت علمی در کشور ما در سطح ملی ۲۷ است که برخی دانشگاه های ما با این آمار فاصله زیادی دارند.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، محمدحسین امید معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اظهار داشت: یکی از دانشگاههای شهر تهران که دارای ساختمانهای متعدد و پراکنده در سطح شهر است برای تجمیع ساختمانهای خود در حال مذاکره با کمیته امداد امامخمینی(ره) و تهاتر این ساختمانها با ساختمان کمیته امداد در منطقه سوهانک است.
وی افزود: البته مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است و هیچگونه قیمتگذاری برای ساختمان کمیته امداد امامخمینی(ره) نیز صورت نگرفته است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در پایان گفت: براساس برآوردهای اولیه ارزش مجموعه مورد بحث بسیار کمتر از ارقام مطرح شده در برخی از رسانههای جمعی است.
امید در پایان تصریح کرد: وزارت علوم تصمیمی برای خرید مجموعه کمیته امداد امامخمینی(ره) ندارد و اصولاً امکان خرید چنین ساختمانی برای وزارت علوم وجود ندارد.
نشست معاون فرهنگی و اجتماعي وزارت علوم، با اعضای هیئت علمی دانشگاه ملایر
نشست هیئت رئیسه و اعضای هیئت علمی دانشگاه ملایر با حضور دکتر سيد ضياهاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، دکتر حیاتی رئیس دانشگاه ملاير، مهندس رضایی فرماندار ویژه شهرستان ملایر و معاون استاندار، حجت الاسلام و المسلمین فراهانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ملایر در محل اين دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ،در این نشست دکتر هاشمی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: دانشگاه فقط یک نهاد علمی نیست همانطور که علم یک محصول عینی صرف نیست بلكه یک محصول نمادین و یکی از ارکان فرهنگ است. بنابراین انتظار می رود عالمان و دانشمندان در ترویج الگوهای فرهنگی و ارزش ها نیز موثر باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: وجود دانشگاه مبتنی بر ضرورتی است که جامعه احساس می کند و دانشگاه باید بتواند پاسخگوی نیازهای علمی و کارشناسی آن جامعه باشد و یکی از این نیازها تربیت نیروی انسانی اثرگذار در مقام عمل است و دانشجو باید خلاق، اثرگذار، توانا و امیدوار باشد و بتواند با بهره گیری از دانش خود، به سوالاتی که ضرورت وجود دانشگاه را در آن منطقه تعیین می کند پاسخگو باشد.
وي افزود : اقتصاد، مدیریت و امنیت جامعه باید از دانشگاه بهره مند شود و حرکت جامعه در حال رشد به سمت کمال، بدون بهره گیری از علم و شناخت کافی، موفق نخواهد بود.
دکتر هاشمی نقش دانشگاه را در حوزه فرهنگ اثرگذار خواند و گفت: به تعبیر دقیق فرهنگ محصول کنش های متقابل، مستمر و طولانی است که به تدریج هنجارها و الگوهایی شکل می گیرد و پیش می رود و فرهنگ ساخته می شود. بنابر این دانشگاه که یک نهاد الگوساز است در هدایت این تعاملات و ترویج هنجارهای اثرگذار که زندگی را سامان بدهد، نقش و حضور بسیار پررنگی دارد. دانشگاه در مدیریت و توسعه فرهنگی نقش آفرین، الگوساز و هدایت کننده است.
دکتر هاشمی با اشاره به نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر گفت: در حوزه فرهنگ نیز مانند صنعت و کشاورزی متکی بر علم هستیم و وظیفه داریم با استفاده از دین، تجربه و دانش روز در پیشرفت و توسعه فرهنگی تلاش کنیم. در نظام اسلامی و اخلاق دینی، مقتدرترین افراد، متواضع ترین و نقدپذیرترین و در مسیر اجرای قانون مستحکم ترین مدیران هستند. مسیر اجرای قانون زمینه گفتگو و آزاداندیشی و تقویت اخوت را فراهم می کند و موجب میشود افراد در یک تعامل دوستانه به سمت یک افق مطلوب برویم.
در ادامه این نشست دکتر حیاتی مقدم رئیس دانشگاه ملاير در سخناني گفت: بسیاری از مورخان بین فرهنگ و تمدن مرزی قائل نیستند. عده دیگری این دو را جدا از هم می دانند و معتقدند فرهنگ مجموعه ای از افکار و عقاید انسان در حوزه ادبیات، هنر و مذهب است. اینان تمدن را حوزه خلاقیت انسان در ارتباط با تکنولوژی و فناوری قلمداد می کنند.
دکتر حیاتی با تاکید بر نقش انسان ها در تحولات طول تاریخ گفت: در مسیر وقایع تاریخی و تمدن باید به عوامل تمدن ساز هم توجه کرد؛ کاری که ویل دورانت در نگارش کتاب تاریخ تمدن خود به آن اهتمام داشته است. تمامی انسان ها با آنچه به عنوان نقاشی کشیده اند یا به عنوان شعر سروده اند، در ساختن تمدن سهم داشته اند. جایگاه فعلی جامعه ما در حوزه فرهنگی مرتبط با عملکرد ما در گذشته است و در واقع این اعمال و تفکر ما است که فرهنگ ما را می سازد. جایی که ما در حال حاضر قرار داریم بخاطر نوع تفکر و بینش و علمکرد ما در گذشته است و اگر نقص هایی وجود دارد، باید خود را مقصر بدانیم.
در ادامه مهندس رضایی فرماندار ویژه شهرستان ملایر ضمن تشکر از دکتر هاشمی به پاس حضور در دانشگاه ملایر و تبریک ولادت حضرت عباس (ع) و روز جانباز گفت: شهرستان ملایر یکی از شهرهای اصیل و فرهنگی استان و کشور است که یکی از نقاط قوت آن وجود مراکز متعدد آموزش عالی است. وی گفت: در شهرستان ملایر 12 واحد و مرکز آموزش عالی فعالیت می کنند که دانشگاه ملایر تاثیرگذارترین آنها محسوب می شود. در دانشگاه ملایر نیز ظرفیت های خوبی وجود دارد و اساتید جوان آن به عنوان سرمایه های اصلی دانشگاه، باید تقویت شوند. فرمانداری ملایر نیز بر آن است که از استعداد ها، مشاوره ها و راهنمایی های آنان برای رفع مشکلات شهرستان استفاده کند.
وی افزود: فرمانداری ملایر در نظر دارد در راستای تحقق برنامه های خود در ملایر،در حوزه های مختلف و به ویژه اقتصاد مقاومتی، از همفکری استادان و گروه های علمی در حوزه های مختلف بهره مند شود و بر همه مسئولان کشور و خصوصا دولت لازم است که با همت بلند خود از همه ظرفیت ها استفاده کنند.
در ادامه اين نشست ، اعضاي هيئت علمي ،تشکل های فرهنگی، کانون ها و انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه ملاير با حضور دکتر هاشمی و دکتر حیاتی برگزار شد و در آن دانشجویان ديدگاه ها و نظرات خود را با معاون فرهنگی و اجتماعي وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ميان گذاشتند .
معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم اعلام كرد: وزارت علوم تصميمي براي خريد مجموعه كميته امداد امام خميني(ره) ندارد و اصولا امكان خريد چنين ساختماني براي وزارت علوم وجود ندارد.به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، دكتر محمد حسين اميد اظهار داشت: يكي از دانشگاههاي شهر تهران كه داراي ساختمان هاي متعدد و پراكنده در سطح شهر است براي تجميع ساختمانهاي خود در حال مذاكره با كميته امداد امام خميني(ره) و تهاتر اين ساختمانها با ساختمان كميته امداد در منطقه سوهانك است.
وي افزود: البته مذاكرات هنوز در مراحل اوليه است و هيچگونه قيمت گذاري براي ساختمان كميته امداد امام خميني(ره) نيز صورت نگرفته است.
دكتر اميد در خاتمه افزود: بر اساس برآوردهاي اوليه ارزش مجموعه مورد بحث بسيار كمتر از ارقام مطرح شده در برخي از رسانه هاي جمعي است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، حسین سالارآملی در افتتاحیه نخستین همایش «آیندهپژوهی آموزش عالی ایران، چشماندازهای بینالمللی شدن و چالشهای آن» که صبح امروز در دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: بینالمللی و جهانی شدن در رأس فعالیتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
وی با بیان اینکه پرچم و نماد دانشگاهها در بینالمللی و جهانی شدن تعریف میشود، افزود: اگر مجموعههای آموزش عالی بتواند با روندهای جهانی خود را همراه و همگام سازد، آینده و سرنوشت مناسبی برای کشور رقم میخورد.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل ادامه داد: بینالمللی شدن دانشگاها امری ضروری محسوب میشود، چراکه این دانشگاهها برای حرکت مازاد و حیات نیازمند نو شدن و تغییر و تحول است.
سالارآملی با بیان اینکه امروز با تغییر و تحولات بسیاری در بخشهای مختلف اعم از اقتصاد و فرهنگ روبرو هستیم، اضافه کرد: تکنولوژی در سطح دنیا تمدنی را به نام «مدرنیست» به وجود آورده است که تحقق این مهم میتواند تضادها را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: جهانی شدن در راستای مدرن بودن شکل میگیرد که این جهانی شدن برگشتناپذیر به لحاظ زمانی است.
قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل با اشاره به معنا و مفهوم جهانی شدن در جامعه یادآور شد: در راستای این امر دولت، مجلس و سازمانهای دولتی ایفای نقش میکنند، البته معنای قدرت در عصر جدید تغییر کرده است.
سالارآملی اضافه کرد: برای بینالمللی شدن حداقل به پنج سرمایه اصلی امنیتی، اجتماعی، فیزیکی و مالی، فرهنگی و علمی نیاز است، چراکه بینالمللی شدن دانشگاهها میتواند سرمایه امنیتی ایجاد کند.
وی افزود: در حوزه نظام عالی چالشها و آسیبهایی وجود دارد که از جمله موارد آن میتوان به بسته بودن و نبودن ارتباطات بینالمللی در این حوزه اشاره کرد.
قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل گفت: نظام آموزش عالی کشور نسبت به سایر نظامهای داخلی همچون اقتصادی و فرهنگی بسته است که وجود چنین شرایطی دلایل مختلفی از جمله فرار مغزها، افزایش هزینههای تحقیقات و عدم وجود رقابتهای منطقهای و جهانی است.
*تحصیل 23 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای کشور
سالارآملی عدم رعایت استانداردهای لازم و سطح بالا، بینظمی و حاکمیت محورهای غیرواقعی را از دیگر عوامل بسته بودن نظام عالی آموزش برشمرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 23 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای کشور مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: به طور تقریبی 700 تا 800 صندلی خالی در دانشگاههای کشور وجود دارد که در این راستا پنج درصد جذب دانشجو صورت میگیرد.
قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل با بیان اینکه رتبههای قابل قبولی در رشتههای بینالمللی دانشگاههای کشور وجود ندارد، اظهار کرد: دانشگاههای کشور کمترین امتیازات را در شاخص بینالمللی به خود اختصاص میدهد.
سالارآملی با اشاره راهکارهای جهانی شدن در دانشگاههای کشور و رسیدن به هدف گفت: تبیین شورای هدف در سطح ملی و دانشگاهی یکی از مهمترین رویکردها در این راستا است.
به گزارش ایسکانیوز به نقل از مهر، ذالفقار یزدان مهر درباره روند صدور مجوز خوابگاههای غیردولتی گفت: دستورالعمل شورای نظارت و ارزیابی خوابگاه های خودگردان غیردولتی به خاطر نابسامانی در روند صدور مجوز این خوابگاه ها صادر شد.
یزدان مهر افزود: بعضا گزارش هایی دریافت می شد که برای صدور مجوز از خوابگاه داران مبالغی توسط نهاد صادر کننده مجوز دریافت می شد که همه بدون نظارت بوده است. همچنین مشکلاتی دیگری وجود داشت که منجر به ابلاغ دستورالعمل مذکور شد.
او گفت: مشکلی که در خصوص این خوابگاه ها وجود داشت این بود که با وجود اینکه این خوابگاه ها از سوی خوابگاه داران غیردولتی نظارت می شدند، به غیر دانشجو افراد دیگر و غیر دانشجو نیز در این خوابگاه ها اسکان داده می شدند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: این در حالی است که سیاست گذاری و نظارت و راهبری خوابگاهها برعهده وزارت علوم است در همین راستا، دستورالعمل ایجاد و تاسیس خوابگاههای غیردولتی توسط وزارت علوم صادر شد و شورای نظارت و ارزیابی خوابگاه ها در استان ها شکل گرفت.
او ادامه داد: معاون دانشجویی دانشگاه مادر، مدیرحراست دانشگاه مادر و معاونان دانشجویی دانشگاه ها، نماینده صندوق رفاه دانشجویان و نماینده اتحادیه خوابگاه داران غیردولتی در این شورا حضور می یابند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: بر اساس این طرح، مجوز خوابگاه ها توسط شورای مذکور صادر و متناسب با نظر کارشناس دادگستری و عرف محل، اجاره بها نیز مشخص می شود.
یزدان مهر افزود: با توجه به این مساله که صندوق رفاه دانشجویان اجازه ابطال مجوز خوابگاه های غیردولتی را دارد، در صورتی که تخلفی مشاهده کند، می تواند برای لغو مجوز این خوابگاه ها اقدام کند.
او گفت: خوابگاه داران غیردولتی صلاحیتی برای نظارت و پیگیری این خوابگاه ها نداشته و فقط در تهران به عنوان یک تعاونی می توانند فعالیت کنند. صندوق رفاه دانشجویان نیز به آنها کمک می کند.
20104
به گزارش خبرنگار مهر، همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران صبح سه شنبه با حضور حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم و مدیران ذفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه ها در تالار اجتماعات دانشکده علوم انسانی برگزار شد.
در این نشست حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم با تاکید بر این نکته که در راس فعالیت های وزارت علوم، بحث بین المللی شدن دانشگاه هاست افزود: اگر دانشگاهی با روند بین المللی شدن که در جهان کنونی به سرعت در حال پیشرفت است پیش نرود و حرکت کند داشته باشد آسیب پذیر می شود.
وی با تحلیل جریان جهانی شدن و تاثیرات، فرصت ها و آسیب های آن در جهان معاصر افزود: جهانی سازی واقعیتی است که در دنیای کنونی چه خوب و چه بد شکل گرفته و چه نگاه ارزشی و یا مادی و تکنولوژی داشته باشیم دیگر پدیده جهانی شدن برگشت پذیر نبوده و واقعیتی اجتناب ناپذیر است.
وی با اشاره به شاخص های بین المللی بودن دانشگاه ها در سطح جهانی بیان کرد: بین المللی شدن با پنج سرمایه اصلی یک کشور در ارتباط است، سرمایه امنیتی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فیزیکی و مالی، سرمایه علمی و فرهنگی و به همین دلیل است که بسیاری کشور برای بین المللی شدن رقابت می کنند.
سالار آملی همچنین به چالش های بین المللی شدن نیز اشاره و افزود: یکی از آسیب هایی نظام آموزش عالی در کشور نسبت به سایر نظامها، بسته بودن نظام آموزش عالی است که آسیب هایی چون فرار مغزها، افزایش هزینه تحقیقات، عدم وجود رقابت منطقه ای و جهانی، عدم رعایت استاندارهای قابل قبول، بی نظمی و حاکمیت محورهای غیر واقعی و آسیب به سرمایه های علمی، فرهنگی و اجتماعی را به همراه دارد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم با ارائه گزارشی از وضعیت ایران در نظام آموزشی بین المللی اظهار داشت: استاندارد جهانی برای آمار دانشجویان خارجی ۱۳ و ۱۴ در صد است که سهم ایران نیم درصد است و ایران از این نظر حتی در کشورهای منطقه ای چون ترکیه عقب تر است البته در برخی شاخص های دیگر وضعیت خوبی داریم به ویژه در سال های اخیر روند مثبتی را شاهدیم اما از معیارهای جهانی فاصله داریم.
وی همچنین افزود: در رتبه بندی تایمز رتبه ایران از ۳۲ در سال ۲۰۱۲ به ۲۳ در سال ۲۰۱۶ و در رتبه بندی تامسون رویترز در سال ۲۰۱۵ تنها دو دانشگاه در ایران جزو دانشگاه های برتر بودند که در سال ۲۰۱۶ هشت دانشگاه جزو دانشگاه های برتر جهان هستند.
سالار آملی در پایان افزود: دانشگاه های کشور ایران دارای پتانسیل و ظرفیت خوبی برای بین المللی شدن هستند در این مسیر ما نیاز به نقشه راه داریم و بزرگترین چالش ما نظام بسته آموزش عالی است که باید حساب شده از این وضعیت بسته خاج شویم زیرا جهانی شدن با آسیب هایی که دارد اجتناب ناپذیراست و اگر تلاش نکنیم بازنده خواهیم بود.
ابوالحسن نائینی، رئیس دانشگاه بین الملل امام خمینی نیز در ادامه با تاکید بر اینکه جهان امروز بیش از پیش به سوی بین المللی شدن در حال حرکت است بیان داشت: اهمیت بین المللی سازی دانشگاهها موضوعی است که اهمیت و ضرورت آن روز بروز محسوس تر می شود به طوریکه غافل ماندن و غفلت از این موضوع و کم کاری دانشگاه ها به ویژه دانشگاهی با عنوان بین المللی را دچار نقص جبران نشدنی در آینده خواهد کرد.
وی افزود: تعریفی که از یک دانشگاه با عنوان بین المللی می شود باید شاخص ها و ابعاد بین المللی آن نیز تعریف و مشخص باشد و از سویی داشتن چشم اندازی برای آینده دانشگاه بین المللی برای مصمون ماندن از آسیب های این عرصه لازم و ضروری است در واقع یک مهندسی معنی دار در بین المللی کردن و یا جریان بین المللی سازی نیاز است،
رئیس دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های بین المللی باید از موازی کاری اجتناب کنند به طوریکه هر دانشگاهی شاخص های خاص خود را برای طرح و عنوان بین المللی با توجه به شرایط موقعیتی، اقلیمی، فرهنگی، آموزشی و ویژگی های خاص خود تجهیز و فراهم کرده باشد.
وی ادامه داد: موضوعی که در این زمینه باید بر آن تاکید و اهتمام شود حساسیت و حمایت تمامی عوامل دانشگاه ها و امور بین الملل دانشگاهها از مسیر بین المللی سازی و بین المللی کردن دانشگاههااست به گونه ای که در این عرصه شاهد جنبش و نهضت باشیم.
نائینی گفت: بین المللی شدن زیر بنا، ساختار و امکانات و ضرورت ها و اقداماتی را می طلبد و شاخص هایی دارد، همچنین مشکلات و چالش هایی را دانشگاه ها در این زمینه با آن گریبانگیر هستند.
وی با اشاره به برخی چالش های دانشگاه ها در این روند اظهار داشت: جلب نظر و نیز تامین رضایت این دانشجویان در حد بین المللی، افزایش همکاری های علمی، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی در سطح دانشجو و اعضای هیات علمی بین کشورهای اسلامی و منطقه و نیز جهان. داشتن و ارتقاء استانداری های بین المللی در بخش رفاهی و آموزشی و بهرهمندی از زبان بینالمللی در فعالیتهای آموزشی دانشگاه راه اندازی، شناسایی رشته هایی خاص برای دانشجویان خارجی در دانشگاه های کشور متناسب با علاقه آنها، اعمال سیاست های مناسب به منظور شناسایی و جذب دانشجویان مستعد خارج از کشور، بسط ارتباط با این دانشجویان از جمله مواردی که ضعف و کمبود دانشگاه ها در این زمینه ها مشهود است.
نائینی همچنین اظهار داشت: وزارت علوم، سرلوحه سیاست های خود را بین المللی کردن دانشگاهها قرار داده و این موضوع در اقتصاد مقاومتی نیز بسیار نقش دارد چرا که کسب علم و دانش، دانش افزایی، تسهیل در نهضت علمی و تولید ثرت از علم از شاخصه های اقتصاد مقاومتی است.
رئیس دانشگاه در پایان افزود: بین المللی کردن دانشگاه ها باید به شکل هدفمند، نظام مند و دارای ساختار و با پشتیبانی حمایت شوند که این امر با مشارکت و حمایت و درگیری همه جامعه دانشگاهی، مسئولان استانی و کشوری و وزارت علوم است که محقق می شود.
وی همچنین ابراز داشت: نهادینه شدن فرهنگ و تغییر نگرش در مسیر بین المللی شدن و عملیاتی کردن آن نقش مهمی در اقدام در این مسیر است که امیدواریم در این همایش شاهد شیوه های اثر بخش و نیز ارائه سند های راهبردی و عملیاتی در این روند باشیم.
همچنین در ادامه نسرین نورشاهی، رئیس همایش و رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با بیان اهداف برگزاری همایش و ارائه گزارشی از روند برگزاری همایش بیان داشت: مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی کشور اتاق فکر وزارت علوم محسوب می شود که در حوزه موضوعات مبتلا به آموزش عالی به این مسائل ورود پیدا می کند.
وی افزود: یکی از این موضوعات مهم در عرصه آموزش عالی، موضوع بین المللی سازی دانشگاه ها است که موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با توجه به رسالت و مسئولیتی که دارد در این موضوع ورود پیدا کرده تا با رویکردی علمی و نگاهی اجرایی این موضوع را از دو بعد علمی و اجرایی در دانشگاه ها مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: در مدت برگزاری همایش تلاش ما بر این است که با پیوند نظر و عمل و با نگاهی به تجربیات و بررسی چالش ها، تصویری مطلوب از آینده دانشگاه ها داشته باشیم و خروجی این مباحث این باشد که به واقع نیز ثابت کنیم که حرف های ما از جنس عمل نیز هست که امیدواریم این هدف محقق شود.
در ادامه مراسم نشست های تخصصی در دو پنل با عناوین بررسی تجربیات، موانع و چالش های بین المللی شدن دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری و ارائه راه حل ها و سیاست ها و بررسی آینده پژوهی، بررسی روندها، پیشران ها و سیاستگذاریها در موضوع بین المللی شدن دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری برگزار شد.
به گزارش ایرنا، حسین سالار آملی ظهر سه شنبه در آئین آغاز به کار همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران، چشم اندازهای بین المللی شدن و چالش های آن در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین افزود: رتبه دانشگاه های کشور در حوزه وجهه بین المللی را پائین و ناچیز دانست و گفت: براساس آمار مرکز تایمز که معتبرترین موسسه رتبه بندی جهانی دانشگاه ها در دنیا است، هشت دانشگاه ایرانی موجود در فهرست رده بندی این مرکز همگی در شاخص وجهه بین المللی از 100، نمره ای کمتر از 18 دارند.
وی، جهانی شدن را فرایندی اجتناب ناپذیر و غیرقابل برگشت دانست و گفت: بین المللی شدن با پنج سرمایه اصلی کشورها شامل سرمایه امنیتی، اجتماعی، فیزیکی– مادی، فرهنگی و علمی در ارتباط است.
سالار آملی اظهارکرد: بین المللی شدن با وجود چالش های مربوط به خود از جمله تهدید هویت های محلی- ملی، دارای آثار مثبتی نیز می باشد که باید به آنها توجه داشت و به سمت شان حرکت کرد.
این مقام مسئول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در فرایند جهانی شدن اگرچه انتقادهایی نیز به آن وارد است اما باید تلاش کنیم تا در این عرصه بازنده نبوده و تاثیرگذار باشیم.
وی با اشاره به آسیب های نظام های بسته آموزشی، اظهار کرد: نظام آموزش عالی کشور در مقایسه با سایر نظام ها از جمله فرهنگی، اقتصادی و سیاسی از نوع بسته است.
سالار آملی، بزرگ ترین چالش نظام آموزش عالی کشور را بسته بودن آن دانست و گفت: باید به صورت متفکرانه و با یک برنامه مناسب و حساب شده این فضا را باز کنیم تا در حوزه دانشگاهی کشور با سرعت بالاتری به سمت بهره وری پیش برویم.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل گفت: فرار مغزها، افزایش هزینه های تحقیقاتی، نبود رقابت های منطقه ای و جهانی، نبود استانداردهای سطح بالا و قابل قبول و بی نظمی و حاکمیت محورهای غیرقانونی و ضرر رسانی به سرمایه های علمی و اجتماعی از جمله آسیب های نظام بسته در آموزش عالی است.
سالار آملی با بیان اینکه در حال حاضر تنها نیم درصد از دانشجویان کشور خارجی هستند که این موضوع ناشی از وجود نظام بسته آموزش عالی در کشور و نگاه های امنیتی مربوط به آن است، اظهارکرد: استاندارد بین المللی مربوط به این موضوع 13 تا 14 درصد است و در این زمینه از کشورهای منطقه مانند هند، عربستان، امارات و ترکیه خیلی عقب تر هستیم.
وی با بیان اینکه ظرف سال های اخیر تلاش های خوبی برای خروج از فضای بسته آموزش عالی و همچنین بین المللی شدن آن صورت گرفته اما ناکافی بوده است، اظهارکرد: جذب نیم درصدی دانشجویان خارجی در کشور، در حالی رقم می خورد که نزدیک به 600 تا 700 هزار صندلی خالی در دانشگاه های ایران وجود دارد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل با بیان اینکه در رابطه با چشم اندازهای بین المللی شدن نظام آموزش عالی، نقشه راه در وزارت علوم تهیه و کشورهای هدف تعیین و سیاست های کلان و اجرایی آن نیز مشخص شده اند، تاکید کرد: دانشگاه ها نیز باید با درنظر گرفتن چارچوب های تعیین شده برای خود چشم انداز و برنامه تعریف کنند.
همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران، چشم اندازهای بین المللی شدن و چالش های آن از امروز سه شنبه در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین آغاز شده و تا فردا با معرفی مقاله های برتر به پایان می رسد.
3013/ 6128
به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حسین سالار آملی پیش از ظهر امروز (28 اردیبهشت) در نخستین همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران، چشم اندازهای بین المللی شدن و چالش های آن که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروز در رأس فعالیت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بحث بین المللی شدن است و پرچم این امر نیز در دست شماست و خوشحال هستیم که برخی این پرچم را محکم گرفته و به این قضییه بها می دهند.
وی ادامه داد: بین المللی شدن و نگاه بین المللی داشتن برای آموزش عالی مهم است و در دنیای امروز تحولات سریع و شتابان است و شدت تحولات بسیار سریع بوده و این سرعت در همه زمینه های علمی، فناوری، اجتماعی، سیاسی و جغرافیایی دیده می شود.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل اضافه کرد: تکنولوژی فراز و نشیبی را به وجود آورده و مرزها را درهم شکسته و در سطح دنیا تمدنی را ایجاد کرده که از آن با عنوان مدرنیسم نام می برند که برخی معتقد هستند این مدرنیسم می تواند جامعه را به ایده آل برساند و فقر و تضادها را کاهش دهد.
وی عنوان کرد: البته عده ای نیز معتقد هستند که این اسب سرکش در زمینه های متعدد معلوم نیست سرانجام به کجا می رسد و می تواند جوامع بشری را نابود کند بنابراین پست مدرنیسم را ایجاد کردند.
سالارآملی توضیح داد: از دل مدرنیسیم آنچه بیرون آمده مسئله جهانی شدن است و از دل فراز و نشیب ها، جهانی سازی واقعیتی است که در دنیای کنونی شکل گرفته و جهانی شدن برگشت ناپذیر است و یا ما را به ویران شهر و یا آرمان شهر می برد.
وی تصریح کرد: این موضوع وجود دارد در دنیا که علوم و تکنولوژی بحث واقعی جهانی شدن است و ما باید بپذیریم جهانی شدن واقعیت دارد؛ در کنار دولت و مجلس محلی، گروه ها و سازمان های بین المللی نقش بازی می کنند و معنای قدرت در عصر جدید تفاوت کرده و درک صحیح از شرایط بین المللی و واقعیات اثرگذار قوانین بین المللی بر رفتارهای داخلی حائز اهمیت است و پدیده های جهانی قوانین مشترک جهانی می طلبد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل اعلام کرد: بین المللی شدن با پنج سرمایه اصلی یک کشور در ارتباط است که سرمایه امنیتی از جمله این سرمایه ها است و در واقع بین المللی سازی دانشگاه ها می تواند سرمایه های امنیتی را برای ما ایجاد می کند.
وی تأکید کرد: سرمایه اجتماعی، سرمایه فیزیکی و مالی، فرهنگی و علمی از جمله سرمایه های اصلی است که با بین المللی شدن ارتباط دارد.
سالارآملی در خصوص چالش های بین المللی شدن اظهار کرد: مهمترین اثرگذاری ها در حیطه هویت ها و تغییر آن است و این احتمال وجود دارد که در بین المللی شدن هویت ملی و محلی تضعیف شود و وجود هژمونی در ارتباطات جهانی و دست بالای بعضی کشورها در قدرت نرم از جمله نوشتن و هدایت قوانین بین المللی از دیگر چالش های بین المللی شدن است.
وی اضافه کرد: آسیب های نظام بسته آموزش عالی شامل فرار مغزها، افزایش هزینه های تحقیقاتی، عدم وجود رقابت منطقه ای و جهانی، عدم رعایت استانداردهای سطح بالا و قابل قبول و بی نظمی و حاکمیت محورهای غیرواقعی می شود.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل افزود: 23 هزار دانشجوی خارجی در کشور داریم و در واقع نیم درصد دانشجویان ما خارجی هستند که با توجه به این رقم از کشورهای منطقه نیز عقب هستیم.
وی گفت: رتبه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه های برتر در رتبه بندی تایمز از رتبه 32 در سال 2012 به رتبه 26 به 2016 رسیده که علت نیز حضور در عرصه های بین المللی بوده است.
سالارآملی یادآور شد: بنابراین نظام بسته آموزش عالی ضربه می زند و باید کارهایی صورت گیرد و در واقع بزرگترین چالش ما در آموزش عالی و توسعه دانشگاه ها، نظام بسته آموزش عالی است که باید متفکرانه و با برنامه آن را باز کنیم زیرا در جهانی شدن جز این راهی را نداریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حسین سالارآملی صبح امروز درمراسم افتتاحیه نخستین همایش «آیندهپژوهی آموزش عالی ایران، چشماندازهای بینالمللی شدن و چالشهای آن» که در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: مهمترین برنامه و فعالیتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بینالمللی و جهانی شدن است که در همین راستا پرچم و نماد دانشگاهها در بینالمللی بودن و جهانی شدن است.
وی عنوان کرد: پیشرفت جامعه و فراهم ساختن آینده مناسب در گرو همراهی مجموعههای آموزش عالی با روندهای جهانی بوده که در همین راستا بینالمللی بودن دانشگاهها امری مهم و ضروری است زیرا دانشگاهها سبب تغییر و تحول میشوند.
سالارآملی افزود: امروزه تغییرات بسیاری در بخشهای مختلف وجود دارد که این تغییرات سبب جهانی شدن در راستای مدرن بودن است که جهانی شدن به لحاظ زمانی برگشتناپذیر است.
قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل تصریح کرد: دولت، مجلس و سازمانهای دولتی در راستای مفهوم جهانیشدن در جامعه ایفای نقش میکنند که برای بینالمللی شدن حداقل به پنج سرمایه اصلی امنیتی، اجتماعی، فیزیکی و مالی، فرهنگی و علمی نیاز است زیرا بینالمللی شدن دانشگاهها میتواند سرمایه امنیتی ایجاد شود.
سالارآملی خاطرنشان کرد: مهمترین عوامل بسته بودن نظام عالی آموزش عدم رعایت استانداردهای لازم و سطح بالا، بینظمی و حاکمیت محورهای غیرواقعی است که 23 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای کشور مشغول به تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: 700 صندلی خالی در دانشگاههای کشور وجود دارد که در این راستا پنج درصد جذب دانشجو صورت میگیرد.
سالارآملی افزود: راهکارهای جهانی شدن در دانشگاههای کشور و رسیدن به هدف در راستای تبیین شورای هدف در سطح ملی و دانشگاهی است.
ذوالفقار یزدان مهر رییس صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ،درباره تغذیه دانشجویان اظهار داشت: در سال جاری زیاد به دنبال افزایش قیمت غذای دانشجویی نیستیم و برنامه خاصی در این زمینه نداریم.
وی افزود: اما با این وجود در جلسه هیأت امنای صندوق که اوایل خردادماه برگزار می شود درباره این موضوع تصمیم گیری و متعاقبا جزئیات آن اعلام می شود.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به برنامه ریزی برای کمیت و کیفیت غذای دانشجویی بیان کرد: هرچند به دلیل کمبود اعتبارات بخش تغذیه دانشگاهها با مشکلاتی روبرو هستیم اما در نظر گرفتن کیفیت و تنوع غذایی را برای دانشجویان در دستور کار قرار دادیم.
وی از آسیب شناسی وضعیت تغذیه دانشجویان خبر داد و گفت: این موضوع یکی از مواردی است که در راستای ارتقای کیفیت غذای دانشجویان دنبال می کنیم. بنابراین هم اکنون در حال مطالعه و آسیب شناسی وضعیت تغذیه و سلف سرویس دانشگاه ها هستیم.
یزدان مهر با اشاره به سیاست تدوین شده درباره یارانه تغذیه دانشجویی در برنامه ششم تصریح کرد: سیاست کلی تبدیل یارانه تغذیه دانشجویی به تسهیلات در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که امیدواریم این مسئله به سرانجام برسد.
ذوالفقار یزدان مهر رییس صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از دو سال گذشته، بودجه تغذیه به دانشگاهها واگذار شد، پیش از این بودجه تغذیه در اختیار صندوق رفاه بود و صندوق اقدام به توزیع آن می کرد.
وی افزود: در حال حاضر صندوق رفاه در بحث نظارت و راهبری امور تغذیه دانشگاهها ورود دارد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان بیان کرد: دانشگاه ها به یک هزار و 200 میلیارد تومان بودجه در بخش تغذیه نیاز دارند، در حالی که سال 94 کل اعتبار دانشگاهها در این بخش 440 میلیارد تومان بود.
وی با بیان اینکه کمبود اعتبارات کیفیت غذای دانشجویی را زیر سوال می برد، عنوان کرد: با توجه به محدودیت منابع دولتی، سال گذشته مدلی ارائه و پیشنهاد شد تا همین میزان در بودجه 95 برای اعتبارات تغذیه در نظر گرفته شود منتهی در قالب هدفمندی یارانه تغذیه به صندوق رفاه تسهیلات داده شود.
یزدان مهر بیان کرد: از این رو درخواست کردیم دولت ما به التفاوت نیاز دانشگاهها در بخش تغذیه را تأمین کند، در واقع اعتبار به عنوان تسهیلات باشد نه یارانه و صندوق این اعتبار را در اختیار دانشگاه ها قرار دهد تا هم کیفیت غذای دانشجویان و تنوع آن ارتقا یابد هم بار بر دوش دولت کمتر شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان درخصوص افزایش میزان بودجه تغذیه دانشجویان افزود: در سال جاری با افزایش 100 میلیارد تومانی در این بخش موافقت شده اما هنوز با میزان نیاز دانشگاه ها فاصله داریم. البته کاری که در صندوق رفاه دنبال می شود جذب سرمایه بخش خصوصی است تا در نهایت به دانشجویان خدمات بهتری عرضه شود.
رئیس صندوق رفاه خبر داد
تغییر روند صدور مجوز خوابگاههای غیردولتی در دستور کار
رئیس صندوق رفاه دانشجویان روند صدور مجوز خوابگاههای خودگردان غیردولتی را تشریح کرد و گفت: «تعاونی خوابگاهداران غیردولتی صلاحیت نظارت بر خوابگاههای غیردولتی را ندارد.» ذوالفقار یزدانمهر در گفتوگو با «مهر» درباره روند صدور مجوز خوابگاههای غیردولتی گفت: «دستورالعمل شورای نظارت و ارزیابی خوابگاههای خودگردان غیردولتی بهخاطر نابسامانی در روند صدور مجوز این خوابگاهها صادر شد.» وی افزود: «بعضا گزارشهایی دریافت میشد که برای صدور مجوز از خوابگاهداران مبالغی توسط نهاد صادرکننده مجوز دریافت میشد که همه بدون نظارت بوده است. همچنین مشکلات دیگری وجود داشت که منجر به ابلاغ دستورالعمل مذکور شد.» او ادامه داد: «مشکلی که درباره این خوابگاهها وجود داشت این بود که با وجود اینکه این خوابگاهها از سوی خوابگاهداران غیردولتی نظارت میشدند، به غیر از دانشجویان افراد دیگر و غیردانشجو نیز در این خوابگاهها اسکان داده میشدند.» رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: «این در حالی است که سیاستگذاری و نظارت و راهبری خوابگاهها برعهده وزارت علوم است. در همین راستا دستورالعمل ایجاد و تاسیس خوابگاههای غیردولتی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شد و شورای نظارت و ارزیابی خوابگاهها در استانها شکل گرفت.» وی ادامه داد: «معاون دانشجویی دانشگاه مادر، مدیر حراست دانشگاه مادر و معاونان دانشجویی دانشگاهها، نماینده صندوق رفاه دانشجویان و نماینده اتحادیه خوابگاهداران غیردولتی در این شورا حضور مییابند.» وی افزود: «براساس این طرح، مجوز خوابگاهها توسط شورای مذکور صادر شد و متناسب با نظر کارشناس دادگستری و عرف محل، اجارهبها نیز مشخص میشود.» یزدانمهر افزود: «با توجه به این مساله که صندوق رفاه دانشجویان اجازه ابطال مجوز خوابگاههای غیردولتی را دارد، در صورتی که تخلفی مشاهده کند، میتواند برای لغو مجوز این خوابگاهها اقدام کند.» او تاکید کرد: «خوابگاهداران غیردولتی صلاحیتی برای نظارت و پیگیری این خوابگاهها نداشته و فقط در تهران بهعنوان یک تعاونی میتوانند فعالیت کنند. صندوق رفاه دانشجویان نیز به آنها کمک میکند.»
به گزارش جهان، ذالفقار یزدان مهر در گفتگو با مهر درباره روند صدور مجوز خوابگاههای غیردولتی گفت: دستورالعمل شورای نظارت و ارزیابی خوابگاه های خودگردان غیردولتی به خاطر نابسامانی در روند صدور مجوز این خوابگاه ها صادر شد.
وی افزود: بعضا گزارش هایی دریافت می شد که برای صدور مجوز از خوابگاه داران مبالغی توسط نهاد صادر کننده مجوز دریافت می شد که همه بدون نظارت بوده است. همچنین مشکلات دیگری وجود داشت که منجر به ابلاغ دستورالعمل مذکور شد.
وی ادامه داد: مشکلی که در خصوص این خوابگاه ها وجود داشت این بود که با وجود اینکه این خوابگاه ها از سوی خوابگاه داران غیردولتی نظارت می شدند، به غیر دانشجو افراد دیگر و غیر دانشجو نیز در این خوابگاه ها اسکان داده می شدند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: این در حالی است که سیاست گذاری و نظارت و راهبری خوابگاهها برعهده وزارت علوم است در همین راستا، دستورالعمل ایجاد و تاسیس خوابگاههای غیردولتی توسط وزارت علوم صادر شد و شورای نظارت و ارزیابی خوابگاه ها در استان ها شکل گرفت.
وی ادامه داد: معاون دانشجویی دانشگاه مادر، مدیرحراست دانشگاه مادر و معاونان دانشجویی دانشگاه ها، نماینده صندوق رفاه دانشجویان و نماینده اتحادیه خوابگاه داران غیردولتی در این شورا حضور می یابند.
وی افزود: بر اساس این طرح، مجوز خوابگاه ها توسط شورای مذکور صادر و متناسب با نظر کارشناس دادگستری و عرف محل، اجاره بها نیز مشخص می شود.
یزدان مهر افزود: با توجه به این مساله که صندوق رفاه دانشجویان اجازه ابطال مجوز خوابگاه های غیردولتی را دارد، در صورتی که تخلفی مشاهده کند، می تواند برای لغو مجوز این خوابگاه ها اقدام کند.
وی تاکید کرد: خوابگاه داران غیردولتی صلاحیتی برای نظارت و پیگیری این خوابگاه ها نداشته و فقط در تهران به عنوان یک تعاونی می توانند فعالیت کنند. صندوق رفاه دانشجویان نیز به آنها کمک می کند.
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خسرو پیری، مدیرکل دفتر سیاستگذاری فناوری وزارت علوم در نشست دیروز مسئولان صندوق نوآوری و شکوفایی با روسای پارکهای علم و فناوری کشور، گفت: اساسنامه پارکهای علم و فناوری خصوصی نهایی شده و به امضای وزیر علوم رسیده است. بنابراین افرادی که شرایط لازم برای راهاندازی این پارکها را داشته باشند، میتوانند از طریق وزارت علوم اقدام کنند.
وی در رابطه با شرایط راهاندازی پارکهای علم و فناوری خصوصی گفت: افراد برای راهاندازی این پارکها باید توانایی تأمین زمین بین ۵ تا ۱۰ هکتار را داشته باشند، یعنی باید بتوانند شهرکهای فناوری با محصولات خاص راهاندازی کنند تا حمایت از شرکتهای دانشبنیان خصوصی را برعهده بگیرند.
پیری ادامه داد: تصویب درخواست پارکها نیز ۳ مرحله دارد، به طوری که این پارکها باید در مرحله اول در کمیته تخصصی و سپس در مرحله دوم در کمیسیون پژوهش و فناوری و در مرحله سوم در شورای گسترش ارزیابی شوند که در حال حاضر چند پیشنهاد نیز به ما ارائه شده است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری فناوری وزارت علوم با بیان اینکه پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان محور اقتصاد مقاومتی هستند، اظهار داشت: باید بتوانیم از میان شرکتهای دانشبنیان، چند شرکت را به برند تبدیل کنیم که امیدواریم این کار تا پایان امسال صورت گیرد.
مظفر شریفی درگفتگو با خبرنگار مهر گفت: روند تدوین الگو برای برنامه های راهبردی اعضای هیات علمی دانشگاه ها از ماه های پایانی سال ۹۴ آغاز شده و پیش بینی می کنیم تا تیرماه این الگو تدوین شود.
وی افزود: با تدوین این الگو اعتبارات پژوهشی، تسهیلات پژوهشی و تشویق های پژوهشی بیشتر به اساتیدی اختصاص می یابد که دارای برنامه راهبردی باشند.
مدیرکل پژوهشی وزارت علوم گفت: این الگو پس از تدوین نهایی به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد و اساتید ملزم به اجرای آن خواهند بود.
شریفی تاکید کرد: درحال حاضر برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها دارای برنامه هستند اما این روند به صورت فراگیر در دانشگاه ها دنبال نمی شود.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری امور فناوری وزارت علوم با بیان اینکه تصویب درخواست پارکهای خصوصی سه مرحله دارد، گفت: کمیته تخصصی، کمیسیون پژوهش و فناوری و شورای گسترش از مراحل به تصویب رساندن درخواستها برای راهاندازی پارکهای خصوصی به شمار میرود. وی افزود: در حال حاضر چند تقاضا برای راهاندازی پارک خصوصی به وزارت علوم ارسال شده که تاکنون یک مرحله پیشرفت کردهاند. پیری اظهار کرد: ما پیشنهاد میکنیم پارکهای خصوصی به تدریج در دانشگاهها ایجاد شوند. این امر نیز در دنیا مرسوم است و محلی برای درآمد دانشگاهها خواهد بود. به گفته مدیرکل دفتر سیاستگذاری امور فناوری وزارت علوم، در حال تدوین آییننامه پارکهای علم و فناوری خصوصی در دانشگاههای کشور هستیم. پیری با تاکید بر اینکه روسای پارکها باید اقتصادی فکر کنند، گفت: پارکهای تخصصی که به سمت خصوصی شدن حرکت میکنند، میتوانند در جاهایی که پتانسیل زیادی برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان وجود دارد، راهاندازی شوند. مدیرکل دفتر سیاستگذاری امور فناوری وزارت علوم افزود: برخی از پارکهای تخصصی ایجاد شده در دانشگاههای دولتی هستند و این دانشگاهها باید گامهایی برای خصوصی شدن پارکها بردارند. وی با بیان اینکه پارکها نقطه شروع اقتصاد مقاومتی هستند، گفت: امیدواریم تعدادی از شرکتهای دانشبنیان در پارکها که پتانسیل دارند، برندسازی شوند؛ این موضوع باید از درون پارکها شکل گیرد. به گفته پیری، هر پارک که متشکل از چند شرکت است، نیاز به حمایتهای مالی و معنوی دارد تا بتواند در راستای بهکارگیری پتانسیل خود حرکت کند. مدیرکل دفتر سیاستگذاری امور فناوری وزارت علوم با بیان اینکه حمایتهای مالی وزارت علوم باعث شده که شرکتهای دانشبنیان در پارکها شکل بگیرند، گفت: ضروری است سیاستهایی در راستای برندسازی شرکتهای دانشبنیان ایجاد شود و این موضوع نیاز به حمایت دولت و وزارت علوم دارد. وی افزود: امسال بنا داریم آمار شرکتهایی را که پتانسیل برندسازی دارند، استخراج کرده و در راستای تقویت آنها برنامهریزی کنیم.
function SetImageUrl(imageURL) { $('#imgNewsModal').attr("src", imageURL); }
به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر پیری در نشست صندوق نوآوری با رؤسای پارکهای علم و فناوری در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامههای وزارت علوم در زمینه ایجاد پارکهای خصوصی افزود: اساسنامه این پارکها نهایی شده است و افراد واجد شرایط میتوانند درخواست خود را برای ایجاد این پارکها اعلام کنند.
وی با اشاره به شرایط ایجاد پارکهای علم و فناوری خصوصی خاطرنشان کرد: افرادی که دارای 5 تا 10 هکتار زمین باشند، میتوانند متقاضی تاسیس پارکهای علم و فناوری خصوصی باشند چرا که این پارکها مرکز استقرار شرکتهای دانش بنیان هستند.
وی دارا بودن برنامههای عملیاتی و ایجاد ساختارهای مناسب را از دیگر شرایط تاسیس پارکهای فناوری خصوصی نام برد و خاطرنشان کرد: تصویب درخواستهای ایجاد پارکهای خصوصی 3 مرحله دارد که شامل مراحل بررسی کمیتههای تخصصی، بررسی کمیسیون پژوهش و فناوری و بررسی شورای گسترش وزارت علوم است.
به گفته وی، تا کنون یک تقاضا برای راهاندازی پارکهای خصوصی به وزارت علوم ارسال شده که مرحله اول را پشت سر گذاشته است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم ایجاد پارکهای فناوری خصوصی را یک مدل جدید در دنیا توصیف کرد و ادامه داد: علاوه بر آن درصدد ایجاد پارکهای تخصصی هستیم که رویکرد ما حرکت پارکهای تخصصی به سمت خصوصی است؛ چرا که ما اعتقاد داریم رؤسای پارکها باید اختصاصی فکر کنند.
پیری برندسازی را از دیگر برنامههای این وزارتخانه برای شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری ذکر کرد و افزود: در حال حاضر با حمایتهای وزارت علوم، شرکتهای دانش بنیان در این پارکها شکل گرفته است و ما درصدد برندسازی برای محصولات شرکتهای دانشبنیان هستیم.
وی اضافه کرد: در این راستا بنا داریم تا در سال جاری شرکتهایی که پتانسیل برندسازی شدن را دارند، شناسایی کرده و مورد حمایت قرار دهیم.
به گزارش خبرگزاری دانا،مظفر شریفی گفت: روند تدوین الگو برای برنامه های راهبردی اعضای هیات علمی دانشگاه ها از ماه های پایانی سال ۹۴ آغاز شده و پیش بینی می کنیم تا تیرماه این الگو تدوین شود.
وی افزود: با تدوین این الگو اعتبارات پژوهشی، تسهیلات پژوهشی و تشویق های پژوهشی بیشتر به اساتیدی اختصاص می یابد که دارای برنامه راهبردی باشند.
مدیرکل پژوهشی وزارت علوم گفت: این الگو پس از تدوین نهایی به دانشگاه ها ابلاغ خواهد شد و اساتید ملزم به اجرای آن خواهند بود.
شریفی تاکید کرد: درحال حاضر برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها دارای برنامه هستند اما این روند به صورت فراگیر در دانشگاه ها دنبال نمی شود.
علی آهون منش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حذف واژه «غیرانتفاعی» از عنوان موسسات آموزش عالی و دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی گفت: به دلیل اعتراض دانشگاه آزاد اسلامی هنوز واژه «غیرانتفاعی» از عنوان موسسات آموزش عالی و دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی حذف نشده و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به همان صورت باقی مانده است.
وی ادامه داد: دانشگاهها و موسسات غیرانتفاعی نیز اعتراض خود را به وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کردهاند، برهمین اساس وزیرعلوم نیز در دفاع از حذف واژه مذکور نامه ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کرده است.
رئیس اتحادیه دانشگاه ها و موسسات غیرانتفاعی افزود: منتظریم تا این موضوع دوباره در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصمیم گیری مطرح شود.
وی در خصوص مزایای حذف واژه «غیرانتفاعی» از عنوان موسسات آموزش عالی و دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی افزود: حذف واژه غیرانتفاعی از عنوان موسسات غیردولتی، راه سرمایه گذاری برای توسعه دانشگاه های غیرانتفاعی باز می کند.
آهون منش ادامه داد: در نتیجه حذف واژه مذکور اموالی را که افراد در دانشگاه های غیرانتقاعی سرمایه گذاری می کنند، به خودشان تعلق می گیرد و این باعث می شود تا افراد برای سرمایه گذاری دراین دانشگاه ها تشویق شوند و این مساله می تواند در جهت رشد دانشگاههای غیر انتفاعی به شدت موثر باشد.
وی درخصوص مخالفت دانشگاه آزاد نیز با عدم حذف واژه غیرانتفاعی از عنوان این دانشگاه ها گفت: دانشگاه آزاد می گوید این یک رانت است به عنوان مثال یک موسسه با قیمت دولتی زمین دریافت کرده که با حذف واژه مذکور می تواند به صورت آزاد به فروش برساند، این درحالی است که اگر چنین موردی هم باشد باید موردی به مساله آن رسیدگی شود نه اینکه همه موسسات زیر سوال بروند.
به گزارش مهر، سال گذشته معاون آموزشی وزیر علوم اعلام کرد حذف واژه «غیرانتفاعی» از عنوان دانشگاهها در جلسه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است.
علی آهون منش رئیس اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به حذف واژه «غیرانتفاعی» از عنوان موسسه های آموزش عالی و دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی گفت: در گذشته محمد فرهادی وزیر علوم نامهای را به دفاع از حذف این پسوند از موسسهها، به شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستاده بود و در نهایت به تصویب رسید.
وی افزود: اما به دلیل اعتراض دانشگاه آزاد اسلامی به این اقدام، واژه «غیرانتفاعی» از عنوان موسسات حذف نشد و از این رو شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را در شورای عمومی مطرح کرد.
آهونمنش با اشاره به اعتراض دانشگاهها و موسسههای غیرانتفاعی به وزارت علوم اظهار کرد: براین اساس وزیرعلوم در دفاع از حذف واژه مذکور نامهای به شورای عالی انقلاب فرهنگی مجددا ارسال کرده و منتظر تصمیمگیری مجدد در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.
وی در خصوص مخالفت دانشگاه آزاد با عدم حذف واژه غیرانتفاعی از عنوان این دانشگاه ها گفت: دانشگاه آزاد می گوید این یک رانت زمین است؛ به عنوان مثال یک موسسه با قیمت دولتی زمین دریافت کرده که با حذف واژه مذکور با مالکیت خصوصی زمین می تواند آن را به صورت آزاد به فروش برساند.
رییس اتحادیه دانشگاه ها و موسسات غیرانتفاعی افزود: این درحالی است که اگر چنین موردی هم باشد باید موردی به مسئله آن رسیدگی شود نه اینکه همه موسسات زیر سوال بروند. از بین 358 موسسه غیرانتفاعی ممکن است تعداد انگشت شمار این مورد را داشته باشند.
آهون منش با بیان اینکه حذف واژه غیرانتفاعی از عنوان موسسات غیردولتی، راه سرمایه گذاری برای توسعه دانشگاه های غیرانتفاعی باز می کند، یادآور شد: در نتیجه حذف واژه مذکور، اموالی که افراد در دانشگاه های غیرانتقاعی سرمایه گذاری می کنند، به خودشان تعلق می گیرد و این باعث می شود تا برای سرمایه گذاری دراین دانشگاه ها تشویق شوند و این امر در جهت رشد دانشگاههای غیر انتفاعی به شدت موثر است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد غلامی، مدیرکل سابق بورس وزارت علوم در تاریخ یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه با حضور صدیقی، معاون دانشجویی وزارت علوم به عنوان رایزن علمی ایران در روسیه معرفی شد.
غلامی که به همراه خانواده خود در روسیه روزگار میگذراند یکی از عوامل دخیل در پرونده جنجالی بورسیه هاست. وی از متهمین اصلی پرونده شکایت دانشجویان بورسیه در قوه قضائیه است. که با این انتصاب، سرانجام پرونده شکایت دانشجویان بورسیه از ایشان در هالهای از ابهام خواهد ماند.
پیش از این خبرگزاری دانشجو در گزارش«متهم اصلی بورسیه به روسیه میرود!/ بلاتکلیفی شکایت دانشجویان بورسیه پس از ۹ ماه» نسبت به معرفی ایشان به عنوان رایزن علمی ایران در روسیه واکنش نشان داده و اهداف احتمالی این انتصاب را مشخص کرده بود.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، مجمع دانشجویان و دانشآموختگان بورسیه خطاب به فرهادی، وزیر علوم نامهای نوشت.
متن نامه به شرح زیر است:
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
با عرض سلام و تحیت
حضرتعالی بارها بر طی روال قانونی و مصوب استخدام هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تاکید فرموده اید. با وجود تمام انتقادات به روند مورد نظر وزارت، که مانع تکمیل ظرفیت مطابق نیاز مراکز آموزش عالی شده است، طبق قواعد عقلی رعایت همین روند مصوب تا زمان اصلاح آن وظیفه تمام مسئولان خواهد بود.
بنا به اخباری که به گوش رسیده است، وزارت علوم در نظر دارد که تعداد ۱۰ نفر از مسئولان و مدیران ارشد خود با سنوات خدمت بالای ۲۷ سال و در شرف بازنشستگی را از کارمندی به هیات علمی تبدیل کند و در برخی نقل ها، گفته شده است که این استخدام ها تا صدور مجوز هیات امنا نیز پیش رفته است.
در صورت صحت این اخبار، جای این سوال باقی است که چرا وزارت علوم دانشجویان بورسیه خود و تعداد زیادی از جوانان متخصص و نخبه را رها کرده است و به استخدام این تعداد هیات علمی به صورت خارج از ضوابط می پردازد؟ چه ویژگی هایی در این افراد وجود دارد که قرار است به جای متخصصان جوان استخدام هیات علمی وزارت علوم گردند؟دانشجویان و نخبگان علمی کشور در مقابل این آقازاده ها و رانت ها به نور چشمی ها سکوت نخواهند کرد؟
در این باره لازم است که دستگاه های نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور و مجلس شورای اسلامی دیوان محاسبات تحقیقات مبسوطی را به انجام برسانند تا در صورت صحت این اخبار، مانع گسترش قانون شکنی و استانداردهای دوگانه در برخورد با افراد تحصیلکرده باشیم.
با تشکر
مجمع دانشجویان و دانش آموختگان بورسیه
به گزارش «ایثار»، اداره کل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران در اطلاعیه ای اعلام کرد: فرایند پانزدهمین فراخوان نیمه متمرکز جذب اعضای هیئت علمی (بورس) دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور مربوط به فراخوان اردیبهشت ۱۳۹۵ از ۱۵ اردیبهشت ماه با ثبت نیاز، توسط دانشگاه ها آغاز شده است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: این امر توسط مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تخصیص ظرفیت ها بر اساس تقویم اعلام شده از سوی مرکز جذب این وزارت خانه تا ۲۶ اردیبهشت ادامه داشت و از ۲۷ اردیبهشت ماه نیز فراخوان متقاضیان (دانشجویان دکتری) بورسیه جذب هیئت علمی دانشگاههای کشور آغاز شده و تا ۱۵ خرداد ۹۵ ادامه خواهد داشت.
بنا به توصیه اداره کل آموزش، تمامی متقاضیان شاهد و ایثارگر واجد شرایط می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی https://farakhanjazb.msrt.ir ضمن مطالعه دقیق آگهی فراخوان، اولویت های خود را از روی اعلام نیاز دانشگاه ها انتخاب و نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، ثبتنام در آزمون مذکور از روز چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه آغاز شده و تا ساعت 8 صبح امروز 47 هزار و 902 داوطلب در این آزمون ثبتنام نمودهاند.
با توجه به اینکه مهلت ثبتنام ساعت 24 چهارشنبه به پایان میرسد به کلیهی متقاضیان توصیه میشود در مهلت باقیمانده با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org نسبت به ثبتنام اقدام نمایند.
ظرفیت پذیرش در آزمون دورههای کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفهای و مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی و غیر دولتی 279 هزار و 411 نفر است که از این تعداد 177 هزار و 382 ظرفیت مربوط به کدرشته محلهای 11 رشته امتحانی با آزمون و 102 هزار و 29 ظرفیت مربوط به کدرشته محلهای 31 رشته امتحانی که پذیرش در آنها بر اساس سوابق تحصیلی صورت میگیرد، است.
انتهاي پیام/و
حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مهلت ثبت نام در این دوره ها ساعت ۲۴ چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه پایان می یابد.
وی افزود: تاکنون ۸۲ هزار و ۲۸۵ داوطلب در این آزمون ثبت نام کرده اند.
توکلی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مهلت ثبتنام ساعت ۲۴ چهارشنبه به پایان میرسد به کلیه متقاضیان توصیه میشود در مهلت باقیمانده با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: ظرفیت پذیرش در آزمون دورههای کاردانی نظام جدید دانشگاه فنی و حرفهای و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی و غیر دولتی ۲۷۹ هزار و ۴۱۱ نفر است که از این تعداد ۱۷۷ هزار و ۳۸۲ ظرفیت مربوط به ۱۱ کد رشته محلهای با آزمون و ۱۰۲ هزار و ۲۹ ظرفیت به ۳۱ کد رشته محلهای بر اساس سوابق تحصیلی است.
رئیس داشگاه کردستان از تبدیل مرکز پژوهشهای کردستان شناسی دانشگاه کردستان به پژوهشکده کردستان شناسی خبر داد و گفت: با تبدیل این مرکز به پژوهشکده میتوان خدمات ارزندهتری را در رابطه با فرهنگ و زبان کردستان ارائه داد.
فردین اخلاقیان در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، با اشاره به 2 کارکرد آموزشی و پژوهشی دانشگاهها، اظهار کرد: امروزه کارکرد دانشگاهها با تغییرات زیادی نسبت به گذشته روبرو شده و آموزش با کیفیت و پژوهش کاربردی به عنوان دو رسالت اصلی دانشگاه مطرح شده است.
وی بر ضرورت پیوند دانشگاه با جامعه تاکید کرد و افزود: در حوزه آموزش، دانشگاهها علاوه بر آموزشهای علمی باید برای تربیت فردی اخلاق مدار و متعهد برنامهریزی و در حوزه پژوهش نیز برای انجام پژوهشهای کاربردی و موردنیاز جامعه با بهره گیری از اساتید مجرب تلاش کنند.
رئیس دانشگاه کردستان در رابطه با برنامههای این دانشگاه در سال جاری، عنوان کرد: تقویت مراکز رشد دانشگاه کردستان در سال جاری یکی از برنامههای این دانشگاه در راستای تولید علم و تبدیل آن به ثروت است.
وی تغییر آیین نامهای دانشگاهها توسط وزارت علوم در جهت ورود دانشگاه به متن جامعه و کاربردی شدن پژوهشها، تاسیس مراکز رشد در دانشگاهها، توسعه دیپلماسی علمی، تاسیس آزمایشگاه مرکزی و قرارگیری در شبکه آزمایشگاههای وزارت علوم را از دیگر برنامههای این دانشگاه در سال جاری ذکر کرد.
اخلاقیان در ادامه سخنان خود، با اشاره به توسعه نیافتگی استان کردستان به ویژه در بخش صنعت، بیان کرد: استان کردستان فاقد صنایع قوی است که نیاز به پژوهش داشته باشند و ادارات و دستگاههای استان نیز برای انجام پژوهش هزینه نمیکنند، بنابراین لازم است علاوه بر تشویق اساتید و دانشجویان به انجام پژوهشهای کاربردی، جامعه را نیز باید به این سمت ترغیب کرد.
وی تبدیل مرکز پژوهشهای کردستان شناسی دانشگاه کردستان به پژوهشکده کردستان شناسی را از جمله برنامههای مهم این دانشگاه در سال جاری اعلام کرد و افزود: در صورت تبدیل این مرکز به پژوهشکده علاوه بر تقویت ساختاری آن، ردیف بودجه جداگانه برای آن تعیین شده و هیات علمی مخصوص پژوهشکده به آن اختصاص داده میشود.
رئیس دانشگاه کردستان این مهم را سبب ارائه خدمات بیشتر در عرصه فرهنگ کردستان و زبان کُردی دانست و ابراز امیدواری کرد این مهم به زودی تحقق یابد.
گفتگو
خبرنگار: 68017
به گزارش ایرنا، دکتر ابوالحسن نائینی ظهر سه شنبه در آئین آغاز به کار همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران، چشم اندازهای بین المللی شدن و چالش های آن که در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین با حضور قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل برگزار شد، افزود: غفلت از این موضوع می تواند دانشگاه ها بویژه آن دسته از دانشگاه هایی که دارای عنوان بین المللی هستند را با مشکل روبرو کند.
وی با بیان اینکه یک دانشگاه با عنوان بین المللی دارای شاخص هایی مشخص است که باید به آنها دست یافت، اظهارکرد: داشتن چشم اندازی برای آینده دانشگاه بین المللی به منظور مصمون ماندن از آسیب های عرصه بین الملل لازم و ضروری است و به یک مهندسی نیاز دارد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: در زمینه بین المللی کردن دانشگاه ها که می تواند به سطح کمی و کیفی دانشگاه های کشور کمک شایانی کند، باید شاهد یک جنبش و نهضت باشیم.
نائینی در ادامه به چالش های دانشگاه ها در فرایند بین المللی سازی اشاره کرد و گفت: همکاری های علمی و آموزشی، فرهنگی و پژوهشی با دانشگاه های دیگر کشورها، بهره مندی از زبان بین المللی در فعالیت های آموزشی و راه اندازی و شناسایی رشته های خاص برای دانشجویان خارجی متناسب با علاقه آنها از ضعف ها و کمبودهایی است که در این حوزه مشهود است.
وی، یکی از سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را بین المللی سازی دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: این موضوع می تواند با تسهیل در نهضت تولید علم و ثروت در کشور به پیشبرد اقتصاد مقاومتی نیز کمک کند.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، بین المللی شدن دانشگاه ها را نیازمند تغییر نگرش دست اندرکاران و مسئولان دانست و گفت: این مهم باید به شکل هدفمند، نظام مند و با مشارکت تمامی جامعه دانشگاهیان دنبال شود.
نخستین همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران، چشم اندازهای بین المللی شدن و چالش های آن از امروز سه شنبه در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) آغاز و فردا با معرفی مقاله های برتر به پایان می رسد.
3013/ 6128
به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید ابوالحسن نائینی پیش از ظهر امروز (28 اردیبهشت) در نخستین همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران، چشم اندازهای بین المللی شدن و چالش های آن که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی قزوین برگزار شد، بیان کرد: بین المللی شدن دانشگاه ها موضوعی است که ضرورت آن روز به روز محسوس تر شده و غفلت از آن در آینده جبران ناپذیر است.
وی ادامه داد: وقتی صحبت از بین المللی شدن دانشگاه ها می کنیم، باید شاخص ها و ابعاد بین المللی سازی را مشخص کنیم و برای مصون ماندن از آسیب های آن باید برنامه مدون داشته و یک مهندسی معنی دار و در خصوص بین المللی سازی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین اضافه کرد: دانشگاه های ما فرصت بین المللی شدن را دارند ولی در این راه با چالش هایی روبرو هستند و هر دانشگاه باید با توجه به توانمندی، شرایط و موقعیت فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و ویژگی های خاص خود برای این امر برنامه ریزی کند و دانشگاه ها باید از موازی کاری در بین المللی شدن اجتناب کنند.
وی عنوان کرد: از جمله چالش ها کیفیت آموزشی، فرهنگ بین المللی شدن کشورها، هرم نیروی انسانی، راه های جذب دانشجویان خارجی و تأمین رضایت آنها در سطح بین المللی و افزایش همکاری های علمی و بین المللی کشورهای منطقه و حتی جهان است بنابراین وزارت علوم سرلوحه رسالت خود را بین المللی سازی دانشگاه ها قرار داده است.
نائینی گفت: بهره مندی از زبان بین المللی، راه اندازی رشته های مورد درخواست دانشجویان خارجی و اعمال سیاست های مناسب برای جذب و تشویق اساتید و دانشجویان خارجی از جمله چالش هایی است که دانشگاه ها در بحث بین المللی شدن با آن مواجه هستند.
وی تأکید کرد: بین المللی سازی دانشگاه ها باید از اهداف اصلی سند چشم انداز دانشگاه ها باشد و برای این منظور باید هدفمند اقدام کرده و ساختار مناسب داشت و این امر باید مورد حمایت همه اعضای دانشگاه ها، مسئولان در استان، وزارت علوم و کشور قرار گیرد زیرا دانشگاه ها را به تنهایی نمی توان بین المللی کرد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین خاطر نشان کرد: بین المللی کردن دانشگاه ها یعنی کسب علم و دانش، تسریع در نهضت علمی و تولید ثروت بیشتر از علم که شاخه ای از اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: نکته دیگری که باید مورد توجه باشد این است که باید از شیوه های اثربخش دانشگاه های موفق در عرصه بین المللی در منطقه و جهان استفاده کنیم و در این بین حوزه های امور بین الملل در دانشگاه ها نقش تعیین کننده در تسریع بین المللی سازی دانشگاه ها دارند.
نائینی یادآور شد: امیدواریم در این نشست فرصت ها و چالش ها مورد بررسی قرار گرفته و منجر به سند راهبردی و عملیاتی شود و گام های اساسی را در این مسیر برداریم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مجمع دانشجویان و دانشآموختگان بورسیه در نامهای خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از وجود تبعیض در جذب اعضای هیئتعلمی انتقاد کرد.
متن این نامه به شرح زیر است:
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
با عرض سلام و تحیت
حضرتعالی بارها بر طی روال قانونی و مصوب استخدام هیئت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تاکید فرمودهاید.
با وجود تمام انتقادات به روند مورد نظر وزارت که مانع تکمیل ظرفیت مطابق نیاز مراکز آموزش عالی شده است، طبق قواعد عقلی رعایت همین روند مصوب تا زمان اصلاح آن وظیفه تمام مسئولان خواهد بود.
بنا به اخباری که به گوش رسیده، وزارت علوم در نظر دارد تعداد 10 نفر از مسئولان و مدیران ارشد خود با سنوات خدمت بالای 27 سال و در شرف بازنشستگی را از کارمندی به هیئت علمی تبدیل کند و در برخی نقلها، گفته شده که این استخدامها تا صدور مجوز هیئتامنا نیز پیش رفته است.
در صورت صحت این اخبار، جای این سوال باقی است که چرا وزارت علوم دانشجویان بورسیه خود و تعداد زیادی از جوانان متخصص و نخبه را رها کرده و به استخدام این تعداد اعضای هیئت علمی به صورت خارج از ضوابط میپردازد؟
چه ویژگیهایی در این افراد وجود دارد که قرار است به جای متخصصان جوان استخدام هیئت علمی وزارت علوم گردند؟
دانشجویان و نخبگان علمی کشور در مقابل این آقازادهها و رانتها به نور چشمیها سکوت نخواهند کرد؟
در این باره لازم است که دستگاههای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور و مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات تحقیقات مبسوطی را به انجام برسانند تا در صورت صحت این اخبار، مانع گسترش قانونشکنی و استانداردهای دوگانه در برخورد با افراد تحصیلکرده باشیم.
با تشکر
مجمع دانشجویان و دانشآموختگان بورسیه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، همایش گفتمان مهدویت، ظهر امروز(28اردیبهشت) با پیام آیت الله جعفر سبحانی و با سخنرانی حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در دانشگاه شهید مدنی برگزار شد.
حجت الاسلام صدیقی در ابتدای این همایش تاکید کرد: پرچم ولایت امروز راه نویی برای نجات بشریت است، دنیای امروز با امکانات علمی و سیاسی و اخلاقی نتوانستند نور ولایت را در ایران خاموش کنند هر چند همچنان تلاش می کنند اما تلاش شان آب در هاون کوبیدن است.
همچنین رحیم زاده، مدیرکل سیاست گذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طی سخنانی بر ضرورت گفتمان سازی مهدویت در جامعه تاکید کرد و ابراز داشت: باید مساله مهدویت و ظهور با تلاش نخبگان و حوزویان و دانشگاهیان به یک باور و گفتمان عمومی تبدیل شود.
وی افزود: دانشگاه محل تجمع نخبگان است و علم و آگاهی در آن غلبه دارد و جامعه دانشگاهی در تبیین گفتمان مهدویت در جامعه اسلامی نقش مهمی را ایفا می کنند.
تجلیل از فعالان مهدوی و برگزاری کارگاه های آموزشی مهدوی با حضور اساتید حوزه مهدویت و برپایی نمایشگاه کتاب با موضوع مهدویت ازدیگر بخش های این همایش یک روزه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، علی رحیم زاده، مدیرکل سیاست گذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ظهر امروز(۲۸اردیبهشت) درهمایش گفتمان مهدویت که با پیام آیت الله سبحانی، در دانشگاه شهید مدنی برگزار شد، بر ضرورت گفتمان سازی مهدویت در جامعه تاکید کرد و ابراز داشت: باید مساله مهدویت و ظهور با تلاش نخبگان و حوزویان و دانشگاهیان به یک باور و گفتمان عمومی تبدیل شود.
وی افزود: دانشگاه محل تجمع نخبگان است و علم و آگاهی در آن غلبه دارد و جامعه دانشگاهی در تبیین گفتمان مهدویت در جامعه اسلامی نقش مهمی را ایفا می کنند.
رحیم زاده ادامه داد: تبین درست گفتمان مهدویت نیازمند روش های ویژه و متناسب با فضای جامعه است.
مدیرکل سیاست گذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین بر ضرورت پاسخ درست به شبهات مهدویت تاکید کرد و اظهار داشت: شبهه در فضای عینی ایجاد می شود و تمایزی بین شبهه و سوال وجود دارد، شبهه شبیه حق است و براین اساس باید شفاف سازی بین مرزهای این دو ایجاد شود.
وی تاکید کرد: متاسفانه برخی از پاسخ ها به شبهات تصنعی است در صورتی که شبهه در فضای عینی در اذهان جامعه ایجاد می شود.
رحیم زاده افزود: یکی از موانع برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها نیز همین است که مرزبندی روشنی بین شبهه و سوال به وجود نیامده است.
مدیرکل سیاست گذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: دانشگاه ها باید پژوهش کنند و در برنامه های فرهنگی و تربیتی تجدیدنظر کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، سید محمود کاشفی پور، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در دوازدهمین آئین تجلیل از استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز در سرسرای آمفی تاتر دانشکده علوم گفت: در بسیاری از نظام های آموزشی کشورهای پیشرفته، جایگاه و برنامه های خاصی برای شناسایی و کمک به شکوفایی استعدادهای درخشان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: افرادی که دارای توان و استعداد بیشتری هستند باید مورد توجه قرار گیرند و از نیروهای خلاق و سازنده آنها بهره برداری مناسب تر و شایسته تر صورت گیرد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: یکی از چالش های فراروی چنین حرکتی فراهم کردن موقعیت، برای فراهم کردن مجال رویش به استعدادها است و یکی از راهبردهای مهم نظام جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر شناسایی و تقویت استعدادهای جوانان این مرز و بوم بوده است.
کاشفی پور گفت: کلیات طرح شکوفاسازی و جذب و هدایت استعدادهای درخشان در سال 1375 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و از همان سال شورای هدایت استعدادهای درخشان در وزارتخانه تشکیل و دبیرخانه آن در دفتر امور آموزشی وزارت علوم مستقر شد.
وی افزود: به دلیل اهمیت موضوع ردیف بودجه در وزارتخانه مصوب و همه سال به دانشگاه ها ابلاغ می شود و دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در سال 1379 اقدام به تاسیس دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان کرده است.
کاشفی پور تصریح کرد: این دفتر با عضو گیری، استعدادهای درخشان را شناسایی و با دادن خدمات ویژه و برگزاری کارگاه های آموزشی، در جهت پرورش استعدادها تلاش داشته است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: اهداف مورد نظر شورای هدایت استعدادهای درخشان در وزارتخانه شامل فراهم کردن موجبات پرورش استعدادهای درخشان و کمک به پییشرفت علم و دانش کشور و توجه بیشتر به تفاوت های فردی در جهت شکوفایی استعدادهای درخشان و فراهم کردن امکان آموزش بیشتر است.
وی گفت: ایجاد گرایش و جاذبه برای استعدادهای برتر به منظور تحصیل در رشته های استراتژیک و مورد نیاز کشور، ایجاد زمینه مساعد برای ارتقای کیفیت آموزش و انجام پژوهش های بنیادی، کاهش طول دوران تحصیل از طریق حذف فاصله های زمانی بین مقاطع تحصیل برای دانشجویان مستعد و وضع مقررات خاص و اصلاح آئین نامه ها و مقررات موجود از دیگر اهداف به شمار می آید.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، منصور غلامی ظهر امروز در جلسه «اشتغال و دانشجو» در همدان با اشاره به اینکه در بحث اشتغال باید علل وقوع بیکاری بررسی شود، اظهار کرد: وظیفه دولت در راستای اشتغالزایی به طور کامل بررسی شود تا توقع واقعبینانه باشد.
وی با تأکید بر اینکه سابقه حل مشکل بیکاری در کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: البته یکی از دلایل بیکاری عدم رشد و توسعه مناسب اقتصادی است.
رئیس دانشگاه بوعلی با بیان اینکه رونق کسب و کار بالا نیست، افزود: در شرایط مناسب و با بودجه در خور توجه، دولت باید پول داشته باشد و آن را در توسعه هزینه کند، از سوی دیگر باید سرمایه در گردش نیز وجود داشته باشد تا اشتغال ایجاد شود.
وی با بیان اینکه اکنون در استان به دنبال سرمایهگذار هستیم، گفت: با سرمایهگذاری زمینه ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم را شاهد خواهیم بود.
غلامی با اشاره به اینکه شفاف و روان نبودن برخی قوانین به عنوان موانع اشتغال را باید جامعتر و کلیتر بررسی کنیم، اظهار کرد: در وظایف وزارت علوم ایجاد شغل برای دانشجو و فارغالتحصیلان تعریف نشده است.
وی با بیان اینکه برخی دانشجویان چشم بسته انتخاب رشته میکنند، افزود: در پاسخ به اینکه فارغالتحصیلان بعد از دانشگاه کجا میروند نیز وظیفهای برای دانشگاه تعریف نشده است.
رئیس دانشگاه بوعلی با بیان اینکه دانشجو در ابتدای ورود به دانشگاه نمیپرسد که آینده شغلی این رشته به چه شکل است؟، خاطرنشان کرد: هدایت تحصیلی هم به معنای دقیق در دانشگاه وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه امید به داشتن شغل مد نظر در دوره تحصیلات تکمیلی کم است، در ادامه سخنانش گفت: دانشگاه بوعلی بحث ارتباط با دانشآموختگان را در دست انجام دارد.
غلامی با اشاره به اینکه ثبت سه شرکت دانشبنیان توسط دانشگاه در دست اقدام است، بیان کرد: با برخی از وزارتخانهها قراردادهای علمی، تحقیقی و پژوهشی منعقد شده است.
یک استاد ریاضی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به جایگاه فعلی علم ریاضیات در کشور، گفت: شرایط فعلی کشور بهویژه عدم وجود شغل مناسب برای دانشآموختگان ریاضی سبب عدم توانایی لازم دانشآموزانی است که در سالهای اخیر برای تحصیل در رشته ریاضی وارد دانشگاهها میشوند.
دکتر مهرداد نامداری در گفتوگو با خبرنگار علمی و آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با بیان اینکه 28 اردیبهشتماه زادروز دانشمند و شاعر بزرگ ایرانی حکیم عمرخیام است و به پاس خدمات این دانشمند بزرگ در زمینه ریاضیات و نجوم و به پیشنهاد انجمن ریاضی ایران، روز ملی ریاضیات نامگذاری شده است، اظهار کرد: هر ساله در بیشتر دانشگاهها، مدارس و خانههای ریاضی کشور برنامههای متنوعی به این مناسبت برگزار میشود.
وی افزود: ایران نیز یکی از کشورهایی است که بهطور سنتی، ریاضیات در آن از جایگاه بسیار خوبی برخوردار بوده و در واقع در این زمینه، در مقایسه با دیگر کشورها پیشرفتهای نسبتاً مطلوبی داشته است. بهطور مثال یکی از مسابقاتی که سابقهی بیش از پنجاه ساله در دنیا دارد، المپیاد جهانی ریاضی است که هر سال در یکی از کشورهای جهان برگزار میشود؛ کشور ما نیز از سال 1366 حضور در این مسابقات را آغاز کرد و همیشه در جایگاه بسیار خوبی (بین 10 کشور اول دنیا) قرار گرفته است.
این استاد ریاضی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: در سال 1998 که این مسابقه در آرژانتین برگزار شده بود، تیم المپیاد ریاضی ایران جایگاه نخست جهان را به خود اختصاص داد؛ لازم است از طرف جامعهی ریاضی ایران از پروفسور کرمزاده چهرهی ماندگار ریاضی کشور که سرپرستی علمی تیم المپیاد ریاضی ایران را بیش از 15 سال به عهده داشته و نقش شایانی در این زمینه و همچنین عمومیکردن ریاضیات در کشور داشتهاند، قدردانی ویژه داشته باشم.
نامداری با اشاره به دیگر فعالیتها در زمینهی ریاضیات در کشور، عنوان کرد: ایجاد خانههای ریاضی در شهرستان های کشور نیز کاری است که باید مدیون دکتر علی رجالی (استاد دانشگاه صنعتی اصفهان) باشیم. وی در واقع مبتکر و آغازگر این جریان در ایران و حتی در جهان بودهاند بهطوریکه در ایران بیش از 40 خانه ریاضی در شهرهای مختلف مخصوصاً مراکز استانها ایجاد شده است.
وی افزود: در حقیقت در خانههای ریاضی دانشآموزان علاقهمند را با ریاضیات بیشتر آشنا میکنند، آنها را برای تفکر خلاقانه در مسائل ریاضی آموزش میدهند و با برگزاری مسابقات برای دانشآموزان و همچنین برگزاری کلاسهای آموزشی خاص و سمینارهای متنوع علمی که هم معلمان و هم دانشآموزان در آنها شرکت میکنند نقش قابل توجهی در ارتقاء جایگاه ریاضیات کشور ایفا میکنند.
وی همچنین به ثبت انجمن ریاضی ایران در سال 1350 اشاره و خاطرنشان کرد: این انجمن در بین دیگر انجمنهای علمی کشور یکی از قدیمیترین انجمنها است که از برترین جایگاه علمی برخوردار است و در زمینه پیشبرد اهداف جامعه ریاضی کشور نقش بسیار پر رنگی ایفا میکند. در حال حاضر انجمن ریاضی ایران در جهان رتبهای بسیار مناسب و در ردیف کشورهایی مانند فنلاند، کره جنوبی و چین قرار دارد.
این استاد ریاضی دانشگاه شهید چمران اهواز جایگاه فعلی ریاضیات در ایران در مقایسه با جهان را جایگاهی مناسب عنوان و تصریح کرد: با اینکه این جایگاه رشد قابل توجهی داشته، ولی شرایط فعلی موجود در کشور بهویژه عدم وجود شغل مناسب برای دانشآموختگان ریاضی باعث شده که دانشآموزانی که در سالهای اخیر برای تحصیل در رشته ریاضی وارد دانشگاهها میشوند از توانایی لازم برخوردار نباشند، به همین دلیل در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، شاهد یک اُفت علمی نسبی در دانشجویان رشته ریاضی هستیم که بسیار ناراحتکننده است.
نامداری ادامه داد: البته عوامل دیگری نیز وجود دارند که در ایجاد این اُفت علمی بیتأثیر نبودهاند، مثلاً در گذشته مدرسان دانشگاهها در امر آموزش جدیت بیشتری داشتند و با علاقه و شوق و ذوق بیشتری در کلاس درس حاضر میشدند ولی متأسفانه در سالهای اخیر با قوانین نسبتاً نادرست وزارت علوم، مدرسان دانشگاهها تشویق میشوند که فقط به کارهای پژوهشی بپردازند و برای ارتقاهای شغلی و تبدیل وضعیت استخدامی، اهمیت و وزن بیشتری برای پژوهش قائل هستند و امر آموزش تقریباً مورد غفلت واقع شده است.
وی گفت: مسئولان وزارت علوم باید حداقل در رشتههایی مانند ریاضی و برخی رشتههای نظری که برای فعالیتهای پژوهشی اصیل و با کیفیت در آنها، زمان بیشتر، آموزش بهتر و پختگی بیشتری لازم است، در قوانین موجود بازنگری جدی داشته باشند و در این خصوص از نظرات متخصصان و پیشکسوتان صاحبنظر استفاده کنند تا افراد مجبور نباشند در یک مدتزمان کوتاه به فعالیتهای زودبازده و با کیفیت علمی پایین بپردازند. به امید روزی که جایگاه ریاضیات ایران در دنیا موجب افتخار جامعه ریاضی کشور و همهی هموطنان ما باشد.
خبرنگار: 17037
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، ابوالحسن نائینی پیش از ظهر امروز در حاشیه همایش ملی آیندهپژوهی آموزش عالی ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دانشگاههای بینالمللی باید از موازیکاری اجتناب کرده و هر دانشگاه شاخصهای ویژه خود را با توجه شرایط اقلیمی، فرهنگی و آموزشی طرح و عملیاتی کنند.
وی با اشاره به اهمیت بینالمللی کردن دانشگاهها بیان کرد: بینالمللی شدن دانشگاهها امری اساسی و حائز اهمیت بوده که نباید از موضوع غافل شد چراکه کمکاری در تحقق این امر آسیبهای جبرانناپذیری در پی دارد.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) استان قزوین تصریح کرد: از جمله راهکارهای مصون ماندن از آسیب در دانشگاه میتوان به تعریف و تدوین چشماندازی برای آینده اشاره کرد که باید مورد توجه قرار گیرد.
نائینی افزود: بینالمللی شدن دانشگاهها نیازمند اقدامات جدی و فراهم کردن ساختار و امکانات موردنیاز و همچنین برطرف کردن موانع و مشکلات در این مسیر است.
وی با اشاره به برخی چالشهای امروز دانشگاهها گفت: بسط ارتباط با دانشجویان خارجی، اعمال سیاستهای مناسب برای جذب دانشجو، ارتقاء استانداردهای بینالمللی در بخشهای رفاهی و آموزشی، شناسایی رشتههای خاص برای دانشجویان خارجی را میتوان از جمله برخی چالشهای دانشگاهها در روند بینالمللی شدن نام برد.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) استان قزوین بیان کرد: بینالمللی کردن دانشگاهها باید به شکل هدفمند، نظام مند و دارای ساختار و با پشتیبانی حمایت شوند که این امر با مشارکت جامعه دانشگاهی، مسئولان استانی و کشوری و وزارت علوم محقق میشود.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا گفت: هدایت تحصیلی به معنای دقیق در دانشگاه وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، دکتر "منصور غلامی" سهشنبه در جلسه اشتغال و دانشجو در دانشکده علوم پایه دانشگاه بوعلیسینا، اظهارکرد: در وظایف وزارت علوم ایجاد شغل برای دانشجو و فارغالتحصیلان تعریف نشده اما دانشگاه بوعلیسینا به دنبال ارتباط با دانشآموختگان به منظور اشتغالزایی است.
وی با بیان اینکه برخی دانشجویان چشم بسته انتخاب رشته میکنند، تصریح کرد: در پاسخ به این سوال که فارغالتحصیلان بعد از دانشگاه در چه مکانی باید مشغول به کار و فعالیت شوند، وظیفهای برای دانشگاه تعریف نشده است.
غلامی تاکید کرد: متاسفانه دانشجو در ابتدای ورود به دانشگاه از مسئولان در خصوص آینده شغلی رشته موردنظر سوال نمیکند البته هدایت تحصیلی هم به معنای دقیق در دانشگاه وجود ندارد.
وی امید به داشتن شغل موردنظر دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی را کم دانست و اعلام کرد: دانشگاه در حال ثبت دو تا سه شرکت دانشبنیان بوده و با برخی از وزارتخانهها قراردادهای علمی، تحقیقی و پژوهشی منعقد کرده است.
به گفته غلامی، باید علل بیکاری شناخته و بررسی شود البته تا کنون سابقه حل کردن مشکل بیکاری در کشور وجود ندارد و از نبود رشد و توسعه مناسب اقتصادی به عنوان عوامل بیکاری یاد میشود.
وی با بیان اینکه رونق کسب و کار بالا نیست، به جذب سرمایهگذار در استان اشاره کرد و یادآور شد: با سرمایهگذاری اشتغال مستقیم و غیرمستقیم صورت میگیرد و البته شفاف و روان نبودن قوانین به عنوان موانع اشتغال و علل بیکاری باید جامعتر و کلیتر بررسی و مرتقع شود.
خبرگزاری ایسنا
خبرنگار: 8112
به گزارش خبرنگار مهر، حمزه امیری عصر سه شنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به برگزاری نخستین رویداد استارتاپ شهر الکترونیک استان لرستان اظهار داشت: این رویداد طی اواخر این هفته و در روزهای ۲۹ ام، ۳۰ ام و ۳۱ ام برگزار می شود.
وی با بیان اینکه این رویداد با همکاری بنیاد نخبگان لرستان، دانشگاه لرستان و پارک علم و فناوری لرستان برگزار می شود عنوان کرد: این رویداد اولین رویداد در حوزه کارآفرینی محسوب می شود.
رئیس بنیاد نخبگان لرستان با بیان اینکه استارتاپ رویداد کارآفرینی کوتاه مدت بوده که خلاقان، صاحبان ایده و افرادی که به دنبال تجاری سازی ایده خود هستند از آن استفاده می کنند گفت: این رویداد برای این بوده که ایده در کوتاه ترین زمان به محصول تبدیل شود.
امیری زمان اجرای این رویداد را ۵۴ ساعت عنوان کرد و افزود: برای تبدیل ایده به محصول در قالب این رویداد ابتدا ایده مطرح، سپس تیم برای عملیاتی شدن آن تشکیل می شود تا به محصول برسند.
وی با بیان اینکه داورانی از مراکز علمی معتبر تهران کار داوری رویداد اسپارتاپ لرستان را انجام می دهند تصریح کرد: کل استارتاپ هایی که در کشور برگزار می شوند باید از مرکز شتاب دهی نوآوری وابسته به معاونت علمی ریاست جمهوری مجوز کسب کنند که مجوز برگزاری این رویداد نیز در لرستان نیز طی چند ماه اخیر اخذ شده است.
رئیس بنیاد نخبگان لرستان با بیان اینکه به طور معمول در هر رویداد اسپارتاپ بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر ثبت نام می کنند گفت: این در حالیست که رویداد استارتاپ در لرستان با استقبال بالایی مواجه شده به طوریکه در مجموع بیش از ۱۵۰ نفر در سایت این رویداد از همه نقاط کشور ثبت نام کرده اند.
امیری بیان داشت: در پایان برگزاری این رویداد به سه طرح برگزیده و مورد تایید هیئت داوران جوایزی اهدا می شود.
جعفر کیوانی معاون اموزشی دانشگاه خوارزمی در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پذیرش دانشجوی دکتری بر اساس شیوه نامه ای که سازمان سنجش برای دانشگاه ها ارسال کرده صورت گرفته بدین ترتیب کسانی که در آزمون سنجش شرکت کردند و حدنصاب در دانشگاه خوارزمی را کسب کرده اند میتوانند در سامانه دانشگاه ثبت نام کنند.
وی ادامه داد: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته در رشته هاي مختلف حدود 3هزار نفر در سامانه دانشگاه ثبت نام کردند.
کیوانی افزود :دانشگاه خوارزمی نصیر طبق آیین نامه پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دوره تحصیلی دکتری و شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مصوبات داخلی از میان دانش آموختگان و دانشجویان نیمسال آخر مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های دولتی مطابق شرایط اعلام شده،دانشجو میپذیرد.
وی گفت: در صورت تایید شرایط عمومی داوطلب و راه یابی به مرحله مصاحبه علمی، ضروری است و اصل تمامی مدارک شناسایی و نسخه کامل مدارک و سوابق آموزشی و پژوهشی بارگذاری شده در سامانه ی جامع دانشگاهی، در روز برگزاری مصاحبه ارائه گردد. شرایط اختصاصی و مصاحبه در کمیته تخصصی بررسی و انجام خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: آزمون دوره ی تخصصی دانشگاه تا مرداد ماه ادامه دارد و نتايج در هفته ی اول مرداد ماه به سازمان سنجش آموزش کشور تحویل خواهیم داد و دانشجویان می توانند از اول مهر ماه سر کلاس حضور پیدا کنند.
کیوانی در پایان در خصوص آزمون های استعداد درخشان یادآور شد:به دلیل عمومی بودن دروس دانشجویان استعداد درخشان پذیرش این دانشجویان آیین نامه ی جداگانه دارند و کسانی که واجد شرایط پذیرش بدون آزمون هستند میتوانند در سامانه ی دانشگاه ثبت نام کنند و مصاحبه ی این دانشجویان هم طبق جدول زمانبندی شده اعلام می گردد.
به گزارش خبرنگار مهر، سیدابوالحسن نائینی صبح چهارشنبه در نخستین همایش آینده پژوهی که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: روند بین المللی شدن دانشگاه ها اجتناب ناپذیر است و باید فعال، آگاهانه و با رویکرد آینده پژوهانه در این مسیر گام برداشت.
وی افزود: نمی توان این روند را نادیده گرفت بلکه لازم است مهندسی مهنا دار بین المللی سازی نیاز است.
نائینی ادامه داد: بین المللی شدن از راهکارهای پیشرفت است که جز با نظام علم و حرکت در مسیر رسیدن به افق های نوین است.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ه) استان قزوین اضافه کرد: دانشی که در مسیر بین المللی شدن دانشگاه ها می تواند به کمک ما بیاید آینده پژوهی است تا در راه پیشرفت بتوانیم حرکت کنیم و با چالش های پیش رو به درستی مقابله کنیم.
نائینی خاطرنشان کرد: چنین همایش هایی باید ادامه یابد و از نظرات صاحبان اندیشه در این راستا گام برداشت تا آگاهانه در مسیر بین المللی دانشگاه ها حرکت کنیم.
ارسال ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش آینده پژوهی
نسرین نورشاهی، رئیس همایش آینده پژوهی نیز در این برنامه طی سخنانی اظهار کرد: سال گذشته به دلیل اهمیت بین المللی شدن دانشگاه ها و برنامه های وزارت علوم برای برنامه ششم توسعه، برگزاری چنین همایشی در دستور کار قرار گرفت تا با مشارکت تنها دانشگاه دارای عنوان بین المللی در کشور برای اجرای همایش برنامه ریزی شود.
نورشاهی ادامه داد: با انتشار فراخوان عمونی و اطلاع رسانی، نسبت به جمع آوری مقالات و برقراری ارتباط بین حوزه نظر و عمل با کمک دفتر ارتباطات بین الملل اقدام شد تا تنها از حوزه نظر به این موضوع وارد نشده باشیم بلکه نیان نظر و عمل پیوند برقرار کنیم.
وی تصریح کرد: ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و چهار پیش همایش برای آن برگزار شد که ۴۰ مقاله پذیرفته شده در ۶ عنوان محور کلیدی ارائه می شود.
رئیس همایش آینده پژوهی با اشاره به حضور پنج میهمان برجسته خارجی در این همایش بیان کرد: تعدادی از مقالات و دستاوردهای همایش، امروز به حاضران ارایه می شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: تبدیل علم به ثروت و قدرت با حفظ ارزشهای اسلامی اساس سند سیاستهای کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری را تشکیل میدهد. یکی از ملزومات تحقق این اساس پیوند میان علم، فناوری و نوآوری است که نیازمند تولید علمی است که اثرگذاری فنآورانه و نوآورانه داشته باشد.
وی افزود: از سال 1373 شمسی، دنیا با شتاب بیشتری بدنبال تولید چنین علمی است، بنابراین تاکید یک جانبه و صرف بر کمیت تولید علم بدون در نظر گرفتن سایر ابعاد توسعه علمی باعث خواهد شد تا از مسیر تبدیل علم به ثروت و قدرت دور شویم.
دهقانی ادامه داد: تاکید یک جانبه بر کمیت، راهبردی اشتباه در تولید علم است و به تنهای به توسعه علمی منجر نخواهد شد. همچنین این امر مغایر سند سیاستهای کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است. از سال گذشته پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تمام اهتمام خود را در جهت تبیین ابعاد مختلف این سند بکار برد. مرجعیت و دیپلماسی علمی دو بعد دیگری هستند که همزمان با افزایش کمی تولید علم باید مورد توجه قرار گیرند. به علاوه دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی در کنار توجه به افزایش کمیت تولید علم باید برای اثرگذاری فنآورانه و نوآورانه آن نیز برنامه ریزی کنند.
دهقانی اظهار داشت: یکی از روشهای مرسوم برای سنجش میزان اثرگذاری فنآورانه (Technological Impact) و نوآورانه علم (Innovational Impact)، الف) محاسبه میزان بکارگیری آن در تولیدات علمی بخشهای تحقیق و توسعه صنایع، ب) بکارگیری آن در تولید اختراعات یا نوآوریها، ج) مشارکت دانشگاه و صنعت در پروژههای تحقیقاتی د) مشارکت با صنایع خارج از مرزهای ملی است. بر اساس این چهار شاخص دانشگاههای کشور مورد رتبه بندی قرار گرفتند. در این رتبه بندی وزن این چهار شاخص به ترتیب 30، 30، 10 و 30 است.
به گفته وی، بخشهای تحقیق و توسعه صنایع مختلف در سطح بینالمللی همانند دانشگاهها بخش قابل ملاحظهای از نتایج پژوهشهای خود را در معتبرترین مجلات علمی بین المللی نمایه سازی می کنند. برای محاسبه مقدار این شاخص نمایه تامسون رویترز (آی.اس.آی) در فاصله سالهای 2005 تا 2014 مورد بررسی قرار گرفت که یک فاصله 10 ساله را شامل می گردد. تعداد استنادهای صورت گرفته توسط هر یک از این پژوهش ها به کمیت تولید علم دانشگاههای کشور مورد اندازه گیری قرار گرفت که در دنیا آن را تحت عنوان اثرگذاری فنآورانه علم میشناسند.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام عنوان کرد: برای سنجش اثرگذاری نوآورانه علم میزان بکارگیری علم تولید شده در اختراعات ثبت شده بین المللی یو.اس. پتنت (US patent) شمارش شد. نظام ثبت اختراعات یو.اس. پتنت به همراه نظام اروپا (European patent) و ژاپن (Japanese patent) از مهمترین نظامهای بین المللی در این زمینه محسوب میشوند که از مقبولیت جهانی برخوردارند.
وی گفت: بخشی از نتایج پژوهشی که به صورت مقالات پژوهشی در سطح بین المللی منتشر میشوند ماحصل فعالیتهای مشترک بین دانشگاه و صنعت هستند. مجلات بین المللی که نتایج این پژوهشها را منتشر میکنند نشان میدهند که آیا این پژوهشها نتیجه یک مشارکت درون مرزی هستند یا اینکه یک دانشگاه با جذب یک صنعت برون مرزی به انجام پژوهش پرداخته است. بنابراین در رتبه بندی صورت گرفته هر دو نوع همکاری مورد محاسبه قرار گرفت. باید در نظر داشت که انجام این دسته از پژوهشها نیازمند وجود بخشهای تحقیق و توسعه در بخش صنعت و همچنین قدرت دانشگاه در جذب صنایع است.
دهقانی عنوان کرد: بر همین اساس در بین دانشگاههای علوم پزشکی به ترتیب دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) رتبههای اول تا دهم را کسب کردند.
به گفته وی، در بین دانشگاههای جامع کشور به ترتیب دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شیراز، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه رازی، دانشگاه تبریز،دانشگاه بو علی سینا، دانشگاه اصفهان و دانشگاه مازندران رتبه های اول تا دهم را به خود اختصاص دادند.
دهقانی گفت: در بین دانشگاههای صنعتی به ترتیب دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتی سهند و دانشگاه صنعتی شاهرود بیشترین اثرگذاری فنآورانه و نوآورانه را کسب کردند.
وی ادامه داد: سهم هر یک از دانشگاههای کشور از کل کمیت تولید علم و استنادهای دریافت شده کشور متفاوت است. به عنوان مثال دانشگاه علوم پزشکی تهران در فاصله سالهای 2005 تا 2014 نه ممیز دو دهم درصد از کمیت علم کشور تولید کرده است و در همین فاصله زمانی 9.7 درصد از استنادهای کشور را دریافت کرده است.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام گفت: همچنین میزان استنادهای دریافت شده از بخشهای تحقیق و توسعه صنایع و همچنین اختراعات ثبت شده در دانشگاههای مختلف با یکدیگر بنا بر نوع کمیت علمی که تولید میکنند متفاوت است بدین ترتیب در برخی دانشگاه ها علم تولید شده اثرگذاری فنآورانه و نوآورانه بیشتری داشته است. به عنوان مثال 3.6 درصد از کل استنادهای دریافت شده توسط دانشگاه تهران از سوی بخش های تحقیق و توسعه صنایع صورت گرفته است و 0.2 درصد از استنادهای صورت گرفته از اختراعات ثبت شده توسط کشورهای مختلف دنیا در نظام ثبت اختراعات یو.اس. پتنت بوده است.
وی افزود: مقالات پژوهشی تمامی تولیدات علمی دانشگاهها را تشکیل نمیدهند، اما آنچه امروزه در سطح کشور با عنوان کمیت تولید علم مرسوم شده عمدتا انتشار نتایج پژوهشها در معتبرترین مجلات بینالمللی را در بر میگیرد. با توجه به اهمیت این دسته از انتشارات نه فقط در سطح کشور بلکه در سطح بین المللی نیز این بخش از تولیدات علمی دانشگاهها مورد تاکید بسیار زیادی قرار میگیرند.
دهقانی گفت: دانشگاههای مختلف با نسبتهای مختلفی با بخشهای تحقیق و توسعه صنایع همکاری میکنند از همین رو سهم مقالات حاصل از مشارکت با یک بخش صنعتی از کل مقالات از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر فرق میکند. به عنوان مثال سهم مقالاتی که دانشگاه صنعتی شریف با مشارکت صنایع در مجلات بین المللی منتشر کرده است 2.8 درصد از کل تولید علم این دانشگاه است و همچنین 0.5 درصد از کل کمیت تولید علم این دانشگاه با همکاری صنایعی از خارج از کشور صورت گرفته است.
وی افزود: هر چند کمیت تولید علم در طی سالهای گذشته بیش از هر چیز به عنوان سنجهای برای توسعه علمی مورد استفاده قرار گرفته است، اما دنیای علم بدنبال کمیتی علمی است که اثرگذاری فنآورانه و نوآورانه نیز داشته باشد. این مسئله به روشنی در سند سیاست های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.
دهقانی تاکید کرد: بر همین اساس تمایز بین علم کاربردی و علم بنیادی از طریق شمارش میزان بکارگیری آن در بخش های تحقیق و توسعه صنایع یا اختراعات ثبت شده از یک طرف و میزان استفاده از آن در محیط های غیر صنعتی مانند دانشگاه ها مشخص می گردد. در حالی که جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان حرکت در مسیر توسعه پایدار است توانایی تشخیص بین علم کاربردی و علم بنیادی به منظور ایجاد تعادل در تولید علم از اهمیت بسزایی برخوردار است.
حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: داوطلبان دوره دکتری تخصصی Ph.D سال 95 که از طریق سازمان سنجش به دانشگاه معرفی شدهاند برای ثبت نام تا تاریخ 95/03/04 به سامانهی دانشگاه تهران مراجعه کنند.
وی ادامه داد: داوطلبان پس از ثبت نام به دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و در خصوص زمان و مکان مرحله ی دوم آزمون اقدام کنند.
معاون آموزشی دانشگاه تهران یادآور شد: آن دسته از داوطلبان دکتری نیمه متمرکز سال 95، رشته های حقوق علوم سیاسی، پردیس کشاورزی، ابوریحان، کشاورزی و منابع طبیعی، زبان و ادبیات خارجی، محیط زیست، جغرافیا و معارف اسلامی که موفق به ثبت نام نشدهاند میتوانند در تاریخ مذکور از طریق سامانه جامع دانشگاه تهران اقدام کنند.
گفتنی است؛ بر اساس دستورالعمل نحوه پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی دانشگاه تهران در رشتههایی که دارای داوطلبان بیشتری باشند، پس از بررسی سوابق آموزشی و پژوهشی از واجدین شرایط برای ارزیابی تخصصی و عمومی دعوت به عمل می آید.
معاون پژوهشی دانشگاه لرستان گفت: رویداد استارت آپ سی تی در رفع بیکاری و ایجاد اشتغال استان نقش بسزایی دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، دکترمحمد فیضیان در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: نیاز است در لرستان از نتیجه تحقیقات و یافتهها استفاده شود.
وی با بیان اینکه بین دانشگاه لرستان، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان همدلی وجود دارد، گفت: امیدواریم در آینده جلسات پربارتری را شاهد باشیم و از ایده ها به نحو احسن استفاده کنیم.
معاون پژوهشی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه دانشگاهها باید به سمت نسل سوم و دانشگاههای کارآفرین و ایدهپرداز حرکت کنند، افزود: بنیاد نخبگان استان پردازش خوبی نسبت به ایدهها داشته است.
فیضیان با اشاره به برگزاری رویداد (استارتاپ سی تی) (شهر الکترونیک) در لرستان، گفت: برگزاری این رویداد در لرستان بسیار ضروریتر نسبت به سایر استانهای کشور است.
وی به نقش این رویداد در ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری در لرستان اشاره کرد و با بیان اینکه این رویداد کمک بسیار زیادی در ایجاد فرصتهای شغلی در استان خواهد داشت، خاطرنشان کرد: چنانچه از ایدههای مطرح شده در این رویداد استفاده شود قطعا منجر به تولید و ایجاد اشتغال در استان میشوند.
فیضیان به چاپ و ارائه مقالات اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان در مجلات و کنفرانسهای علمی دنیا اشاره کرد و گفت: تاکنون 700 مقاله اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان به چاپ رسیده است.
وی از اعزام اعضای هیئت علمی و دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه لرستان به خارج از کشور تحت عنوان فرصتهای مطالعاتی، افزود: سالانه 9.15درصد بودجه دانشگاه لرستان به حوزه پژوهش اختصاص مییابد که مجموع این اعتبار 5 میلیارد تومان بوده که تحقق این رقم بستگی به میزان تخصیص آن دارد.
خبرگزاری ایسنا
خبرنگار:
دبیر اجرائی همایش ملی واژهپژوهی در علوم اسلامی گفت: تاکنون بیش از ۳۰۰ مقاله علمی به این همایش ارسال شده، ضمن اینکه ۱۲ مقاله به عنوان مقالات برتر انتخاب میشود.
حجتالاسلام ابوالفضل علیشاهی، دبیر اجرائی همایش ملی واژهپژوهی در علوم اسلامی ۲۸ اردیبهشتماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد:
۱۵۰ مقاله در قالب پوستر و ۸۰ مقاله بهصورت سخنرانی در این همایش یک روزه ارائه میشود.
وی از برگزاری این همایش پنجشنبه، ۳۰ اردیبهشت از ساعت ۸ صبح در تالار دکتر عسکریان دانشگاه یاسوج خبر داد و اضافه کرد: آیتاللّه ابوالقاسم علیدوست نفر اول همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی، دکترخوشمنش، دبیر کمیسیون توسعه آموزش عالی قرآنی وزارت علوم، دکتر قائمینیا، عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن قم، استاندار استان و جمعی از مسئولان استانی از دیگر مهمانان این همایش ملی هستند.
دبیر اجرایی همایش ملی واژهپژوهی در علوم اسلامی بیان کرد: تاکنون بیش از ۳۰۰ مقاله علمی به این همایش رسیده، ضمن اینکه ۱۲ مقاله به عنوان مقالات برتر انتخاب میشود.
حجتالاسلام علیشاهی بیان کرد: از این تعداد ۱۲ مقاله به عنوان مقالات برتر انتخاب شده که در روز برگزاری همایش از آنها تجلیل شده و در نشریه علمی و پژوهشی این همایش چاپ میشود.
وی ابراز کرد: این همایش ملی با محورهای قرآن و حدیث، دانش فقه، اصول و حقوق اسلامی و فلسفه و کلام اسلامی برگزار میشود.
دبیر اجرائی همایش ملی واژهپژوهی در علوم اسلامی تولید علم و نظریهپردازی در علوم اسلامی، نقد نظریهها و برداشتها از واژهها و اصطلاحات سنتی در حوزه علوم اسلامی، کلام، فلسفه، فقه و اصول و رفع برخی افراطیگریها و تفسیرهای ناصحیح از واژههای علوم اسلامی را از اهداف برگزاری این همایش ملی ذکر کرد.
حجتالاسلام علیشاهی کارگاههای آموزشی در زمینه مطالعات دینپژوهی و واژه شناسی در حوزه علوم اسلامی در حاشیه این همایش ملی را از دیگر برنامههای اجرائی اعلام کرد.
اعلام زمان آزمون کتبي دکتري در 11رشته دانشگاه علامه طباطبايي نحوه پذيرش دانشجوي دوره دکتري سال 95 دانشگاه علامه طباطبايي براي 11 رشته روزانه اين دانشگاه اعلام شد.
به گزارش آفرينش به نقل از روابط عمومي دانشگاه علامه طباطبايي، براساس اطلاعيه اين دانشگاه، ارزيابي تخصصي (آزمون کتبي) رشته هاي برنامه ريزي درسي، روان شناسي تربيتي و فلسفه تعليم و تربيت در روز پنج شنبه 6 خردادماه و رشته هاي حقوق جزا و جرم شناسي، سنجش و اندازه گيري، مديريت قراردادهاي بين المللي نفت و گاز، مددکاري اجتماعي، آموزش عالي- مديريت آموزش عالي، حقوق بين الملل عمومي، رفاه اجتماعي و روان شناسي و آموزش کودکان استثنايي در روز جمعه 7 خردادماه برگزار مي شود. بررسي سوابق علمي و مصاحبه تمامي اين رشتهها در روز پنج شنبه 13 خردادماه برگزار خواهد شد.
جايزه «فرزان» به دانشجويان فيزيک اعطا شد نخستين دوره جايزه يادبود زنده ياد دکتر يعقوب فرزان - استاد فقيد دانشکده فني دانشگاه تبريز - طي مراسمي در سالروز تولد استاد به دو دانشجوي برگزيده کارشناسي ارشد فيزيک اهدا شد.به گزارش خبرنگار مهر در اين مراسم که با حضور استاد مهدي گلشني، استاد دانشگاه صنعتي شريف، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و عضو پيوسته فرهنگستان علوم برگزار شد، نخستين جايزه يادبود استاد يعقوب فرزان به جواد نژادي و محمد انصاري فرد، دانشجويان کارشناسي ارشد فيزيک دانشگاه صنعتي شريف اعطا شد.
دکتر ياسمن فرزان، عضو هيات علمي پژوهشگاه دانش هاي بنيادي و فرزند زنده ياد استاد فرزان در مراسم اعطاي اين جايزه اظهار داشت: «رشته پدرم مهندسي عمران بود و شايد به نظر طبيعي تر مي رسد که اين جايزه به جاي دانشجويان فيزيک به دانشجويان مهندسي عمران اهدا شود. ابتدا چنين قصدي داشتم اما به لحاظ اجرايي براي من ساده تر و عملي تر است که جايزه به دانشجويان فيزيک اهدا شود. به علاوه من و پدرم در اين نقطه همنظر و هم راي بوديم که مرز بين علوم به خصوص علوم مهندسي و علم فيزيک تصنعي است. پدرم هميشه به دانشجويانش تاکيد مي کرد که «به عنوان يک مهندس بايد ريشه فيزيکي فرمولها را درک کرده باشيد و الا نشايد شما را مهندس خواندن».
فيزيکدان برجسته برنده جايزه سال 2013 مرکز بين المللي فيزيک نظري عبدالسلام تصريح کرد: به عقيده اينجانب در عالم نظر، رياضيدانان و مهندسان از دو سو همسايگان ديوار به ديوار ما فيزيکدانان هستند. ما با ديگر دانشمندان نظير شيميدانان، پزشکان و زيست شناسان نيز هم محلهايم اما با اين دو همسايه ديوار به ديواريم.
در اين زمستان سخت و قحطي دانش و يورش بي امان خرافات و جهل چه از نوع سنتي و چه از نوع شبه علم، براي زنده ماندن و رشد نيازمند آن هستيم که با همسايه هاي خود به خصوص با همسايه هاي ديوار به ديوارمان بيش از اينها همراهي و همکاري کنيم. اميدوارم اين جايزه به طور نمادين گوياي اين نظر باشد.
صفحه جامعه: «جهانصنعت»- پس از قریب به دو ساعت و 30 دقیقه مذاکره بین معاون دانشجویی دکتر نجفیان و متحصنان و بحث پیرامون دو بند ابتدایی، نتایجی به این ترتیب به دست آمد.
1- دانشجویان گرامی میتوانند تا 10 بار در ماه بهصورت رایگان از ژتون فراموشی استفاده کنند و برای بیش از 10 بار استفاده در ماه باید مبلغ 200 تومان پرداخت کنند. بنابراین قیمت ژتون فراموشی از 500 تومان به 200 تومان کاهش یافت.
2- زمان پذیرایی در سلف سرویسهای دانشگاه برای هر دو وعده ناهار و شام، 30 دقیقه افزایش یافت.
برای وعده شام در خوابگاههای خواهران نیز مسوولان توزیع غذا موظف به حضور و توزیع غذا تا ساعت 8:30 در «تمامی خوابگاهها» هستند.
مذاکره با مسوولان پیرامون پنج بند باقیمانده از مطالبات هفت گانه همچنان در محل سالن جلسات اندیشه واقع در ساختمان مرکزی همچنان ادامه دارد.
ارسال دیدگاه
به گزارش «نسیم آنلاین»،مجمع دانشجویان و دانشآموختگان بورسیه در نامهای خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از وجود تبعیض در جذب اعضای هیئتعلمی انتقاد کرد.
متن این نامه به شرح زیر است:
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
با عرض سلام و تحیت
حضرتعالی بارها بر طی روال قانونی و مصوب استخدام هیئت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تاکید فرمودهاید.
با وجود تمام انتقادات به روند مورد نظر وزارت که مانع تکمیل ظرفیت مطابق نیاز مراکز آموزش عالی شده است، طبق قواعد عقلی رعایت همین روند مصوب تا زمان اصلاح آن وظیفه تمام مسئولان خواهد بود.
بنا به اخباری که به گوش رسیده، وزارت علوم در نظر دارد تعداد 10 نفر از مسئولان و مدیران ارشد خود با سنوات خدمت بالای 27 سال و در شرف بازنشستگی را از کارمندی به هیئت علمی تبدیل کند و در برخی نقلها، گفته شده که این استخدامها تا صدور مجوز هیئتامنا نیز پیش رفته است.
در صورت صحت این اخبار، جای این سوال باقی است که چرا وزارت علوم دانشجویان بورسیه خود و تعداد زیادی از جوانان متخصص و نخبه را رها کرده و به استخدام این تعداد اعضای هیئت علمی به صورت خارج از ضوابط میپردازد؟
چه ویژگیهایی در این افراد وجود دارد که قرار است به جای متخصصان جوان استخدام هیئت علمی وزارت علوم گردند؟
دانشجویان و نخبگان علمی کشور در مقابل این آقازادهها و رانتها به نور چشمیها سکوت نخواهند کرد؟
در این باره لازم است که دستگاههای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور و مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات تحقیقات مبسوطی را به انجام برسانند تا در صورت صحت این اخبار، مانع گسترش قانونشکنی و استانداردهای دوگانه در برخورد با افراد تحصیلکرده باشیم.
با تشکر
مجمع دانشجویان و دانشآموختگان بورسیه
به گزارش دولت بهار به نقل از تسنیم، مجمع دانشجویان و دانشآموختگان بورسیه در نامهای خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از وجود تبعیض در جذب اعضای هیئتعلمی انتقاد کرد.
متن این نامه به شرح زیر است:
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
با عرض سلام و تحیت
حضرتعالی بارها بر طی روال قانونی و مصوب استخدام هیئت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تاکید فرمودهاید.
با وجود تمام انتقادات به روند مورد نظر وزارت که مانع تکمیل ظرفیت مطابق نیاز مراکز آموزش عالی شده است، طبق قواعد عقلی رعایت همین روند مصوب تا زمان اصلاح آن وظیفه تمام مسئولان خواهد بود.
بنا به اخباری که به گوش رسیده، وزارت علوم در نظر دارد تعداد 10 نفر از مسئولان و مدیران ارشد خود با سنوات خدمت بالای 27 سال و در شرف بازنشستگی را از کارمندی به هیئت علمی تبدیل کند و در برخی نقلها، گفته شده که این استخدامها تا صدور مجوز هیئتامنا نیز پیش رفته است.
در صورت صحت این اخبار، جای این سوال باقی است که چرا وزارت علوم دانشجویان بورسیه خود و تعداد زیادی از جوانان متخصص و نخبه را رها کرده و به استخدام این تعداد اعضای هیئت علمی به صورت خارج از ضوابط میپردازد؟
چه ویژگیهایی در این افراد وجود دارد که قرار است به جای متخصصان جوان استخدام هیئت علمی وزارت علوم گردند؟
دانشجویان و نخبگان علمی کشور در مقابل این آقازادهها و رانتها به نور چشمیها سکوت نخواهند کرد؟
در این باره لازم است که دستگاههای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور و مجلس شورای اسلامی، دیوان محاسبات تحقیقات مبسوطی را به انجام برسانند تا در صورت صحت این اخبار، مانع گسترش قانونشکنی و استانداردهای دوگانه در برخورد با افراد تحصیلکرده باشیم.
با تشکر
مجمع دانشجویان و دانشآموختگان بورسیه
رئیس داشگاه کردستان از تبدیل مرکز پژوهشهای کردستان شناسی دانشگاه کردستان به پژوهشکده کردستان شناسی خبر داد و گفت: با تبدیل این مرکز به پژوهشکده میتوان خدمات ارزندهتری را در رابطه با فرهنگ و زبان کردستان ارائه داد.
به گزارش تحلیل ایران فردین اخلاقیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به 2 کارکرد آموزشی و پژوهشی دانشگاهها، اظهار کرد: امروزه کارکرد دانشگاهها با تغییرات زیادی نسبت به گذشته روبرو شده و آموزش با کیفیت و پژوهش کاربردی به عنوان دو رسالت اصلی دانشگاه مطرح شده است.
وی بر ضرورت پیوند دانشگاه با جامعه تاکید کرد و افزود: در حوزه آموزش، دانشگاهها علاوه بر آموزشهای علمی باید برای تربیت فردی اخلاق مدار و متعهد برنامهریزی و در حوزه پژوهش نیز برای انجام پژوهشهای کاربردی و موردنیاز جامعه با بهره گیری از اساتید مجرب تلاش کنند.
رئیس دانشگاه کردستان در رابطه با برنامههای این دانشگاه در سال جاری، عنوان کرد: تقویت مراکز رشد دانشگاه کردستان در سال جاری یکی از برنامههای این دانشگاه در راستای تولید علم و تبدیل آن به ثروت است.
وی تغییر آیین نامهای دانشگاهها توسط وزارت علوم در جهت ورود دانشگاه به متن جامعه و کاربردی شدن پژوهشها، تاسیس مراکز رشد در دانشگاهها، توسعه دیپلماسی علمی، تاسیس آزمایشگاه مرکزی و قرارگیری در شبکه آزمایشگاههای وزارت علوم را از دیگر برنامههای این دانشگاه در سال جاری ذکر کرد.
اخلاقیان در ادامه سخنان خود، با اشاره به توسعه نیافتگی استان کردستان به ویژه در بخش صنعت، بیان کرد: استان کردستان فاقد صنایع قوی است که نیاز به پژوهش داشته باشند و ادارات و دستگاههای استان نیز برای انجام پژوهش هزینه نمیکنند، بنابراین لازم است علاوه بر تشویق اساتید و دانشجویان به انجام پژوهشهای کاربردی، جامعه را نیز باید به این سمت ترغیب کرد.
وی تبدیل مرکز پژوهشهای کردستان شناسی دانشگاه کردستان به پژوهشکده کردستان شناسی را از جمله برنامههای مهم این دانشگاه در سال جاری اعلام کرد و افزود: در صورت تبدیل این مرکز به پژوهشکده علاوه بر تقویت ساختاری آن، ردیف بودجه جداگانه برای آن تعیین شده و هیات علمی مخصوص پژوهشکده به آن اختصاص داده میشود.
رئیس دانشگاه کردستان این مهم را سبب ارائه خدمات بیشتر در عرصه فرهنگ کردستان و زبان کُردی دانست و ابراز امیدواری کرد این مهم به زودی تحقق یابد.
منبع:ایسنا
با حضور مسئولان دانشگاه و اعضای هیئتعلمی از دانشجویان استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در اين آيين دكتر کاشفی پور معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه گفت: فراهم کردن موقعیت برای پرورش استعدادهای درخشان همواره با چالش همراه بوده و بیتردید آینده هر کشور با شکوفا کردن استعدادهای جوانان مبتکر و خلاق ساخته می شود.
وی اظهار داشت: دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه از سال 79 تأسیس شد و هرساله به عضوگیری و ارائه خدمات به دانشجویان استعداد درخشان مشغول است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: یکی از چالشها در ارتباط با دانشجویان ممتاز فراهمکردن موقعیتهایی برای رویش این استعدادها است.
دكتر کاشفی پور افزود: بسیاری از نظامهای آموزشی در کشورهای پیشرفته جایگاه و برنامههای خاصی برای شناسایی و کمک به این استعدادها در نظر گرفتهاند و افرادی که دارای توان بیشتری هستند باید موردتوجه قرار گیرند و از نیروی سازنده آنها بهرهبرداری شود.
وی عنوان کرد: یکی از راهبردهای مهم نظام جمهوری اسلامی شناسایی و توسعه استعدادهای درخشان است و بر این اساس کلیات طرح شکوفاسازی استعدادهای درخشان سال 75 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و شورای هدایت استعدادهای درخشان در وزارتخانه تشکیل شد که دبیرخانه آن در دفتر امور آموزشی وزارت علوم مستقر شد.
دكتر کاشفی پور ادامه داد: به دلیل اهمیت این مسئله ردیف بودجهای برای این کار مصوب شد که هرساله به دانشگاهها ابلاغ میشود.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: فراهمسازی موجبات پرورش استعدادهای درخشان، توجه به پیشرفتهای فردی و فراهمسازی امکان آموزش برای استعدادهای درخشان، ایجاد گرایش و جاذبه برای استعدادهای درخشان جهت تحصیل در رشتههای موردنیاز کشور، ایجاد زمینه مناسب برای ارتقای کیفیت آموزشی و انجام پژوهشهای بنیادی، وضع مقررات خاص برای اصلاح آییننامهها و مقررات موجود و کاهش طول دوران تحصیل از طریق حذف فواصل زمانی بین مقاطع تحصیلی از اهداف شورای هدایت استعدادهای درخشان در وزارتخانه است.
در ادامه این آیین محمدرضا سیاهپوش رئیس دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به فعالیتهای این دفتر اظهار کرد: یکی از فعالیتها در سال گذشته برگزاری بیستمین المپیاد علمیدانشجویی کشور است که دانشگاه شهید چمران در این دوره نتایج قابل قبولی کسب کرد.
وي افزود: از فعالیتهای این دفتر میتوان به برپایی 150 ساعت کارگاه آموزشی در زمینههای مختلف عمومی، نرمافزاری و تخصصی اشاره کرد که بازخورد خوبی در میان دانشجویان داشته است.
سياهپوش ادامه داد: همچنین ترمیم و نوسازی سایت استعدادهای درخشان در محل کتابخانه مرکزی با اعتباری نزدیک به 70 میلیون تومان در سال گذشته در دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد.
رئیس دفتر حفظ و هدایت استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: انعقاد تفاهمنامه با بنیاد نخبگان در سال گذشته و اخذ امتیازات خوب برای دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه از دیگر اقدامات انجامشده در این زمینه است.
گفتنی است در پايان این مراسم که با حضور حجت الاسلاموالمسلمین سیدمحسن شفیعی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، از دانشجویان استعدادهای درخشان این دانشگاه تجلیل شد.
دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی، از فعالان این عرصه به عنوان حلقه مهم نظام ارتباطی کشور نام برد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در متن اين پيام است:
در دنیای امروز ارتباطات بهعنوان حلقهای مهم از نظام ارتباطی به بخش جداییناپذیر حیات انسان تبدیلشده است بهگونهای که تعامل انسان و رسانه بر بسیاری از مناسبات اجتماعی ازجمله رهبری و مدیریت افکار عمومی تأثیر شگرفی داشته است، بدینجهت نظامهای مدیریتی بدون ارتباط مؤثر با افکار عمومی قادر به اجرای برنامههای خود نخواهند بود. افکار عمومی پدیدهای واقعی است که با پیدایش رسانههای ارتباطجمعی شکلگرفته است و شناساندن ویژگی و تمایلات این پدیده برای برقراری ارتباط مؤثر و هدفمند از ضرورتهای جهان معاصر است، در چنین شرایطی روابط عمومی و رسانه بهعنوان اصلیترین نهاد در جهت شناخت و تقویت افکار عمومی تلقی میشود.
خدمات ارزشمند و کوشش خردمندانه دستاندرکاران روابط عمومی و حوزه ارتباطات، در مسیر ایفای رسالت اطلاعرسانی باهدف تسهیل، شفافسازی و آگاهی بخشی به افکار عمومی از خدمات و تلاشهای کارگزاران و دلسوزان نظام، گامی ارزشمند و ستودنی است.
بیشک نامگذاری روزی در تقویم ملی بهعنوان " روز ارتباطات و روابط عمومی " نشان از نقش و جایگاه مهم این نهاد در کشور است، بهرهگیری از چنین فرصتی باعث می گردد که با همدلی و ارتباط گسترده نهادهای روابط عمومی، در سایه همت و تلاش متخصصان و صاحبنظران این عرصه بر توسعه، تقویت و شکوه معنوی این حرفه ارزشمند افزوده شود.
برای اینجانب فرصت مغتنمی است که روز روابط عمومی را به پیشگاه همه تلاشگران " هنر هشتم" بویژه روابط عمومیهایی که تعامل گستردهای با دانشگاه شهید چمران بهعنوان یکی از مراکز مهم علمی منطقه جنوب غرب کشور و مرکز توسعه علمی خوزستان مبذول داشتهاند صمیمانه تبریک و شادباش بگویم.
اولین برنامۀ پژوهش کارآفرینی به پیشنهاد دانشکدۀ علوم زیستی دانشگاه خوارزمي با حضور دکتر شهربانو عریان و استادان و دانشجویان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در این برنامه برای اولین بار، تولید و بسته بندی مواد مورد نیاز آزمایشگاه های زیستی، از جمله خالص سازی میکروجلبک سبز، سورفاکتانت زیستی، محیط کشت آزمایشگاهی، قارچ کفیر، کشت بدون خاک سیفی جات (گوجه، خیار و بادمجان)، تولید مربای بدون قند برای بیماران دیابتی، تولید مواد غذایی سالم و ارگانیک و صبحانۀ سالم ارائه شد.
بر پايه اين گزارش، برای اولین بار، تیم 5 نفره شامل 3 نفر اعضای هیئت علمی و 2 دانشجو طی 3 ماه کار تحقیقاتی، اقدام به خالص سازی سورفاکتانت زیستی، تجاری سازی مارک با نام دانشگاه خوارزمی، بسته بندی با 85 درصد صرفۀ اقتصادی نسبت به نمونۀ وارداتی را انجام دادند. این طرح با توجه به شعار سال 95 (اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل) گام مؤثر و ارزشمندی به شمار می آید. هم اکنون مراحل کنترل کیفیت نهایی و ثبت در حال انجام است.
در این برنامه در مجموع 29 ایده توسط دانشجویان به صورت پوستر و محصول ارائه شد. چگونگی طرح کسب و کار و عرضۀ محصول به بازار بازاریابی، کارآفرینی طرح ایده تا محصول، از دیگر موارد این برنامه بود.
گفتنی است سورفاکتانت زیستی، موادی هستند که جهت مصرف دارویی، صنعتی، شیمیایی و محیط زیست و غذایی استفاده می شوند و تولید آن برخلاف نمونۀ وارداتی، هیچگونه ضرری برای محیط زیست ندارد و تجزیه پذیر است.
چهارمین نشست دبیران کانون های ایثار دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور با حضور نمایندگان 66 دانشگاه و مراکز آموزش عالی و دبیران مناطق 8 گانه دانشگاه ها به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم ، در این مراسم سيد مهدي حسینی مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان، از دانشجویان شاهد و ایثارگر به عنوان بازوان دفاتر شاهد و ایثارگر دانشکاه ها یاد کرد و از دبیران کانون ها خواست حضور فعال و بیشتری در برنامه های دانشگاه ها در حوزه امور دانشجویان شاهد و ایثارگرداشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ایثارگران را یک سرمایه اجتماعی عنوان كرد و گفت: مادامی که در جامعه فرهنگ ایثار و ایثارگری به عنوان یک ارزش اجتماعی محسوب شود، آن جامعه از هر گونه گزندی مصون خواهد ماند.
گفتني است در این نشست کارگاه آموزشی توسط یکی استادان دانشگاهي برگزار و در پایان، جلسه پرسش و پاسخ دبیران با مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار شد.
اولین همایش دانشجویی آلودگی زیست محیطی توسط کارگروه محیط زیست و اتاق فکر استان البرز با همکاری انجمن های علوم زیستی به منظور جلب توجه دانشجویان به مسائل مهم زیست محیطی و افزایش انگیزه، باحضور دکترشهربانو عریان رئیس دانشکدۀ علوم زیستی، استادان و دانشجویان دردانشگاه پردیس کرج برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دراین همایش دکترعریان ضمن خیرمقدم به حاضران و اظهار خرسندی از فعالیت دانشجویان پرتلاش و با انگیزۀ این دانشکده گفت: امروزه یکی از مباحث مهم محیط زیست، تأمل بیشتر پیرامون آلودگی های زیست محیطی و نگرش "عشق به محیط زیست" است.
وی افزود: در بسیاری از موارد انسان ها با استفادۀ بی مهابا از محیط زیست باعث ایجاد آلودگی های فراوان و تخریب های جبران ناپذیر شده اند، درنتیجه لازم است گام هایی جهت حفظ و نگهداری محیط زیست برداشته شود.
دکترعریان درپایان گفت: امیدواریم با توجه به سیستم مدیریت دانشگاه و اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت، اقدامات عملی و کاربردی صورت گیرد.
همچنين از 32 مقالۀ پذیرش شده، 8 مقاله به صورت سخنرانی درهمایش ارائه شد.
گفتني است دبیر علمی این همایش دکتررامین عزتی و دبیر اجرایی دکترمحمدعلی زاهد بود.
مزار شهدای گمنام شهرستان سبزوار با آغاز هفته خوابگاه ها و با حضور ریاست، استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه فناوری های نوین سبزوار غبار روبی شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکترجلیلوند رئیس دانشگاه فناوری های نوین سبزوار دراین مراسم با یاد ایثار و رشادت های شهیدان گفت: این شهیدان بودند که برای حریم اسلام در مقابل استکبار جنگیدند و قدرت جمهوری اسلامی را درجهان به نمایش گذاشتند.
وي با اشاره به اهمیت ادامه راه شهیدان افزود: تمام کسانی که در دانشگاه فعالیت میکنند ادامه دهنده راه شهدا هستند و لازم است که استادان و دانشگاهیان نیز دراین دوره با استفاده از سلاح قلم به مبارزه با استکبار بروند.
دکترجلیلوند با تاکید به ضرورت همدلی و اتحاد در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی تصریح كرد: رمز پیروزی انقلاب اسلامی کلمه توحید و توحید کلمه است و این واژه باید مدنظر قرارگیرد تا همدلی و اتحاد شکل بگیرد و بتوان آرمانهای والای انقلاب را، که ساخت تمدن اسلامی است به خوبی پیش برد.
گفتني است درپایان این مراسم، شرکت کنندگان ضمن قرائت فاتحه با گلباران قبور مطهر شهدا، به مقام والای آنان ادای احترام كردند.
آیین آغاز به کار نخستین جشنواره فرامرزی مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری استان های مرزی ایران و عراق با حضور دکتر علیاکبری، رئیس دانشگاه ایلام، استانداران ایلام، واسط، حلبچه، دکتر پرویز کردوانی، پدر علم کویر شناسی ایران، نمايندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، رؤسای دانشگاهها، مدیران کل، اعضای هیئت علمی و اصحاب رسانه در دانشگاه ایلام برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، رئیس دانشگاه ایلام در اين مراسم گفت: سیر توسعه هر جامعهای با نوع و میزان درکی که از جایگاه و نقش ارتباطات و رسانه دارد، گره خورده است.
رئیس دانشگاه ایلام درادامه گفت : بر همگان پر واضح است که رسانه و ابزارهای ارتباطی به مثابه قلب تحولات جامعه و جهان امروز، سیطره خود را بر همه ساحتهای زیست آدمی حاکم کردهاند.
وی افزود: رسانههای ارتباطی که عصاره تمدن بشری نام گرفته و مرزهای پیدا و پنهان چگونه «بودن در جهان» را برای تک تک شهروندان دهکده جهانی تعیین میکنند، خواه ناخواه تقدیر تاریخی ما را رقم خواهند زد.
رئیس دانشگاه ایلام اضافه کرد: پیشرفت روزافزون فناوریهای ارتباطی جای ابزارها و شیوههای سنتیتر انتقال اطلاعات را در مناسبات انسانی باز کرده و هویت نوینی را در ساختار و محتوای فرهنگ، اقتصاد، سیاست و دیگر شئون زیست انسان شکل دادهاند به همین دلیل، سیر توسعه هر جامعهای با نوع و میزان درکی که از جایگاه و نقش ارتباطات و رسانه دارد، گره خورده است.
دکتر علیاکبری با بیان اینکه دو کشور ایران و عراق با بیش از 1400 کیلومتر طولانیترین مرز مشترک را با هم دارند، خاطرنشان کرد: تاریخ و میراث مشترک فرهنگی و تمدنی، سرمایهی گرانقدری است که باید در خدمت شهروندان دو کشور قرار گیرد تا فردایی بهتر را به ارمغان بیاورد اگر در گذشته «صدای مشترک» به «میراث مشترک» تبدیل شده چرا امروز نتوان با نقد گذشته و با تکیه بر منابع انسانی و طبیعی «صدایی مشترک» را برای ساختن آیندهای پربار سر داد.
وی ادامه داد: در این فرصت کم نظیر و ارزشمند، سیاستمدارانِ خردورز، صاحبان فرهنگ و اندیشه و فعالان حوزه رسانهها و مطبوعات به حکم تعهدی که نسبت به وجدان تاریخی و سرمایهی عظیم معنوی ملتهای خود دارند میتوانند تقدیر تاریخی دو ملت را با نگاهی نقادانه به گذشته و امید به آینده رقم بزنند. در این صورت است که «میراث مشترک» و غنی گذشته میتواند در ترسیم چشمانداز ذهنی به سمت توسعه و تعالی به کار آید، اندیشهها به تحرک درآید و افقهای جدیدی گشوده شود.
رئیس دانشگاه ایلام یادآور شد: دانشگاهها و مراکز علمی و فرهنگی به عنوان نهادهای مولد دانایی و فناوری، منابع بیبدیل هر گونه تحول در جوامعاند و در کشورهای ما به عناون کشورهای در حال توسعه نیاز شدیدتری به آموزش و پژوهشهای نظری و کاربردی است تا فرایند ایجاد سرمایههای مختلف اجتماعی، سیاسی و دینی با قوت بیشتری شکل گیرد و به پیش رود.
دکتر علیاکبری تاکید کرد: نهاد علم و تکنولوژی همزاد نهاد رسانه و ارتباطات است و به طور طبیعی هر دو بیش از هر نهاد دیگری میتوانند سرمایه اعتماد عمومی را افزایش دهند و حافظ ارزشهایی باشند که به استحکام بیشتر پیوندهای دیرین دو ملت ایران و عراق بینجامد.
سپس مهندس محمدرضا مروارید استاندارایلام دراين مراسم اظهار کرد: استانهای عراق هممرز با ایران تعلقات قومی و فرهنگی بسیار طولانی با هم دارند که میتوانند در همه زمینهها با هم تعامل و همکاری داشته باشند تا به توسعه برسند.
وی با بیان اینکه این جشنواره قطعاً دارای برکات زیادی برای ایجاد ارتباط بیشتر است، افزود: دولت ایران در سیاستهای خارجی خود تعامل سازنده را برگزیده که اولویت آن، تعامل با کشورهای همسایه است و باید گفت که عراق از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مهندس مروارید در ادامه گفت: با توجه به وجود اماکن متبرکه مذهبی بین دو کشور میتوان تعاملات فرهنگی زیادی با هم داشته باشیم و این موضوع میتواند یک پل ارتباطی قابل قبول باشد.
تیم های گلایدر دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان تندیس افتخار خود را به رئیس دانشگاه اهداکردند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، طی دیدار صمیمی تیم های گلایدر دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان که موفقیت های چشمگیری در هشتمین دوره مسابقات ملی هوافضا در دانشگاه امیرکبیر تهران کسب کرده بود تندیس های افتخار خود را به رئیس دانشگاه اهدا کردند.
در این دیدار صمیمی دکتر بهشتی رئیس دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان ضمن تشکر از تیم های گلایدر بخاطر افتخار آفرینی و نام آوری برای دانشگاه در سطح کشور از اعضای تیم خواست همت خود را در راستای کسب موفقیت های بیشتر علمی پژوهشی جزم کرده و تجربیات خود را به دانشجویان جدید منتقل کنند.
در این دوره از مسابقات که تیم های مطرحی از دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتي امیرکبیر، تهران ، صنعتي خواجه نصیر، اصفهان، سازمان هوا فضای کشور، آزاد اسلامي کرج،شهيد چمران اهواز، بیرجند و سایر دانشگاه های سطح کشور شرکت داشتند، تیم ستاره شرق و تیم الماس شرق از دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان به ترتیب حائز رتبه های اول و سوم شدند.
به مناسبت گرامیداشت 27 اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی، نشست رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با کارکنان حوزه روابط عمومی در دفتر رئیس دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، در اين نشست دکتر جواد واثقی امیری رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با تبریک روز ارتباطات و روابط عمومی و عرض خیر مقدم گفت: روابط عمومي ها که از آن با عناوین مختلف از جمله شبكه هوشيار، بانك اطلاعات، مغز متفكر و پل ارتباطي مجموعه با افكار عمومي و مخاطبان خاص و عام با نگرش، تمايلات، عادات و سلايق متفاوت یاد می کنند می توانند با ویژگی هایی چون قانون مداري، نظم، احترام به حقوق فردي و اجتماعي ديگران و دقت و سرعت عمل باعث رشد و توسعه سيستم شوند.
دکتر واثقی امیری اظهار داشت: از طریق روابط عمومی، فعالیت ها، اهداف و برنامه های یک سازمان شناخته می شود و این امر حساسیت و مسئولیت این واحد را سنگین تر می کند.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: یک موضوع واحد را می توان به شیوه های مختلف بیان کرد؛ قدرت روابط عمومی در آن است که مطالب را به گونه ای به اطلاع برساند که بدون بزرگ نمایی و غلو، خلاف گویی بیشترین جذب مخاطب را داشته باشد.
وی با بیان این که روابط عمومی دانشگاه، روابط عمومی رییس نیست تاکید کرد: این واحد مربوط به کل دانشگاه است؛ باید فعالیت ها، دستاوردها، افتخارات و عملکرد همه حوزه های دانشگاه اعم از معاونت ها، دانشکده ها را انعکاس دهد.
دکتر واثقی امیری با ابراز خرسندی از به کار گیری نیروی دانشجویی در واحد روابط عمومی تاکید کرد: دانشجویان در همه حوزه ها دارای پتانسیل قوی و ایده های ناب می باشند که بهره مندی از این پتانسیل ها هم باعث رشد و تعالی دانشگاه می شود و هم دانشجویان تجربیاتی را با فعالیت در این محیط به دست می آورند.
در این نشست احمد گلچوب فیروزجایی مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل نيز با عرض تبریک روز روابط عمومی و تشکر و قدردانی از حسن استقبال رئیس دانشگاه برای برگزاری این نشست و همچنین با قدردانی از زحمات و تلاش های کارکنان این واحد گفت: دنیای امروز دنیای ارتباطات است و روابط عمومی به عنوان پیشانی و مغز متفکر سازمان باید بر محور تفکر مداری، مشارکت مداری و اطلاع مداری باشد تا بتواند در راستای کمک به اثربخشی سازمان موثر باشد و با نواندیشی و نوگرایی، ابتکار و خلاقیت مستمر عجین شود و خود را با تحولات و پاسخگویی مرتب به افکار عمومی منطبق و هماهنگ سازد تا از این طریق باعث رشد و تعالی مجموعه شود.
رئیس دانشگاه یاسوج گفت: دانشجویان ستون اصلی دانشگاه بوده و وجود همه استادان و کارکنان به وجود دانشجویان بستگی دارد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمودرضا رحیمی در مراسم تجلیل از دانشجویان برتر دانشگاه یاسوج، دانشجویان را ستون های اصلی دانشگاه دانست و به تلاش مجموعه مدیریتی دانشگاه برای پیشرفت دانشگاه یاسوج اشاره کرد و گفت: در حوزه های مختلف رفاهی، آموزشی، پژوهشی و فوق برنامه، تلاش دانشگاه و مسئولان دانشگاهی بر این است که بهترین برنامه ها را تدارک ببینند.
وی افزود: احترام به دانشجو و برطرف کردن نیاز های اساسی دانشجو از دغدغه های اولیه بنده بوده و هست و برنامه های مختلفی برای ارتقای سطح دانشگاه در حوزه های مختلف در نظر گرفته ایم.
رحیمی بازوی اصلی مدیر در اجرای موفق برنامه ها را، وضعیت بودجه و اعتبارات سازمانی دانست و گفت: تلاش ما برای جلب حمایت های خیرین در جهت رسیدن به اهداف سازمانی خارج از توان مالی دانشگاه بوده است تا دغدغه های مالی دانشگاه را برطرف کنیم.
رحیمی به تشکیل شورای مشورتی دانشجویی اشاره کرد و گفت: این شورا برای کمک به بهبود وضعیت دانشگاه در امور مختلف تشکیل شد.
رئیس دانشگاه یاسوج به رشد علمی، آموزشی و فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در حوزه آموزشی و پژوهشی این دانشگاه از دانشگاه های برتر کشور است و در حوزه فرهنگی در رتبه های زیر ۱۰ کشور قرار دارد، اما متاسفانه در سنوات گذشته توجه زیادی به زیر ساخت ها و امکانات رفاهی دانشگاه نشده است که امیدواریم با همت همه خدمتگزاران شما در دانشگاه بهبود کیفی امکانات رفاهی نیز به بهترین شکل ممکن میسر شود.
وی اصلاح همه ساختار های دانشگاه یاسوج را یکی از برنامه های در دستور کار دانست و گفت: بعضی از این برنامه ها آغاز شده و برخی نیز در حال انجام مطالعات جهت شروع می باشد.
مدیر تحصیلات تکمیلی و استعدادهای درخشان دانشگاه نیز در این مراسم گفت: از 160 دانشجوی برتر دانشگاه یاسوج تجلیل میشود.
دکتر مرتضی منتظرظهوری با بیان اینکه از ورودی های 92 و 93 در چهارمقطع تحصیلی در این مراسم تجلیل میشود تصریح کرد: 99 نفر رتبه های اول تا سوم در مقطع کارشناسی، 3 نفر رتبه اول در مقطع کاردانی، 42 نفر رتبه اول در مقطع کارشناسی ارشد و 16 نفر رتبه اول در مقطع دکتری تجلیل خواهد شد.
وی ادامه داد: پنج نفر از اعضای هیئت علمی نیز در این مراسم به صورت ویژه تجلیل خواهند شد.
دیدار و گفتگوی صمیمانه میان مدیر، معاون و کارمندان حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه خوارزمی با دکتر سبحان اللهی به مناسبت روز روابط عمومی برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، در این نشست کوتاه و صمیمانه دکتر سبحان اللهی، ضمن تبریک این روز به مدیر و کارمندان روابط عمومی، از تلاش پیگیرانه آنها تشکر کرد و افزود شعار ما "تغییر و تحول" در تمام ابعاد دانشگاه است و با همت استادان و کارکنان کوشا دانشگاه، قدم های خوبی نیز برداشته ایم و در این میان نقش روابط عمومی در اطلاع رسانی دقیق و به هنگام و ایجاد ارتباط دوسویه بین دانشگاه و جامعه، نقش تعیین کننده ای دارد.
به مناسبت فرا رسیدن هفته گرامیداشت میراث فرهنگی، یافته های باستانشناسی از محوطه های تاریخی چغازنبیل و هفت تپه، برای نخستین بار پس از اکتشاف، در نگارخانه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز به نمایش درمیآیند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، این نمایشگاه که با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان برپا می شود، از 28 اردیبهشت ماه تا سوم خردادماه 95 دایر خواهد بود و بازدید از آن برای عموم آزاد است.
بر پايه اين گزارش، آیین گشایش این نمایشگاه با حضور مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز و مسئولان میراث فرهنگی استان در نگارخانه معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار ومقرر شده به همین مناسبت تفاهمنامهای در زمینه تأسیس موزه منطقه ای خوزستان و علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز منعقد شود.
«همایش ملی فلسفۀ اسلامی و پرسشهای پیش رو» به همت دانشکدۀ علوم انسانی و اجتماعی در تالار هفده شهریور دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در اين همايش كه با حضور دکتر محمد سعیدی مهر، دکتر مرتضی جوادی آملی فرزند آیت الله جوادی آملی، دکتر علی شیروانی، دکتر محمد جواد رضایی، جمعي از صاحب نظران، استادان و دانشجویان برگزار شد، دکتر محمدعلی سبحان اللهی رئیس دانشگاه خوارزمی با آرزوی توفیق برای همه، رسیدن به اهداف تعیین شدۀ همایش را از خداوند خواستار شد.
وي افزود: توجه به علوم انسانی در مراکز تحقیقاتی و آموزشی باید از اولویت خاصی برخوردار باشد؛ چرا که این انسانها هستند که میتوانند توسعۀ هر جامعه را پیش ببرند و سرمایه و اصل توسعه در تمام جوامع، انسانها هستند.
دکتر سبحان اللهی گفت: فلسفۀ بعثت پیامبران براین اساس است که بتوانند انسان را خوب تربیت کنند و برای زندگی آبرومند و شرافتمندانه آماده کنند.
وي تصريح كرد: بخش علوم انسانی به جهت وسعت و اهمیت دانشکده، تعداد اعضاي هیئت علمی و رشته های علوم انسانی، از بخش های مهم دانشگاه محسوب می شود و با توجه به نیازی که امروزه جامعه به علوم انسانی از جمله فلسفه دارد، ما تأسیس رشته های میان رشته ای را خصوصاً در علوم انسانی پی گیری کردیم که هم پاسخ به نیاز جامعه و هم سیاست وزارت علوم و به تبع آن دانشگاه است.
دکتر سبحان اللهی با اشاره به شبهاتی که در جامعه بشری در مسائل مختلف از جمله: مسائل ادیان، اعتقادات بشری و خلقت انسان وجود دارد، فلسفه را تنها وسیلۀ پاسخگویی به این شبهات دانست و فلسفه اسلامی را برای پاسخگویی بسیاری از شبهات منبع بسیار غنی و پربار دانست.
سپس دو سخنران افتتاحیه: دکتر نصرالله حکمت استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی در موضوع «فلسفه راهی به آینده» و دکتر یحیی یثربی استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در موضوع «تأملاتی در بحث معرفت شناسی در فلسفه اسلامی»سخن گفتند.
در اين مراسم همچنين دکتر رسول رسولی پور دبیر علمی همایش با خیرمقدم به جمع حاضر، به ارائۀ گزارش کوتاه از روند برگزاري همایش پرداخت و ضمن سپاس و تقدیر از حاضران در نشست و مشارکت کنندگان در ارسال چکیده و مقاله برای همایش، به معرفی کوتاه گروه فلسفۀ دانشگاه خوارزمی پرداخت.
وی تعداد چکیده مقاله های ارسال شده به همایش را 140 عنوان ذکر کرد که 100عنوان مقاله از آن در کتاب چاپ شده است.
دكتر رسولي پور در ادامه گفت: سخنرانان در دو سالن جداگانه و در مجموع 4 نشست، مقالات خود را در مسائل پیش روی فلسفۀ اسلامی در حوزه های فلسفۀ دین، فلسفۀ ذهن، معرفت شناسی و اخلاق ارائه کردند.
گفتني است در پایان میزگردی با حضور دکتر علی شیروانی از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دکتر مرتضی جوادی آملی رئیس موسسۀ اسراء قم، دکتر محمد سعیدی مهر از دانشگاه تربیت مدرس و دکتر جواد رضایی مدیرگروه فلسفۀ دانشگاه خوارزمی در زمینۀ پرسشهای فرافلسفی در فلسفۀ اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمینسیدمحسن شفیعی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز با تأکید بر اینکه به دست آوردن جایگاه و مقام علمی به تلاش و همت نیاز دارد، گفت: در حوزه علم و دانش نمیتوان به راحتی پلههای رشد و ترقی را پیمود.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، حجتالاسلام والمسلمین شفیعی در دوازدهمین آیین تجلیل از دانشجویان استعدادهای درخشان این دانشگاه که در سالن شهید مطهری دانشکده علوم برگزار شد، بیان کرد: انسان در هیچ حالی نباید از منعم و دهنده نعمت غافل شود و بداند هرلحظه که نگاه عنایت خداوند از بنده قطع شود، چیزی برای او باقی نمیماند.
وی افزود: آنچه عارفان و اصحاب سلوک همواره به عنوان تداوم فیض بر آن تأکید داشتهاند این است که اگر خداوند نظر خود را از ما دریغ کند انسان هیچچیز نخواهد داشت.
حجتالاسلام و المسلمین شفیعی بابیان خاطرهای از امام خمینی(ره)، ادامه داد: یکی از اعضای دفتر امام(ره) نقل میکرد که امام میگوید بعد از پیروزی انقلاب و در دوره استمرار نظام جمهوری اسلامی روزی در منزل در شرایطی قرار گرفتم که احساس کردم هیچچیز یادم نیست و حتی نامم را فراموش کردم. این احساس برای لحظهای ایجاد شد و گذشت؛ با خود گفتم خدا میخواست به من بفهماند که در اوج رهبری و در این جایگاه رفیع، اگر یکلحظه نگاهم را از او بردارم اسم خود را نیز فراموش میکنم.
وی عنوان کرد: استعدادهای فراتر از متوسط عمومی مانند هر نعمت دیگری میتواند انسان را دچار این خیال کند که به تلاش و جدیت نیاز ندارد درحالیکه اینگونه نیست و استعداد متفاوت تلاش متفاوت و کار مضاعف میطلبد.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان خوزستان با اشاره به اینکه علم مَرکبی نیست که بهآسانی هرکسی را بر پشت خود سوار کند، اظهار کرد: اگر کسی بخواهد علم را رام کند باید زحمت بسیاری بکشد، ممکن است افراد بسیاری از فرصتها را بدون زحمت به دست آورند اما هیچکس تاکنون ادعا نکرده است که علم را بدون تلاش به دست آورده باشد.
حجتالاسلام و المسلمین شفیعی بابیان اینکه بزرگترین انسانها و چهرههای علمی وجود معلمان و استادان را از اساسیترین عوامل پیشرفت خود میدانند، گفت: دنیای امروز دنیای تحولات و فناوریهای پیشرفته است اما باید بدانیم تنها چیزی که در فضای مجازی قابلانتقال نیست، رابطه معلم و شاگردی و آن چیزی است که جز با زانو زدن در برابر استادان به دست نمیآید.
وی خاطرنشان کرد: اگر یک حرکت علمی بخواهد شکل بگیرد نقشآفرینان این حرکت باید معلمان و اساتید باشند؛ این آیین هم تجلیل از موهای سفید و زانوان لرزان جامعه استاداني است که محصول تلاش آنها دانشجویانی هستند که در این مراسم تجلیل میشوند.
گفتنی است در پایان این آیین از دانشجویان استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور مسئولان این دانشگاه تقدیر شد.
با حضور دکتر فرهاد یغمایی رئیس دانشگاه گلستان مراسم گراميداشت روز روابط عمومی و ارتباطات در اين دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، دکتر یغمائی ضمن تقدیر از زحمات مدیر و کارشناسان روابط عمومی، از زحمات فعالان این حوزه به عنوان پیشانی سازمان در اطلاع رسانی، آگاهیدهی و شناساندن دانشگاه به سایر اقشار و دستگاه ها سپاسگزاری کرد.
در ادامه محمد مهدی اسلامی مدیر روابط عمومی دانشگاه گلستان از زحمات، دوراندیشی و حسن توجه رئيس دانشگاه به این حوزه قدرداني کرد.
گفتني است در خاتمه دکتر یغمائی از مدیر و کارشناسان روابط عمومی دانشگاه تقدیر کرد.
نهمین دوره مسابقات کشوری پل ماکارونی در دانشگاه سمنان برگزار و تیم DV ازسمنان توانست قهرمان این دوره از رقابت ها شود.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، سیدمیلاد حسینی دبیرانجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه سمنان با اعلام این خبر گفت: تیم های رباط کریم از شهر رباط کریم و بچه های متوسط از گرگان هم به ترتیب عناوین دوم و سوم این رقابت ها را به خود اختصاص دادند.
وي افزود: به تیم های اول تا سوم این رقابت ها به ترتیب 25 ، 15 و 10 میلیون ریال جايزه نقدي اهدا شد.
دبیرانجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه سمنان گفت: در نهمین دوره مسابقات کشوری پل ماکارونی 80 دانشجو در قالب 25 تیم از دانشگاه های استان های تهران، سمنان، گلستان، خراسان جنوبی و فارس به مدت یک روز به رقابت پرداختند.
وی ادامه داد: 33 سازه در این دوره از مسابقات دانشجویی بارگذاری شد که معیار این مسابقات نیز راندمان سازه ها بود.
حسینی تصریح کرد: انجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه سمنان پیش از برگزاری رقابت های اصلی، به منظور آشنایی هرچه بیشتر شرکت کنندگان یک دوره آموزشی سازه ماکارونی هم برگزارکرد.
همچنين سال 94 و در هشتمین دوره مسابقات پل ماکارونی در دانشگاه سمنان 44 تیم رقابت کردند.
گفتني است مسابقات کشوری پل ماکارونی با هدف تمرین دانشجویان رشته عمران در ساخت سازه هایی مقام با استفاده از رشته های ماکارونی و در 2 شاخه راندمانی و وزنی برگزارمی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرستان دیر، حمزه بحرانی ظهر امروز در نشست با مسئولان آموزش فنی و حرفهای شهرستان دیر با بیان اینکه مهارت افزایی نقش مهمی در ایجاد اشتغال دانشجویان دارد اظهار داشت: شکل اصلی آموزش عالی در کشور آموزش دادن در سطح تئوری بدون مهارت آموزی است.
وی با تاکید براینکه باید علم و عمل همراه باشد افزود: اولویت امروز وزارت علوم حرکت به سمت دانشگاههای نسل سوم با رویکرد مهارت محور است.
رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان دیر بر برگزاری دورههای آموزش مهارتی برای دانشجویان دانشگاه پیام نور در راستای افزایش توانمندی فارغ التحصیلان این دانشگاه تاکید کرد و گفت: در راستای اشتغال دانشجویان در حال فارغالتحصیل، دانشجویان دانشگاه پیام نور دیر پس از کسب مهارت فارغ التحصیل میشوند.
سرپرست مرکز آموزش فنی وحرفهای شهرستان دیر نیز با اشاره به توسعه برنامههای مهارتی در دانشگاهها تصریح کرد: بیش از 80 درصد کارآموزان مراکز فنی وحرفهای ، فارغ التحصیل دانشگاهها هستند.
سید حسن موسوی با بیان اینکه اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر دورههای آموزش مهارتی را تدوین کرده گفت: این دورهها در 15 مرکز آموزش فنی وحرفهای ثابت و120 آموزشگاه فنی وحرفهای آزاد به متقاضیان آموزش مهارتی ارائه میدهد.
وی افزود: با وجود رایگان بودن آموزشها در مراکز دولتی واعطای گواهینامههای بین المللی، این مراکز به خوبی معرفی نشدهاند.
موسوی با اشاره به وضعیت نامناسب اشتغال در استان بوشهر تصریح کرد: تا وقتی که ظرفیتهای موجود در دانشگاهها با صنعت وبازار ادغام نشود به هیچ نتیجهای نمیرسیم.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان با بیان اینکه به دنبال آن هستیم که فعالیتهای بینالمللی از طریق شرکتهای زیرمجموعه پارک استان انجام شود، رویکرد این نهاد در خصوص توسعه فعالیتهای بینالمللی را تبیین کرد.
دکتر بابک مختاری در گفتوگو با خبرنگار علمی و آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به تعاملات بینالمللی پارک علم و فناوری استان اظهار کرد: برای تعاملات بینالمللی میتوانیم چندین مدل را در نظر بگیریم که صادرات محصولات و خدمات فناورانه از جمله آنها است و از سوی دیگر انتقال فناوری از خارج به داخل نیز در این تعامل انجام میشود.
وی افزود: برای جایگزینی واردات مجموعهای از محصولات میتوان از طریق رایزنی با شرکتهای صاحب فناوری، تکنولوژی محصول موردنظر را وارد و در سادهترین روش تعاملات بینالمللی پارک علم و فناوری استان میتوان صادرات محصولات فناورانه استان را فعال کرد.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان تصریح کرد: با توجه به اینکه در حوزه نفت و گاز محصولات فناورانه توسط شرکتهای بسیار قوی و بزرگ تولید میشود، امکان رقابت برای شرکتهای پارک علم و فناوری استان در این زمینه کم است؛ بر همین اساس در حال تدوین برنامهای هستیم که شرکتها بر مبنای توانمندیهای خود با شرکتهای خارجی فعال در منطقه مشارکت داشته باشند.
مختاری ادامه داد: بهطور مثال اگر یک شرکت نفتی در کشورهای عراق، عمان و تاجیکستان در حال فعالیت است، میتواند برخی از نیازهای فناورانه خود را از شرکتهای توانمند خوزستانی تأمین کند که این معامله برد-برد است؛ به عبارتی دیگر شرکتهای استان از طریق شرکتهای بهنام و بزرگ جهانی به بازارهای بینالمللی دست پیدا میکنند و از سوی دیگر آن شرکت خارجی برای جایگزینی نیروی انسانی از کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، فرانسه، انگلیس و ... و صرف هزینههای بالا از نیروی متخصص فنی ایرانی استفاده کند.
وی عنوان کرد: در حین این تعامل، فرآیند یادگیری فناوری توسط شرکتهای داخلی اتفاق میافتد و از سوی دیگر مشارکت با شرکت خارجی در وارد کردن فناوری به کشور باید مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از فناوریهای نفت و گاز در اختیار تنها چند کشور است و در ارتباط با برخی از فناوریها با توجه به نحوه کاربرد آنها، این امر منطقی نیست که سرمایهگذاری بسیاری بر آنها انجام شود، به همین دلیل اگر شرکتهای داخلی بتوانند بهعنوان عامل اجرایی شرکتهای بزرگ بینالمللی مشارکت داشته باشند هم انتقال فناوری و هم یادگیری صورت خواهد گرفت.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان با بیان اینکه این مشارکت تجربه خوبی برای شرکتهای داخلی خواهد بود، گفت: شرکتهای داحلی میتوانند از این طریق در پروژههای بینالمللی جدید همکاری داشته باشند. این نحوه ارتباط میتواند از مشکلات تعاملات بانکی که هنوز در عرصه ارتباطات بینالمللی وجود دارد، بکاهد و در اقتصاد استان و کشور تأثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه به دنبال آن هستیم که فعالیتهای بینالمللی از طریق شرکتهای زیرمجموعه پارک علم و فناوری استان انجام شود، عنوان کرد: این اختیار به شرکتها واگذار شده است که خود با شرکتهای بینالمللی مورد نظر وارد مذاکره و بسط همکاری شوند و پس از ایجاد تفاهم اولیه از طریق دفتر روابط بینالملل وزارت علوم و وزارت خارجه و از طریق دولتها وارد مذاکره شویم. در درجه نخست ارتباط و تعامل با شرکتهای بینالمللی را به شرکت های استانی محدود کردهایم و پس از دستیابی به نتیجه مطلوب، این ارتباط را در سطح بالاتر دنبال میکنیم.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان عنوان کرد: قرار است تفاهمنامهای بین یکی از شرکتهای زیرمجموعه پارک علم و فناوری استان با یکی از شرکتهای آلمانی فعال در حوزه نفتوگاز که در چین در حال فعالیت است، منقعد شود که بر اساس آن برخی خدمات موردنیاز این شرکت در عمان توسط شرکت ایرانی انجام شود و اگر این شرکت بخواهد فعالیتهای خود را در ایران نیز گسترش دهد، شرکت ایرانی بهعنوان نماینده آن فعالیت کند.
خبرنگار: 17032
رییس پارک علم و فناوری گیلان خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری گیلان با همکاری مراکز رشد فناوری در شهرستانهای آستارا، آستانه اشرفیه، انزلی، رودبار، رودسر و تالش و همچنین ۳۵ کانون شکوفایی در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در استان توانسته شبکه حمایت از نوآوران و فناوران در استان را ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه گیلان، دکتر مجید متقی طلب در جریان بازدید مهندس مسرور رییس هیات مدیره و مدیر عامل منطقه آزاد انزلی از پارک علم و فناوری گیلان، اظهار کرد: این حضور میتواند موجب شفافسازی عملکرد و آغازی بر همکاریهای دو جانبه پارک و منطقه آزاد انزلی باشد.
وی با بیان اینکه پارکهای علم و فناوری پل ارتباطی میان مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و همچنین مراکز تولید و اجرایی هستند، گفت: پارکهای علم و فناوری در راستای رفع مشکل راه حلی را ارائه و یا تولید کرده و خدمات فناورانهای انجام میدهند.
رییس پارک علم و فناوری گیلان ضمن اشاره به فرایند حمایتها در پارک گفت: همواره به دنبال پرورش و حمایت از ایده تا محصول هستیم و باید در این مسیر هم تفکر نوآورانه در کنار سرمایهگذاری مناسب باشد هم اتصال دهندگان محصول به بازار حضور داشته باشند.
متقی طلب در ادامه با بیان اینکه پارک علم و فناوری گیلان با مجوز مرکز رشد فناوری اطلاعات تاسیس شد، گفت: این مرکز توانست در مدت کوتاهی مجوز پارک علم و فناوری گیلان را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ کند و هم اکنون بصورت مستقیم بیش از چهارده هزار متر مربع زیر بنای کاربردی در اختیار دارد.
وی در خصوص عملکرد شرکتهای فناور مستقر در پارک گفت: تاکنون ۲۳۰ شرکت در ساختمانهای مختلف براساس حوزه فناوری خود در پارک علم و فناوری گیلان مستقر هستند که هم اکنون برخی از محصولات این شرکتها در مراکز بزرگ تولیدی استان مورد استفاده و بهرهبرداری قرار گرفته است.
رییس پارک علم و فناوری گیلان با اشاره به تولیدات نرم افزاری برخی از شرکتهای فناور یادآور شد: خوشبختانه توان علمی و فناوری شرکتهای فناور بسیار بالا است به نحوی که تولید بازیهای رایانهای توان رقابت با بازیهای بین المللی را دارد و حتی توانستهایم بعضی از بازیها را به بازار خارج از کشور صادرکنیم.
متقی طلب در خصوص ایجاد یک شبکه حمایت از نوآوران و فناوران در استان افزود: پارک علم و فناوری گیلان با مراکز رشد فناوری در شهرستانهای آستارا، آستانه اشرفیه، انزلی، رودبار، رودسر و تالش و همچنین ۳۵ کانون شکوفایی در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در استان توانسته است یک شبکه حمایت از نوآوران و فناوران در استان را ایجاد کنند.
رییس پارک علم و فناوری گیلان ضمن اشاره به ظرفیتهای پارک علم و فناوری گیلان در استان اشاره کرد و گفت: دبیرخانه فن بازار جمهوری اسلامی ایران در پارک علم و فناوری گیلان مستقر است و اجرا و برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری امسال همانند سال گذشته بر عهده پارک علم و فناوری گیلان است و این فرصتی است برای ارائه فناوریها در سطح ملی که در استان انجام خواهد شد.
دکتر متقی طلب با اشاره به وجود بانک اطلاعاتی از فناوریهای کشور در استان گفت: از سال گذشته با استفاده از فرآینده سطح آمادگی فناوری(TRL) توانستیم برای اولین بار در کشور پنج هزار طرح را مورد ارزیابی قرار دهیم که از این طرحها در حدود پانصد طرح با TRL بالای ۷ آماده تجاریسازی ارزیابی شد.
رییس پارک علم و فناوری گیلان در خصوص نمایشگاه فن بازار در منطقه آزاد انزلی گفت: با همکاری منطقه آزاد انزلی و مساعدت مهندس مسرور، نمایشگاه فن بازار را با حضور این ۵۰۰ طرح از کل کشور برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم یک اقدام عملی در راستای تجاریسازی محصولات دانش بنیان کشور انجام دهیم.
رییس دبیرخانه هفته پژوهش و فناوری با اشاره به مجموع قراردادهای منعقد شده در فن بازار سال گذشته گفت: خوشبختانه در فنبازار سال گذشته توانستیم تعداد ۴۸ قرارداد به جمع مبلغ بیش از چهل میلیارد تومان منعقد کنیم و امیدواریم که امسال نیز با حضور فناوران، سرمایه گذاران، ارزیابان فناوری و همکاری همه دستگاههای اجرایی بتوانیم بهتر عمل کنیم.
متقی طلب با اشاره به استقرار دبیرخانه شبکه پارکهای علم و فناوری کشورهای اسلامی گفت: یکی دیگر از ظرفیتهای موجود در پارک گیلان حضور دبیرخانه شبکه پارکهای کشورهای اسلامی، INSTP است که علاقهمندیم از این امکان برای تجاریسازی فناوریهای موجود استفاده کنیم به دنبال این هستیم که هدایت و همافزایی پارکهای کشورهای اسلامی را در راستای تبادل فناوری و در حوزه تجاریسازی توسط ایران مدیریت شود.
وی با اشاره به راهاندازی کنسرسیوم صادرات محصولات دانش بنیان گفت: ماموریت اصلی این کنسرسیوم، تجارت خارجی و حوزه صادرات محصولات دانش بنیان است و طبق سیاستهای وزرات علوم به بخش خصوصی واگذار شده است و با یک ساختار ویژه تشکیل و در حوزه بازار و بازاریابی محصولات در حال فعالیت است.
متقی طلب با اشاره به عملکرد پارک علم وفناوری گیلان گفت: پارک علم و فناوری گیلان براساس نوع عملکرد و نوع نقشآفرینی خود در کشور با عنوان پارک سطح یک، جزو چهار پارک برتر کشور است.
رییس پارک علم و فناوری گیلان خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری گیلان نیاز به کمک و همیاری کلیه دستگاههای اجرایی استان دارد چرا که ارزش افزوده و سرمایهگذاری بر روی تولیدات فناورانه برای استان مفید خواهد بود.
رییس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از آغاز فراخوان هشتمین دوره جشنواره علوم انسانی فارابی خبر داد و گفت: در این دوره از جشنواره بر اساس پیشبینیها به 35 نفر از برگزیدگان جوایزی اعطا میشود.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر حسین میرزایی در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری 7 دوره جشنواره بینالمللی فارابی افزود: در حال حاضر در آستانه هشتمین دوره برگزاری این جشنواره قرار داریم و اقدامات برای اجرای این جشنواره با تصویب هیات وزیران و شورای سیاستگذاری جشنواره از اسفند ماه سال گذشته آغاز شده است.
وی با بیان این که از روز شنبه، اول خرداد ماه فراخوان دریافت آثار در حوزه علوم انسانی در این جشنواره آغاز میشود، ادامه داد: مهلت ارسال آثار از سوی اساتید، محققان و دانشجویان حوزه علوم انسانی تا 31 تیر ماه امسال تعیین شده است.
میرزایی با اشاره به ویژگیهای برگزاری هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی خاطرنشان کرد: در این دوره از جشنواره تمام آثار اعم از طرحهای پژوهشی، رسالههای دکتری و پایاننامههای دورههای کارشناسی ارشد به صورت دیجیتال و از طریق سامانه الکترونیکی جشنواره دریافت میشوند.
وی در خصوص دریافت آثار در حوزه کتاب خاطرنشان کرد: از آنجایی که فایل کتاب در اختیار مولفان قرار ندارد، از این رو از این دسته از افراد پس از ثبتنام و بارگذاری فهرست و جلد کتاب خود در سامانه جشنواره، خواسته شده است تا اصل کتاب را به دبیرخانه ارسال کنند.
رییس پژوهشکده مطالعات اجتماعی با بیان این که این جشنواره از سوی وزارت علوم و با مشارکت آیسسکو و بنیاد ملی نخبگان برگزار میشود، اضافه کرد: رییس این جشنواره، وزیر علوم و دبیر آن معاون فرهنگی وزیر علوم است و دبیرخانه آن نیز در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی مستقر شده است.
وی این جشنواره را شامل دو بخش اصلی (اساتید) و جوان (محققان کمتر از 35 سال) دانست و خاطرنشان کرد: در این دوره از جشنواره برگزیدگان در بخشهای مترجم برتر (عربی و لاتین)، پژوهشگر پیشکسوت علوم انسانی، شخصیتهای پیشرو در حوزه علوم انسانی که مرحوم شدهاند، اما همچنان آثار و فعالیتهای آنها قابل توجه است، فصلنامه علمی پژوهشی برترو انجمن علمی برتر معرفی خواهند شد.
وی با تاکید بر این که در این دوره از جشنواره توجه بیشتری در بخش بینالملل شده است، تصریح کرد: از این رو در بخش بینالملل به ویژه در حوزه ایران شناسی و اسلام شناسی آثار محققان دریافت میشود، ضمن آن که با رایزنیهایی که با مراکز تحقیقاتی بینالمللی چون سازمان توسعه اسلامی انجام شد، درصدد هستیم تا آثار برگزیده بینالمللی را معرفی کنیم.
رییس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به نحوه داوری آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره فارابی خاطرنشان کرد: در این جشنواره آثار ارسالی در حوزههای زبان و ادبیات، تاریخ، جغرافیا و باستان شناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای، علوم اقتصادی، مدیریت و حسابداری، حقوق، علوم تربیتی، روانشناسی، علوم رفتاری و تربیت بدنی، فلسفه کلام، اخلاق، ادیان و عرفان، فقه، اصول، علوم قرآنی و حدیث، مطالعات هنر و زیباییشناسی، فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتابداری و مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرند.
به گفته وی، آثار دریافتی در هشتمین دوره جشنواره فارابی باید در بازه زمانی فروردین 91 تا پایان اسفند ماه سال 94 باشد.
میرزایی خاطرنشان کرد: در این دوره از جشنواره همچنین درصدد هستیم تا شبکه نخبگانی علوم انسانی را معرفی کنیم.
میرزایی موضوع جشنواره فارابی را تحقیقات برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی ذکر کرد و یادآور شد: این جشنواره با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی آثار و نظریههای برتر و تشویق برای تولید، تقویت و بومی سازی علوم انسانی در ایران و جهان برگزار میشود.
رییس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به تعداد برگزیدگان این دوره از جشنواره توضیح داد: بر اساس سیاستگذاریهای اولیه این جشنواره، قرار است در اختتامیه آن که در هفته پژوهش در آذر ماه برگزار میشود، از 35 اثر برگزیده در بخشهای مختلف تقدیر به عمل آید.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا دکتر میرزایی در نشست هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: تا کنون 7 دوره از این جشنواره برگزار شده و هشتمین دوره این جشنواره در اسفند 94 در هیأت وزیران مصوب و پایان فروردین شورای سیاستگذاری آن در وزارت علوم تحقیقات و فناوری تشکیل شد این شورا عالیترین شورای جشنواره است.
او گفت: جشنواره بینالمللی فارابی به وسیله وزارت علوم و با مشارکت یونسکو، آی سسکو و بنیاد ملی نخبگان برگزار میشود رئیس این جشنواره وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دبیر این جشنواره معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم هستند. دبیرخانه این جشنواره نیز در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم قرار دارد.
او افزود: طبق برنامهریزیهای شورای سیاستگذاری در آستانه نیمه شعبان از روز شنبه 1 خرداد این جشنواره با دریافت آثار شروع به فعالیت میکند مهلت ارسال آثار برای استادان دانشجویان و محققان حوزه علوم انسانی تا 31 تیر است.
میرزایی گفت: یکی از ویژگیهای اصلی هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی الکترونیکی بودن دریافت آثار است همه آثار اعم از تحقیقات، طرحهای پژوهشی، رسالههای دکتری، پایاننامه ارشد از طریق سایت و به صورت الکترونیکی به جشنواره ارسال میشوند.
او افزود: تنها استثنا در این میان کتاب است زیرا به دلیل ساختار و مباحث چاپ و نشر در بخش کتاب متقاضیان بعد از ثبت نام و بارگذاری شناسنامه اثر در سایت باید اصل کتاب را به دبیرخانه ارسال کنند.
میرزایی تاریخ اختتامیه جشنواره و معرفی برگزیدگان را پایان آذر همزمان با هفته پژوهش اعلام کرد و گفت: امیدواریم جشنواره هشتم مانند جشنوارههای پیشین جشنواره فاخری باشد زیرا این جشنواره مهمترین جشنواره علوم انسانی در کشور است. جشنواره بینالمللی فارابی شامل دو بخش اصلی (بخش استادان و محققان بالای 35 سال) و بخش جوان (محققان زیر 35 سال) است.
او افزود: همچنین در این جشنواره پیشکسوت برتر شخصیت پیشرو در علوم انسانی انجمن علمی برتر مجله برتر علوم انسانی و ... به عنوان برگزیده معرفی میشوند.
میرزایی گفت: در بخش بینالمللی عمده فعالیت این جشنواره در حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی است طبق رایزنیهایی که با سایر کشورها داشتیم سعی کردیم شرایطی را فراهم کنیم تا آثار بیشتر و با کیفیتتری در حوزه بینالملل به این جشنواره ارسال شوند زیرا وقتی تعداد آثار دریافتی بیشتر شود احتمال اینکه اثر برگزیده اثر بهتری باشد بالا میرود در جشنواره هفتم در بخش بینالملل اثر برگزیده نداشتیم اما امسال تأکید بیشتری بر این بخش شده است.
او نحوه معرفی برگزیدگان را یکی دیگر از تفاوتهای هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی با جشنواره هفتم دانست و گفت: در این ودره مانند دورههای گذشته رتبه یک و دو و سه نداریم و تنها اثر ی به عنوان اثر برگزیده معرفی میشود اگر هیچ کدام از آثار لایق اثر بگزیده نباشند به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی میشوند.
میرزایی گفت: بر اساس مصوبه اولین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره در 12 گروه علمی برگزار میشود و به تناسب گروههای 12 گانه پیشبینی میشود که 35 اثر برگزیده در تراز نخبگی معرفی شوند. از بین آثاری که واصل میشوند آثاری که ظرفیت نظریهپردازی داشته باشند به عنوان اثر فاخر معرفی خواهند شد.
میرزایی افزود: فرآیند اصلی داوریهای اولیه از اوایل تیر شروع میشود آثاری که در بازه زمانی اول فروردین 91 تا پایان اسفند 94 تولید شدهاند میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
او افزود: طبق پروتکل جشنواره بینالمللی فارابی این جشنواره با حضور رئیس جمهوری برگزار میشود البته در برخی از دورهها این امر اتفاق نیفتاد امسال نیز سعی میشود هماهنگیهای لازم برای حضور ریاست جمهوری در این جشنواره انجام شود.
او از تأسیس شبکه نخبگان علوم انسانی در کنار این جشنواره خبر داد و گفت: همچنین قرار است دو ماهنامه جشنواره فارابی نیز منتشر شود علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت tw.farabiaward.ir از سایر جزئیات این جشنواره با خبر شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، حسین میرزایی بعد از ظهر امروز در نشستی مطبوعاتی با اشاره به هشتمین جشنواره بین المللی فارابی گفت: اساتید، دانشجویان و محققان برجسته علوم انسانی تا ۳۱ تیر ماه ۹۵ فرصت دارند آثار خود را ارسال کنند.
وی افزود: ۷ دوره از این جشنواره برگزار شده است و در آستانه برگزاری هشتمین جشنواره بین المللی فارابی هستیم.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: برگزاری جشنواره در اسفند ماه سال گذشته در هیات وزیران مصوب و پایان فروردین ماه شورای سیاست گذاری جشنواره برگزار شد و برنامه ریزی های لازم توسط شورای سیاست گذاری جشنواره انجام گرفت.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته قرار شد فراخوان هشتمین جشنواره بین المللی فارابی از روز شنبه اول خرداد ماه در آستانه نیمه شعبان آغاز شود.
میرزایی با اشاره به ویژگی اصلی جشنواره بین المللی فارابی گفت: این جشنواره دارای یک ویژگی اصلی است که غیر از کتاب مابقی آثاری که به جشنواره ارسال خواهد شد مانند طرح های پژوهشی، رساله دکتری، پایان نامه کارشناسی ارشد و آثار تحقیقاتی همه به صورت دیجیتال بوده و ارسال آثار به صورت الکترونیکی خواهد بود.
وی ادامه داد: فقط در بخش کتاب بعد از ثبت نام در سایت و بارگذاری روی جلد کتاب و اثر از شرکت کنندگان خواهیم خواست تا اصل کتاب را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اختتامیه جشنواره گفت: برنامه ریزی ما این است که اختتامیه جشنواره در پایان آذر ماه سال جاری در هفته پژوهش برگزار شده و برگزیدگان معرفی شوند.
میرزایی با بیان اینکه این جشنواره با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد، گفت: جشنواره بین المللی فارابی توسط وزارت علوم و با مشارکت یونسکو، آیسسکو، بنیاد ملی نخبگان برگزار می شود و وزیر علوم، رئیس جشنواره، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، دبیر جشنواره بوده و دبیرخانه جشنواره در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم مستقر است.
وی اظهار امیدوای کرد که هشتمین جشنواره بین المللی فارابی که ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی است را مانند سایر جشنواره ها به خوبی برگزار کنند.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم یادآور شد: بخش اصلی این جشنواره از بخش اساسی تشکیل شده و بخش جوان جشنواره شامل محققان و افرادی است که زیر ۳۵ سال سن دارند. در کنار آنها از پژوهشگر پیشکسوت علوم انسانی و شخصیت های پیشرو در حوزه علوم انسانی که مرحوم شده اند اما همچنان آثار و فعالیت های آنها قابل توجه است و همچنین فصل نامه های علمی و پژوهشی برتر و انجمن علمی برتر تقدیر خواهد شد.
میرزایی به بخش بین الملل اشاره کرد و گفت: در بخش بین الملل در حوزه ایران و اسلام شناسی کسانی که آثار ارزشمندی داشته باشند از آنها نیز در این جشنواره بهره می گیریم و آثار برگزیده بین المللی را در حوزه های مذکور در این جشنواره معرفی خواهیم کرد.
میرزایی با بیان اینکه جشنواره فارابی در بخش بین المللی تاکید ویژه ای دارد گفت: امسال رتبه یک، دو و سه نداریم و به جای آن اثر برگزیده خواهیم داشت و اگر اثر برگزیده ای نیز نداشته باشیم اثر شایسته تقدیر خواهیم داشت.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در این جشنواره ۱۲ گروه علمی شامل زبان و ادبیات، تاریخ، جغرافیا و باستان شناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم سیاسی، روابط بین المللی و مطالعات منطقه ای، علوم اقتصادی، مدیریت و حسابداری، حقوق، علوم تربیتی، روانشناسی، علوم رفتاری و تربیت بدنی، فلسفه، کلام، اخلاق، ادیان، عرفان، فقه، اصول، علوم قرانی و حدیث، مطالعات هنر و زیبایی شناسی، فناوری اطلاعات، اطلاع رسانی و کتابداری و مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی تشکیل شده است.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت نخبگان در داخل کشور و خارج از کشور گفت: با توجه به اینکه تاکنون ۷ دور جشنواره بین المللی فارابی برگزار شده است درصدد هستیم شبکه نخبگان علوم انسانی را برای استفاده از ظرفیت نخبگان علوم انسانی راه اندازی کنیم که جزییات بیشتر آن در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، حسین میرزایی رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی وزارت علوم و رئیس دبیرخانه هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی در نشست خبری که ظهر امروز پیرامون برگزاری این جشنواره برگزار شد، گفت: تاکنون 7 دوره از جشنواره بینالمللی فارابی برگزار شده و اکنون در آستانه هشتمین دوره آن هستیم.
وی افزود: برگزاری هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی در اسفندماه توسط هیات وزیران تصویب شد و بعد از آن شورای سیاستگذاری آن در وزارت علوم تشکیل شد.
میرزایی ادامه داد: طبق تقسیم شورای سیاستگذاری فراخوان هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی شنبه اول خرداد و در آستانه نیمه شعبان اعلام خواهد شد و مهلت ارسال آثار برای این جشنواره تا 31 تیرماه 95 مشخص شده است.
رئیس دبیرخانه هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی اظهار داشت: از ویژگیهای هشتمین جشنواره فارابی این است که غیر از کتاب بقیه آثار از تحقیقات گرفته تا رسالههای دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد به صورت دیجیتال و الکترونیکی دریافت میشود که این کار برای اولین بار در جشنواره فارابی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با ارسال کتاب به جشنواره نیز صرفا بعد از اینکه ثبت نام در سایت صورت گرفت و در سایت بارگذاری شد اصل کتاب باید به دبیرخانه ارسال شود.
میرزایی اضافه کرد: طبق تصمیماتی که گرفته شده قرار است در پایان آذر که هفته پژوهش است مراسم اعلام برگزیدگان را داشته باشیم.
وی افزود: جشنواره بینالمللی فارابی توسط وزارت علوم و با مشارکت یونسکو و آی اف کو و بنیاد ملی نخبگان برگزار میشود. رئیس این جشنواره نیز وزیر علوم است و دبیرخانه آن نیز در پژوهشگاه فرهنگی وزارت علوم مستقر است.
میرزایی ادامه داد: جشنواره فارابی مهمترین جشنواره علوم انسانی کشور است که به معرفی آثار برتر این حوزه میپردازد که در این راستا همیشه ما از حمایت معاونت پژوهشی وزارت علوم و سایر دستگاههای مربوطه در این حوزه بهره مند بودهایم.
رئیس دبیرخانه هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: هشتمین جشنواره فارابی شامل دو بخش اصلی و بخش جوان است که در آن به معرفی آثار برتر در حوزه علوم انسانی، انجمن علمی برتر، مجله علوم انسانی برتر و شخصیت برتر علوم انسانی پرداخته میشود.
وی افزود: جشنواره فارابی در بخش بینالمللی هم فعالیت خواهد داشت و از آثار ارزشمندی که در این حوزه وجود دارد استفاده خواهد شد که در این رابطه رایزنیهایی صورت گرفته تا بتوانیم آثار بیشتر و بهتری را دریافت کنیم.
میرزایی خاطرنشان کرد: در هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی تاکید بر بخش بینالمللی به عنوان یکی از وجوه اصلی مدنظر قرار دارد و مورد تاکید است.
وی افزود: امسال نیز مانند سالهای گذشته در جشنواره فارابی پروسه یک دو سه نخواهیم داشت و اثر برگزیده انتخاب خواهد شد و اگر اثر برگزیده نیز وجود نداشت اثر شایسته تقدیر را انتخاب خواهیم کرد که این نشان از فاخر بودن جشنواره فارابی دارد.
میرزایی تصریح کرد: امسال در 12 گروه علمی جشنواره را برگزار خواهیم کرد و به تناسب این گروهها به آثار برگزیده جوایزی اهدا خواهد شد.
وی گفت: اوایل تیرماه فرآیند اصلی و داوریهای اولیه انجام خواهد شد و در اواخر تیر کار اصلی را آغاز خواهیم کرد.
میرزایی ادامه داد: آثاری که از تاریخ اول فروردین 91 تا پایان اسفند 94 تولید شده باشند میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
رئیس دبیرخانه هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی اظهار داشت: مراسم اختتامیه این جشنواره در هفته پژوهش برگزار خواهد شد و امیدواریم طبق روال همه ساله با حضور رئیس جمهور این جشنواره را برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: دبیرخانه جشنواره بینالمللی فارابی فراتر از بحث جشنواره بحث تاسیس شبکه نخبگان علوم انسانی را پیگیری خواهد کرد.
وی در پایان گفت: سید عبدالله امیر نبوی به عنوان دبیر علمی جشنواره فارابی و رضای ماحووی به عنوان دبیر اجرایی این جشنواره فعالیت خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، محمود رضا شاکرمی عصر امروز در نشست خبری نخستین رویداد استارتاپ شهر الکترونیک لرستان که در سالن جلسات بنیاد نخبگان استان برگزار شد اظهار داشت: خوشحالم که امروز تعامل خوبی بین این سه دستگاه دانشگاه لرستان، بنیاد نخبگان لرستان و پارک علم و فناوری برقرارشده است.
وی بابیان اینکه پارک علم و فناوری با رسالت خلق ثروت برمبنای دانش عمل میکند، افزود: در پارک علم فناوری خدمات زیادی ارائه میشود ازجمله خدمات مشاورهای و آموزشی به فناوران، برگزاری سمینار، حمایتهای قانونی و معنوی نظیر معافیتهای مالیاتی ،عوارض گمرکی و دورههای و خدمات مالی و اعتباری که از 5 تا 100 میلیون تومان برای پارکها تعریفشده است.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری لرستان در سال 90 رسماً افتتاحشده، بیان کرد:عمده فعالیت این پارک ر حوزههای کشاورزی، دامپروری، داروهای گیاهی، گیاهان دارویی، باستانشناسی، صنایع کانیهای غیرفلزی است.
وی بابیان اینکه پارک علم و فناوری لرستان در حال حاضر 3 مرکز رشد در شهرستانهای خرمآباد، دلفان و بروجرد وابسته به خود دارد، عنوان کرد: برای شهرستان الیگودرز و دورود صحبتهایی را کردهایم و امیدواریم تا پایان سال 95 مرکز دورود افتتاح شود .
شاه کرمی تصریح کرد: غیر از مراکز رشد، دفاتر خلاقیت و شکوفایی راداریم که خود پارک مجوز آنها را صادرمی کند که دفاتر خلاقیت و شکوفایی در شهرستانهای پلدختر، دوره چگنی، الشتر و روم شکان راهاندازی شدهاند که امیدواریم درسالهای آینده به مراکز رشد تبدیل شوند.
وی بابیان اینکه آمار و ارقام متفاوتی از شرکتهای دانشبنیان وجود دارد، خاطرنشان کرد: 13 شرکت دانشبنیان رسمی در لرستان داریم.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان با اشاره به اینکه شرکتهای دانشبنیان میتواند با پارک هم در ارتباط نباشند، گفت: ولی درمجموع مراحل پذیرش حدود 100 شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری در استان انجامشده است.
وی اظهار داشت: عمده شرکتهای دانشبنیان نوپا هستند و محصول آنها در مراحل اول است ولی خوشبختانه در زمینهٔ داروهای گیاهی و گیاهان دارویی دو سه شرکت قوی در استان داریم که جز ده شرکت برتر کشوری هستند که محصول آنها وارد بازار شده است.
شاه کرمی افزود: در رابطه با نقش پارک در اقتصاد استان نمیتوان گزافگویی کرد چراکه این عدد ناچیز است و شتاب خیلی خوبی هم نداشته است و خاص استان ما نیست بلکه در کل کشور همینگونه است.
وی عنوان کرد: 67 هسته فناوری در لرستان فعالیت میکنند و در کل حدود 500 فناور در مراکز رشد و پارک علم و فناوری لرستان مستقر هستند.
حسین میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیت های پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در حوزه علوم انسانی گفت: در حوزه علوم انسانی این پژوهشکده همانند سایر پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی این ظرفیت را دارد که طرح های تحقیقاتی خود را در حوزه طرح های علوم انسانی به شورای علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) ارسال کند.
وی با بیان اینکه دراین زمینه چند طرح تعریف شده است، خاطرنشان کرد: یکی از این پروژه ها در حوزه فارابی شناسی است.
رییس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: فارابی شناسی یکی از حوزه های مرتبط با پژوهشکده مطالعات فرهنگی است و پیشنهاد دادیم که این پروژه با یکی از پژوهشگاه ها به صورت مشترک اجرایی شود.
وی افزود: این طرح با عنوان طرح جامع بررسی اندیشه فارابی پیگیری می شود وبه شورای عتف ارائه خواهد شد. علاوه بر آن طرح هایی در حوزه آموزشی و مطالعات فرهنگی در دستور کار داریم که اعلام خواهد شد.
به گزارش مهر، شورای عتف در کنار طرح های کلان فناوری، طرح هایی را در حوزه علوم انسانی تعریف کرده است که از آن جمله می توان به تدوین معیارهای برنامه ریزی و طراحی شهری اسلامی- ایرانی، طرح جامع دفاع در برابر عوامل زیستی (بیوتروریسم)، طرح جامع سیاست خارجی برای دستیابی به اهداف دفاعی امنیتی سند چشم انداز و طرح تحول علوم انسانی اشاره کرد.
همچنین برخی از مراکز پژوهشی نیز طرح های جامعی را در حوزه علوم انسانی تعریف کرده اند. که می توان به طرح «اعتلای علوم انسانی» از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حسین میرزایی، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز سهشنبه (28 اردیبهشت 95) طی نشست خبری که به منظور تشریح اقدامات لازم برای برگزاری هشتمین جشنواره بینالمللی فارابی برگزار شد، گفت: مقدمات برگزاری هشتمین دوره این جشنواره در اسفندماه سال گذشته مصوب شد و در پایان فروردین ماه امسال شورای سیاستگذاری تشکیل و اعضای آن مشخص شدند. این شورا عالیترین نهاد سیاستگذاری برای برگزاری این جشنواره است.
وی از اعلام فراخوان هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی از شنبه یکم خرداد ماه خبر داد و افزود: با اعلام فراخوان استادان و دانشجویان فرصت دارند تا آثار خود را تا پایان 31 تیرماه سالجاری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
میرزایی با اشاره به دریافت الکترونیک آثار در این دوره از جشنواره عنوان کرد: از ویژگیهای متفاوت هشتمین دوره جشنواره فارابی ارسال آثار شامل طرحهای تحقیقاتی و رسالههای کارشناسی ارشد و دکترا به صورت الکترونیک است، البته دریافت کتاب از این قاعده مستثنی است و صاحبان کتاب میتوانند به صورت کاغذی آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
به گفته این مقام مسئول، اختتامیه هشتمین دوره جشنواره فارابی در پایان آذرماه سالجاری و همزمان با هفته پژوهش برگزار خواهد شد. همچنین مراحل داوری آثار به صورت متمرکز از پایان تیرماه تا آذرماه از دبیرخانه جشنواره دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه این جشنواره به همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار میشود، گفت: در برگزاری سازمانهایی چون یونسکو، آیسسکو و بنیاد ملی نخبگان با ما همکاری خواهند داشت و رئیس جشنواره نیز وزیر علوم تحقیقات و فناوری است. همچنین دبیرخانه جشنواره در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی مستقر خواهد شد و رئیس این پژوهشکده دبیری این جشنواره را برعهده خواهد داشت.
جشنواره فارابی مهمترین جشنواره علوم انسانی
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه جشنواره فارابی مهمترین جشنواره علوم انسانی در کشور است اظهار کرد: این جشنواره به منظور معرفی آثار برگزیده حوزه علوم انسانی در قالب کتاب و تحقیقات برگزار میشود و از حمایت معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برخوردار است.
به گفته میرزایی، جشنواره فارابی در دو بخش اصلی که متعلق به آثار استادان و پیشکسوتان حوزه علوم انسانی است و بخش جوان شامل محققان زیر 35 سال برگزار میشود.
این مقام مسئول، در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: همچنین در اختتامیه جشنواره فارابی از مترجم برتر، پژوهشگر پیشکسوت علوم انسانی، شخصیتهای پیشرو در حوزه علوم انسانی که مرحوم شدهاند اما همچنان آثار و فعالیتهایشان قابل توجه است، فصلنامه علمی و پژوهشی برتر و انجمن علمی برتر تجلیل خواهد شد.
میرزایی به دریافت آثار در بخش بینالملل در حوزه ایرانشناسی و اسلامشناسی اشاره کرد و توضیح داد: در این بخش از جشنواره در هماهنگی که با مراکز مرتبط در خارج از کشور و نیز معاونت فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت گرفته آثار فاخر در حوزه ایرانشناسی و اسلامشناسی دریافت خواهد شد و تاکید ما در این دوره بر استفاده از ظرفیتهای موجود در بخش بینالملل است.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در ادامه از برگزاری پنج مرحله داوری روی آثار برگزیده خبر داد و گفت: امسال برخلاف سالهای گذشته آثار برگزیده در سه رده اول و دوم و سوم نخواهیم داشت و تنها آثار برگزیده تجلیل میشوند چنانچه اثر برگزیدهای در گروهی وجود نداشت از اثر شایسته تقدیر تجلیل خواهد شد.
میرزایی درباره دلیل اتخاذ چنین تصمیمی گفت: با توجه به اینکه آثار زیادی به جشنواره فارابی ارسال میشوند برای آنکه از کیفیت آثار کم نشود چنین تصمیمی اتخاذ شده تا تنها آثار فاخر به این جشنواره راه یابند.
وی اضافه کرد: با توجه به برگزاری این جشنواره در 12 گروه پیشبینی میشود که 35 اثر برگزیده در این دوره تجلیل شوند. همچنین میکوشیم تا آثار برگزیده از میان تالیفات و تحقیقاتی که ظرفیت نظریهپردازی داشته باشند انتخاب شوند، اگرچه برخی از آثار ممکن است فاقد نظریهپردازی باشند اما یک تحقیق یا کتاب جدی در حوزه خود محسوب شوند.
میرزایی در بخش دیگری از سخنانش به بازه زمانی که آثار ارسال شده باید در آن منتشر شده باشند، اشاره کرد و گفت: کتابها و رسالههای کارشناسی ارشد و دکترا که از پایان اسفندماه 91 تا پایان اسفندماه 94 تولید و منتشر شدند امکان شرکت در این دوره از جشنواره را خواهند داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا آثار منتشر شده در سال 91 با توجه به اینکه در دوره هفتم نیز قرار داشتهاند در این دوره نیز داوری میشوند، گفت: ممکن است برخی از آثار به ویژه رسالههای دکتری و کارشناسی ارشد در بهمن 91 تولید شده باشند و امکان شرکت در جشنواره هفتم را نداشته باشند به همین دلیل فرصت شرکت در جشنواره هشتم را خواهند داشت. البته براساس آییننامه این جشنواره هیچ اثر تکراری داوری نخواهد شد.
این مقام مسئول در ادامه تاسیس شبکه نخبگان علوم انسانی را یکی از دستاوردهای برگزاری هفت دوره گذشته جشنواره فارابی خواند و گفت: با توجه به اینکه نخبگان علوم انسانی در هفت دوره گذشته شرکت کردهاند ما امکان تاسیس شبکه نخبگان علوم انسانی را دارا هستیم.
وی در پایان سخنانش گفت: مراسم اختتامیه جشنواره فارابی با حضور رئیس جمهوری برگزار خواهد شد. علوم انسانی نیازمند حمایت است و یکی از سیاستهای حمایتی ما انتشار دوماهنامه جشنواره فارابی است که امیدواریم همه اصحاب علوم انسانی در انتشار آن به ما کمک کنند.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: 100 شرکت در پارک علم و فناوری استان و مراکز رشد وابسته به آن فعالیت دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، محمود رضا شاکرمی در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه امروز تعامل خوبی بین دانشگاه لرستان، پارک و بنیاد نخبگان استان ایجاد شده که قبلا این دستگاه به صورت جزیرهای عمل میکردند، اظهار کرد: این تعامل قطعا به نفع علم و فناوری لرستان است و با هم افزایی این مهم را در استان دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: مخاطبان مراکز رشد، دانشگاهیان(اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان)، نخبگان، شرکتهای خصوصی نوپا و مراکز پژوهشی دولتی مستقل و... هستند.
شاکرمی با بیان اینکه افراد دارای ایده از سوی بنیاد نخبگان لرستان به مراکز رشد استان سوق داده میشوند، افزود: در مراکز رشد به متقاضیان خدمات مشاورهای، مالی، بازرگانی، فنی و تخصصی، امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی، مالی و اعتباری ارائه میشود.
وی گفت: هر شرکتی که در پارک و مراکز رشد مستقر شوند مشمول معافیتهای مالیاتی هستند.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان با بیان اینکه پارک علم و فناوری لرستان از سال ۹۰ فعالیت خود را در استان آغاز کرده است، بیان کرد: عمده فعالیتی که برای این پارک تعریف شده است در حوزههای کشاورزی، دامپروری، داروهای گیاهی، گیاهان دارویی، باستان شناسی و صنایع کانیهای غیر فلزی است.
وی گفت: در حال حاضر پارک دارای سه مرکز رشد است که در شهرستانهای خرمآباد، دلفان و بروجرد فعالیت دارند.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان از راه اندازی مراکز رشد در شهرهای الیگودرز و دورود خبر داد و گفت: مقدمات ایجاد این مراکز رشد انجام شده و مرکز زشد الیگودرز به زودی و دورود تا پایان امسال راهاندازی خواهند شد.
شاکرمی از ایجاد دفاتر خلاقیت و شکوفایی در شهرستانهای استان خبر داد و یادآور شد: مجوز این دفاتر در شهرستانهای استان از سوی پارک علم و فناروی استان صادر میشود.
این مقام مسئول افزود: تاکنون دفاتر خلاقیت و شکوفایی در شهرستانهای کوهدشت، پلدختر، دوره چگنی، الشتر و رومشکان راهاندازی شدند تا در سالهای آینده به مراکز رشد تبدیل خواهند شد.
شاکرمی با بیان اینکه در حال حاضر 13 شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری استان فعالیت دارند، بیان کرد: یک شرکت دانش بنیان میتواند بدون اینکه ارتباطی با پارک داشته باشد فعالیت کند و مجوز را مستقیما از دفتر فناوری ریاست جمهوری اخذ کند.
وی ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان پارک عمدتا نوپا هستند برغم تولید محصول هنوز به معنای واقعی محصولات آنان تجاری سازی نشدند.
شاکرمی با تاکید براینکه پارک علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی جزو 10 شرکت برتر کشور هستند، اضافه کرد: هم اکنون 100 شرکت در پارک علم و فناوری لرستان و مراکز رشد وابسته در سه شهرستان مذکور مستقر هستند که از این تعداد 13 شرکت دانش بنیان هستند.
وی تاکید کرد: علاوه براین شرکتها 67 هسته فناور 500 فناور در مراکز رشد و پارک علم و فناوری لرستان مستقر هستند.
خبرگزاری ایسنا
خبرنگار:
رييس پژوهشکده مطالعات فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم از آغاز فراخوان هشتمين دوره جشنواره علوم انساني فارابي خبر داد و گفت: در اين دوره از جشنواره بر اساس پيشبينيها به 35 نفر از برگزيدگان جوايزي اعطا ميشود.
به گزارش ايسنا، دکتر حسين ميرزايي در نشست خبري با بيان اين که از روز شنبه، اول خرداد ماه فراخوان دريافت آثار در حوزه علوم انساني در اين جشنواره آغاز ميشود، ادامه داد: مهلت ارسال آثار از سوي اساتيد، محققان و دانشجويان حوزه علوم انساني تا 31 تير ماه امسال تعيين شده است. وي با اشاره به ويژگيهاي برگزاري هشتمين دوره جشنواره بينالمللي فارابي خاطرنشان کرد: در اين دوره از جشنواره تمام آثار اعم از طرحهاي پژوهشي، رسالههاي دکتري و پاياننامههاي دورههاي کارشناسي ارشد به صورت ديجيتال و از طريق سامانه الکترونيکي جشنواره دريافت ميشوند. ميرزايي تصريح کرد: از اين رو در بخش بينالملل به ويژه در حوزه ايران شناسي و اسلام شناسي آثار محققان دريافت ميشود، ضمن آن که با رايزنيهايي که با مراکز تحقيقاتي بينالمللي چون سازمان توسعه اسلامي انجام شد، درصدد هستيم تا آثار برگزيده بينالمللي را معرفي کنيم.
محمدامین قانعیراد
ما هنوز اسیر مواجهه با علم و تکنولوژی هستیم
همایش یک روزه «تجربه ایرانی مواجهه با علوم انسانی مدرن» به همت گروه فرهنگی ایرانی پژوهشکده فرهنگ معاصر در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شده است. یکی از سخنرانان این نشست محمدامین قانعیراد، استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران و رئیس انجمن جامعهشناسی بود که به مباحث مهم در زمینه تحتتاثیر بودن جامعهشناسان دوره نخست و مواجهه آنان با علم مدرن و آمریکاستیزی پرداخته است. او معتقد است کتابهای حاصل از این دوره بیشتر مقاومت در مقابل نظام و آمریکا است تا سازوکار و راهکار، چون جامعهشناسان هیچگاه نتوانسته بودند در ایران با توسعه پیوند بخورند؛ در حالی که در فرانسه و آمریکا این پیوند رخ داده بود. در ادامه خلاصه سخنان این جامعهشناس به صورت مختصر آمده است.
دریافت ما از علم، دریافت از علم نظام بود
محمدامین قانعیراد | واژه تجربه و تجربه ایرانی، ما را به عالم تاریخ و پدیدارشناسی میبرد؛ بهویژه وقتی واژه تجربه با کلمه مواجهه میآید باید تجربه خود را به شیوه پدیدارشناسی روایت کنیم. در اینجا واژه مواجهه اهمیت دارد؛ چون این به معنای رویارویی است؛ گویا ما در شرایط خاص تاریخی با جامعهشناسی برخورد کردهایم. معمولا کسانی که مواجهه ما را با علم و تکنولوژی مطرح میکنند به بحث شکست ایران از روسیه و سوال معروف عباس میرزا که گفت «چرا شما پیش رفتید و ما نتوانستیم؟» اشاره میکنند؛ بنابراین میتوان گفت مواجهه ایران با علم و تکنولوژی مدرن پس از شکست ایران از روسیه و عهدنامه گلستان و ترکمنچای اتفاق افتاد و پس از آن بحث شکست نظامی اهمیت پیدا کرد، بنابراین دریافت ما از علم بیشتر به دریافتمان از علم نظام برمیگشت. ما هنوز اسیر رویارویی و مواجهه اولیه با علم و تکنولوژی هستیم. حال درباره جامعهشناسی هم باید این سوال را مطرح کنیم که مردم ما چه زمانی با جامعهشناسی مواجهه شدهاند و این مواجهه چه تاثیری روی دستگاه اندیشهای ما داشته است؟ جامعهشناسی چه چیزی را تبدیل به مساله کرده است؟ اولویتهای پژوهشی چه بوده است؟ رابطهاش با دولت و ملت به چه شکل بوده است؟ ما گاهی این مسائل را به شیوه ذهنی مطرح میکنیم. انگار جامعهشناسان نشستهاند و نحوه مواجهه خودشان را با دولت و ملت مطرح کردهاند. به هر حال در پشت نظریهها لزوما نباید به دنبال آدمها دارای گوشت و پوست گشت، چون اینگونه نیست که هر نظریهای نظریهپرداز داشته باشد. بسیاری از نظریهها در مواجهه شکل میگیرند و ما با آن ناخودآگاه برخورد میکنیم.
علم هم مانند انسان دارای ناخودآگاهی است و آن دستگاه اندیشهای است که در عمل آن را پی میگیرد و تبدیل به عادتواره جامعهشناسان میشود. ما یک نوع تجربه وجودی داریم که چارچوب فکری و دستگاه اندیشهای ما را تحتتاثیر خود قرار میدهد.
محمد عابدی مدیر کل تحصیلات تکمیلی و آموزشهای تخصصی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی با اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم از سال 90 اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع دکتری به صورت پژوهش محور کرده است.
وی ادامه داد: این پذیرش در رشتههای فنی - مهندسی، علوم پایه و کشاورزی است، در این دوره قرار است در مقطع دکتری 12 نفر در راستای تحقیقات کاربردی، ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت و رفع مشکلات صنایع کاربردی جذب شوند.
مدیر کل تحصیلات تکمیلی و آموزشهای تخصصی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی در خصوص برنامه ریزی صورت گرفته برای جذب هیئت علمی در این سازمان گفت: دانشجویان دکتری بخشی از تحقیقات این سازمان را به عهده میگیرند تا ضمن تحصیل به انجام کارهای عملی و کسب تجربه نیز بپردازند.
عابدی افزود: وزارت علوم برای بهمن ماه آزمون دیگری برای پذیرش دانشجو در مقطع دکتری برگزار میکند و طبق مجوزهای کسب شده از این وزارتخانه 12 نفر دیگر به صورت پژوهش محور در مقطع دکتری مشغول به تحصیل می شوند.
وی تاکید کرد: پذیرش دانشجو در مقطع دکتری با هدف تربیت هیئت علمی و ایجاد بستری مناسب برای اشتغال این افراد پس از پایان تحصیلاتشان است.
مدیر کل تحصیلات تکمیلی و آموزشهای تخصصی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی یاد آور شد: دانش آموختگان پس از پایان تحصیل با طی کردن فرایند استخدام در قسمتهای مختلف جذب می شوند.
مهندس مسرور رئیس هیات مدیره و مدیر عامل منطقه آزادانزلی از پارک علم و فناوری گیلان بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، در این بازدید دکتر مجيدمتقی طلب رئیس پارک علم و فناوری گیلان ضمن خوشآمدگویی از حضور این هیئت گفت: بسیار خرسندیم که از نزدیک با فعالیتهای پارک آشنا میشوید و این حضور میتواند موجب شفافسازی عملکرد و آغازی بر همکاریهای دو جانبه پارک و منطقه آزادانزلی باشد.
دکتر متقی طلب در این نشست ضمن معرفی پارکهای علم و فناوری گفت: ماموریت پارکها پل ارتباطی بین مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و مراکز تولید و اجرایی میباشد به نحوی که برای رفع یک مشکل راه حلی ارائه و یا تولید و خدمات فناورانهای انجام شود.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان ضمن اشاره به فرایند حمایتها در پارک گفت: ما همواره به دنبال پرورش و حمایت از ایده تا محصول هستیم و باید در این مسیر هم ، تفکر نوآورانه در کنارسرمایهگذاری مناسب باشد هم اتصال دهندگان محصول به بازار حضور داشته باشد.
وی در ادامه در خصوص تاریخچه پارک گیلان مطالبی را ارائه کرد و گفت: آغاز به کار پارک علم و فناوری گیلان با مجور مرکز رشد فناوری اطلاعات بود که خوشبختانه توانستیم در مدت کوتاهی مجوز پارک علم و فناوری گیلان را از وزارت علوم اخذ کنیم و هم اکنون بصورت مستقیم بیش از چهارده هزار متر مربع زیر بنای کاربردی در اختیار داریم.
وی در خصوص عملکرد شرکتهای فناور مستقر در پارک گفت: تا کنون 230 شرکت در ساختمانهای مختلف بر اساس حوزه فناوری خود در پارک علم و فناوری گیلان مستقر هستند که هم اکنون برخی از محصولات این شرکتها در مراکز بزرگ تولیدی استان مورد استفاده و بهرهبرداری قرار گرفته است.
وی با اشاره به تولیدات نرم افزاری برخی از شرکتهای فناور گفت : خوشبختانه توان علمی و فناوری شرکتهای فناور بسیار بالا است به نحوی که تولید بازیهای رایانهای توان رقابت با بازیهای بین المللی را دارد و حتی توانستهایم بعضی از بازیها را به بازار خارج از کشور صادرکنیم.
وی در خصوص ایجاد یک شبکه حمایت از نوآوران و فناوران در استان گفت: پارک علم و فناوری گیلان با مراکز رشد فناوری در شهرستانهای آستارا- آستانهاشرفیه – انزلی- رودبار –رودسر و تالش و همچنین 35 کانون شکوفایی در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در استان توانسته است یک شبکه حمایت از نوآوران و فناوران در استان را ایجاد کند.
رئیس پارک ضمن اشاره به ظرفیتهای پارک علم و فناوری گیلان در استان اشاره کرد وگفت: دبیر خانه فن بازار جمهوری اسلامی ایران در پارک علم و فناوری گیلان مستقر است و اجرا و برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری امسال همانند سال گذشته بر عهده پارک علم و فناوری گیلان است و این فرصتی است برای ارائه فناوری ها در سطح ملی که در استان انجام خواهد شد.
دکتر متقی طلب با اشاره به وجود بانک اطلاعاتی از فناوریهای کشور در استان گفت: از سال گذشته با استفاده از فرآینده سطح آمادگی فناوری – TRL – توانستیم برای اولین بار در کشور پنج هزار طرح را مورد ارزیابی قرار دهیم که از این طرحها در حدود پانصد طرح با TRL بالای 7 آماده تجاریسازی ارزیابی شد.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان در خصوص نمایشگاه فن بازار در منطقه آزاد انزلی گفت: انشاءالله با همکاری منطقه آزاد انزلی و مساعدت جناب مهندس مسرور، نمایشگاه فن بازار را با حضور این 500 طرح از کل کشور برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم یک اقدام عملی در راستای تجاریسازی محصولات دانش بنیان کشور انجام دهیم.
رئیس دبیرخانه هفته پژوهش و فناوری با اشاره به مجموع قراردادهای منعقد شده در فن بازار سال گذشته گفت: خوشبختانه در فنبازار سال گذشته توانستیم تعداد 48 قرارداد به جمع مبلغ بیش از چهل میلیارد تومان منعقد کنیم و امیدواریم که امسال نیز با حضور فناوران ، سرمایه گذاران و ارزیابان فناوری و همکاری همهی دستگاههای اجرایی بتوانیم بهتر عمل کنیم.
وی با اشاره به استقرار دبیرخانه شبکه پارکهای علم و فناوری کشورهای اسلامی گفت: یکی دیگر از ظرفیتهای موجود در پارک گیلان حضور دبیرخانه شبکه پارکهای کشورهای اسلامی – INSTP – است که علاقهمندیم از این امکان برای تجاریسازی فناوریهای موجود استفاده کنیم و دنبال این هستیم که هدایت و همافزایی پارکهای کشورهای اسلامی را در راستای تبادل فناوری و در حوزه تجاریسازی توسط ایران مدیریت شود.
دکتر متقی طلب با اشاره به راهاندازی کنسرسیوم صادرات محصولات دانش بنیان گفت: ماموریت اصلی این کنسرسیوم، تجارت خارجی و حوزه صادرات محصولات دانش بنیان است و طبق سیاستهای وزرات علوم ، به بخش خصوصی واگذار شده است و با یک ساختار خصوص تشکیل و در حوزه بازار و بازاریابی محصولات در حال فعالیت می باشد.
وی در ادامه ضمن اشاره به عملکرد پارک علم وفناوری گیلان گفت: خوشبختانه پارک علم و فناوری گیلان بر اساس نوع عملکرد و نوع نقشآفرینی خود در کشور با عنوان پارک سطح یک، جزء چهار پارک برتر کشور می باشد.
و در پایان وی گفت پارک علم و فناوری گیلان نیاز به کمک و همیاری کلیه دستگاههای اجرایی استان دارد چراکه ارزش افزوده و سرمایهگذاری بر روی تولیدات فناورانه قطعا برای استان مفید خواهد بود. و امیدوارم که با یک همکاری دو جانبه و مستمر بتوانیم یک نقش آفرینی درخور و شایسته داشته باشیم.
در ادامه این جلسه یکی از اعضای هیئت مدیره کنسرسیوم ضمن خیرمقدم و تشکر از حضور مهندس مسرور و همه میهمانان گفت: تلاش ما در این کنسرسیوم، تجاریکردن فعالیتهای دانشبنیانی است که در سطح کشور در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد رخ می دهند.
وی با اشاره به تجارب حضور در نمایشگاههای بین المللی گفت: با توجه به تجارب اعضای این کنسرسیوم و حضور در نمایشگاههای بینالمللی همانند نمایشگاه باکو، آمادگی داریم تا با قدرت در نمایشگاههای خارجی حضور یابیم تا بتوانیم توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان را ارائه و بستر فروش محصولاتشان را فراهم آوریم.
مدیرعامل کنسرسیوم نیز گفت: این مجموعه به دنبال یک مدیریت صادرات برای شرکتهای دانشبنیان و فناور میباشد و امیدواریم که با کمک و مساعدت منطقه آزادانزلی و در کنار استان بتوانیم حضور حرفهای در بازارهای جهانی داشته باشیم.
وی با اشاره به نمایندگی های کنسرسیوم در کشورهای دیگر گفت: با توجه به حمایت های وزارت علوم، هم اکنون در حال پیگری ایجاد نمایندگیهای این کنسرسیوم در کشورهای روسیه، آذربایجان و قزاقستان هستیم و در این زمینه نیازمند همکاری و کمک شما نیز هستیم.
نتایج اولین رویداد ایده بازار فناوری و تجهیزات ورزشی، توسط معاونت فناوری پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، از تعداد 151 ایده ارسالی ، تعداد 8 ایده به صورت سخنرانی و 52 ایده به صورت پوستر برگزیده شدند که اسامی آنها در سایت اولین ایده بازار فناوری و تجهیزات ورزشی به آدرس idea.ssrc.ac.ir موجود می باشد.
ازکلیه برگزیدگان خواهشمند است مطابق با دستورالعمل ارائه شده در سایت ایده بازار، نسبت به ثبت نام ، تهیه سخنرانی و پوستر خود، اقدام کنند.
گفتنی است اولین ایده بازار فناوری و تجهیزات ورزشی در تالار اجتماعات مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور مدیران ورزشی کشور، مسئولان و دست اندرکاران ورزش، سرمایه گذاران وتولیدکنندگان، برگزار خواهد شد.
علاقه مندان می توانندجهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02188529122 و 02188529123 (داخلی 412) تماس حاصل کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نسرین نورشاهی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه نخستین همایش «آیندهپژوهی آموزش عالی ایران، چشماندازهای بینالمللی شدن و چالشهای آن» که در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) استان قزوین برگزار شد اظهار داشت: بینالمللیسازی دانشگاهها از موضوعات مهم و اساسی بوده که در دستور کار وزارت علوم و موسسه پژوهش آموزش عالی کشور است.
وی بیان کرد: موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی در واقع اتاق فکر وزارت علوم به شمار میرود که در زمینه رفع مشکلات و موانع دانشگاهها ورود کرده و اقدامات لازم را انجام میدهد.
نورشاهی با اشاره به چالشهای و موانع موجود در مسیر بینالمللیسازی دانشگاهها گفت: در جوامع امروزی که شاهد سرعت بالای پیشرفت علم و دانش و فناوریهای روز دنیا هستیم دانشگاهها نیز باید سطح دستیابی به دانش روز دنیا را ارتقاء دهند.
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی خاطرنشان کرد: بینالمللیسازی دانشگاهها از موضوعات مهم و اساسی در عرضه آموزش عالی بوده که نیازمند توجه مدیران و مسئولان مربوط است تا سرعت تحقق این مهم در کشور افزایش یابد.
وی بیان کرد: دو بعد علمی و اجرایی از ابعاد مهمی بوده که باید در روند بینالمللی شدن دانشگاهها مورد توجه قرار گیرد.
نورشاهی با اشاره به هدف برگزاری همایش آیندهپژوهی آموزش عالی ایران تصریح کرد: ایجاد تصویر مطلوب از آینده دانشگاهها، بررسی و رفع چالشها و عملیاتی کردن نظرات را میتوان از جمله اهداف برگزاری این همایش نام برد که امیدواریم این اهداف تعیین شده، محقق شوند.
جعفر توفیقی از توفیق دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با «فرهیختگان» میگوید
تحقق شعار آموزش عالی برای همه
سارا طاهری
جعفر توفیقی را میتوان جزء تاثیرگذارترین چهرهها در آموزش عالی کشور خواند. او چندین سال مرد اول آموزش عالی کشور بوده است؛ چه زمانی که در آغاز دولت اصلاحات مسئولیت معاونت آموزشی وزارت علوم را برعهده گرفت و چه زمانی که در اوج تنشهای سیاسی در دانشگاهها بر صندلی وزارت علوم تکیه زد. او مشاور عالی سابق وزیر علوم است که در آغاز کار دولت حسن روحانی مدتی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود. پس میتوان او را مرجع خوبی برای آگاهی از تاثیر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آموزش عالی کشور به شمار آورد. در آستانه سیوچهارمین سال تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی به سراغ جعفر توفیقی رفتیم تا نظر او را درباره این دانشگاه و اقدامات آن بدانیم. توفیقی ادامه تحصیل در دانشگاهها را حق هر شهروندی میداند و به شعار «آموزش عالی باکیفیت برای همه» معتقد است. او میگوید این دانشگاه به تحقق «آموزش عالی برای همه» یا افزایش دسترسی به آموزش عالی که یکی از سیاستهای کلیدی کشور ما بود، کمک کرد. سرپرست سابق وزارت علوم در این گفتوگو از موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی سخن گفته است و تاکید میکند علاقه و انگیزه مردم برای ادامه تحصیل یک فرصت برای کشور محسوب میشود. به اعتقاد او، مهمترین رمز موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی حمایتهای مردمی است. او در بخش دیگری از سخنان خود از نقش آیتالله هاشمیرفسنجانی سخن میگوید و تاکید میکند هم تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و هم توسعه دانشگاه را باید به حساب تفکر و اندیشههای وی گذاشت. به اعتقاد او، حمایتهای آیتالله هاشمی رفسنجانی، دانشگاه آزاد اسلامی را از موقعیتها و فراز و نشیبهای گوناگون در 34 سال گذشته عبور داده است.
به عنوان نخستین پرسش جهت فتح باب مصاحبه بفرمایید که نقش دانشگاه آزاد اسلامی را در توسعه آموزش عالی کشور چگونه میبینید؟ همانطور که مستحضر هستید در سال های اخیر سهم این دانشگاه در تاثیرگذاری فضای آموزش عالی بر دیگر وجوه توسعه همهجانبه کشور قابل کتمان نبوده است. نظر شما درباره رویکردهای دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه آموزش عالی کشور چیست؟
دانشگاه آزاد اسلامی نقش بسیار تعیینکنندهای در توسعه آموزش عالی کشور بهویژه در شرایطی که دولت با محدودیتهای مالی شدیدی مواجه بود، داشته است. اوایل انقلاب ما با سیل جوانان بااستعداد متقاضی تحصیل در آموزش عالی کشور مواجه بودیم و دانشگاه آزاد اسلامی دریچههای جدیدی را روی جوانان بااستعداد و مشتاق به تحصیل در این کشور باز کرد. همچنین به نظرم کمک و یار بسیار بزرگی برای دولت بود و این فرصت را ایجاد کرد که مردم علاقهمند با هزینههای خود بتوانند از این فرصت بهرهبرداری کنند. این دانشگاه همچنین به تحقق «آموزش عالی برای همه» یا افزایش دسترسی به آموزش عالی که یکی از سیاستهای کلیدی کشور ما بود، کمک کرد. بنابراین اعتقاد دارم دانشگاه آزاد اسلامی با ایفای نقش در پاسخگویی به درصد زیادی از متقاضیان به تحصیل، توانسته است نقش بسیار کلیدیای را در توسعه آموزش عالی کشور ایفا کند.
با این توصیفات به نظر شما دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر با چه چالشهایی مواجه است؟
چالش اصلی این دانشگاه کاهش جمعیت متقاضی ورود به آموزش عالی است که باعث شده بخشی از ظرفیتهای دانشگاه خالی بماند. دانشگاه الان با یک مشکل اقتصادی برای مدیریت و چرخاندن چرخهای دانشگاه مواجه است.
فکر میکنید چگونه میتوان با این چالشها مواجه شد و آنها را برطرف کرد؟
سیاستهایی که میتوان اتخاذ کرد یکی کاهش هزینهها و مدیریت هزینهها از طریق کوچککردن نظام اداری دانشگاه است. یعنی دانشگاه بتواند با تفویض اختیار به واحدهای خود، بوروکراسی را کمتر و در هزینهها صرفهجویی کند. اقدام مثبتی که دانشگاه آزاد اسلامی در مدت اخیر انجام داده است، ادغام واحدهای علوم و تحقیقات در واحدهای بزرگ استانی بوده است که این موضوع به صرفهجویی در هزینهها کمک شایانی کرده است. همچنین اقدام مثبت دیگر حذف برخی واحدها بوده است که از توجیه اقتصادی کافی برخوردار نبودند. سیاست دیگری که میتوان برای مواجهشدن با چالشها اتخاذ کرد، جذب هیاتعلمی با استانداردهای بالاست بهطوری که دانشگاه آزاد اسلامی بتواند در تحصیلات تکمیلی بیشتر سرمایهگذاری کند. تاکید میکنم این موضوع از یک طرف برای دانشگاه فرصت ایجاد میکند ولی با توجه به اهمیت کیفیت در دورههای تحصیلات تکمیلی، حتما ضروری است که برای تجهیز آزمایشگاه و جذب هیاتعلمی سرمایهگذاری کرد. در مجموع معتقدم دانشگاه آزاد اسلامی میتواند بر این چالش غلبه کند بهویژه اگر منابع درآمدی خود را متنوع کند.
نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد، توفیقات اخیر دانشگاه آزاد اسلامی در بخش هایی نظیر اقتصاد دانش بنیان و توسعه تحصیلات تکمیلی است. به نظر شما مهمترین رمز این موفقیت چیست؟
موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی در درجه اول مستلزم حمایتهای مردمی و شوق، علاقه و انگیزه مردم برای ادامه تحصیل است که یک فرصت برای کشور محسوب میشود؛ چراکه مردم آنچنان علاقهمند به تحصیل هستند که در موارد زیادی حاضرند هزینهها را تقبل کنند که این یک فرصت است. فکر میکنم مهمترین رمز موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی، حمایتهای مردمی است. بسیاری از زیرساختهای دانشگاه توسط کمکهای مردم ایجاد شده است. در دو سه سال اخیر نیز مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی توجه جدی به بحث کیفیت و کوچکسازی کرده است. واحدهایی ادغام و واحدهایی کوچک شدند و دانشگاه به سمت مدیریت هزینه و صرفهجویی پیش میرود. همچنین در مدیریت سوم دانشگاه هیاتامنا بسیار جدی گرفته شده است و بسیاری از تصمیمات دانشگاه در هیاتهای امنا و کمیسیونها اتخاذ میشود که این باعث وحدترویه و همفکری میشود.
آینده آبستن تحولاتی است و دانشگاه آزاد اسلامی باید به صورت مداوم این تحولات را رصد کند. ما تحولاتی در عرصه ملی و تحولاتی در عرصه بینالمللی خواهیم داشت و روزبهروز توقع از دانشگاهها برای تولید دانش و فناوری و حمایت از برنامههای توسعه بیشتر میشود. بنابراین همگام با چالشهای جهانی، دانشگاه آزاد اسلامی باید برای مواجهه با این چالشها خود را آماده کند.
به عنوان پرسش پایانی بفرمایید که در توسعه و توفیق دانشگاه آزاد اسلامی نقش آیتالله هاشمیرفسنجانی را چگونه ارزیابی می کنید. در بستری فراخ تر نقش ایشان در پیشبرد اهداف آموزش عالی کشور را چگونه می بینید؟
نقش آیتالله هاشمیرفسنجانی همیشه نقش برجسته و درجه یکی بوده است؛ هم تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و هم توسعه دانشگاه را باید به حساب فکر و اندیشههای ایشان گذاشت. آیتالله هاشمی همیشه حامی و پشتیبان توسعه آموزش عالی کشور بهطور اعم و در مورد دانشگاه آزاد اسلامی به صورت اخص بودند و فکر میکنم حمایتهای ایشان دانشگاه آزاد اسلامی را از موقعیتها و فراز و نشیبهای گوناگون در 34 سال گذشته عبور داده است. با انگیزه و اعتقاد ایشان، این دانشگاه توانسته است چالشهای زیادی را پشتسر گذاشته و انشاءالله با حمایت ایشان دانشگاه میتواند آینده روشنتری را پیش رو داشته باشد.
افتخاري ديگر براي ميرزاخاني؛ بانوي رياضيدان ايراني عضو آکادمي علوم آمريکا شد مريم ميرزاخاني موفق به عضويت در مجمع علمي آکادمي علوم آمريکا شد.به گزارش مهر، مريم ميرزاخاني استاد رياضي دانشگاه «استنفورد» آمريکا اخيرا به عضويت «آکادمي ملي علوم» آمريکا در آمد. اعضاي اين مجمع علمي بعنوان «مشاورين ملي» در علوم، مهندسي و پزشکي آمريکا محسوب مي شوند و افتخار بزرگي براي دانشمندان ايالت متحده به شمار مي آيد.
همچنين اعضاي افتخاري اين مجمع علمي در گذشته آلبرت انيشتين، توماسون اديسون و الکساندر گراهام بل بوده اند. مريم ميرزا خاني بعنوان يکي از 84 عضو جديد و 21 عضو خارجي آکادمي ملي علوم آمريکا است.
اين عنوان قرار است سال آينده ميلادي طي مراسمي رسمي به وي اعطا شود.
دکتر مريم ميرزاخاني در تهران به دنيا آمد و در سال 1994 ميلادي برنده مدال طلا المپياد بين المللي رياضي شد که با اين عنوان نخستين بانوي دانشجوي ايراني شد که توانست مدل طلاي المپياد رياضي را به خود اختصاص دهد.
در سال 1995 ميلادي، اولين دانشجوي دختر ايراني بود که توانست نمره کامل را در المپياد رياضي از آن خود کند و دو مدال طلا را براي خود به ارمغان آورد.
ميرزاخاني دانشجوي دانشگاه صنعتي شريف بود و دکتري خود را از دانشگاه «هاروارد» آمريکا گرفت. او در سال 2014 ميلادي موفق به کسب مدال فيلدز، يکي از معتبرترين جايزهاي رياضي دنيا شد.