وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از شیوع بیماری سالک در ۱۷ استان کشور خبرداد و گفت: بیماری سالک به دلیل افزایش کاشت صیفی جات در برخی شهرها و نیز نابسامانی وضعیت نخاله های ساختمانی افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دکتر سیدحسن هاشمی این اظهارات را روز یکشنبه در حاشیه همایش ملی سلامت و در واکنش به سوال خبرنگاری مبنی بر مضر بودن یا نبودن قانون حمایت از سگ های ولگرد برای سلامت مردم، عنوان کرد.
...........
**ورود تجهیزات پزشکی به کشور با شرط انتقال دانش صورت می گیرد
وزیر بهداشت گفت: امسال قرار است ۱۵ مرکز گاما نایف (نوعی فناوری جراحی) راه اندازی شود.
هاشمی افزود: شب گذشته نیز قرار داردی با شرکت مپنا داشتیم تا بطور مشترک با هیات امنای ارزی وزارت بهداشت برای واردات تجهیزات پزشکی با شرط انتقال دانش و فناوری آن، سرمایه گذاری کنند.
هاشمی تصریح کرد: علت تاخیر در واردات برخی تجهیزات پزشکی نیز همین شرط انتقال دانش بوده است زیرا اکنون بطور مثال تعداد زیادی دستگاه تصویربرداری سی تی اسکن به علت خراب شدن تیوب ، بدون استفاده مانده است.
بین الملل > خاورمیانه - چین رتبه برترین سرمایه گذار در بخش انرژی های پاک در جهان را با اختصاص پنجاه میلیارد یورو و افزایش بیست درصدی بودجه در این بخش را به خود اختصاص داده است. این موضوع در حالی است که سرمایه گذاری سایر کشورها در بخش انرژی های پاک 11درصد کاهش داشته است.
به گزارش مهام نیوز، آلودگی هوا سال هاست که فضای پکن را مسموم کرده و فوریت استفاده از انرژی های پاک و یافتن جایگزینی مناسب برای زغال سنگ که هم اکنون هشتاد درصد انرژی مصرفی برای تولید برق را تشکیل می دهد، ضروری تر می سازد.
بنابر مطالعه ای که از سوی آژانس انرژی های جدید "بلومبرگ" انجام شده، چین اخیراً در بهره برداری از انرژی های پاک جهش قابل توجهی داشته به طوری که در سال گذشته، این کشور با شصت و هفت میلیارد و هفتصد میلیون دلار (پنجاه میلیارد یورو) بیشترین سرمایه گذاری را در این بخش انجام داده است. طی دوازده ماه گذشته، سرمایه گذاری های چینی ها در بخش انرژی های پاک از جمله انرژی خورشیدی بیست درصد افزایش داشته است.
به گزارش «یاهو نیوز»، بودجه ای که چین به این اقدام اختصاص داده، یک چهارم دویست و شصت و هشت میلیارد دلاری (دویست و یک میلیارد یورو) است که در کل دنیا به این امر تعلق گرفته است. عملکرد چین در تضاد کامل با کل دنیاست زیرا بنابر اطلاعات مؤسسۀ "بلومبرگ"، سرمایه گذاری سایر کشورها در زمینۀ انرژی های پاک، یازده درصد کاهش داشته است.
در ایالات متحده نیز رقابت میان گاز شیل ارزان و عدم اطمینان دربارۀ حمایت از انرژی بادی و فوتوولکانیک، افت سی و دو درصدی سرمایه گذاری در بخش انرژی های پاک را با خود به همراه داشته است.
مطالعات "بلومبرگ" نشان می دهد که علاوه بر چین، دو کشور دیگر نیز سرمایه گذاری شان در بخش انرژی های پاک را در سال 2012 نسبت به سال قبل از آن افزایش داده اند. ژاپن با دو راکتور هسته ای از میان پنجاه راکتوری که پس از فاجعه فوکوشیما در مارس 2011 فعالیت دارند، برنامه ویژه ای را برای استفاده از انرژی های پاک در دستور کار خود قرار داده است.
برنامه ای که جهش هفتاد و پنج درصدی سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدید پذیر را در پی خواهد داشت. بودجه این طرح بدون در نظر گرفتن هزینه های مربوط به بخش تحقیقات شانزده میلیارد و سیصد میلیون دلار پیش بینی شده است. از سوی دیگر، افریقای جنوبی که علی رغم در دسترس داشتن میزان قابل توجهی انرژی خورشیدی تا سال 2011 عملاٌ هیچ فعالیتی در زمینۀ فوتوولتائیک (سلول های خورشیدی) نداشته اما امسال و در سال جاری پنج و نیم میلیارد دلار (چهار میلیارد و صد میلیون یورو) بودجه به انرژی های نو (تجدید پذیر) اختصاص داده است.
بنابر گزارش "بلومبرگ" امسال نیز بخش فوتوولتائیک بیشترین سرمایه ها (صد و هفت میلیارد یورو) را به خود اختصاص داده است. یکی از مهم ترین و عظیم ترین پروژه های این بخش به مرکز خورشیدی "ورزازات" واقع در "مغرب" با هزینه ای معادل نهصد میلیون یورو برمیگردد. پس از انرژی خورشیدی، پروژه بهره برداری از انرژی های بادی (پنجاه و نه میلیارد یورو)، رتبه بعدی را به خود اختصاص داده است.
نادر فریدونی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، گفت: در راستای اجرایی کردن اصل 44 و سهیم کردن بخش خصوصی و مردم برای سرمایهگذاری بر کشور وزارت نیرو و نیز به عنوان یکی از ارگانهای تاثیرگذار باید در این حوزه ورود پیدا کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: بخش خصوصی فعال میتواند با مشارکت با بخش دولتی برق مورد نیاز اقصی نقاط کشور را با ایجاد نیروگاههای کوچک وبزرگ در شهرستانها و شهرکها فراهم کند که این امر کمک موثری به وزارت نیرو خواهد کرد.
این عضو کمیسیون تصریح کرد: مشارکت بخش خصوصی در تولید برق باید با نظارت دولت بر کمیت و کیفیت تولید باشد که تنها در این صورت مصرفکنندگان متضرر نخواهند شد.
همچنین خصوصی سازی صد درصدی صنعت برق نیز نمیتواند کار صحیحی در این عرصه باشد.
وی در پایان به بیان مزایای خصوصیسازی پرداخت و گفت: خصوصیسازی باعث از بین رفتن رکود اقتصادی، کمک به رشد اقتصاد، کاهش تورم، مشارکت مردم در مباحث عمرانی و سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در این صنعت خواهد شد.
به نقل از خبرگزاری فارس،کمیته راهبردی کاهش تلفات برق به ریاست مدیر عامل توانیر،تمامی شرکتهای برق منطقه ای و توزیع موظف هستند که در چارچوب محورهای تعیین شده تلفات برق را تا پایان سال 94 به کمتر از 10 درصد برسانند که سرانجام با گذشت 50 روز از سال جاری این کمیته برای اولین بار با حضور تمام اعضا تشکیل شد.
آرش کردی مدیر عامل جدید شرکت توانیر در حاشیه بازدید از شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ طی نشستی با حضور اعضای کمیته ملی کاهش تلفات کشور گفت: توجه ویژه در تامین برق پایدار شهر تهران به عنوان پایتخت و مرکز سیاسی -اجتماعی کشور بسیار حساس و حایز اهمیت است.
کردی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: گزارشات مدیریتی اقدامات طرح ملی کاهش تلفات کلیه شرکت های توزیع برق کشور باید استاندارد و یکپارچه ارائه شود تا بررسی های لازم در خصوص عملکرد استان ها به طور یکسان صورت پذیرد .
کردی ابراز امیدواری کرد که با همکاری کلیه مدیران، متخصصان و تلاشگران صنعت توزیع بتوانیم به اهداف شرکت توانیر در بحث کاهش تلفات دست پیدا کنیم و در این زمینه این شرکت آماده همکاری و رفع مشکلات موجود در نیل به اهداف راهبردی شرکت های توزیع است.
بر اساس طرح ملی کاهش تلفات برق و با عنایت به ضرورت موضوع و نیز تصمیم دولت در اجرایی کردن طرح هدفمند سازی یارانه ها ، تمامی دستگاههای مرتبط (شرکتهای برق منطقه ای و توزیع) با هماهنگی و مدیریت کمیته راهبری کاهش تلفات انرژی موظف شده اند با توجه به برنامه های زمانبندی مشخص که هرساله تبیین و مطابق زمانبندی معین ابلاغ میشود ، تلفات در محدوده عملیاتی خود را به حداقل رسانند تا در تولید و مصرف برق و این سرمایه ملی به مقدار قابل توجهی صرفه جویی به عمل آید.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، ستار محمودی روز چهارشنبه در نخستین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، از کاهش بارندگیهای سالانه در کشور خبر داد و گفت: در طول سالهای گذشته 100 میلیارد مترمکعب بیشتر از توان آبی کشور استفاده شده که افت 20 متری سفرههای آب زیرزمینی را به دنبال داشته است.
وی تغییرهای صنعتی و استفاده از فناوریهای روز مانند پمپهای قوی چند طبقه و حفر چاههای عمیق کشاورزی و ساخت سدهای بلند و حجیم به جای ابزارهای ساده، قناتها و چشمهها را عامل تغییر روشهای برداشت آب و همچنین شرایط فیزیکی خاک دانست و متذکر شد: طبیعت قادر به تغذیه تدریجی منابع آب زیرزمینی است اما سرعت برداشتها آنقدر زیاد است که جبران آن غیرممکن شده است.
با وجود کم آبی و هشدار پی در پی مسئولان آب کشور، هنوز مشاهده میشود برخی شهروندان و مغازه داران از آب تصفه شده شهری به عنوان جارو برای تمیز کردن آشغالهای خیابان ، جلوی حیاط، جلوی مغازه، شستن خودرو، موتور و یا هدر دادن آب به وسیله کولرهای خراب، شیرهای خراب و سایر روشها مبادرت میکنند، در شرایط کم آبی همه باید همکاری و کمک کنند تا جامعه دچار کمبود آب نشود.
اسماعيل كهرم: در يكي، دو سال اخير شاهد افزايش مرگ و مير ماهيها در مناطق گوناگون كشور ازجمله فشافويه، لرستان، استانهاي شمالي و جنوبي كشور بوديم. در روزهاي اخير هم خبري مبني بر مرگومير دستهجمعي ماهيها در جزيره كيش منتشر شده است. با توجه به اينكه موجودات زنده خودشان را با طبيعت موجود وفق ميدهند مرگومير هزاران ماهي در كيش نشاندهنده شرايط پيچيده اين منطقه از نظر آلودگي است. ارتباط اين جزيره با درياهاي آزاد بيشك بستر بروز آلودگيهاي فراوان نفتي و پتروشيمي را به وجود آورده است؛ در منطقه آزاد با رفتوآمد كشتيها و قايقهاي گوناگون شاهد نشت آلودگي بنزيني و نفتي هستيم كه بالطبع سلامت محيط زيست را به خطر مياندازد. بايد به اين نكته توجه داشت كه علت مرگومير ماهيها در قسمتهاي مختلف ايران متفاوت است.
براي مثال در فشافويه مرگومير ماهيها بهدليل ورود پساب يك شهرك صنعتي در محوطهاي خشك و ورود آن به درياچه بوده است. در منطقه شادگان نيز ورود سموم آفات نباتي به رودخانه باعث از بين رفتن ماهيهاي اين منطقه شده است و اين اقدام بيخردانه باعث از بين رفتن و مسموميت حدود دو ميليون ماهي شده است.
جزيره كيش در خليجفارس يكي از آلودهترين درياها يا آبراههاي دنياست و بيشترين آلودگيهاي نفتي را در خود جاي داده است و با تردد هر كشتي و قايق شاهد بروز لكههاي گوناگوني از آلودگيهاي زيستمحيطي در آن هستيم. در اين منطقه بهويژه سكوهاي نفتي و تاسيسات باعث انتقال آلودگي از نفت به آب ميشوند. براي مثال در سالهاي اخير شركت توانير صد هزار ليتر واسكازين (ماده غليظ نفتي) را وارد آبهاي خليجفارس كرد كه اين اقدام باعث بروز انتقال آلودگيها به دريا و مرگومير چندين دلفين در خليجفارس شده است. اين اقدامات نشاندهنده وجود ميزان شدت آلودگي در خليجفارس است. بهدليل عدم رسيدگي به وضعيت ماهيها، فعاليتهاي تجاري و رفتوآمدهاي فراوان در اين منطقه در آينده نزديك شاهد بروز فجايع بسيار بدتر خواهيم بود. از زماني كه جزيره كيش جزو بنادر آزاد كشور شد، تردد فراوان كشتي و موقعيت آنها باعث بروز مشكلاتي ازجمله مشكلات زيستمحيطي و بروز آلودگيهاي فراوان شد. وجود سكوهاي نفتي، پتروشيميها و پالايشگاهها در ساحل اين منطقه سبب شده است ديگر طبيعتي در اين جزيره باقي نماند. با وجود اينكه خودپالايي يكي از ويژگيهاي درياهاست و با جزر، مد و امواج دريا شاهد انتقال آلودگيها به ساحل هستيم اما از وقتي آلودگيهاي نفتي و ديگر آلودگيها به درياها ورود پيدا كرده است، ديگر نميتوان اميدي به خود پالايي دريا داشت. براي مثال وقتي افراد براي تفريح به كيش يا قشم مسافرت ميكنند در ساحل دريا سنگهاي سفيدرنگي را مشاهده ميكنند كه اين سنگها بهدليل انتقال مواد نفتي به ساحل سياهرنگ شده است. وقتي آلودگيها شدت يابد ديگر دريا از پس پالايش آن برنميآيد و ديگر سيستم خودپالايي فلج ميشود.
در روزهاي گذشته مديركل دفتر زيستبومهاي دريايي سازمان محيط زيست گفته است كه سازمان محيط زيست در منطقه آزاد كيش دفتري براي رسيدگي به مسائل محيط زيستي جزيره ندارد و اطلاعات محيط زيستي اين منطقه را بايد از طريق سازمان منطقه آزاد بررسي كرد كه در اصل اينچنين نيست. در حقيقت سازمان محيطزيست در جزيره قشم به عنوان بزرگترين جزيره خليجفارس با تشكيل و راهاندازي مركز كنترل كيفيت و تجهيز لابراتوارهاي فراوان در اين منطقه، ديگر جزيرهها را نيز كنترل ميكند اما به هر حال امروزه در عصر ارتباطات بهسر ميبريم و در داخل سازمان به دليل وجود اينترنت، ايميل، فكس و انواع و اقسام وسايل ارتباطي ديگر نيازي نيست كه در هر منطقهاي دفتري تشكيل شود بلكه از طريق ايجاد ارتباط با سازمانهاي ذيربط و با استفاده از وسايل ارتباطاتي ميتوان بهراحتي اطلاعات مورد نظر را كسب كرد. اين البته توجيهكننده اتفاقات ضد زيستمحيطي نيست كه در مناطق آزاد اتفاق ميافتد. در اين منطقه استفاده از محيطزيست به تخريب آنها انجاميده است. آنچه در چنين مناطقي اولويت دارد، كسب سود بيشتر است حال آنكه اين نگاه درستي نيست كه ما
محيط زيست را براي كسب سود بيشتر تخريب كنيم چرا كه در نهايت چنين كاري به ضرر ماست.
* كارشناس محيط زيست
به گزارش خبرنگار مهر، پارس جنوبی یکی از نقاط بسیار مهم و استراتژیک در حوزه اقتصادی و انرژی کشور است که بخش عمدهای از گاز کشور در این منطقه تولید و فرآورش میشود و میعانات گازی و محصولات پتروشیمی متعددی نیز در این منطقه عظیم صنعتی تولید میشود.
تلاشهای بسیار زیادی به منظور توسعه فازهای پارس جنوبی صورت گرفته است و هم اکنون فازهای یک تا ۱۰ و فاز ۱۲ به صورت کامل در مدار تولید قرار گرفتهاند و فازهای ۱۵ و ۱۶ تا چند ماه آینده و فاز ۱۷ و ۱۸ نیز امسال به بهرهبرداری خواهند رسید.
وزارت نفت چند فاز دیگر را نیز به عنوان اولویت دوم توسعه در این منطقه انتخاب کرده است تا این فازها نیز با سرعت بالاتری در دستور اجرا قرار بگیرند و شاهد افزایش مستمر تولید گاز در این میدان مشترک گازی باشیم.
با توجه به اینکه فعالیتهای ساخت و توسعه فازها با سرعت بالایی در این منطقه در دست اجرا است و همچنین محصولات این منطقه نیز دارای ارزش بالای صادراتی هستند، نیاز است که وضعیت صادرات و واردات کالا در این منطقه به گونهای باشد که اقلام مورد نظر به راحتی صادر و وارد شوند.
تعداد بالای گیتها(درگاههای) گمرکی در پارس جنوبی همواره باعث شده بود تا شاهد کاهش سرعت انتقال کالاها در گمرکات این منطقه باشیم و زمانی برای انجام تشریفات گمرکی سپری میشد.
حذف ۸۷ درصد گیتهای گمرکی پارس جنوبی
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تلاشهای بسیار خوبی به منظور تسهیل در امور ورود و خروج کالا در منطقه ویژه پارس صورت گرفته است و تلاش داریم که شاهد بهبود وضعیت کنونی باشیم.
مهدی یوسفی از حذف ۸۷ درصد گیتهای گمرکی پارس جنوبی خبر داد و اضافه کرد: تعداد درگاههای گمرک منطقه پارس ۶۸ عدد بود که کاهش تعداد دروازههای گمرکی را به صورت جدی دنبال کردیم.
وی با اشاره به کاهش تعداد دروازههای گمرکی در سایت مجتمعهای پتروشیمی از ۳۶ به دو دروازه، خاطرنشان ساخت: از مهمترین اهداف این کار میتوانیم به حذف بروکراسی و تسریع در اجرای امور انتقال کالا اشاره کنیم.
تعداد کل دروازههای گمرکی به ۹ کاهش مییابد
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس همچنین به تلاشهای صورت گرفته برای حذف دروازههای گمرکی در محدوده پالایشگاههای گازی اشاره کرد و ادامه داد: کاهش دروازههای گمرکی را با جدیت دنبال میکنیم.
وی خاطرنشان ساخت: عملیات فنسکشی درگاههای پالایشگاههای گازی فازها نیز تا شهریورماه امسال ادامه مییابد و امسال تعداد کل دروازههای گمرکی در پارس جنوبی به ۹ گیت خواهد رسید.
یوسفی در پایان بیان داشت: از همه ظرفیتها برای بهبود شرایط در منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس استفاده خواهیم کرد تا شاهد بهبود فرآیندهای ساخت و توسعه و همچنین صادرات و واردات کالا در منطقه باشیم.
افزایش ۲۶ درصدی صادرات از گمرک پارس
مدیر گمرک سازمان منطقه ویژه پارس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گام های بسیار مهمی به منظور تسهیل در انجام امور گمرکی در منطقه ویژه پارس صورت گرفته است و شاهد تسریع در امور و بهبود فرآیندهای ورود و خروج کالا هستیم.
سید محمدمهدی مهدوی با بیان اینکه حدود ٤٠ درصد از صادرات غیر نفتی کل کشور از منطقه ویژه اقتصادی پارس انجام میشود، ادامه داد: سال گذشته شاهد صادرات ۱۹ میلیارد دلار کالا از گمرک پارس بودیم که این آمار بیانگر افزایش ۲۶ درصدی صادرات است.
وی با اشاره به صادرات بیش از یک میلیون و ٨٩٩ هزار تن کالا طی فرودینماه امسال از گمرک این منطقه، اضافه کرد: این کالاها دارای بیش از ١,٢ میلیارد دلار ارزش بوده که از نظر ارزش دارای ۳۵ درصد افزایش است.
صادرات از پارس جنوبی به ۲۹ کشور
مدیر گمرک سازمان منطقه ویژه پارس با اشاره به اینکه محصولات صادرات از گمرک این منطقه عمدتا به ۲۹ کشور صادر میشوند، افزود: فرودینماه امسال بیش از ٨٦٠ هزار تن میعانات گازی و یک میلیون و ٣٩ هزار تن کالای غیرنفتی از گمرک منطقه صادر شده است.
وی تاکید کرد: از مهمترین صادراتی منطقه میتوانیم به هویاند، پلی اتیلن سبک و سنگین، دی اتیلن گلایکول، مونو و تری اتیلن گلایکول، کود اوره، بوتان، پروپان، میعانات گازی، پارازایلین، سیمان و متانول اشاره کنیم.
وزیران راه و شهرسازی، رفاه و صنعت در حالی حدود 18 ماه قبل با امضای تفاهمی جدید کار ساخت بخشی از ریل مورد نیاز کشور را به ذوب آهن اصفهان سپردند که اختلاف نظرهای گذشته باعث شده بود بسیاری اجرایی بودن این طرح را نیز چندان با خوشبینی دنبال نکنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، مدیرعامل شرکت راهآهن در بازدید خود از شرکت ذوب آهن اصفهان در جریان آخرین مراحل از کار ساخت و تحویل ریل مورد نیاز کشور برای طرحهای عمرانی قرار گرفته است.
طرحی که هر چند راه انداختن خط تولید آن به هزینهای بالا نیاز داشت، اما نیاز روزافزون کشور به ریل جدید این هزینه را قابل تامین کرد تا تحویل بخش عمدهای از نیاز کشور در این حوزه در اختیار یکی از بزرگترین قطبهای صنعتی ایران گذاشته شود.
این طرح که در قالب تفاهمی چندجانبه به مرحله اجرا وارد شد با توجه به اختلاف نظرهای موجود بین راه آهن و ذوباهن آینده خاکستری داشت. مشکل راه آهن با کیفیت ریلهای تولید شده پیش از این راه را بر قراردادهای جدید بسته بود و شرکتهای داخلی نیز به این اعتراض داشتند که نگاه راه آهن به جای اینکه داخلی باشد بیشتر به خارج از کشور متوجه است.
حالا و با گذشت یک و سال نیم از قرارداد جدید مدیرعامل راه آهن در بازدید از ذوب آهن از پیگیری طرح ابراز رضایت کرده و گفته است در صورت فراهم شدن امکان تامین نیاز کشور از طریق شرکتهای داخلی کار توسعه راه آهن تضمین میشود.
پور سیدآقایی گفته " تولید ریل، شاه کلید حرکت به سمت توسعه صنعت ریلی بوده و تاکنون سرمایهگذاریهای مناسبی در این زمینه انجام گرفته و راهآهن جمهوری اسلامی ایران نیز از آن حمایت کرده است".
این صحبتها در کنار انتقادات تلویحی معاون وزیر راه از نبود این خط تولید مهم در کشور تاکنون، نشان از آن دارد که اختلافات راهآهن با شرکتهای تولیدکننده ریل داخلی حل شده یا لااقل نگاهها به یکدیگر نزدیک شده است.
ساخت پروژههایی که طبق اعلام پورسیدآقایی بدون افزودن طرحهای جدید با بودجه کنونی سی سال زمان نیاز دارد در کنار اعتباراتی که به زیرسازی اختصاص خواهد یافت، تامین ریل مورد نیاز را نیز در میگیرد که با توجه به وسعت پروژهها قطعا تولید داخلی آنها در قیاس با واردات چندین میلیون دلار صرفه اقتصادی برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
البته نگاه خوشبینانه به این طرح تنها در شرایطی تکمیل میشود که ریل جدید مورد استفاده قرار گرفته و از نظر کیفی تایید شود، در غیر این صورت احتمالا دوباره آسمان رابطه راهآهن و ذوبآهن تیره خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سید صولت مرتضوی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 100 دستگاه اتوبوس سه محور وارد ناوگان اتوبوسرانی شهر مشهد شد که برای آن 130 میلیارد تومان هزینه شده که از این مبلغ 20 میلیارد تومان آن از سوی دولت پرداخت شده است.
شهردار مشهد با بیان اینکه بر اساس مصوبه سفر هیئت دولت به مشهد، دولت باید جمعا مبلغ 56 میلیارد تومان به شهرداری مشهد بپردازد، افزود: قرار است در هفته جاری 36 میلیارد تومان باقی مانده به حساب شهرداری مشهد واریز شود.
مرتضوی در ارتباط با خط 3 قطار شهری مشهد تصریح کرد: براساس قانون باید 50 درصد از هزینه احداث خطوط قطار شهری در کشور را دولت و مابقی را شهرداری پرداخت کند.
وی با بیان اینکه در خط 3 قطار شهری مشهد قرار است اعتبار مورد نیاز از طریق فروش اوراق مشارکت، اعتبار سنواتی در بودجه و فاینانس چین تامین شود، یادآور شد: در حال حاضر فاز اول این پروژه از میدان فردوسی تا شهرک ابوذر به طول 11 کیلومتر به یکهزار و 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که امید میرود در کنار کمک دولت در بودجه بتوانیم از فاینانس چین نیز استفاده کنیم.
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی 1394/02/25
مدیر کل امور بین الملل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران از حضور رئیس اتحادیه بین المللی راه آهنها UIC ، میهمانان خارجی ، نمایندگان بانکها و موسسات بینالمللی در سومین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی و صنایع وابسته خبر داد.
عباس نظری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: سومین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی و صنایع وابسته و چهارمین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای مهندسی راهآهن و همچنین همایش فرصتهای سرمایهگذاری صنعت ریلی جمهوری اسلامی ایران از27 تا 30 اردیبهشت در محل نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این رویداد با استقبال گسترده هیاتهای صنعتی ـ بازرگانی خارجی و مقامات حمل و نقلی و ریلی کشورهای مختلف از جمله اردن، تاجیکستان، ترکیه، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و آذربایجان مواجه شده است ، افزود : سفرا و نمایندگان بازرگانی کشورهای مختلف نیز از این نمایشگاه بینالمللی بازدید میکنند.
نظری از حضور میهمانان ویژه در سومین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل ریلی و صنایع وابسته خبر داد و گفت: ژان پیــر لوبینو رئیس اتــحادیه بیـنالمللی راه آهنها (UIC) از سخنرانان مراسم افتتاحیه نمایشگاه است و جــلسات دوجـانبه و چندجانبه بین المللی نیز در حاشیه برگزاری نمایشگاه بین مقامات ارشد راه آهن جمهوری اسلامی ایران و مسئولان راهآهنهای خارجی بازدید کننده از نمایشگاه برگزار می شود.
محمدصادق پشمینهآذر گفت: در پروسه اجرای طرح قطار شهری، شهرهای تبریز، اصفهان و شیراز به تعداد 315 واگن مترو نیاز دارند که مقرر شده از این میزان، 215 واگن در داخل ایران مونتاژ شود و کارخانه این طرح نیز در تبریز احداث شود.وی افزود: طبق رایزنی های انجام گرفته، قطعات این واگن ها از کشور چین وارد و بخش عمده آن در کارخانه مونتاژ واگن، مونتاژ میشود.پشمینهآذر گفت: واگنها پس از مونتاژ باید در مرحله تست، حدود یک و نیم کیلومتر مسیر مسطح با شیب صفر درجه را طی کنند و با توجه به واقع شدن این شهرک در مسیر خط آهن تبریز مراغه، امکانات طی این مسیر برای واگنها فراهم میشود که این مسئله، یکی از مهمترین دلایل احداث پروژه کارخانه در شهرک شهید سلیمی است.وی افزود: در حال حاضر، این کارخانه در مرحله تجهیز است و امیدواریم با راهاندازی آن، ضمن توسعه صنعت شهر و ایجاد منبع درآمدی پایدار برای شهر و شهرداری، زمینه اشتغال برای شهروندان و به ویژه جوانان را نیز، گسترش دهیم.
قیمت انواع ارز در بازار تهران ( تومان ) ارز خرید فروش هر دلار آمریکا ۳,۲۹۰ ۳,۲۹۷ هر یورو ۳,۷۶۵ ۳,۷۷۵ هر پوند انگلستان ۵,۱۷۵ ۵,۲۱۸ هر دلار کانادا ۲,۷۹۵ ۲,۸۱۷ هر دلار استرالیا ۲,۶۳۵ ۲,۶۷۷ هر فرانک سوئیس ۳,۵۸۰ ۳,۶۱۳ صد ین ژاپن ۲,۷۶۰ ۲,۸۰۰ هر کرون سوئد ۳۹۵ ۴۰۳ هر کرون دانمارک ۴۹۵ ۵۰۴ هر کرون نروژ ۴۴۳ ۴۴۸ هر درهم امارات ۹۰۳ ۹۰۷ هر لیر ترکیه ۱,۲۶۰ ۱,۲۷۳ هر رینگت مالزی ۹۰۳ ۹۲۲ هر یوان چین ۵۳۱ ۵۴۰ هر بات تایلند ۱۰۰ ۱۰۶ هر روپیه هند ۵۲ ۵۶ هر ریال عربستان ۸۷۳ ۸۸۵ هر دینار عراق ۲٫۵۲ ۲٫۵۷ هر روبل روسیه ۶۲ ۷۰ هر منات آذربایجان ۳,۰۹۰ ۳,۱۵۶ هر درام ارمنستان ۶٫۹ ۷٫۴ هر لاری گرجستان ۱,۳۷۰ ۱,۴۲۴ هر دینار کویت ۱۰,۸۸۰ ۱۱,۰۰۰ هر دینار بحرین ۸,۷۲۰ ۸,۷۹۰ هر ریال عمان ۸,۵۲۰ ۸,۶۰۰ هر ریال قطر ۹۰۳ ۹۱۵ هر لیر سوریه ۱۱ ۱۸ هر دلار سنگاپور ۲,۴۰۰ ۲,۵۴۵ هر دلار نیوزلند ۲,۵۰۰ ۲,۵۶۶ هر دلار هنگ کنگ ۴۱۳ ۴۴۰ هر روپیه پاکستان ۳۰ ۳۵ هر افغانی ۵۳ ۵۷
نرخ ارز مرجع بانک مرکزی ارز معادل ریال ۱ دلار آمریکا ۲۸,۴۹۸ ۱ یورو ۳۲,۳۵۳ ۱ دلار کانادا ۲۳,۸۵۷ ۱ پوند انگلیس ۴۴,۸۷۱ ۱ فرانک سویس ۳۱,۰۸۹ ۱ کرون سوئد ۳,۴۶۰ ۱ کرون نروژ ۳,۸۶۰ ۱ کرون دانمارک ۴,۳۳۴ ۱ روپیه هند ۴۴۶ ۱ لیر ترکیه ۱۰,۸۳۲ ۱ درهم امارات متحده عربی ۷,۷۶۰ ۱ دینار کویت ۹۴,۵۵۸ یکصد روپیه پاکستان ۲۷,۹۸۶ یکصد ین ژاپن ۲۳,۹۰۶ ۱ دلار هنگ کنگ ۳,۶۷۷ ۱ ریال عمان ۷۴,۰۴۵ ۱ راند آفریقای جنوبی ۲,۳۹۶ ۱ روبل روسیه ۵۷۵ ۱ ریال قطر ۷,۸۲۹ یکصد دینار عراق ۲,۴۴۷ ۱ لیر سوریه ۱۵۱ ۱ دلار استرالیا ۲۳,۱۴۴ ۱ ریال سعودی ۷,۶۰۰ ۱ دینار بحرین ۷۵,۵۷۶ ۱ دلار سنگاپور ۲۱,۵۴۶ ده روپیه سریلانکا ۲,۱۵۹ یکصد روپیه نپال ۲۷,۸۳۳ یکصد درام ارمنستان ۵,۹۳۱ ۱ یوان چین ۴,۳۷۶ یکصد بات تایلند ۸۵,۲۵۸ ۱ رینگیت مالزی ۷,۹۵۴ یک هزار وون کره جنوبی ۲۶,۰۷۳ یکصد تنگه قزاقستان ۱۵,۳۴۱ ۱ افغانی افغانستان ۴۸۹ ۱ منات آذربایجان ۲۷,۱۵۵ هزار روبل بلاروس ۲,۰۱۲ ۱ سومونی تاجیکستان ۴,۵۳۳ ۱ بولیوار ونزوئلا ۴,۵۳۳
روز نو : تغییر در ترکیب کابینه نه برای زیر سوال بردن عملکرد نزدیک به دو ساله دولت است بلکه امید به تحقق وعدههای باقیمانده دکتر حسن روحانی در ابتدای آغاز حضور در پاستور باید تعبیر شود.
وزرا و معاونین و حتی مشاورین رئیسجمهور که در ابتدای آغاز کار معرفی شدند هر یک دارای سوابق درخشانی طی سالهای پس از انقلاب بودند اما به هر حال تغییر و جایگزین کردن نیروهایی باسابقه همانند خود آنها میتواند انگیزهای برای تحقق وعدهها باشد. «آرمان» چندی پیش در گزارشی به شکل مفصل بر لزوم تغییر در کابینه با هدف پویایی بیشتر تاکید کرد که در آن گزارش نام چند وزیر هم ذکر شده بود که تنها یک وزیر از آن جمع تغییر خود را از طریق سخنگوی وزارتخانه اعلام کرد.
به هر حال دلسوزان دولت بر این اعتقاد هستند که حضور افکار جدید برای تنوعبخشی و ارائه پیشنهادات جدید منافی با متخصص و کاردان بودن افرادی نیست که در ابتدا از سوی روحانی معرفی شدند و در گزارش هم به این نکته تاکید شده بود اما برخی که تمایلی به پیشبرد امور به دست دولت نداشتند به تقبیح گزارش پرداختند اما اکنون چند روزی است که دولتمردان نوشتار «آرمان» را تائید میکنند.
بهعنوان مثال سخنگوی دولت اخیرا در پاسخ به سوالی مبنی بر تغییر برخی وزیران و استانداران از سوی رئیسجمهوری ابراز کرد: طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی، رئیسجمهوری مسئول اجرای قانون در کشور و پس از مقام معظم رهبری عالیترین مقام در کشور است و در این پیوند نیز دارای اختیاراتی است. وی افزود: در مقابل اختیاراتی که رئیسجمهوری برعهده دارد، مردم نیز مطالباتی از وی دارند که طبیعی است رئیسجمهوری از عملکرد خود و مجریان کشور ارزیابی داشته باشد و در این ارزیابیها، جابهجایی برخی افراد نیز ضروری باشد.
نوبخت تصریح کرد: این درحالی است که بنده در مقام جایگاهی که دارم از تعداد این جابهجاییها اطلاعی ندارم. معاون رئیسجمهوری همچنین با اشاره به اهمیت حضور گروههایی که در ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی ایفای نقش کردند، گفت: مردم در انتخابات ۹۲ به گفتمان اعتدال رای دادند و در این میان گروهها و جناحهای مختلف چه در ستادهای انتخاباتی و چه در حزب اعتدال و توسعه، ما را یاری دادند و این فرصتی برای خدمتگزاری به مردم شد. نوبخت ادامه داد: برهمین اساس عدهای که در این میان هزینه دادند اما در پستهای مدیریتی به سمتی نائل نشدند همین که در ایجاد فرصت برای خدمتگزاری به مردم سهیم شدند، مزد خود را گرفتند. وی خاطرنشان کرد: این درحالی است که برخی از این افراد دارای توانمندیهایی هستند که از نظرات آنها در مجمع مشورتی رسمی بهرهمند میشویم.
برخی جاها به تغییر رسیدیم
پیش از نوبخت هم معاون اول رئیسجمهور در اینباره گفته بود که راجع به مدیران ارشد دولت، رئیسجمهوری و دولت تصمیم میگیرد. اسحاق جهانگیری گفته بود: مدیران ارشد بهطور مرتب مورد ارزیابی قرار میگیرند و حتما هم این ارزیابی یا توسط رئیسجمهوری انجام میشود و یا به بنده محول کردهاند که من انجام میدهم. اینگونه نیست که مدیران ارشد دولت در جاهای مختلف دارند ارزیابی میشوند، نه؛ اگر از دوستان هم کسی ارزیابی انجام میدهد حتما برای بنده یا رئیسجمهوری ارسال میکند. درنهایت رئیسجمهوری تصمیم میگیرند که چه کسی باید جابه جا شود یا نه. تاکنون جابهجاییهایی کردهایم. در این دوران استاندار یا مدیران دیگری بودند که تغییر کردند، برخی جاها به تغییر رسیدیم. وی افزوده بود: اما به دلیل محدودیتهایی که دولت با آن روبهروست مصلحت نمیدانیم و فکر نمیکنیم که تغییر ممکن است تبدیل به وضع بهتری شود، باید تحمل کنیم، البته ثبات مدیریت برای ما مساله مهمی است و ما به تغییر ارزش نمیدهیم، ثبات مدیریت برای ما بسیار مهم است، جایی که رئیسجمهور به ضرورت برسد، تغییر میدهد. معاون اول رئیسجمهور تصریح کرده بود: استانداران، وزرا و معاونان وزرا، مدیران ارشد هستند، فرمانداران و بخشدارها در اختیار وزیر کشور و ارزیابی وزارتخانههاست؛ ما نیز دنبال میکنیم. اگر موردی برسد تذکر میدهیم. دوستان هم با حساسیت دنبال میکنند.
چه کسانی از تغییر ناراحت هستند
پس از انتشار گزارش «آرمان» که در آن درباره تغییرات دولت توضیحاتی داده شده بود، برخی برآشفتند که این برآشفتگی دلایل خود را داشت و در آینده هم هویداتر خواهد شد. نخست اینکه احتمال دارد نیمی از پروژه تخریب وزرا باقی مانده باشد و با تغییر هر یک از آنها روند پروژه هجمه به وزارتخانهها با اخلال و توقف مواجه میشود بنابراین ترجیح میدهند برنامههای خود را با وزرای فعلی که بر اساس شخصیت و عملکرد آنها برنامهریزی شده بود اجرا کنند.
دومین دلیل مخالفت با تغییر کابینه تلاش برای ناکارآمد جلوهدادن عملکرد پاستورنشینان است به نحوی که مخالفان تغییر میخواهند در برنامهها و عملکردهای دولت تغییری حاصل نشود که در نتیجه دولت از تحقق وعدههای خود باز بماند تا بتوانند در مرحله نخست برای انتخابات مجلس لیست حامیان دولت را تضعیف کرده و در مرحله بعد که سال 96 است از محبوبیت روحانی بکاهند و از همه مهمتر اینکه بخشی از مخالفان تغییر منتسب به دولت قبل هستند و هر ضعف در دولت یازدهم سبب توجیه اشتباهات دولت دهم برای آنها خواهد شد اما مشخص است که روحانی تصمیم خود را برای تغییر در کابینه گرفته و بر آن تاکید دارد.
گمانههای تغییر کابینه
سایت بصیرت در گزارشی که از تغییر و تحولات آتی کابینه حسن روحانی منتشر کرده از احتمال معرفی محمد فروزنده بهجای عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور از سوی رئیس دولت یازدهم به مجلس خبر داده است. آنطور که این سایت نوشته احتمال معرفی رحمانیفضلی به سمت معاونت پارلمانی ریاستجمهوری نیز وجود دارد. براساس این گزارش از مجید انصاری، معاون پارلمانی دولت بهعنوان یکی دیگر از گزینههای وزارت کشور نام برده میشود. این گزارش از علی عبدالعلیزاده نیز به عنوان جایگزین احتمالی عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نام برده است.این سایت از کیومرث هاشمی، محسن مهرعلیزاده و محمد شریعتمداری نیز به عنوان جایگزینهای احتمالی محمود گودرزی وزیرورزش نام برده است.
براساس گزارش این سایت جعفر توفیقی و علی عباسپور هم جایگزینهای احتمالی علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی هستند. از مرتضی بانک هم بهعنوان جایگزین احتمالی علی ربیعی وزیر کار نام برده شده است.
این گزارش همچنین از احتمال تغییر استانداران فارس، اصفهان، هرمزگان و ایلام خبر داده است. هفته گذشته نیز حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی حسن روحانی از احتمال برخی برکنارهایها و جابهجاییها در کابینه یازدهم خبر داده بود. مقامهای دولتی گفتهاند اظهارات آقای آشنا شخصی بوده و قرار نیست تغییراتی در بدنه کاببینه صورت بگیرد. اما محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت یازدهم روز گذشته در جمع خبرنگاران تاکید کرد: طبیعی است که رئیسجمهوری در مقام ارزیابی عملکرد و برای تقویت کابینه خود، تغییراتی اعمال کند.
43 نماینده با طرح 10 سوال محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه را به مجلس کشاندند که این وزیر باید روز سه شنبه با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به سوالات نمایندگان پاسخ دهد.
به گزارش عصرخبر کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه جلسه دارند.
ظریف به همراه شش وزیر دیگر در جلسات این کمیسیونها حاضر می شوند.
سوال 43 نماینده از ظریف در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي
محمدجواد ظریف وزير امور خارجه بعدازظهر سه شنبه به کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس می رود تا به 10 سؤال 45 نماینده پاسخ دهد.
سه سوال جواد كريمي قدوسي نماينده مشهد، سوال دیگر كريميقدوسي و 20 نماينده ديگر، سوال نادر قاضيپور نماينده اروميه، سوال جعفر قادري نماينده شيراز و سوال احمدعلي مقيمي نماينده بهشهر، نكا و گلوگاه در دستور کار این کمیسیون است.
ظریف همچنین به سؤال مشترك عباس مقتدايي و قاسم جعفري نمايندگان اصفهان و بجنورد، سؤال مشترك سيدمحمود نبويان، علياصغر زارعي، اسماعيل كوثري، جواد كريمي قدوسي و حبيب آقاجري به ترتيب نمايندگان تهران، مشهد و بندر ماهشهر، سؤال مشترك حميدرسايي، مهدي كوچكزاده، روحاله حسينيان، سيدمسعود ميركاظمي، مهرداد بذرپاش، اسماعيل كوثري، محمد سليماني، سيدمحمود نبويان، علياصغر زارعي، مرتضي آقاتهراني نمایندگان تهران، جواد كريمي قدوسي، حبيب آقاجري، بهرام بيرانوند و سيدحسين نقوي حسيني به ترتيب نمايندگان مشهد، بندرماهشهر، بروجن و ورامين پاسخ خواهد داد.
ربیعی در کمیسیون اجتماعي
علی ربیعی وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعي بعدازظهر سه شنبه جهت پاسخگويي به سؤال حسین طلا درمورد معيشت كاركنان شركت دخانيات، رايتل، عدم اجراي بند (2) ماده (26) قانون برنامه پنجم در کمیسیون اجتماعی مجلس حاضر می شود.
چیت چیان در كميسيون انرژي
حمید چیت چیان وزیر نيرو بعدازظهر سه شنبه در کمیسیون انرژی مجلس حاضر می شود تا به 9 سوال 9 نماینده پاسخ دهد.
محسني نماينده سبزوار، اسدالهي نماينده تربتجام، نجفنژاد نماينده بابلسر، طلا نماينده تهران، آقامحمدي نماينده خرمآباد، عبادي، نماينده بيرجند، سادات ابراهيمي نماينده شوشتر، سید مهدی موسوينژاد نماينده دشتستان و بشيري نماينده پاكدشت 9 نماینده ای هستند که سوالاتی از این وزیر دارند.
10 سوال بیش از 12 نماینده از نعمت زاده
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت بعدازظهر سه شنبه در کمیسیون صنایع و معادن مجلس حاضر می شود تا به سوالات ابوذر نديمي نماينده لاهيجان و سياهكل، شهباز حسنپور بيگلري نماينده سيرجان و بردسير، سيدمهدي موسوينژاد نماينده دشتستان، زهره طبيبزاده نوري نماينده تهران،ري،شميرانات واسلامشهر، حسين آذين نماينده رفسنجان و انار، اميرعباس سلطاني نماينده بروجن، حميد رسايي نماينده تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر و سوال محمدمهدي مفتح نماينده تويسركان پاسخ دهد.
جعفر قادري نماينده شيراز به همراه دو نفر ديگر از نمايندگان مجلس و سيدسعيد زمانيان و جمعي ديگر از نمايندگان نیز از این وزیر سوال دارند که وی باید پاسخگوی این سوالات هم باشد.
آخوندی و ارائه گزارش در كميسيون عمران
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازي جهت ارائه گزارش عملكرد سالهاي قبل و برنامههاي سال 1394 وزارت راه و شهرسازي در حوزه احياء بافتهاي فرسوده و ناكارآمد شهري و ساماندهي سكونتگاههاي غيررسمي بعدازظهر سه شنبه به کمیسیون عمران مجلس می رود.
حجتی در كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي
محمود حجتی وزیر جهاد كشاورزي و معاونين وی بعدازظهر سه شنبه به كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس می روند تا ضمن ارائه گزارش عملكرد، برنامههاي آتي خود را تشریح کنند.
قاضی زاده در كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات
سید حسین قاضی زاده وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و برخی از مدیران و مسئولین این وزارتخانه بعدازظهر سه شنبه جهت ارائه گزارش عملكرد بند (ط) تبصره (9) قانون بودجه سال 1393 كل كشور و برنامههاي اين وزارتخانه در سال 1394 در کميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس حاضر می شوند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، نمایندگان ایران و 1+5 در ژنو توافق کردند که در صورت رسیدن به توافق نهایی، تحریمهای مربوط به برنامه هستهای ایران برداشته شود و حالا رویترز گزراش داده که تحریم بانکها جزء تحریمهای هستهای نبوده و بنا بر این، بانکها همچنان در زیر سایه تحریم باقی خواهند ماند.
در ابتدای این گزارش به تجربه تلخ بانک های اروپا و آمریکا از همکاری با ایران و متحمل شدن جریمههای دولت آمریکا پرداخته شده و نویسنده نوشته که با وجود ذخائر عظیم نفت و گاز هم، باز بانکهای خارجی علاقهای به ورود به بازار ایران نخواهند داشت.
این خبر در حال تکمیل است ...
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/02/25
فایننشال تایمز نوشت: رئیس کل بانک مرکزی ایران پیش بینی کرد تاثیر لغو تحریم ها در داخل تا قبل از پایان سال ایرانی در مارس آینده احساس نخواهد شد.
پایگاه اینترنتی روزنامه فایننشال تایمز امروز در گزارشی به قلم نجمه بزرگمهر و رولا خلف در تهران نوشت: تیم اقتصادی حسن روحانی رئیس جمهور ایران برنامه ریزی برای فضای اقتصادی پس از تحریم ها را در تلاش برای نجات اقتصاد فرسوده این کشور از سالها رکود و سوء مدیریت آغاز کرده است.
ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی ایران در مصاحبه ای کم سابقه گفت که دولت در حال تنظیم راهبردهای لازم برای نقل و انتقال پولها و تسریع توسعه بخش های مهم شامل نفت و گاز، گردشگری و آی تی است.
وی که توسط روحانی در این سمت منصوب شد، گفت: مطالعات زیادی برای بررسی امکانات در جریان است و جذابیتهای ایران برای سرمایه گذاری کاملا روشن است.
سیف انتظار دارد تحریم های مالی که دهها میلیارد دلار از دارایی های نفتی ایران را در حسابهای خارجی مسدود کرده و مانع از دسترسی به بانکهای بین المللی شده است، ظرف چند ماه پس از حصول توافق هسته ای لغو شود. ایران و قدرتهای جهان سعی دارند تا پایان ژوئن به توافقی جامع دست یابند.
وی با اینحال با هشدار دادن درباره انتظار تاثیرگذاری فوری لغو تحریم ها بر اقتصاد ایران، پیش بینی کرد تاثیر لغو تحریم ها تا قبل از پایان سال ایرانی در مارس آینده احساس نخواهد شد.
سیف به عنوان یک بانکدار ارشد که برخی از بزرگترین نهادهای کشور را مدیریت کرده است، با چالش شاق احیاء ثبات و اعتبار بانک مرکزی مواجه است. در دولت محمود احمدی نژاد، با بانک مرکزی به عنوان یک صندوقدار برخورد می شد و این بانک برای تامین هزینه سیاستهای عوام گرایانه رئیس جمهور از جمله پروژه های عظیم مسکن برای فقرا تحت فشار بود.
سیف برخی از برجسته ترین اقتصاد دانان کشور را مجددا به کار گرفته است و دولت روحانی ظرف کمتر از دو سال تورم را از چهل درصد به پانزده و نیم درصد کاهش داده است. نوسانات شدید ریال، واحد پول داخلی، نیز متوقف شده است.
همچنین اصلاح کلی بخش بانکداری بیمار کشور که بسیار ضروری است، آغاز شده و بانک مرکزی در حال کار بر روی تعیین استانداردها و احیاء انضباط مالی است. سیف گفت که بانکها نیازمند تزریق سرمایه، بازسازی مدیریتی و بهبودهایی در (نظام) حاکمیت شرکتی اند.
بخش بانکی که عمدتا بطور اسمی تحت مالکیت خصوصی است اما پیوندهای قوی با نهادهای دولتی دارد، در سالهای اخیر دچار آشفتگی بوده است و به گفته سیف، نسبت وام های ناکارآمد / معوقه اکنون به چهارده و نیم درصد رسیده است. دیگر بانکداران می گویند این نسبت احتمالا بالاتر از بیست درصد است.
سیف از ابراز علاقه سرمایه گذاران اروپایی و عرب به بخش بانکداری ایران خبر داد. وی گفت: «آنها می پرسند آیا می توان برای تاسیس بانکهای جدید، خرید سهام در بانکهای خصوصی موجود مجوز دریافت کرد و آیا امکان گشایش شعبه های جدید وجود دارد؟»
بانکهای خارجی مجازند تا چهل درصد سهام یک بانک محلی را خریداری کنند اما بانک مرکزی در حال بازنگری در مقررات است تا شرایط بانکها برای فعالیت در مناطق آزاد تجاری آسان تر شود.
سیف گفت ایران نه تنها به سرمایه بلکه به فناوری و تخصص نیاز دارد. وی گفت: «در مورد همه درخواستها، سابقه نهادهای مورد نظر در کشور متبوعشان بررسی خواهد شد و روابط ما با آن کشورها نیز مد نظر قرار خواهد گرفت.»
درحالیکه دولت (ایران) سعی در بازگرداندن وضعیت عادی به اقتصاد ناکارآمد دارد، مردم و تجار ایرانی شکایت دارند که هنوز نتایج این تلاشها را احساس نمی کنند. به محض انعقاد یک توافقنامه هسته ای فشار بر دولت برای بهره مندی عموم از منافع ملموس آن تشدید می شود.
سیف با اذعان به این گونه انتظارات خواستار بردباری شد و افزود، سیاست دولت برای رسیدن به رشد اقتصادی پایدار و یک رقمی کردن تورم «قویا دنبال خواهد شد.»
اما وی گفت که کشور از رکود خارج شده است و رشد اقتصادی واقعی در سال اقتصادی کنونی ایران احتمالا به سه درصد می رسد.
یکی از چالشهای اصلی پیش روی بانک مرکزی نحوه کنترل نهادهای به اصطلاح اعتباری و مالی وابسته به مراکز قدرت سیاسی، نظامی و مذهبی از جمله سپاه پاسداران انقلاب است. این نهادها طی دولت احمدی نژاد رشد قارچ گونه داشته و خارج از نظارت بانک مرکزی عمل کرده اند. این درحالی است که این نهادها حدود یک چهارم فعالیتهای بانکی کشور را شامل می شوند.
سیف گفت، برخی (از این نهادها) خواستار مجوز برای فعالیت تحت نظارت بانک مرکزی اند اما فعالیت اکثر آنها باید متوقف شود.
وی گفت: «آنها (نهادهای مالی و اعتباری) سیاست های بسیار پرخطری داشته اند و سپرده های مردم را به خطر می اندازند. نرخ های بهره آنها در زمانیکه (نرخ) تورم پانزده و نیم درصد است، به بیست و هشت درصد می رسد.»
بانک مرکزی در تلاش برای برقراری انضباط مالی و بازداشتن بانکها از رقابت با این نهادها، این ماه بانکها را از ارائه نرخ های بهره بالای بیست درصد در مورد سپرده های یکساله منع کرد.
http://www.ft.com/intl/cms/s/2/b4addeb4-f975-11e4-ae65-00144feab7de.html#axzz3aB98Y0Pa
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/02/25
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از وین ، سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه گفت بین روسیه و شرکای آن در گروه پنج به اضافه یک درمورد لغو تحریم تسلیحاتی علیه ایران هنوز هیچ توافقی صورت نگرفته است.
161/169
تهران/ خبرگزاری صدا و سیما/ سیاسی 25/ 02/ 1394
00:06:14.00
شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داد :کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن قانونگذاران از حق بازنگری و نظارت بر توافق نهایی هسته ای احتمالی بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک در تابستان امسال برخوردار می شوند. این قانون با 400 رای موافق در مقابل 25 رای مخالف در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید.
00:09:10.05
بارس جاناتان ( Bars Jonathan ) کارشناس سیاسی انگلیسی در لندن در این باره گفت : من معتقدم که اگر ایران و گروه پنج بعلاوه یک بر سر جزئیات به تفاهم برسند توافق نهایی بین دو طرف امضا خواهد. وقتی که آمریکا و گروه پنج بعلاوه یک به این نقطه رسیدند که درهای به روی ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای تا ده پانزده سال دیگر بسته شده است در این صورت توافق حاصل خواهد شد. کنگره حق بازنگری و نظارت بر توافق نهایی هسته ای بر سر پرونده هسته ای ایران را به مدت سی روز بعد از امضای آن دارد. رییس جمهور آمریکا اختیاراتی دارد ولی نمی تواند تحریم های کنگره علیه ایران را لغو کند.
00:11:35.02
گروه بینالملل - نسیم: برخی از محافل رسانهای و کارشناسی در آمریکا و ایران پس از تصویب نسخه اصلاحشده «طرح بازبینی توافق هستهای در کنگره» مدعی شدهاند این طرح خللی در مذاکرات هستهای بین ایران و گروه ۱+۵ به وجود نمیآورد. استدلال آنها این است که پس از حذف برخی مادهها از این طرح و یا جلوگیری از اضافه شدن متممهایی مانند به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی دلیلی برای مخالفت با این طرح که به کنگره اچازه رد توافق هستهای ایران و ۶ کشور مذاکرهکننده را میدهد، وجود ندارد.
با این حال، نگاهی دقیقتر به مصوبه سنا نشان میدهد حتی در صورت صحت این مدعاها، این طرح همین حالا هم حاوی مفادی است که در صورت تصویب در مجلس نمایندگان و سپس تبدیل شدن به قانون با امضای اوباما کار طرفین برای رسیدن به توافق را دشوار و حتی غیرممکن میکند. خبرگزاری نسیم در این گزارش نگاهی انداخته به محدودیتهایی که دولت اوباما به موجب این مصوبه به ویژه در زمینه رفع تحریمهای ضد ایرانی همزمان با اجرای توافق با آنها مواجه خواهد بود.
مجلس 100 عضوی سنا پنجشنبه گذشته این طرح که سناتور "باب کورکر"، رئیس کمیته روابط خارجی سنا تهیهکننده اصلی آن بوده را با 98 رأی موافق و تنها یک رأی مخالف به تصویب رساند. "جاش ارنست"، سخنگوی کاخ سفید، چند هفته پیش گفت رئیسجمهور آمریکا با این طرح موافق است و آن را در صورت تصویب در هر دو مجلس، به عنوان قانون امضا و لازمالاجرا خواهد کرد.
شاید در روزهای گذشته رسانههای طرفدار دولت در آمریکا علاقهای به پوشش این واقعیت نداشتهاند که در مصوبه سنا دولت آمریکا ملزم شده حداقل هر ۶ ماه یکبار درباره برنامه موشکی ایران، محکوم کردن آنچه «تروریسم ایران» خوانده شده، اثرات تخفیف تحریمها بر وضعیت برنامه هستهای و حقوق بشر در ایران گزارشهایی تقدیم کنگره کنند.
علاوه بر این، در بخش غیرالزامآور این طرح با عنوان «برداشت کنگره» پرداخت غرامت به اتباع آمریکایی زندانی در ایران و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی با نگاهی حق به جانب مطرح شدهاند، هر چند سناتورها برای اطمینان از اینکه این طرح تصویب میّشود الزامآور کردن گزارشدهی در این موارد را فعلاً کنار گذاشتهاند.
مسئله رفع تحریمها هم به گونهای است که بعد از توافق هستهای به کنگره اختیار میدهد تا برای دستکم ۵۲ روز (و شاید همیشه) حق معافیت، تعلیق، کاهش و یا تخفیف تحریمهای ایران به عنوان بخشی از توافق هستهای را از رئیسجمهور آمریکا بگیرد.
در طرح نظارت کنگره بر توافق هستهای شرایطی مطرح شدهاند که عملاً درخواست مقامات ایرانی برای "لغو" تحریمها همزمان با اجرای توافق هستهای را غیرممکن میکند. در این طرح آمده است: «صرفنظر از تمام مادههای قانونی دیگر، رئیسجمهور، قبل و در حین مدت زمان تحویل توافق و همچنین در در طول مدت بازبینی توافق هستهای که شرایط آن در پاراگراف (۱) مطرح شدهاند و دورههای اضافی مطرح شده برای موارد استثنا در پاراگراف (۲) را هم شامل میشوند، نمیتواند اقدام به تعلیق، صدور معافیت، کاهش، تخفیف یا محدود کردن اجرای تحریمهای قوه مقننه علیه ایران به موجب مفاد هیچ قانون دیگر بکند.»
در پاراگراف (۱) از همین بند آمده است: «کمیته روابط خارجی سنا و کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان به منظور بررسی کامل چنین توافقی، در دوره 30 روز تقویمی پس از دریافت توافق از رئیسجمهور ذیل بند فرعی (a)، اقدام به برگزاری جلسات استماع و نشستهای توجیهی و کسب اطلاعات به انحا دیگر خواهد کرد.»
موارد استثنا که در پاراگراف (۲) به آنها اشاره شده است هم به شرح زیر هستند: «در صورتی که توافق و تمامی ضمائم آن بین ۱۰ ژوئیه تا ۷ سپتامبر تحویل کنگره شود دوره زمانی نظارت کنگره به موجب پاراگراف (۱)، ۶۰ روز خواهد بود.»
علاوه بر این دورههای زمانی، مفاد دیگری از این طرح یک دوره ۲۲ روزه دیگر هم برای خلع سلاح رئیسجمهور آمریکا از هر گونه اقدام در زمینه تحریمهای کنگره علیه ایران در نظر میگیرند. در پاراگراف ۴ از بخش مربوط به تحریمها تصریح شده در صورتی که کنگره پس از دوره نظارت ۳۰ روزه توافق هستهای را تأیید نکند، اوباما مدت ۱۲ روز تقویمی فرصت خواهد داشت تا قطعنامه کنگره را وتو کند.پس از آن، در صورت وتوی قطعنامه کنگره توسط اوباما، کنگره ده روز دیگر فرصت خواهد داشت تا با جمعآوری آرای لازم (دو سوم کل نمایندگان مجلس سنا و مجلس نمایندگان) وتوی اوباما را فسخ کند. همانطور که گفته شد در این دوره 22 روزه امکان هر گونه اقدام در زمینه تحریمها از رئیسجمهور لغو شده است.
به زبان ساده، در صورتی که رئیسجمهور تا قبل از ۱۰ جولای توافقنامه هستهای احتمالی و ضمائم آن را به کنگره تسلیم کند این نهاد آمریکایی ۵۲ روز برای بازبینی آن وقت خواهد داشت و ظرف مدت ۳۰ روز اقدام به رأیگیری درباره آن خواهد کرد. اما در صورتی که دولت دیرتر اقدام به تحویل توافق کند، کنگره ۳۰ روز دیگر هم به ۵۲ روز قبلی اضافه خواهد کرد تا این دوره به ۸۲ روز افزایش پیدا کند.
علاوه بر این، در متن مصوبه سنا سخنی از "لغو" (Remove) تحریمها که مورد تأکید مذاکرهکنندگان ایرانی است به میان نیامده و "تعلیق" (suspension)، کاهش (Reduction)، صدور معافیتهای تحریمی (Waiver) و یا تخفیف (Relief) راهکارهای احتمالی پیشفرض برای اقدام در این زمینه در نظر گرفته شدهاند. چند روز پیش هم جک لو، وزیر خزانهداری آمریکا که مسئول اجرای تحریمهای آمریکا را به عهده دارد در سخنانی گفته بود در صورت توافق، رفع تحریمهای ایران به صورت "صدور معافیتهای تحریمی" خواهد بود.
این ادعاها در صورتی که صحت داشته باشند به معنی آن هستند که در صورت حصول توافق هستهای بین ایران و گروه 1+5 تنها اجرای این تحریمها در صورت توافق هستهای متوقف خواهد شد و زیرساختهای قانونی آنها کماکان پابرجا خواهند ماند تا هر زمان که طرف مقابل بخواهد قابل بازگشت باشند.
طرح «بازبینی توافق هستهای» علاوه بر این اوباما را ملزم میکند تا هر ۹۰ روز تقویمی پایبندی «شفاف، قابلراستیآزمایی و کامل» (که هر سه عباراتی مبهم و تفسیرپذیر هستند) ایران به توافقنامه احتمالی را به کنگره گزارش کنند.
کنگره همچنین دولت را ملزم کرده حداکثر هر ۱۸۰ روز بعد از ورود به توافق، گزارشی درباره برنامه هستهای ایران که شامل مفادی درباره پیشرفتهای برنامه موشکی ایران، ارزیابی از «حمایت ایران از تروریسم» و حقوق بشر میشود را به قانونگذاران تحویل دهد.
به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): تلویزیون سوریه اعلام کرد که ابو سیاف وزیر نفت داعش در استان دیر الزور کشته شد.
وزیر نفت داعشیها به همراه 40 تروریست دیگر در اطراف یک چاه نفت در دیر الزور هدف قرار گرفته و کشته شدند.
مقامات آمریکایی اعلام کردهاند که نیروهای کماندو این کشور در اطراف چاه العمر در دیرالزور وزیر نفت داعش و 40 تن دیگر را کشتهاند.
«اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا روز شنبه از عملیات نیروهای ویژه این کشور در خاک سوریه خبر داد.
در بیانیه پنتاگون هدف از این عملیات، بازداشت یکی از فرماندهان ارشد گروه تروریستی داعش به نام «ابو سیاف» و همسرش «ام سیاف» اعلام شده است.
واشنگتن میگوید در این عملیات ابوسیاف کشته و همسرش بازداشت شده است. همچنین یک زن ایزدی که به نظر میرسد به عنوان کنیز در محل سکونت این زوج به کار گرفته شده بود، آزاد شده است.
در بخشی از بیانیه کارتر آمده است: «ابو سیاف در عملیاتهای نظامی داعش دخیل بود و همچنین به قاچاق نفت، گاز و عملیات مالی این سازمان تروریستی هم کمک میکرد.»
بنا بر اعلام وزارت دفاع آمریکا، در این عملیات هیچ نیروی آمریکاییای کشته یا مجروح نشده است.
در همین حال شبکه المیادین گزارش داده است که در جریان این عملیات که توسط هلیبورن نیرو به منطقه دیر الزور سوریه انجام گرفته، دستکم 70 عضو داعش کشته شدهاند.
بنا براعلام کاخ سفید، این عملیات در هماهنگی با دولت عراق و توسط نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور صورت گرفته است. همسر ابوسیاف هم به عراق منتقل شده و در یک بازداشتگاه نظامی نگهداری میشود.
برچسب ها: وزیر نفت داعش کشته شد
var clickyab_ad = clickyab_ad || []; clickyab_ad['id'] = 1001421864427; clickyab_ad['domain'] = 'shomanews.com'; clickyab_ad['slot'] = 28187408864; clickyab_ad['width'] = 728; clickyab_ad['height'] = 90;
مازیار دانیالی - به گزارش گروه بین الملل پول نیوز، مهمترین عناوین اقتصادی برخی از رسانه های مطرح امروز جهان به شرح زیر است:
نیویورک تایمز- کارشناسان نسبت به ثبت برخی آمار کاهشی در بخش های مختلف اقتصاد چین هشدار دادند
آساهی شیمبون- کمپانی ژاپنی شارپ از زیان 1.86 میلیارد دلاری خود و برنامه هایی در راستای تعدیل نیرو خبر داد
فون آرنا- بنابر تایید چند منبع حوزه فناوری، اپل آیفون 6 اس مجهز به دوربین پشتی 12 مگاپیکسلی خواهد بود
رای- شرکت هواپیماسازی بمباردیه اروسپیس از حذف 1750 فرصت شغلی در مجموعه خود خبر داد
گالف نیوز- هواپیمایی سنگاپور از افزایش 47 درصدی سود خالص خود در سه ماهه پایانی سال مالی جاری خبر داد
شینهوآ- شاخص سرمایه گذاری مستقیم خارجی در اقتصاد چین طی 4 ماه اول سال 2015 افزایش 11.1 درصدی سالانه را به ثبت رسانده است
یورونیوز- شرکت سرمایه گذاری «بریت» از آفریقای جنوبی با پرداخت یک میلیارد و 200 میلیون دلار با تملک 90 درصد سهام شرکت «نیو لوک»، فعال در بخش فروش پوشاک سهامدار عمده این شرکت خواهد شد. نیو لوک در بریتانیا و ایرلند 600 مرکز فروش و در سایر نقاط دنیا صاحب 200 فروشگاه است. این شرکت در نظر دارد وارد بازار بورس لندن شود
بیزنس اینسایدر- مذاکرات بین مقامات یونانی و شرکت چینی «کوسکو» درباره خصوصی سازی بندر «پیره» در نزدیکی آتن از سر گرفته شد.این شرکت در نظر دارد 67 درصد سرمایه این بندر را تملک کند
گاردین- جان ساورز، رییس سابق سازمان اطلاعات و امنیت خارجی بریتانیا ام ای 6 به عضویت شورای اداری شرکت نفتی بی پی درآمد
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، بررسی های صورت گرفته نشان می دهد رابطه مستقیمی بین کاهش قیمت نفت و افزایش اخراج نیروی کار در شرکت های بخش انرژی وجود دارد.
بر اساس گزارش موسسه کاریابی، چلنجر، گری اند کریسمس، کارفرمایان آمریکایی در بخش نفت در ماه آوریل مجموعا 61 هزار و 582 نفر از کارکنان خود را بازخرید کرده اند که این رقم 53 درصد بیشتر از آوریل سال گذشته است. همچنین کارفرمایان از آغاز سال میلادی تاکنون 201 هزار و 796 مورد کاهش فرصت شغلی را اعلام کرده اند که 25 درصد نسبت به کاهش 161 هزار و 639 موردی اعلام شده در 4 ماهه نخست سال 2014 افزایش نشان می دهد. این بیشترین میزان اخراج کارکنان در 4 ماهه نخست سال از سال 2010 تاکنون است.
هرچند کاهش قیمت نفت در مجموع موجب افزایش استخدام در اکثر ایالت های آمریکا شده، اما بررسی شرکت های فعال در زمینه تولید نفت نشان می دهد که کاهش درآمدهای حاصل از تولید نفت و گاز رابطه معناداری با کاهش فرصت های شغلی در این شرکت ها داشته است. هفته گذشته، تعداد سکوهای فعال حفاری در آمریکا مجددا برای بیست و دومین هفته متوالی کاهش یافت. 668 سکوی حفاری ای که هم اکنون فعالیت می کند، 58 درصد نسبت به 1609 سکویی که در ماه اکتبر فعال بودند کاهش یافته است. هر پروژه حفاری نفتی که در جهان اجرا می شود دارای یک قیمت سر به سر است که اگر قیمت نفت به پایین تر از آن رقم سر به سر برسد، تولید نفت از ان پروژه دیگر به سود شرکت مذکور نخواهد بود. با کاهش شدیدی قیمت نفت، ظاهرا شرکت های آمریکایی ناگزیر شده اند برای کاهش هزینه سر به سر تولید نفت دست به تعدیل نیرو بزنند.
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، گفته است که ایران مجهز به سلاح اتمی "بیپروا و خطرناک" خواهد بود. اما در عین حال گفت که حتی در صورت رسیدن به توافق هستهای نگرانیهایی درباره دیگر اقدامات ایران وجود دارد.
او گفت: "به نفع همه است که اطمینان پیدا کنیم ایران به سلاح اتمی نمیرسد و باید برای این منظور مسیری برای مشارکت مثبت ایران فراهم کنیم."
"حتی اگر درباره موضوع هستهای به توافق برسیم، همچنان نگرانیهایی درباره بعضی از اقدامات ایران و سپاه پاسداران و حزبالله (لبنان) وجود خواهد داشت."
آقای اوباما این صحبتها را در پی اجلاس کمپ دیوید با مقامهای عالی شورای همکاری خلیج فارس و در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه مطرح کرده است.
رئیس جمهور آمریکا اجلاس کمپ دیوید را موفقیتآمیز دانست و گفت این اجلاس به گسترش و تعمیق روابط فوقالعاده بین آمریکا و کشورهای عرب کمک کرده است.
به جای رهبران عربستان سعودی، بحرین، عمان و امارات متحده عربی نمایندگان دیگری از این کشورها به کمپ دیوید رفتند و برخی این را نشانه نارضایتی کشورهای عرب خلیج فارس از سیاست آقای اوباما در قبال ایران دانستند.
باراک اوباما به العربیه گفت که آمریکا حمایت نظامی بیشتری از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به عمل خواهد آورد و مانورهای نظامی مشترکی نیز برگزار خواهد شد.
او مجددا تاکید کرد که در صورت رسیدن به توافق، بازرسیهایی که از تاسیسات هستهای ایران به عمل میآید گستردهترین برنامه نظارت بر فعالیتهای هستهای یک کشور خواهد بود.
ایران و شش قدرت جهانی به چهارچوب توافق هستهای دست پیدا کردهاند و دیپلماتهای طرفین میخواهند که تا ۳۰ ژوئن به توافق نهایی برسند.
متن مصاحبه محمد جواد ظریف در وب سایت این هفته نامه آلمانی منتشر شده است.
وزیر امور خارجه ایران در این مصاحبه همچنین به نگرانی های همسایگان ایران در منطقه و قبل از همه عربستان سعودی در رابطه با این توافق اشاره کرد و گفت: "برخی در منطقه بی دلیل دچار ترس شده اند. هیچ دلیلی برای این ترس وجود ندارد. ما نمی خواهیم بر منطقه مسلط باشیم. ما از موقعیت جغرافیایی و ابعادمنان در منطقه راضی هستیم".
یادآور می شود ایران و گروه "1+5" میانجیان بین المللی (روسیه، آمریکا، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان) در حال مذاکره برای تدوین سیستم تضمینات در راستای اثبات ماهیت کاملا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران هستند تا در صورت دستیابی به توافقی جامع در این زمینه، تحریمات بین المللی علیه تهران لغو شود.
قرار است توافقنامه جامع هسته ای میان 1+5 و ایران تا آخر ماه ژوئن امضا شود.
چکیده : مذاکرات وین که سومین دور از گفت و گو ها برای نگارش متن توافق جامع بود امشب به پایان رسید تا چهارشنبه در همین شهر از سر گرفته شود...
مذاکرات وین که سومین دور از گفت و گو ها برای نگارش متن توافق جامع بود امشب به پایان رسید تا چهارشنبه در همین شهر از سر گرفته شود.
روز چهارم این مذاکرات صرف رایزنی های دو و چند جانبه ایران با معاونان وزیران خارجه چین، روسیه و سه کشور اروپایی المان ، انگلیس و فرانسه شد و در نهایت با نشست معاونان وزیران خارجه ایران و ۱+۵ پایان یافت.
سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده صبح جمعه گفته بود که دست کم دو هفته دیگر در سطح معاونان باید بر روی متن پیش نویس کار شود تا در سطحی بالاتر ، وزیران آن را بررسی کنند.
به گزارش ایرنا، معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد که معاونان سعی می کنند تعداد پرانتز ها و موارد اختلافی را به حداقل برسانند ولی پاره ای از مسائل اختلافی باقی خواهد ماند که نیاز به تصمیم گیری در سطح سیاسی دارد.
سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی و حمید بعیدی نژاد از روز سه شنبه در وین سومین دور مذاکرات برای نگارش متن توافق جامع را آغازکردند.
دو دور گذشته مذاکرات برای نگارش متن توافق در اردیبهشت ماه در وین و نیویورک انجام شده بود.