تهران-ایسکانیوز: محمد فرهادی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری و آندره فورسنکو دستیار رئیس جمهور روسیه در امور علم و فناوری در محل وزارت علوم در خصوص گسترش روابط علمی و فناوری بين دو كشور دیدار و گفتگو کردند.
فرهادی در این دیدار با اشاره به همکاری های علمی و فناوری فعلی ایران و روسیه ابراز امیدواری کرد با عملیاتی شدن تفاهمات گذشته، شاهد توسعه روابط علمی دو کشور در سطح عالی باشیم.
وی افزود : همواره همکاری های علمی بین دانشگاه های ایران و روسیه برقرار بوده بنابراین هدف ما در این دیدارها ساماندهی و آکادمیک کردن روابط دوجانبه است.
وزیر علوم، برگزاری همایش های علمی مشترک، انجام بازدیدهای علمی از دانشگاه های دو کشور ، انجام تحقیقات مشترک علمی ، تأسیس شرکت های دانش بنیان مشترک ، اعطای فرصت های مطالعاتی و حمایت از رشته تقویت زبان روسی در دانشگاهای ایران و زبان فارسی در دانشگاه های روسیه را از جمله زمینه های اولویت دار برای همکاری های علمی نام برد.
دستیار رئیس جمهور روسیه در امور علم و فناوری نیز با اشاره به اینکه در مدت هشت سال تصدی وزارت علوم روسیه با دانشگاه های ایران آشنایی خوبی پیدا کرده است بر ضرورت تسهیل روابط بین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایران و روسیه تاکید کرد.
در ادامه این دیدار پروفسور ویکتور سادوینچی رئیس دانشگاه دولتی مسکو با اشاره به دیدار و گفتگوی خود با روسای دانشگاه های تهران و صنعتی شریف و بازدید از پارک علم و فناوری پردیس گفت : در این دیدارها، زمینه های همکاری مختلف علمی وتحقیقاتی بررسی و مقرر شد هیأتی از مدیران دانشگاهی ایران از دانشگاه های مسکو بازدید کنند.
گفتنی است، سفیر روسیه در ایران ،معاون آموزشی وزیر علوم و قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل نیز در این دیدار حضور داشتند.
تهران / خبرگزاری صدا و سیما / فرهنگی 1394/01/25
محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و آندره فورسنکو دستیار رئیس جمهور روسیه در امور علم و فناوری در محل وزارت علوم در خصوص گسترش روابط علمی و فناوری بین دو کشور دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزیر علوم کشورمان در این دیدار با اشاره به همکاری های علمی و فناوری فعلی ایران و روسیه ابراز امیدواری کرد با عملیاتی شدن تفاهم های گذشته شاهد توسعه روابط علمی دو کشور در سطح عالی باشیم.
وی افزود: همواره همکاری های علمی بین دانشگاهای ایران و روسیه برقرار بوده است لذا هدف ما در این دیدارها ساماندهی و آکادمیک کردن روابط دوجانبه است.
وزیر علوم برگزاری همایش های علمی مشترک، انجام بازدیدهای علمی از دانشگاه های دو کشور، انجام تحقیقات مشترک علمی، تاسیس شرکت های دانش بنیان مشترک، اعطای فرصت های مطالعاتی و حمایت از تقویت رشته زبان روسی در دانشگاهای ایران و زبان فارسی در دانشگاه های روسیه را از جمله زمینه های اولویت دار برای همکاری های علمی دانست.
آندره فورسنکو دستیار رئیس جمهور روسیه در امور علم و فناوری نیز با اشاره به اینکه در مدت هشت سال تصدی وزارت علوم روسیه با دانشگاه های ایران آشنایی خوبی پیدا کرده است بر ضرورت تسهیل روابط بین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ایران و روسیه تاکید کرد.
در ادامه این دیدار پروفسور ویکتور سادوینچی رئیس دانشگاه دولتی مسکو با اشاره به دیدار و گفتگوی خود با روسای دانشگاه های تهران و صنعتی شریف و بازدید از پارک علم و فناوری پردیس گفت: در این دیدارها زمینه های همکاری مختلف علمی و تحقیقاتی بررسی شد و مقرر شد هیئتی از مدیران دانشگاهی ایران از دانشگاه های مسکو بازدید کنند.
سفیر روسیه در ایران، معاون آموزشی وزیر علوم و قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل نیز در این دیدار حضور داشتند.
جواد هروی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، درتشریح جلسه کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، گفت: دراین جلسه درخصوص مسائل علمی و آموزشی دانشگاه های کشور موضوعاتی مطرح شد، البته وزیرعلوم تاکنون طراحیهای عمیق مورد نیاز برای رفع مشکلات این وزارتخانه را داشتند که باید از وی قدردانی کرد.
نماینده مردم قائنات و زیرکوه درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در این نشست نمایندگان ازفرهادی تقاضا کردند که روند موجود در بحث آموزش عالی به گونه ای صورت نگیرد که مشکلات افزایش پیدا کند، اما وزیر علوم خوشبختانه تاکنون اقدامات مثبت و قابل توجهی را دربخش های مختلف این وزارتخانه انجام دادند که می توان به حضور وی پس از 12سال در شورای گسترش آموزش عالی اشاره کرد.
وی تاکید کرد: همچنین وزیرعلوم پس ازسال ها در جلسات شورای بورس شرکت می کند که این موارد از نقاط مثبتی است که در عملکرد فرهادی دیده می شود، البته دراین جلسه درباره مسائلی چون ساماندهی آموزش عالی کشورنیز بحث هایی مطرح و مقرر شد که آیین نامه برخورد با تخلفات در آموزش عالی به وجود آید؛ که این موضوع می تواند در قالب لایحه یا طرح مطرح شود، بنابراین ازاین طریق می توان نواقص موجود در حوزه های آموزشی و پژوهشی وزارت علوم و دانشگاه های غیرانتفاعی را حل کرد.
هروی افزود: به طور قطع وزارت علوم باید به عنوان متولی اصلی آموزش عالی کشور نظارت خود را برتمام دانشگاه های کشوربه شکل جدی اعمال کند که تاکنون این موضوع به خوبی صورت نگرفته است، روند روبه رشد کمی دانشگاه های کشور در سال های اخیر نگران کننده است و آن طورکه بارها اعلام شده میزان بیکاری در کشورمشکلات بسیاری را به وجود آورده است.
این نماینده مردم درمجلس نهم با بیان اینکه نیازسنجی رشته ها و دانشگاه ها یکی دیگر ازموضوعات مطرح شده درجلسه با وزیرعلوم بود، تصریح کرد: به عنوان مثال عملکرد پردیس های بین المللی اساسا با اساسنامه ها و ماهیت این دانشگاه ها مغایرت دارد، زیرا در این دانشگاه ها دانشجوی خارجی تحصیل نمی کند، البته وزیر علوم تاکید کرد که پردیس ها یا باید به شکل رسمی بین المللی درآید یا اینکه کاملا منحل شود.
وی ادامه داد: ازموارد دیگر مورد بحث ادغام برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه علوم اقتصادی بود، فرهادی دراین خصوص گفت که رایزنی هایی مبنی بر ادغام این دانشگاه با دانشگاه خوارزمی صورت گرفته است، همچنین درباره بورسیه ها مسائلی مطرح شد و نمایندگان ازوزیردرخواست کردند که به دور ازهرگونه شائبه سیاسی این مسئله حل شده و خطاها مشخص شود.
رئیس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: ازسوی دیگر درخصوص مدرک فروشی در کشور نیز بحث ها و گفت وگوهایی به عمل آمد که امیدواریم این موضوع در همان قانون برخورد با تخلفات پیگیری شود، بنابراین نکات مطرح شده دراین جلسه کاملا با محوریت آموزش عالی درکشور بود، متاسفانه یکی از مشکلات کشور درحال حاضر نامتجانس بودن شکل و قواره دانشگاه ها ازجهت پذیرش دانشجو، فارغ التحصیلی، نظام هماهنگ پرداخت حقوق و مزایای اعضای هیات علمی و اخذ شهریه است که باید شکل التزام به خود بگیرد./
رییس کمیته آموزش عالی و آموزش پزشکی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، جزئیات جلسه این کمیته با وزیر علوم را تشریح کرد.
جواد هروی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به جلسه کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش مجلس با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: این جلسه در خصوص وضعیت موجود و نارضایتیها از آموزش عالی و با هدف ساماندهی این بخش برگزار شد و نمایندگان عضو کمیته آموزش عالی مجلس نظرات و دیدگاههای خود را مطرح کردند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از وزیر علوم درخواست شد نگاه وی بر اساس تصویری شعاری از نما و چشمانداز آموزش عالی نباشد، گفت: وضعیت تحصیلات تکمیلی، بورسیهها و تخلفات در آموزش عالی و همچنین پذیرش دانشجو از مهمترین محورهایی بود که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
رییس کمیته آموزش عالی و آموزش پزشکی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: پذیرش دانشجو در دانشگاهها از محوریترین موضوعاتی بود که مطرح شد که این بخش ساماندهی شود و تعداد فارغالتحصیلان تطابق یابد.
وی با بیان اینکه مساله پژوهشی و ساماندهی پایاننامهها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا از دیگر موضوعات مورد بحث در این جلسه بود، گفت: مقرر شد در خصوص بررسی تخلفات موجود اقدامی قانون صورت گیرد تا بر اساس آن دستگاه قضا هم بتواند برخورد کند.
رییس کمیته آموزش عالی و آموزش پزشکی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه بحث دانشگاههای بینالمللی از دیگر موضوعات مورد بررسی در این جلسه بود، گفت: در این جلسه بیان شد که دانشگاههایی که شرایط بینالمللی ندارند منحل شوند و همین مساله نشان میدهد وزارت علوم قصد دارد جراحی اساسی در بدنه آموزش عالی و ناهماهنگی دانشگاهها در پذیرش و جذب دانشجو و پرداخت حقوق اعضا و هیات علمی انجام دهد.
قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به جلسه امروز کمیسیون آموزش مجلس گفت: در جلسه امروز، وزیر علوم برای پاسخ به سؤالات نمایندگان حاضر شد که البته تعدادی از نمایندگان از سؤالات خود انصراف داده، تعدادی به تأخیر انداخته و تعدادی نیز حضور نداشتند و تنها بنده دو سؤال خود را از وزیر مطرح کردم.
وی افزود: سؤال اول من در مورد تقلبهای علمی و لایحهای که قرار است دولت در این باره به کمیسیون ارائه کند که در این باره به وزیر دو هفته فرصت دادند تا اقدامات لازم را در این باره صورت دهد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: سؤال دیگر من از وزیر در مورد آژانسهایی است که دانشجو به خارج از کشور میفرستند و مسائل مالی و اخلاقی که در این باره متوجه دانشجویان میشود که در این باره نیز به وزیر یک ماه فرصت دادند تا پاسخ دقیق و کاملی را ارائه کند.
جعفری خاطرنشان کرد: در ادامه جلسه امروز نیز عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه در کمیسیون حاضر شد و به سؤالات نمایندگان در مورد وضعیت تحقیق و توسعه در مسائل هستهای به ویژه در مراکز فردو و نطنز بعد از توافق با 5+1 پاسخ داد که به علت کمبود وقت مقرر شد تا جلسه دو ساعته دیگری به همین منظور برگزار و به دغدغههای نمایندگان پاسخ داده شود.
وی در پایان گفت: در جلسه امروز همچنین رئیس سازمان ملی استاندارد نیز حضور پیدا کرد و گزارش مطالبی را در مورد کیفیت کالاهای تولیدی در داخل و نقش کیفیت این کالاها در افزایش اعتماد عمومی به کالای داخلی و نیز اقتصاد مقاومتی ارائه کرد و به سؤالات نمایندگان نیز در این باره پاسخ داد.
به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، انجمن صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور طی نامهای خطاب به فرهادی وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری خواستار حمایت از این دانشگاه در اجرای برنامههای کیفی و رشد و بالندگی بیشتر دانشگاه پیام نور شدند.
متن این نامه بدین شرح است:
جناب آقای دکتر فرهادی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
با تقدیم سلام
احتراماً، ضمن تبریک سال جدید که با تدبیر مقام معظم رهبری بنام دولت و ملت، همدلی و همزبانی مزین گردیده است و آرزو ی عزت و موفقیت برای خادمیم صادق به ملت نجیب و شریف ایران اسلامی، پیرو اظهارات معاون محترم آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص محدود نمودن دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام نور و مصوبات شورای گسترش درحمایت جانبدارانه از دانشگاه آزاد اسلامی و موافقت با پذیرش بیش از ۴۷۰ رشته محل در دوره کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه و محدودیت دانشگاه پیام نور با تخصیص فقط ۴ رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد؛ ما اعضای صنفی هیات علمی در این دانشگاه ضمن تایید ضرورت کیفیت بخشی به حوزههای آموزشی و پژوهشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور و از جمله دانشگاه پیام نور، شایسته میدانیم که مطالب زیر را در ارتباط با دورههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور به استحضار حضرتعالی برسانیم:
همانطور که مستحضر هستید آخرین رتبه بندی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به تازگی منتشر شده است و بر اساس این رتبه بندی دانشگاه پیام نور توانسته است در شاخص کیفیت آموزش با کسب امتیاز ۱۰۰ از ۱۰۰در بین دانشگاههای کشور رتبه اول را کسب کند. این موفقیت بزرگ را به جنابعالی و سرپرست محترم دانشگاه پیام نور و همچنین اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان عزیز این دانشگاه تبریک میگوییم.
دانشگاه پیام نور با شیوه آموزشی نوین به منظور توسعه برنامههای آموزشی در سطوح عالی و امکان بهرهمندی همه اقشار ملت در اقصی نقاط کشور و با هدف تحقق امکان آموزش برای همه، همه جا و همه وقت فارغ از محدودیتهای معمول زمانی و مکانی (و حتی الامکان با کمترین هزینه) در کشور شکل گرفت. مطابق اساسنامه این دانشگاه «مشارکت در همگانی کردن آموزش عالی و ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه و کاهش محدودیتها و فراهم آوردن امکان ادامه تحصیلات دانشگاهی برای علاقه مندان» بخشی از وظایف دانشگاه پیام نور میباشد.
این دانشگاه با دارا بودن ۱۳۳۴ استادیار و ۱۳۴ دانشیار و ۲۶ استاد در قالب نظام آموزش باز به صورت گسترده در سراسر کشور توانسته است ضمن تنوع بخشی به شیوههای مرسوم آموزشی و اتکای بسیار اندک به اعتبارات بخش دولتی و با تقلیل سهم سرانه دانشجویی تخصیصی دولت به کمتر از ۵ یا بعضا حتی ۲ در صد در قیاس با سایر دانشگاههای دولتی، نقش بیبدیلی در گسترش آموزش عالی کشور داشته باشد. از آنجا که مطابق اساسنامه، «دانشگاه مجاز به اجرای هر یک از دورههای کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در داخل و خارج از کشور میباشد». اشتغال به تحصیل ۷۹۹۰۶۳ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۴۷۲۹۲ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۷۴۷ دانشجو در مقطع دکترای تخصصی گویای این واقعیت است که این دانشگاه سهم بینظیری در اشتغال به تحصیل جوانان این مرز و بوم داشته و دارد و توانسته ضمن ایجاد فضای امید و ارتقا سطح علم و فرهنگ جامعه، مطابق اساسنامه دانشگاه اهداف خود را محقق سازد. موفقیت دانش آموختگان این دانشگاه در عرصههای مختلف علم و فرهنگ و فناوری، که آمار آن نیز موجود است، گویای این واقعیت نیز میباشد که دانشجویان این دانشگاه از سطح کیفیت بالای آموزشی و پژوهشی بهرهمند میباشند که توانستهاند در بسیاری از عرصههای علمی و فرهنگی بدرخشند.
چاپ ۶۰۳۹ مقاله در مجلات معتبر بین المللی و ۶۶۵۴ مقاله در نشریات علمی پژوهشی داخلی توسط اعضای هیات علمی این دانشگاه تنها در طی سه سال گذشته، حاکی از آن است که اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه سهم بسزایی در ارتقا رتبه بندیهای جهانی و ملی، پژوهشهای علمی در جامعه دانشگاهی کشور دارند. ما جامعهٔ علمی دانشگاه پیام نور انتظار داریم که مسوولین محترم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این دانشگاه را که تنها دانشگاه با نظام باز و دولتی کشور میباشد را بیش از پیش تحت حمایت خویش قرار دهند تا شاهد موفقیت اجرای برنامههای کیفی مسوولین دانشگاه درجهت رشد و تعالی حوزههای آموزشی و پژوهشی باشیم و این دانشگاه کماکان نقش ارزنده و بیبدیل خود را درجهت گسترش آموزش عالی در مقاطع مختلف تحصیلی در سراسر کشور ایفا نموده وبدین ترتیب متعاقب سیاستهای حاکم بر دانشگاههای باز معتبر دنیا، توسعه و ارتقای مقاطع تحصیلات تکمیلی و رشتههای علمی مختلف در این دانشگاه نیز تداوم داشته باشد.
علاوه بر این طرح تحدید و جلوگیری از تعالی و رشد دانشگاه برای اعضای محترم هیأت علمی و کارکنان که در انتخابات شکوهمند ۲۴ خرداد از دولت تدبیر و امید حمایت کردهاند موجب دلسردی آنان خواهد شد لذا از آن برادر ارجمند که همواره از این دانشگاه محروم و مردمی حمایت نموده است انتظار میرود که همواره پشتیبان این دانشگاه مستضعفین باشید که سهامدار آن مردم مسلمان هستند.
در پایان ضمن تشکر از انتخاب آقای دکتر سرلک از میان اساتید دانشگاه پیام نور، حمایت خود را از ایشان که فردی فرهیخته و دلسوز نظام جمهوری اسلامی است اعلام میداریم
محمد فرهادی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری و دکتر آندره فورسنکو دستیار رئیس جمهور روسیه در امور علم و فناوری در محل وزارت علوم در خصوص گسترش روابط علمی و فناوری بین دو کشور دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت علوم ، فرهادی در این دیدار با اشاره به همکاری های علمی و فناوری فعلی ایران و روسیه ابراز امیدواری کرد با عملیاتی شدن تفاهمات گذشته، شاهد توسعه روابط علمی کشور دو در سطح عالی باشیم.
وی افزود : همواره همکاری های علمی بین دانشگاهای ایران و روسیه برقرار بوده است لذا هدف ما در این دیدارها ساماندهی و آکادمیک کردن روابط دوجانبه است.
وزیر علوم، برگزاری همایش های علمی مشترک ، انجام بازدیدهای علمی از دانشگاههای دو کشور ، انجام تحقیقات مشترک علمی ، تاسیس شرکت های دانش بنیان مشترک ، اعطای فرصت های مطالعاتی و حمایت از رشته تقویت زبان روسی در دانشگاهای ایران و زبان فارسی در دانشگاههای روسیه را از جمله زمینه های اولویت دار برای همکاری های علمی نام برد.
دستیار رئیس جمهور روسیه در امور علم و فناوری نیز با اشاره به اینکه در مدت هشت سال تصدی وزارت علوم روسیه با دانشگاههای ایران آشنایی خوبی پیدا کرده است بر ضرورت تسهیل روابط بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی ایران و روسیه تاکید کرد.
در ادامه این دیدار پروفسور ویکتور سادوینچی رئیس دانشگاه دولتی مسکو با اشاره به دیدار و گفتگوی خود با روسای دانشگاههای تهران و صنعتی شریف و بازدید از پارک علم و فناوری پردیس گفت : در این دیدارها، زمینه های همکاری مختلف علمی وتحقیقاتی بررسی شد و مقرر شد هیئتی از مدیران دانشگاهی ایران از دانشگاههای مسکو بازدید کنند.
گفتنی است سفیر روسیه در ایران ،معاون آموزشی وزیر علوم و قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل نیز در این دیدار حضور داشتند.
به گزارش گروه دانشگاه ندای انقلاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، صد و پنجاه و پنجمین جلسه کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور برگزار شد.
در بررسی اولویتهای کاری ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در سال جاری به برخی مسائل اشاره شد.
انجام کار جدی در مسأله اقتصاد دانشبنیان از حوزه سیاستی با توجه به تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب به تکیه بر توان داخلی در حوزه اقتصاد و تشریح بحث اقتصاد مقاومتی و ارتباط مستقیم بین اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان، تلاش برای اتمام طراحی مدل تعیین سهم دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور در اجرای نقشه جامع علمی کشور و انتخاب چند دانشگاه برای اجرای آزمایشی مدل فوقالذکر از موارد مطرح شده در این جلسه بود.
با توجه به اهمیت مصوبات ستاد راهبری نقشه جامع و تأکید مقام معظم رهبری بر طراحی سازکاری برای ضمانت اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، بخش حقوقی ستاد راهبری نقشه جامع تشکیل شده و امسال فعالیت خود را آغاز میکند.
در بخش پیش از دستور صد و پنجاه و پنجمین جلسه کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع علمی کشور اعلام شد، در جلسه هماهنگی کبگانیان با فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ابتدای امسال، درباره همکاری بیشتر این وزارتخانه با ستاد نقشه جامع در راستای اجرای سیاستهای مصوب ستاد و حفظ شتاب پیشرفت علمی کشور و دغدغهها و منویات رهبری معظم انقلاب در حوزه علم و فناوری تأکید شده است.
قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ندای انقلاب، با اشاره به جلسه امروز کمیسیون آموزش مجلس گفت: در جلسه امروز، وزیر علوم برای پاسخ به سؤالات نمایندگان حاضر شد که البته تعدادی از نمایندگان از سؤالات خود انصراف داده، تعدادی به تأخیر انداخته و تعدادی نیز حضور نداشتند و تنها بنده دو سؤال خود را از وزیر مطرح کردم.
وی افزود: سؤال اول من در مورد تقلبهای علمی و لایحهای که قرار است دولت در این باره به کمیسیون ارائه کند که در این باره به وزیر دو هفته فرصت دادند تا اقدامات لازم را در این باره صورت دهد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: سؤال دیگر من از وزیر در مورد آژانسهایی است که دانشجو به خارج از کشور میفرستند و مسائل مالی و اخلاقی که در این باره متوجه دانشجویان میشود که در این باره نیز به وزیر یک ماه فرصت دادند تا پاسخ دقیق و کاملی را ارائه کند.
جعفری خاطرنشان کرد: در ادامه جلسه امروز نیز عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه در کمیسیون حاضر شد و به سؤالات نمایندگان در مورد وضعیت تحقیق و توسعه در مسائل هستهای به ویژه در مراکز فردو و نطنز بعد از توافق با 5+1 پاسخ داد که به علت کمبود وقت مقرر شد تا جلسه دو ساعته دیگری به همین منظور برگزار و به دغدغههای نمایندگان پاسخ داده شود.
وی در پایان گفت: در جلسه امروز همچنین رئیس سازمان ملی استاندارد نیز حضور پیدا کرد و گزارش مطالبی را در مورد کیفیت کالاهای تولیدی در داخل و نقش کیفیت این کالاها در افزایش اعتماد عمومی به کالای داخلی و نیز اقتصاد مقاومتی ارائه کرد و به سؤالات نمایندگان نیز در این باره پاسخ داد.
پرونده بورسیهها دوباره به صدر اخبار بازگشت. آنهم در نخستین دیدار کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش مجلس با وزیر علوم. فرهادی قول داده که تا پایان امر پیگیر مسائل مربوط به بورسیهها باشد. ابعاد ماجرا البته بسیار گسترده است. خیلی از متخلفان حالا مدرک دکترا را در جیب گذاشتهاند و وزارت علوم جلوی استخدامشان را گرفته، برای هزار و 200 نفری که هنوز دنبال جایابیاند، حکم منع استخدام زده شده و الزام به پرداخت خسارت و هزینههایی که وزارتخانه در طی سال بیهوده پای این افراد هزینه کرده است. جالب آنکه برخلاف تأکید برخی نمایندگان و تقلیل پرونده تخلف بورسیهها به 36 مورد، حالا جواد هروی در گفتوگو با «شرق» تأکید دارد هزار و 888 دانشجوی دکترای بورسیهشده در موضوع تبدیل داخل به خارج تخلف کردهاند و بسیاری از همین دانشجویان با مشکلاتی از جمله کبر سن و شرط معدل و مدرک معادل مواجهاند.
او همچنین مسأله حضور نام برخی مسئولان دولت گذشته و نمایندگان را تأیید کرده و تأکید دارد که نهادهای قضایی و مسئول بدون توجه به مقام و نام افراد و بر حسب قانون با افراد متخلف برخورد خواهد کرد. او از اینکه به شرط رانت برخی افراد در دولت گذشته از حیاط خلوت دانشگاه راهی کرسیهای دانشگاه شدهاند، گله دارد و مجلس را در برخورد با این شکل از استخدامها مسئول میداند.
پرسش- واکنش وزیر به خطای صورتگرفته در بورسیهها چه بود؟
ایشان گفتند دستگاههای نظارتی، قوهقضائیه و دیوان محاسبات به تخلف گسترده رسیدگی خواهند کرد.
پرسش- تعداد اینها چقدر است؟
زیاد است، الان عدد ندارم. البته تأکید کنم که وزیر علوم و کمیته بر نگاه غیرسیاسی در پیگیری این پرونده اصرار دارند.
پرسش- خب قبول دارید که اینها در یک فضای سیاسی خاص رخ داده؟
در آن مورد تردیدی نیست. به خاطر همین اصرار داریم به تخلفها در دولت رسیدگی شود. متأسفانه نفس اجرای عدالت با این بورسیههای غیرقانونی در دولتی به اصطلاح عدالتمحور زیر سؤال رفت و در حق بسیاری از دانشجویان شهرستانی و مستعد جفا شد. جفایی که صرفا مادی نبوده و ابعاد معنوی آن بسیار گزاف و گران است و به ازدسترفتن سرمایه اجتماعی نسل مستعد و تحصیلکرده از وزارت علوم منجر شده، اعتمادی که با رسیدگی به این پرونده تا حدودی ترمیم خواهد شد.
پرسش- برخی نمایندهها از جمله سخنگوی کمیسیون امنیت در برنامه زنده تلویزیونی گفتند که تخلف بورسیهها 36 مورد بوده، کلیت تخلفها چه میزان است؟
همان سههزار نفر و اندی که آقای فرجیدانا گفتند. البته خب سطح تخلفها فرق دارد. ولی ماجرای آن 36 نفری که گفتهاند مربوط میشود به پروندههایی که آنقدر اوضاعشان وخیم بوده که در همان مرحله اول لغو دکترا شدند، اما در تمام پروندههای دیگر نیز موارد متعددی از تخلف وجود دارد. البته خیلی از دانشجویان دکترا پیش از این ماجراها به دلایل اخلاقی خودشان از ادامه دکترا صرفنظر کردند.
پرسش- خب اگر دنبال دلایل اخلاقی بودند که از این رانت استفاده نمیکردند.
برخی بالاخره متنبه شده بودند، حتی پیش از اطلاعرسانی دکتر فرجیدانا در موضوع بورسیهها، ترک دانشگاه کردند.
پرسش- عمده تخلفها چه بوده؟
معدلهای بسیار پایین، کبر سن و عدم تأیید اعضای هیأتامنا. برای نمونه از هزار مربیای که بورسیه شدند، کمتر از نیمیشان مجوز هیأتامنا را ندارند. با اینها برخورد میشود. افراد متخلف بر اساس درجه تخلف باید همه خسارت را هم برگردانند. خیلی از اینها اصلا امکان برخورداری از بورس نداشتند اما با رانت از این امتیاز بهرهمند شدند.
پرسش- اقدام عملی مجلس و وزارت علوم در این زمینه چه خواهد بود؟
جلوی استخدام افراد متخلف گرفته میشود.
پرسش- تکلیف لغو دکترای اینها چه میشود؟
برخی از این افراد خیلی پیشتر از ماجرای رسانهایشدن، دکترا گرفتهاند و حالا اقدام عملی وزارت علوم، جلوگیری از استخدام آنهاست.
پرسش- یعنی دقیقاً جلو استخدام چندنفر گرفته خواهد شد؟
از میان مربیهای دانشگاه، حدود 500 نفرشان تخلف گسترده دارند؛ نه مجوز هیأتامنا دارند و نه جایابی شدهاند. اینها استخدام نخواهند شد. دلیل اصلیاش این است که هیچ دانشگاهی با این معدلهای پایین هیأت علمی نمیپذیرد. هزار و 888 نفر هم تبدیلی خارج به داخل هستند، اینها بیشتر مدنظرند. چرا که این افراد اصلا در آزمون شرکت نکردند و البته حدود 200 نفری که از سهمیه ایثارگران استفاده کردهاند؛ حتی متأسفانه در میان اینها هستند افرادی که مدرک معادل دارند.
پرسش- آقای فرجیدانا به جذب گسترده دانشجوی دکترا در رشته علوم انسانی اشاره داشتند.
متأسفانه از تعداد هزار و 888 بیآزمون، هزار و 100 نفرشان مربوط به رشتههای انسانیاند. اصلا رشته علوم انسانی داخل شامل بورسیه نمیشود و واقعاً این تخلف محرز است. متأسفانه اینها بضاعت علمی کافی ندارند و از پلههای رانت بالا آمدهاند.
پرسش- لغو استخدام چند نفر در دستور کار است؟
دستکم هزار و 200 دانشجویی که به این شکل دکترا گرفتهاند.
پرسش- تنبیه تنها شامل همین لغو استخدام میشود؟
خیر، علاوهبر لغو استخدام، اینها باید خسارت بپردازند.
پرسش- یعنی چه؟
تمام هزینههای پرداختشده تا اخذ مدرک و ارائه بورس باید به صندوق وزارت علوم بازگردد.
پرسش- میدانید که در فضای دانشگاههای ما متأسفانه از دوره آقای احمدینژاد استادانی جذب شدهاند که محصول همینرانتبازیها بودهاند، برنامه نمایندگان چیست؟
متأسفانه سطح تخلفها فراوان بوده و خیلیها از در پشتی دانشگاه و حیاط خلوت وارد شده و صاحب کرسی شدهاند. سر فرصت باید با اینها هم برخورد شود.
پرسش- ماجرای درج اسامی مسئولان و برخی نمایندگان در فهرست بورسیههای غیرقانونی صحت دارد؟
بالاخره نام برخی مسئولان دولت گذشته و نمایندگان در فهرست آمده و دستگاه قضایی بدون توجه به نام و موقعیت آنها با پرونده این افراد برخورد خواهد کرد.
منبع: روزنامه شرق
به گزارش عیارآنلاین، تقی زاده معاون پشتیبانی و منابع انسانی صندوق رفاه وزارت علوم گفت: صبح امروز طی حکمی مطیعی رئیس صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری بر کنار و به جای آن دکتر یزدانمهر سمت ریاست صندوق رفاه وزارت علوم را بر عهده گرفت.
وی افزود: یزدانمهر قبل از این سمت در وزارت نیرو و هلال احمر مشغول فعالیت بوده و جلسه تودیع و معارفه مطیعی رئیس سابق صندوق رفاه وزارت علوم و یزدانمهر رئیس جدید صندوق رفاه صبح فردا برگزار میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران
به گزارش عیارآنلاین، تفاهمنامه همکاری توسعه و ساماندهی پژوهش های زنان و ارتقای توانمندی های زنان نخبه و مدیر توسط دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به امضا رسید .
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری توسعه و ساماندهی پژوهش های زنان و ارتقای توانمندی های زنان نخبه و مدیر اظهار کرد: زنان در مدیریت شرکت های دانش بنیان که حوزه خصوصی دانش آموختگان دانشگاهی است مشارکت روبه رشدی دارند و ۱۵ درصد از مدیران عامل یا اعضای هیئت مدیره بیش از ۱۴۰۰ شرکت دانش بنیان را زنان تشکیل می دهند.
وی با اشاره به چالش اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی، جسارت و جرات زنان را در ورود به شرکت های دانش بنیان قابل تحسین دانست و بر حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از متقاضیان ورود به این عرصه تاکید کرد.
ستاری به برگزاری استارتاپ ویکند در ایران با محوریت حوزه زنان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: تعدادی از استارت آپ های سال گذشته در حوزه زنان برگزار شد و در مواردی مانند مد و لباس و صنایع دستی قابلیت زیادی برای تجاری سازی مشاهده شد.
نایب رییس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه جوایز مهم علمی داخلی و بین المللی به زنان اختصاص یافته است، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تمام ستادهای خود از فعالیت های زنان حمایت می کند.
در بخش دیگری از این مراسم، دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم امضای این تفاهم نامه همکاری گفت: این تفاهم نامه در راستای اجرایی شدن ماده ۲۳۰ قانون برنامه پنجم توسعه کشور و حمایت از زنان در حوزه پژوهش و فناوری ، شناسایی و معرفی زنان نخبه در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی و اجرایی بین وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری و معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری به امضا می رسد .
وی افزود: بیش از ۵۴ درصد جمعیت دانشجویی در مقاطع مختلف تحصیلی را دختران تشکیل می دهند و در دوره های دکترا نیز درصد بالایی از دانشجویان را دختران تشکیل می دهند و در بسیاری از عرصه های علمی آموزشی زنان نخبه بسیاری داریم که امید واریم بتوانیم آنها را معرفی و حمایت کنیم.
در ادامه، شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری نیز، هدف از امضای این تفاهم نامه را هم افزایی میان وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حمایت از زنان نخبه اعلام کرد.
وی افزود: تبادل تجارب و اطلاعات و بهره مندی از امکانات و توانمندی های تخصصی این سه دستگاه برای انتشار دانش، هدایت تحقیقات دانشگاهی به سمت اولویت ها و نیازهای پژوهشی زنان ، آسیب شناسی مسایل مرتبط با امور زنان و خانواده و فراهم کردن زمینه فعالیت زنان در بنگاههای اقتصادی و شرکت های دانش بنیان از جمله اهداف اصلی این تفاهم نامه همکاری است.
منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
به گزارش عیارآنلاین، پرونده بورسیهها دوباره به صدر اخبار بازگشت. آن هم در نخستین دیدار کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش مجلس با وزیر علوم. فرهادی قول داده که تا پایان امر پیگیر مسائل مربوط به بورسیهها باشد. ابعاد ماجرا البته بسیار گسترده است. خیلی از متخلفان حالا مدرک دکترا را در جیب گذاشتهاند و وزارت علوم جلوی استخدامشان را گرفته، برای هزار و ۲۰۰ نفری که هنوز دنبال جایابیاند، حکم منع استخدام زده شده و الزام به پرداخت خسارت و هزینههایی که وزارتخانه در طی سال بیهوده پای این افراد هزینه کرده است. جالب آنکه برخلاف تأکید برخی نمایندگان و تقلیل پرونده تخلف بورسیهها به ۳۶ مورد، حالا جواد هروی در گفتوگو با «شرق» تأکید دارد هزار و ۸۸۸ دانشجوی دکترای بورسیهشده در موضوع تبدیل داخل به خارج تخلف کردهاند و بسیاری از همین دانشجویان با مشکلاتی از جمله کبر سن و شرط معدل و مدرک معادل مواجهاند.
او همچنین مسأله حضور نام برخی مسئولان دولت گذشته و نمایندگان را تأیید کرده و تأکید دارد که نهادهای قضایی و مسئول بدون توجه به مقام و نام افراد و بر حسب قانون با افراد متخلف برخورد خواهد کرد. او از اینکه به شرط رانت برخی افراد در دولت گذشته از حیاط خلوت دانشگاه راهی کرسیهای دانشگاه شدهاند، گله دارد و مجلس را در برخورد با این شکل از استخدامها مسئول میداند.
پرسش- واکنش وزیر به خطای صورتگرفته در بورسیهها چه بود؟
ایشان گفتند دستگاههای نظارتی، قوهقضائیه و دیوان محاسبات به تخلف گسترده رسیدگی خواهند کرد.
پرسش- تعداد اینها چقدر است؟
زیاد است، الان عدد ندارم. البته تأکید کنم که وزیر علوم و کمیته بر نگاه غیرسیاسی در پیگیری این پرونده اصرار دارند.
پرسش- خب قبول دارید که اینها در یک فضای سیاسی خاص رخ داده؟
در آن مورد تردیدی نیست. به خاطر همین اصرار داریم به تخلفها در دولت رسیدگی شود. متأسفانه نفس اجرای عدالت با این بورسیههای غیرقانونی در دولتی به اصطلاح عدالتمحور زیر سؤال رفت و در حق بسیاری از دانشجویان شهرستانی و مستعد جفا شد. جفایی که صرفا مادی نبوده و ابعاد معنوی آن بسیار گزاف و گران است و به ازدسترفتن سرمایه اجتماعی نسل مستعد و تحصیلکرده از وزارت علوم منجر شده، اعتمادی که با رسیدگی به این پرونده تا حدودی ترمیم خواهد شد.
پرسش- برخی نمایندهها از جمله سخنگوی کمیسیون امنیت در برنامه زنده تلویزیونی گفتند که تخلف بورسیهها ۳۶ مورد بوده، کلیت تخلفها چه میزان است؟
همان سههزار نفر و اندی که آقای فرجیدانا گفتند. البته خب سطح تخلفها فرق دارد. ولی ماجرای آن ۳۶ نفری که گفتهاند مربوط میشود به پروندههایی که آنقدر اوضاعشان وخیم بوده که در همان مرحله اول لغو دکترا شدند، اما در تمام پروندههای دیگر نیز موارد متعددی از تخلف وجود دارد. البته خیلی از دانشجویان دکترا پیش از این ماجراها به دلایل اخلاقی خودشان از ادامه دکترا صرفنظر کردند.
پرسش- خب اگر دنبال دلایل اخلاقی بودند که از این رانت استفاده نمیکردند.
برخی بالاخره متنبه شده بودند، حتی پیش از اطلاعرسانی دکتر فرجیدانا در موضوع بورسیهها، ترک دانشگاه کردند.
پرسش- عمده تخلفها چه بوده؟
معدلهای بسیار پایین، کبر سن و عدم تأیید اعضای هیأتامنا. برای نمونه از هزار مربیای که بورسیه شدند، کمتر از نیمیشان مجوز هیأتامنا را ندارند. با اینها برخورد میشود. افراد متخلف بر اساس درجه تخلف باید همه خسارت را هم برگردانند. خیلی از اینها اصلا امکان برخورداری از بورس نداشتند اما با رانت از این امتیاز بهرهمند شدند.
پرسش- اقدام عملی مجلس و وزارت علوم در این زمینه چه خواهد بود؟
جلوی استخدام افراد متخلف گرفته میشود.
پرسش- تکلیف لغو دکترای اینها چه میشود؟
برخی از این افراد خیلی پیشتر از ماجرای رسانهایشدن، دکترا گرفتهاند و حالا اقدام عملی وزارت علوم، جلوگیری از استخدام آنهاست.
پرسش- یعنی دقیقاً جلو استخدام چندنفر گرفته خواهد شد؟
از میان مربیهای دانشگاه، حدود ۵۰۰ نفرشان تخلف گسترده دارند؛ نه مجوز هیأتامنا دارند و نه جایابی شدهاند. اینها استخدام نخواهند شد. دلیل اصلیاش این است که هیچ دانشگاهی با این معدلهای پایین هیأت علمی نمیپذیرد. هزار و ۸۸۸ نفر هم تبدیلی خارج به داخل هستند، اینها بیشتر مدنظرند. چرا که این افراد اصلا در آزمون شرکت نکردند و البته حدود ۲۰۰ نفری که از سهمیه ایثارگران استفاده کردهاند؛ حتی متأسفانه در میان اینها هستند افرادی که مدرک معادل دارند.
پرسش- آقای فرجیدانا به جذب گسترده دانشجوی دکترا در رشته علوم انسانی اشاره داشتند.
متأسفانه از تعداد هزار و ۸۸۸ بیآزمون، هزار و ۱۰۰ نفرشان مربوط به رشتههای انسانیاند. اصلا رشته علوم انسانی داخل شامل بورسیه نمیشود و واقعاً این تخلف محرز است. متأسفانه اینها بضاعت علمی کافی ندارند و از پلههای رانت بالا آمدهاند.
پرسش- لغو استخدام چند نفر در دستور کار است؟
دستکم هزار و ۲۰۰ دانشجویی که به این شکل دکترا گرفتهاند.
پرسش- تنبیه تنها شامل همین لغو استخدام میشود؟
خیر، علاوهبر لغو استخدام، اینها باید خسارت بپردازند.
پرسش- یعنی چه؟
تمام هزینههای پرداختشده تا اخذ مدرک و ارائه بورس باید به صندوق وزارت علوم بازگردد.
پرسش- میدانید که در فضای دانشگاههای ما متأسفانه از دوره آقای احمدینژاد استادانی جذب شدهاند که محصول همینرانتبازیها بودهاند، برنامه نمایندگان چیست؟
متأسفانه سطح تخلفها فراوان بوده و خیلیها از در پشتی دانشگاه و حیاط خلوت وارد شده و صاحب کرسی شدهاند. سر فرصت باید با اینها هم برخورد شود.
پرسش- ماجرای درج اسامی مسئولان و برخی نمایندگان در فهرست بورسیههای غیرقانونی صحت دارد؟
بالاخره نام برخی مسئولان دولت گذشته و نمایندگان در فهرست آمده و دستگاه قضایی بدون توجه به نام و موقعیت آنها با پرونده این افراد برخورد خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم صبح امروز در جلسه تودیع و معارفه صندوق رفاهی دانشجویی که در سالن همایشهای صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم برگزار شد، افزود: تغییر و تحولاتی که در وزارت علوم طی یک سال اخیر رخ داده است، در برخی از دستگاهها تابع اثرات مشخصی شد.
وی افزود: گزارشهایی که از سوی وزیر علوم تحقیقات و فناوری نسبت به بخش صندوق رفاه به گوش میرسد که این گزارشها نشان از حساسیت عملکرد صندوق رفاه است.
رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به جلسه تودیع و معارفه رئیس صندوق رفاه اظهار داشت: یکی از دغدغههای وزارت علوم با توجه بهشناختی که از ناصر مطیعی رئیس سابق صندوق رفاه داشته است، بحث نیازمندی و احتیاج به تحرک بیشتر در سرمایهگذاری بوده تا کمبودهای اعتباری از طریق سرمایهگذاری دنبال شود.
صدیقی اظهار داشت: در رابطه با سمت جدید ناصر مطیعی باید بگویم که با توجه به پیشنهاداتی که به وی در دانشگاه تهران و در حوزه مالی وزارت علوم شده است ناصر مطیعی از این پس مشاور رئیس سازمان امور دانشجویان در امور داشنجویان داخل خواهد بود.
وی تصریح کرد: ارتباط خوبی میان صندوق رفاه و سازمان امور دانشجویان وجود دارد و صندوق بازوی دانشجویان است به همین دلیل باید کمک و خدمت رسانی به این عرصه بیشتر شود.
رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به میزان اعتبارات در سال گذشته اظهار داشت: در سال گذشته ۱۰۰ درصد اعتبارات محقق شده و اکنون حرکت جدیدی در رابطه با وام ویژه دانشجویان دکتری با توجه به میزان اعتبارات محدود آغاز شده است و تلاش ما در رابطه با توسعه این وام در میان دانشجویان دکتری است.
صدیقی خاطرنشان کرد: با توجه به تاخیر انتخاب هیئت امنای صندوق رفاه دانشجویان طی دو و سه ماه آینده هیئت امنای این صندوق مشخص میشود.
وی افزود: با توجه به بحث یارانهها باید بگوییم هم اکنون این آمادگی برای تبدیل مسیر غلط یارانهها به تسهیلات دنبال میشود و نیازمند آمادگی جدی در این راستا هستیم و در ابتدای برنامه ششم نیز این امر پیگیری خواهد شد.
رییس سازمان امور دانشجویان خاطر نشان کرد: امیداوریم در پایان سال ۹۴ شاهد رشد بیشتر فعالیتها و خدمات رسانی این سازمان به قشر دانشجو باشیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: صندوق رفاه دانشجویان بازوی دانشجویان و سازمان امور دانشجویان است.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر مجتبی صدیقی در مراسم معارفه رئیس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به تغییر و تحولات وزارت علوم در سال اخیر گفت: طبیعی است که تغییر و تحولاتی که در سال اخیر در وزارت علوم رخ داد در برخی از واحدهای وزارتخانه تاثیرگذار باشد.
وی بر اهمیت سازمان امور دانشجویان تاکید کرد و افزود: حساسیت حوزه دانشجویی به گونهای است که هرکسی در وزارت علوم مسؤلیتی میپذیرد توجهش به سازمان امور دانشجویان جلب میشود. اولین بازدید رسمی دکتر فرهادی هم از این سازمان بود.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: مساله صندوق رفاه دانشجویان جزو اولین صحبتهای من با دکتر فرهادی بود. دکتر فرهادی مسائل صندوق را با جدیت دنبال میکردند. از طرفی گزارشهایی از برخی مشکلات صندوق به گوش ایشان میرسید که ایشان را بیشتر نگران میکرد.
صدیقی با اشاره به عملکرد مطیعی به عنوان رئیس صندوق رفاه دانشجویان اظهار کرد: یکی از دغدغههای دکتر فرهادی این بود که ضمن تجربهای که دکتر مطیعی در اداره صندوق رفاه دانشجویان دارد باید سرمایهگذاری بیشتری در صندوق صورت بگیرد و کمبود اعتباری صندوق از طریق سرمایهگذاری رفع شود. باید امکان به کار گرفتن منابع صندوق و کسب منابع جدید فراهم شود. البته دکتر مطیعی این فرآیند را در یک سال و چند ماهی که مسؤلیت صندوق را بر عهده داشتند به درستی رعایت کردند.
وی ادامه داد: دکتر مطیعی در ساماندهی صندوق و ایجاد نظم اداری و مالی بسیار موفق بودند. ایشان توانستند منابع هدررفته صندوق را برگردانند.
انتصاب مطیعی به عنوان مشاور رئیس سازمان امور دانشجویان
مشاور وزیر علوم با بیان اینکه در انتخاب رئیس صندوق رفاه دچار یک دو راهی شده بودیم، توضیح داد: دکتر فرهادی تمایل داشتند در مورد صندوق رفاه دانشجویان هم از نیرو و رویکرد جدید بهره ببرند و هم از تجربه دکتر مطیعی استفاده کنند. از طرف دیگر جایگاه دکتر مطیعی برای دکتر فرهادی حائز اهمیت بود و میخواستند از تجربه ایشان در جایی استفاده کنند که به حوزه صندوق نزدیکتر باشد. با توجه به اینکه دکتر مطیعی پیشنهاد انتخاب ایشان به عنوان معاون اداری مالی سازمان امور دانشجویان را نپذیرفتند، ایشان به عنوان مشاور رئیس سازمان مشغول به فعالیت خواهند شد.
صدیقی با تاکید بر اینکه حوزه دانشجویان داخل ارتباط نزدیکی با صندوق رفاه دانشجویان دارد، افزود: صندوق رفاه دانشجویان بازوی سیاستگذاری دانشجویان و سازمان امور دانشجویان است.
وی با اشاره به نیازهای دانشجویان گفت: بسیاری از نیازهای دانشجویان به دلیل کمبود بودجه پاسخ داده نمیشد. از آنجایی که منابع دولت محدود است باید با مدیریت قویتر و توجه به عرصههای جدید با رشد خوب در کسب درآمدهای صندوق و بازگشت مطالبات خدمت بیشتری به دانشجویان داشته باشیم. البته اکنون با رشد خوبی در کسب درآمدهای صندوق و بازگشت مطالبات مواجه هستیم و درآمدهای صندوق صددرصد محقق شدهاند.
وی در ادامه با اشاره به اعطای وام ویژه به دانشجویان دکتری اظهار کرد: حرکت جدید صندوق رفاه دانشجویان، اعطای وام ویژه به دانشجویان دکتری بود که از سال گذشته آغاز شد و با اینکه اعتبارات دولتی صندوق در سال 94 نسبت به سال 93 تغییری نکرده است، اعطای این وام به قوت خود باقی است.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، مجتبی صدیقی صبح امروز (سه شنبه) و در مراسم تودیع ناصر مطیعی رییس پیشین و ذوالفقار یزدان مهر سرپرست جدید صندوق رفاه دانشجویان اظهار داشت: صندوق رفاه دانشجویان بازوی سیاستگذاری وزارت علوم درباره مسائل دانشجویی است.
وی با یادآوری تغییر و تحولات در راس وزارت علوم، تغییرات در سایر بخش ها و نهادهای زیر مجموعه آموزش عالی را طبیعی توصیف کرد و افزود: حساسیت حوزه دانشجویی باعث می شود تا اولویت دکتر فرهادی نیز متوجه این بخش باشد به گونه ای که اولین بازدید از بخش های مختلف وزارت علوم را از سازمان امور دانشجویان آغاز کرد.
معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد وزیر علوم بارها بر پیگیری گزارش تخلفات در حوزه سرمایه گذاری صندوق رفاه دانشجویان تاکید و خود نیز در جلسات هیات دولت این موضوع را پیگیری می کردند.
رییس سازمان امور دانشجویان با قدردانی از زحمات ناصر مطیعی در دورانی که عهده دار ریاست صندوق رفاه دانشجویان بود، خاطرنشان کرد دکتر فرهادی علیرغم شناخت قبلی که از وی داشت اما معتقد بود که باید تحرک بیشتری در این حوزه به ویژه در زمینه سرمایه گذاری ایجاد شود تا کمبودهای اعتباری از طریق سرمایه گذاری جبران شود.
به گفته وی، مطیعی در یک سال و نیم گذشته در بسیاری از زمینه ها به ویژه ساماندهی امور اداری و مالی و بازگرداندن منابع هدر رفته اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
صدیقی همچنین تاکید کرد که علیرغم عدم رشد اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان، این صندوق بدنبال تداوم پرداخت وام ویژه برای دانشجویان دوره دکتری است.
صدیقی همچنین در حکمی، ناصر مطیعی را به عنوان مشاور رییس سازمان امور دانشجویان منصوب کرد.
فراهنگ**9129 ** 1569
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور ابلاغی، رئیس دانشگاه یزد را به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری اولین همایش معماری فضاهای دانشگاهی ایران منصوب کرد.
به گزارش ایسنا منطقه یزد، دکتر محمدحسین امید در این ابلاغ با توجه به ضرورت راهبردی معماری فضاهای دانشگاهی و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری با رویکرد معماری ایرانی و اسلامی و با نگاه به آینده توسعه کمی و کیفی کالبدی و ساماندهی فضای دانشگاهها، دکتر محمدصالح اولیاء را به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری اولین همایش معماری فضاهای دانشگاهی ایران منصوب کرد.
مجتبی صدیقی معاون دانشجویی وزیر علوم تحقیقات فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با آخرین وضعیت بورسیههای غیر قانونی گفت: همانطور که وزارت علوم و معاونت حقوقی مجلس اين وزارتخانه اعلام کردهاند جمعبندیها در خصوص درخواستهای تجدید نظر انجام شده و در پایان فروردین ماه 94 آخرین وضعیت بورسیههای غیر قانونی با توجه به درخواست افرادی که تجدید نظر داشتند اعلام میشود.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار باشگاه خبرنگاران، مبنی بر اینکه گویا مساعدتهایي برای دانشجویان بورسیهای كه پرونده آنها از نظر معدل و سن غیر قانونی بوده است، صورت گرفته بيان داشت: همانطور که میدانید بحث بورسیههای غیر قانونی دارای سه بخش بود که کمبود معدل در برخی از موارد کبر سن و بخشی هم اشتغال همزمان با تحصیل بود.
رييس سازمان امور دانشجويان خاطرنشان كرد: پرونده دانشجويان بورسيه در خصوص اشتغال همزمان با تحصیل بنا به تفسیرها و هماهنگیهای نهاد نظارتی انجام شد و در اين بخش تغییرات خوب و مناسبی صورت گرفت و اما در خصوص بخش معدل و سن قاعدتا خیلی تفسیر پذیر نبوده اما با توجه به شرایطی که افراد داشتند بررسیهای لازم انجام شد و در این دو بخش تغییرات کمی صورت گرفت.
صديقي افزود: در خصوص اشتغال به تحصیل برخی از دانشجویانی که بورسیه شده بودند نيز بعد از بررسيها تغییرات بیشتری حاصل شد.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار باشگاه خبرنگاران، مبنی بر مخالفت برخی از نمایندگان مجلس در رابطه با بورسیههای غیر قانونی اظهار داشت: نمایندگان مجلس نقش نظارتی خود را دنبال میکنند و آنها در برخی از جلسات کمیته بررسی شرکت داشتند و در جریان بررسیها قرار گرفتهاند. ما نيز سعی میکنیم در تعاملی که نمايندگان مجلس شوراي اسلامي داشتیم از ابتدا بر اساس مقررات و قانون عمل کنیم.
وی خاطر نشان کرد: نظر شخصی یکی از نمایندگان نمیتواند در تصمیم قانونی و يا به اصطلاح پیگیریهای قانونی اثر گذار باشد چون ما هم به عنوان مجریان حوزه آموزش عالی مؤظفیم که بر اساس قانون فعالیت کنیم چرا که خودمان نیز باید پاسخگوی نهادهای نظارتی باشیم.
به گزارش خبرگزاری پانا، محمدحسین امید در این ابلاغ با توجه به ضرورت راهبردی معماری فضاهای دانشگاهی و مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری با رویکرد معماری ایرانی و اسلامی و با نگاه به آینده توسعه کمی و کیفی کالبدی و ساماندهی فضای دانشگاهها، دکتر محمدصالح اولیاء را به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری اولین همایش معماری فضاهای دانشگاهی ایران منصوب کرد.
محمد حسین امید در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به سوالی در خصوص نتیجه جلسه وزارت علوم با پژوهشگاه زلزله گفت: وزارت علوم برنامه ای دارد تا ساختمان های ارزشمند دانشگاه ها در مقابل زلزله مقام سازی شوند و طبق جلساتی که با پژوهشگاه زلزله داشتیم این کار را با کمک و همکاری پژوهشگاه زلزله انجام می دهیم.
وی افزود: پژوهشگاه زلزله بودجه مقام سازی ساختمان های دانشگاه ها را به وزارت علوم می دهد و کار مقام سازی را انجام می دهیم.
معاون مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص میزان بودجه ای که قرار است از سوی پژوهشگاه زلزله به مقاوم سازی ساختمان دانشگاه ها اختصاص پیدا کند، گفت: مبلغ دقیق این بودجه مشخص نیست و فعلا تخصیص صفر است.
سعدالله نصیری قیداری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه قرار است وزارت علوم ورود جدی به ساماندهی کیفیت دانشگاهها داشته باشد، افزود: در برنامه ارایه شده وزیر علوم به مجلس بحث کیفیسازی دانشگاهها مطرح شده بود که در راستای این مهم توجه به اشتغال فارغالتحصیلان نیز مدنظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه امروزه برخی رشتههای دانشگاهی توجیهی برای اخذ دانشجو ندارند لذا معضل جدی اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در کشور به شدت احساس میشود در این میان وزارت علوم درصدد است با تعریف رشتههای کارآفرینی، کیفیت دانشگاهها را تقویت کند.
خالی بودن تعداد کثیری از صندلیها در بین برخی رشتههای دانشگاهی
معاون پارلمانی وزارت علوم با انتقاد از خالی بودن تعداد کثیری از صندلیها در بین برخی رشتههای دانشگاهی، یادآور شد: خالی بودن صندلیها در بعضی رشتههای دانشگاهی نشان دهنده علمی نبودن این رشتهها بوده و اینکه کارایی چندانی در بازار کار ندارند این درحالی است که رشتههایی در صف درخواست مجوز هستند اما شرایط لازم را از نظر هیات علمی یا داشتن تجهیزات آزمایشگاهی ندارند که وزارت علوم قرار است نگاه ویژهای به این رشتهها داشته باشد.
نصیری قیداری تاکید کرد: امروزه برخی رشتههای دانشگاهی سنتی بوده و برای 20 الی 30 سال گذشته است لذا وزارت علوم درصدد است تیمهای مختلفی برای انجام مطالعه و بررسیهای کارشناسی تشکیل دهد تا مشخص شود کدامیک از رشتهها برای بازار کار و سرمایه نیاز ضروری است.
تلاش برای ادغام برخی دانشگاهها
معاون پارلمانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: از سویی دیگر قرار است نسبت به بحث جذب دانشجو و ساماندهی ادغام برخی دانشگاهها بحث و بررسیهایی صورت گیرد که طی جلسهای که کمیته آموزش عالی مجلس با وزارت علوم برگزار کرده به نظر میرسد مجلس نیز حمایت خوبی از این اقدامات داشته باشد./
خبــر رئيس سازمان امور دانشجويان خبرداد؛
تداوم اعطاي وام دکتري در سال 94
رئيس سازمان امور دانشجويان گفت: صندوق رفاه دانشجويان بازوي دانشجويان و سازمان امور دانشجويان است.
به گزارش سرويس دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دکتر مجتبي صديقي در مراسم معارفه رئيس صندوق رفاه دانشجويان با اشاره به تغيير و تحولات وزارت علوم در سال اخير گفت: طبيعي است که تغيير و تحولاتي که در سال اخير در وزارت علوم رخ داد در برخي از واحدهاي وزارتخانه تاثيرگذار باشد.
وي بر اهميت سازمان امور دانشجويان تاکيد کرد و افزود: حساسيت حوزه دانشجويي به گونهاي است که هرکسي در وزارت علوم مسؤليتي ميپذيرد توجهش به سازمان امور دانشجويان جلب ميشود. اولين بازديد رسمي دکتر فرهادي هم از اين سازمان بود.
رئيس سازمان امور دانشجويان ادامه داد: مساله صندوق رفاه دانشجويان جزو اولين صحبتهاي من با دکتر فرهادي بود. دکتر فرهادي مسائل صندوق را با جديت دنبال ميکردند. از طرفي گزارشهايي از برخي مشکلات صندوق به گوش ايشان ميرسيد که ايشان را بيشتر نگران ميکرد.
صديقي با اشاره به عملکرد مطيعي به عنوان رئيس صندوق رفاه دانشجويان اظهار کرد: يکي از دغدغههاي دکتر فرهادي اين بود که ضمن تجربهاي که دکتر مطيعي در اداره صندوق رفاه دانشجويان دارد بايد سرمايهگذاري بيشتري در صندوق صورت بگيرد و کمبود اعتباري صندوق از طريق سرمايهگذاري رفع شود. بايد امکان به کار گرفتن منابع صندوق و کسب منابع جديد فراهم شود. البته دکتر مطيعي اين فرآيند را در يک سال و چند ماهي که مسؤليت صندوق را بر عهده داشتند به درستي رعايت کردند.
وي ادامه داد: دکتر مطيعي در ساماندهي صندوق و ايجاد نظم اداري و مالي بسيار موفق بودند. ايشان توانستند منابع هدررفته صندوق را برگردانند.
مشاور وزير علوم با بيان اينکه در انتخاب رئيس صندوق رفاه دچار يک دو راهي شده بوديم، توضيح داد: دکتر فرهادي تمايل داشتند در مورد صندوق رفاه دانشجويان هم از نيرو و رويکرد جديد بهره ببرند و هم از تجربه دکتر مطيعي استفاده کنند. از طرف ديگر جايگاه دکتر مطيعي براي دکتر فرهادي حائز اهميت بود و ميخواستند از تجربه ايشان در جايي استفاده کنند که به حوزه صندوق نزديکتر باشد. با توجه به اينکه دکتر مطيعي پيشنهاد انتخاب ايشان به عنوان معاون اداري مالي سازمان امور دانشجويان را نپذيرفتند، ايشان به عنوان مشاور رئيس سازمان مشغول به فعاليت خواهند شد.
صديقي با تاکيد بر اينکه حوزه دانشجويان داخل ارتباط نزديکي با صندوق رفاه دانشجويان دارد، افزود: صندوق رفاه دانشجويان بازوي سياستگذاري دانشجويان و سازمان امور دانشجويان است.
وي با اشاره به نيازهاي دانشجويان گفت: بسياري از نيازهاي دانشجويان به دليل کمبود بودجه پاسخ داده نميشد. از آنجايي که منابع دولت محدود است بايد با مديريت قويتر و توجه به عرصههاي جديد با رشد خوب در کسب درآمدهاي صندوق و بازگشت مطالبات خدمت بيشتري به دانشجويان داشته باشيم. البته اکنون با رشد خوبي در کسب درآمدهاي صندوق و بازگشت مطالبات مواجه هستيم و درآمدهاي صندوق صددرصد محقق شدهاند.
وي در ادامه با اشاره به اعطاي وام ويژه به دانشجويان دکتري اظهار کرد: حرکت جديد صندوق رفاه دانشجويان، اعطاي وام ويژه به دانشجويان دکتري بود که از سال گذشته آغاز شد و با اينکه اعتبارات دولتي صندوق در سال 94 نسبت به سال 93 تغييري نکرده است، اعطاي اين وام به قوت خود باقي است.
نشست یازدهم کارگروه توسعه آموزش عالی قرآنی به ریاست دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم ، در اين نشست دکتر شریعتی نياسر در سخناني به جایگاه مبنایی قرآن در شکلدهی رفتار و اعتقادات جامعه اسلامی اشاره كرد و مشکلات امروز جامعه بشري را ناشی از دوری از آموزه¬هاي قرآني برشمرد و اظهار داشت : كارگروه توسعه آموزش عالي قرآني كشور باید در صدد مقابله با این معضل در نظام علمی کشور برآيد.
دکتر شریعتی نیاسر با تأكيد بر جايگاه راهبردي كارگروه توسعه آموزش عالي قرآني در نظام توسعه فرهنگ قرآني گفت : کارگروه توسعه آموزش عالی قرآنی با تدوین سیاست¬ها و راهکارهای لازم بر مدار اسناد بالادستی، زمینهساز تحول در نظام آموزش عالی قرآنی است.
وی با تأکید بر یکپارچهسازی زیرنظام¬های آموزشی در حوزه علوم قرآني، بیان داشت: مأموریتگرایی آموزش عالی ، سیاست کلان وزارت علوم است که لازمه اجرای آن در حوزه علوم انسانی و قرآن تفاهم و تعامل با تمام ذی نفعان است.
وی در ادامه گفت: مأموریتگرا نبودن مراکز آموزشي علوم اسلامی اعم از مراكز حوزوی و دانشگاهی امكان رتبهبندی آن مراكز بر مبنای مأموریتهای محوله را از ما سلب كرده است.
دكتر شريعتي نياسر با اشاره به كثرت درخواستهاي واصله از مراكز آموزشي براي ورود به تمام حوزههاي علمي، بيان داشت: اگر چه بازتعریف مأموریت مراکز آموزش عالی، از جمله مراكزی که مجري رشتههاي قرآنی هستند، کاري دشوار است، اما این موضوع نباید موجب حذف این برنامه شده و لذا کارگروه باید تا رسیدن به نقطه مطلوب تمام مساعی خود را به کار بندد.
گفتني است در ادامه اين نشست سازوکار¬های مأموریتسپاری به مراکز آموزش عالی علوم قرآنی و گام¬های اجرایی جهت تحقق آن مورد بحث قرار گرفت و با تأیید کلیات آن، مقرر شد شاخص¬های ارزیابی گروه¬های قرآنی تعیین و نحوه شناسایی وضعیت¬ موجود در دستور کار جلسه آتی قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، اسفندماه سال ۹۲ بود که رضا فرجی دانا وزیر وقت علوم، ناصر مطیعی را به مدت دو سال به عنوان رئیس صندوق رفاه دانشجویان منصوب کرد.
البته مطیعی بهمن ماه سال ۹۲ به عنوان سرپرست منصوب شد که با مصوبه ۲۰ بهمن ماه هیات امنای این صندوق، حکم وی از سرپرستی به ریاست تغییر کرد.
فرجی دانا که بیشتر انتصابهایش با حاشیه همراه بود این بار کیوان مرادیان رئیس صندوق رفاه دانشجویان را برکنار کرده بود. البته در آن زمان که فرجی دانا یکی پس از دیگری مسئولان دانشگاهی دوره گذشته را برکنار میکرد یک جا به جایی دیگر حتی با وجود عملکرد موفق مرادیان در صندوق رفاه دانشجویان چندان تعجب برانگیز نبود ولی آنچه این جابه جایی را هم با حاشیه مواجه کرد این بود که عنوان شد مطیعی یکی از فامیلهای نزدیک فرجی دانا است.
به هر حال مطیعی از فرجی دانا حکم دو ساله ریاست دریافت کرد و پس از مدتی که بر پست ریاست صندوق رفاه دانشجویان بود شاهد عملکرد ضعیف در این حوزه بودیم.
* حذف وام پژوهانه
حذف وام دانشجویان دکتری پژوهشگاهها یکی از مواردی بود که در دوره ریاست مطیعی صورت گرفت.
وزارت علوم دستور العملی به دانشگاهها ابلاغ کرد که براساس آن وام پژوهانه دانشجویان دکتری به وام دکتری تبدیل شده که باید ماهانه از طریق صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میشد.
براساس این اطلاعیه دانشجویان متقاضی وام در انتظار ثبت نام و ارسال لیست به صندوق رفاه دانشجویان بودند که اعلام شد فکسی از صندوق رفاه مبنی بر اینکه دانشجویان پژوهشگاه اسامی خود را برای دریافت وام ارسال کنند، نیامده است و در پیگیری از کارشناس پژوهشگاههای صندوق رفاه مشخص شد که این وام ظاهرا به دانشجویان دکتری پژوهشگاهها تعلق نمیگیرد.
* قرار گرفتن دانشجویان بدهکار در زمره بدهکاران بانکی
صندوق رفاه دانشجویان به تمام مراکز تحت پوشش و وابسته به آنجا ابلاغ کرد فهرست اسامی افراد شاغل اعم از اعضای هیات علمی، کارکنان رسمی، پیمانی، قراردادی، نیروهای شرکتی و حجمی با مدارک بالای دیپلم، اخذ شده از وزارت علوم و صرفا دارنده گواهی تحصیلی موقت، چنانچه از مزایا و تسهیلات صندوق بهرهمند شده و تسویه نکردهاند را به منظور تعیین تکلیف بدهی آنان جهت پیگیری بدهکاران ارسال کنند.
این بدهکاران جزء بدهکاران بانکی قرار گرفته و در صورت عدم پرداخت به موقع اقساط، طبق قوانين صندوق ميزان كارمزد تاخير به ازاء مدت تعويق بر مبناي نرخ ۱۲درصد محاسبه میشود.
یعنی صندوق رفاه دانشجویان که باید نگاه حمایتی به دانشجویان داشته و به آن ها تسهیلات ارائه دهد دانشجویان را تهدید به بازپرداخت وامها میکند.
کسی منکر بازپرداخت وام از سوی دانشجویان بدهکار نیست ولی روش دریافت اقساط از دانشجویان در دوره گذشته به این صورت بود که بر اساس مصوبه هیأت امنا اگر افرادی شرایط بازپرداخت وام را نداشتند تا دو برابر زمان به آنها فرصت داده میشد.
البته با توجه به اشتغال بیش از دو روز رئیس و معاونان صندوق رفاه دانشجویان به تدریس در دانشگاه و عدم حضور آنها در صندوق بیش از این نمیتوان انتظار داشت به طوریکه اگر کسب درآمد اختصاصی در صندوق را هم درنظر بگیریم بر اساس آمار کاهش درآمد اختصاصی را شاهد هستیم.
* میزان درآمد اختصاصی صندوق
درآمد اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان از ۴۰۰میلیارد ریال از سال ۸۹ به ۱۸۰۰ میلیارد ریال در سال ۹۲ رسید ولی از زمان حضور مطیعی بحث نبود بودجه برای ارائه تسهیلات به دانشجویان مطرح شد..
* عملکرد ضعیف و برکناری از ریاست صندوق
مطیعی که برای دو سال از سوی فرجی دانا رئیس صندوق رفاه دانشجویان شده بود حالا پس از مدت یک سال و دو ماه از سمت خود برکنار شده است، البته شنیده شده که قرار است مطیعی به دلیل همان نسبت خانوادگی با فرجی دانا به سمتی در سازمان امور دانشجویان منصوب شود ولی برکناری وی از سمت ریاست صندوق رفاه دانشجویان زودتر از موعد حکمش نشان از این دارد که وزیر علوم هم عملکرد ضعیف مطیعی را متوجه شده و قصد ساماندهی در این حوزه را دارد.
شایان ذکر است، امروز هم مراسم تودیع و معارفه رئیس صندوق رفاه دانشجویان در حالی برگزار میشود که فقط دو رسانه مطلوب وزارت علوم در این مراسم حاضر هستند و از رسانههای جمعی برای حضور در این مراسم دعوت نشده است
به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، ذوالفقار یزدان مهر سر پرست جدید صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم صبح امروز در جلسه معارفه خود که در سالن صندوق رفاه وزارت علوم برگزار شد با اشاره به انضباط مالی صورت گرفته در صندوق رفاه گفت: با جنس کار این صندوق آشنایی دارم و تلاشی که برای انضباط مالی این نهاد صورت گرفته قابل ستایش است، چنانچه صندوق یک ظرافت خاص خود را دارد.
وی افزود: سند استراتژی تدوین میشود و هدف صندوق ایجاد زمینه مناسب و کمک به وضع تحصیلی دانشجویان کم در آمد است.
سرپرست جدید صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه مأموریت اصلی صندوق دانشجویان ارتقا خدمت رسانی توأم با کرامت انسانی است، بیان داشت: با توجه به محدودیت در تخصیص بودجه دولتی باید برنامهریزی و سازمان دهی هوشمندانه برای رسیدن به ماهیت اصلی صورت گیرد.
یزدان مهر اظهار داشت: ارتقا سیستم نرمافزاری و سختافزاری تقویت جایگاه صندوق، شناسنامه دار کردن خوابگاهها و سازماندهی وامها میتواند در بهبود وضعیت رفاهی دانشجویان تأثیرگذار باشد.
ذوالفقار یزدان مهر رئیس صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: تکمیل آسیب شناسی و ارائه طرح نو برای صندوق از جمله الویتهای ما برای صندوق رفاه وزارت علوم است
وی افزود: در طرح جدید سند استراتژی برای صندوق تدوین میکنیم، چرا که مهمترین برنامه برای یک سازمان دارا بودن سند استراتژی است
یزدان مهر در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی براینکه این سند استراتژی چه فوایدی را دارا است اظهار داشت: با توجه به دغدغههای وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تدوین این سند استراتژی میتوانیم خدمات رسانی به دانشگاه را ارتقا دهیم که البته این خدمات رسانی در کنار کرامت انسانی و رعایت حرمت قشر فرهیخته دانشگاهی است، بنابراین ارتقا خدمات رسانی توام با کرامت انسانی مهمترین ماموریت ما در صندوق رفاه وزارت علوم است.
وی تصریح کرد: برای اینکه به این هدف برسیم باید تنوع بخشی خدمات داشته باشیم و به نیازهای اساسی دانشجویان توجه کنیم، باید دانشجویان کم بضاعت مورد تکریم قرار گیرند و از تمام ظرفیتهای مادی و معنوی صندوق رفاه برای رسیدن به هدفمان استفاده کنیم.
یزدان مهر خاطرنشان کرد: برای رسیدن به هدفمان باید یک منابع مالی پایدار برای صندوق ایجاد شود که البته برای این امر برنامهای ویژه در نظر گرفته شده است.
به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در اين مراسم میرزایی با بيان اينكه نشریات دانشجویی نقش مهم و کلیدی دیده بانی جامعه و دانشگاه را به عهده دارند، اظهار داشت : ايفاي منطقي این نقش کارویژه هایی را طلب میکند و الزاماتی را هم به وجود می آورد که بر اساس آن قوانینی در حوزه نشریات دانشجویی منبعث از قانون مطبوعات کشور تدوین شده است.
مدیركل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به قوانين و مقررات حوزه مطبوعات گفت : وفق قانون مطبوعات هیچ مقام دولتی و غیردولتی حق ندارد برای چاپ مطلب یا مقالهای در صدد اعمال فشار بر نشریات برآید یا به سانسور و کنترل محتوای نشریات مبادرت ورزد.
وي افزود : به صورت منطقي اگر قرار باشد فعاليت دیده بانی صورت بگیرد، این دیدهبانان در مقام نگارش و انعکاس نظريات در قالب نشریات دانشجویی، طبق قانون باید حق داشته باشند آنچه را که به نظرشان می رسد انعکاس دهند .
دكتر ميرزايي گفت : مطابق قانون مطبوعات هیچ مرجعی حق سانسور و ممیزی قبل از چاپ را در نشریات دانشجویی ندارد.
وي افزود: در قالب قانون مطبوعات هر گاه نشریه ای مطلبی مشتمل بر توهین، افترا و خلاف واقع انتشار دهد، مدير مسئول آن نشريه از طريق مبادي ذي ربط قانوني و قضايي مورد بازخواست قرار مي گيرد .
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، مراسم افتتاحیه جشنواره نشریات دانشجویی منطقه یک کشور برگزار شد که با وجود رفتارهای گزینشی وزارت علوم با مطبوعات در برنامههای مختلف، میرزایی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این مراسم گفت: مطبوعات جزو اصلیترین نقشآفرینان حوزه عمومی هستند.
وی با بیان اینکه نشریات دانشجویی نقش مهم و کلیدی دیدهبانی جامعه و دانشگاه را به عهده دارند، اظهار داشت: ایفای منطقی این نقش کارویژههایی را طلب میکند و الزاماتی را هم به وجود می آورد که بر اساس آن قوانینی در حوزه نشریات دانشجویی منبعث از قانون مطبوعات کشور تدوین شده است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به قوانین و مقررات حوزه مطبوعات گفت: وفق قانون مطبوعات هیچ مقام دولتی و غیردولتی حق ندارد برای چاپ مطلب یا مقالهای در صدد اعمال فشار بر نشریات برآید یا به سانسور و کنترل محتوای نشریات مبادرت ورزد.
وی افزود: به صورت منطقی اگر قرار باشد فعالیت دیدهبانی صورت بگیرد، این دیدهبانان در مقام نگارش و انعکاس نظریات در قالب نشریات دانشجویی، طبق قانون باید حق داشته باشند آنچه را که به نظرشان میرسد انعکاس دهند.
میرزایی گفت: مطابق قانون مطبوعات هیچ مرجعی حق سانسور و ممیزی قبل از چاپ را در نشریات دانشجویی ندارد.
وی افزود: در قالب قانون مطبوعات هر گاه نشریهای مطلبی مشتمل بر توهین، افترا و خلاف واقع انتشار دهد، مدیر مسئول آن نشریه از طریق مبادی ذی ربط قانونی و قضایی مورد بازخواست قرار میگیرد.
دکترحسین میرزایی در مراسم افتتاحیه جشنواره نشریات دانشجویی منطقه یک کشورگفت : مطبوعات جزو اصلی ترین نقش آفرینان حوزه عمومی هستند.
به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، در این مراسم دکتر میرزایی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه نشریات دانشجویی نقش مهم و کلیدی دیده بانی جامعه و دانشگاه را به عهده دارند، اظهار داشت : ایفای منطقی این نقش کارویژه هایی را طلب میکند و الزاماتی را هم به وجود می آورد که بر اساس آن قوانینی در حوزه نشریات دانشجویی منبعث از قانون مطبوعات کشور تدوین شده است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به قوانین و مقررات حوزه مطبوعات گفت : وفق قانون مطبوعات هیچ مقام دولتی و غیردولتی حق ندارد برای چاپ مطلب یا مقالهای در صدد اعمال فشار بر نشریات برآید یا به سانسور و کنترل محتوای نشریات مبادرت ورزد.
وی افزود : به صورت منطقی اگر قرار باشد فعالیت دیده بانی صورت بگیرد، این دیدهبانان در مقام نگارش و انعکاس نظریات در قالب نشریات دانشجویی، طبق قانون باید حق داشته باشند آنچه را که به نظرشان می رسد انعکاس دهند .
دکتر میرزایی گفت : مطابق قانون مطبوعات هیچ مرجعی حق سانسور و ممیزی قبل از چاپ را در نشریات دانشجویی ندارد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ،وی افزود: در قالب قانون مطبوعات هر گاه نشریه ای مطلبی مشتمل بر توهین، افترا و خلاف واقع انتشار دهد، مدیر مسئول آن نشریه از طریق مبادی ذی ربط قانونی و قضایی مورد بازخواست قرار می گیرد .
به گزارش خبرگزاري موج، در اين مراسم دکتر ميرزايي بابيان اينکه نشريات دانشجويي نقش مهم و کليدي ديدهباني جامعه و دانشگاه را به عهدهدارند، اظهار داشت: ايفاي منطقي اين نقش کار ويژههايي را طلب ميکند و الزاماتي را هم به وجود ميآورد که بر اساس آن قوانيني در حوزه نشريات دانشجويي منبعث از قانون مطبوعات کشور تدوينشده است.
مديرکل فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با اشاره به قوانين و مقررات حوزه مطبوعات گفت: وفق قانون مطبوعات هيچ مقام دولتي و غيردولتي حق ندارد براي چاپ مطلب يا مقالهاي درصدد اعمال فشار بر نشريات برآيد يا به سانسور و کنترل محتواي نشريات مبادرت ورزد.
وي افزود: بهصورت منطقي اگر قرار باشد فعاليت ديدهباني صورت بگيرد، اين ديدهبانان در مقام نگارش و انعکاس نظريات در قالب نشريات دانشجويي، طبق قانون بايد حق داشته باشند آنچه را که به نظرشان ميرسد انعکاس دهند.
دکتر ميرزايي گفت: مطابق قانون مطبوعات هيچ مرجعي حق سانسور و مميزي قبل از چاپ را در نشريات دانشجويي ندارد.
وي افزود: در قالب قانون مطبوعات هرگاه نشريهاي مطلبي مشتمل بر توهين، افترا و خلاف واقع انتشار دهد، مديرمسؤول آن نشريه از طريق مبادي ذيربط قانوني و قضايي مورد بازخواست قرار ميگيرد.
به گزارش خبرگزاری پانا، در این مراسم دکتر میرزایی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه نشریات دانشجویی نقش مهم و کلیدی دیده بانی جامعه و دانشگاه را به عهده دارند، اظهار داشت : ایفای منطقی این نقش کارویژه هایی را طلب میکند و الزاماتی را هم به وجود می آورد که بر اساس آن قوانینی در حوزه نشریات دانشجویی منبعث از قانون مطبوعات کشور تدوین شده است.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به قوانین و مقررات حوزه مطبوعات گفت : وفق قانون مطبوعات هیچ مقام دولتی و غیردولتی حق ندارد برای چاپ مطلب یا مقالهای در صدد اعمال فشار بر نشریات برآید یا به سانسور و کنترل محتوای نشریات مبادرت ورزد.
وی افزود : به صورت منطقی اگر قرار باشد فعالیت دیده بانی صورت بگیرد، این دیدهبانان در مقام نگارش و انعکاس نظریات در قالب نشریات دانشجویی، طبق قانون باید حق داشته باشند آنچه را که به نظرشان می رسد انعکاس دهند .
دکتر میرزایی گفت : مطابق قانون مطبوعات هیچ مرجعی حق سانسور و ممیزی قبل از چاپ را در نشریات دانشجویی ندارد.
وی افزود: در قالب قانون مطبوعات هر گاه نشریه ای مطلبی مشتمل بر توهین، افترا و خلاف واقع انتشار دهد، مدیر مسئول آن نشریه از طریق مبادی ذی ربط قانونی و قضایی مورد بازخواست قرار می گیرد .
دکترحسين میرزایی در مراسم افتتاحیه جشنواره نشریات دانشجویی منطقه یک کشورگفت : مطبوعات جزو اصلی ترین نقش آفرینان حوزه عمومی هستند.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم ، در اين مراسم دکتر میرزایی با بيان اينكه نشریات دانشجویی نقش مهم و کلیدی دیده بانی جامعه و دانشگاه را به عهده دارند، اظهار داشت : ايفاي منطقي این نقش کارویژه هایی را طلب میکند و الزاماتی را هم به وجود می آورد که بر اساس آن قوانینی در حوزه نشریات دانشجویی منبعث از قانون مطبوعات کشور تدوین شده است.
مدیركل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به قوانين و مقررات حوزه مطبوعات گفت : وفق قانون مطبوعات هیچ مقام دولتی و غیردولتی حق ندارد برای چاپ مطلب یا مقالهای در صدد اعمال فشار بر نشریات برآید یا به سانسور و کنترل محتوای نشریات مبادرت ورزد.
وي افزود : به صورت منطقي اگر قرار باشد فعاليت دیده بانی صورت بگیرد، این دیدهبانان در مقام نگارش و انعکاس نظريات در قالب نشریات دانشجویی، طبق قانون باید حق داشته باشند آنچه را که به نظرشان می رسد انعکاس دهند .
دكتر ميرزايي گفت : مطابق قانون مطبوعات هیچ مرجعی حق سانسور و ممیزی قبل از چاپ را در نشریات دانشجویی ندارد.
وي افزود: در قالب قانون مطبوعات هر گاه نشریه ای مطلبی مشتمل بر توهین، افترا و خلاف واقع انتشار دهد، مدير مسئول آن نشريه از طريق مبادي ذي ربط قانوني و قضايي مورد بازخواست قرار مي گيرد .
به گزارش خبرنگار مهر، به رغم سیاست کلی دولت که برهمکاری و ارتباط متقابل با رسانهها تاکید دارد، وزارت علوم دراین زمینه برخلاف سیاست های دولت تدبیر و امید عمل می کند.
ارتباط رسانهای این وزارت خانه روز به روز با اصحاب رسانه ضعیفتر میشود به طوریکه مسئولان و معاونان آن از پاسخگویی به رسانه ها واهمه دارند و اگر برحسب تصادف در برنامه ای حضور داشته باشند برای پاسخگویی به سوال خبرنگاران، خواستار هماهنگی با روابط عمومی وزارت علوم بوده و یا اینکه به صراحت اعلام می کنند در مورد سئوال های مطرح شده صحبت نمی کنند.
البته سیاست رسانه ای وزارت علوم به همین نقطه ختم نمی شود، این وزارت خانه و سازمان های زیرمجموع آن ، در برنامه هایی که با حضور خبرنگاران برگزار می شود نیز سیاست های گزینشی خود را دارند و بیشتر برنامه های این وزارت خانه را تنها با حضور معدود رسانه های منتخب خود که در تمام برنامه ها ثابت هستند برگزار می کنند.
برای مثال در هفته جاری برنامه نشست خبری پژوهشگاه هوافضا، برنامه امضای تفاهمنامه وزارت علوم با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور و برنامه امروز تودیع و معارفه رئیس صندوق رفاه دانشجویان با حضور همان رسانههای گزینشی ثابت برگزار شد.
تا کنون پیگیری خبرنگار مهر برای تعامل با مسئولان این وزارت خانه راه به جایی نبرده است به نحوی که روابط عمومی صندوق رفاه دانشجویان در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص عدم دعوت از سایر رسانهها گفت: به علت محدودیت جا فقط دو رسانه (دو رسانه ثابت برنامه های وزارت علوم ) دعوت شده اندو اعلام کرد نام دو رسانه مذکور به حراست صندوق رفاه اعلام شده و از حضور سایر رسانه جلوگیری خواهد شد.
درحالی وزارت علوم سیاست گریز از پاسخگویی به خبرنگاران و اصحاب رسانه را در پیش گرفته که دکتر محمد فرهادی وزیرعلوم در اولین حضور خود بر ارتباط متقابل با رسانه ها تاکید داشت. امید می رود در شرایطی که موضوع تعامل رسانه ای یکی از سرفصل های برنامه ای وزیرعلوم بود این وزارت خانه نسبت به این موضوع عملکرد قابل قبولی را ارایه دهد.
رییس سابق صندوق رفاه دانشجویان از کمبود 2135 میلیاردی بودجه در بخش تغذیه دانشجویان خبر داد و گفت: این کسری بودجه روی کیفیت غذاها تاثیر میگذارد.
به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر ناصر مطیعی در مراسم معارفه رییس جدید صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه فعالیتهای صندوق کل آموزش عالی را تحت تاثیر اقدامات مثبت و منفی خود قرار میدهد، گفت: امیدوارم با لطف وزارت علوم، همکاری دانشگاهها با وزارت علوم این اثرات همیشه مثبت باشند.
وی با تاکید بر اینکه صندوق رفاه دانشجویان در دو حوزه اصلی خدمات خود را ارائه میدهد افزود: توانمندسازی مالی دانشجویان و ارائه خدمات رفاهی در حوزه خوابگاهها، تغذیه و... به بیش از 2600 واحد دانشگاهی و بیش از 4 میلیون دانشجو در سراسر کشور، دو حوزه اصلی فعالیت صندوق رفاه دانشجویان است.
رییس سابق صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به اصول این صندوق گفت: اولین اصل فعالیت صندوق رفاه دانشجویان قانونمداری است. قوانین نوعی میثاق ملی است و دوری از قانون هرج و مرج را در پی دارد. در بسیاری از موارد نمایندگان مجلس مکاتباتی را درخصوص حمایت از دانشجویان انجام میدادند اما فقط هنگامی این درخواستها مورد توجه قرار میگرفت که در چارچوب قانون صورت میگرفت.
مطیعی ادامه داد: شفافیت و صداقت، عدالتمحوری، برخورد توام با عزتمندی و حفظ کرامت انسانها، نفی نگاه از بالا به پایین، همدلی و همگرایی و تعامل سازنده با سایر واحدهای آموزش عالی از دیگر اصولی بود که صندوق رفاه دانشجویان براساس آن فعالیت میکرد.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده در صندوق رفاه دانشجویان در زمان ریاست خود اشاره کرد و در مورد منابع انسانی صندوق رفاه دانشجویان اظهار کرد: زمانی که سمت ریاست صندوق رفاه دانشجویان را پذیرفتم، صندوق دارای 64 پست سازمانی بود که بیش از 119 نفر در آن فعالیت میکردند. من تلاش کردم با مصوبهای که از هیات امنا اخذ کردم 64 پست را به 100 پست ارتقا دهم.
رییس سابق صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: اطلاعات بیش از 4 میلیون دانشآموز در سروری ذخیره بود که ممکن بود با کوچکترین نوسانات از بین برود. به همین دلیل مجموعهای از دستورالعملهای ارتقای ضریب امنیت شبکه از نظر سختافزاری و نرمافزاری ارائه کردیم و اکنون ذخیرهسازی به خوبی انجام میپذیرد.
مطیعی در مورد وصول مطالبات صندوق توضیح داد: امر وصول مطالبات صندوق در دستور کار و از اقدامات جدی بود. هنگامی که این سمت را پذیرفتم، از حدود یک میلیون و 700 هزار نفر فقط 64 هزار شماره تلفن وجود داشت که 38 هزار شماره تلفن قابل پیگیری بود، اما اکنون شماره تلفن همه یک میلیون و 600 هزار نفر موجود است و میتوان به بدهکاران صندوق دسترسی یافت. از دیگر اقداماتی که انجام شد، تلفیق سامانه سجاد با سامانه فاز 2 بود که قبلا هیچ ارتباطی با هم نداشتند. نتیجه این تلفیق حذف رداخت نقدی و کاهش آسیبپذیری سیستم بود.
515 میلیارد تومان برای تجهیز خوابگاهها مورد نیاز است
وی در ادامه در مورد تجهیز و تعمیر خوابگاهها اظهار کرد: به طور کلی 2 میلیون و 207 هزار متر مربع فضای خوابگاهی وجود دارد که 30 درصد این فضا را خوابگاههای با قدمت بالای 20 سال و 17.5 درصد آنها را خوابگاههای با قدمت بالای 15 سال تشکیل میدهند. به طور کلی 515 میلیارد تومان برای تجهیز خوابگاهها مورد نیاز است که امیدواریم این ردیف در برنامه ششم توسعه پیش بینی شود.
رییس سابق صندوق رفاه دانشجویان به حوزه تغذیه دانشجویان اشاره کرد و گفت: مشکلات در حوزه تغذیه دانشجویان بسیار عمیق است. بر طبق یک برآوردی که در سال 93 انجام شد و براساس اینکه قیمت هر پرس غذای شام 5000 تومان و هر پرس غذای ناهار 5400 تومان است و براساس اینکه غذا 5 روز در هفته ارائه میشود، هزینه تمام شده غذای دانشجویان در یک سال 3145 میلیارد بود که فقط 546 میلیارد آن یارانه است یعنی حدود 2135 میلیارد کسری اعتبارات تغذیه دانشجویان در کشور وجود دارد که این امر روی کیفیت غذا تاثیر میگذارد.
تدوین سند استراتژی صندوق رفاه دانشجویان
به گزارش ایسنا، در ادامه مراسم سرپرست جدید صندوق رفاه دانشجویان با تاکید بر اینکه ایجاد کردن انضباط مالی کار بسیار دشواری است، گفت: صندوقهایی مانند صندوق رفاه دانشجویان نه یک سازمان دولتی و نه یک بنگاه اقتصادی هستند. بلکه ظرافتهای خاص خود را دارند.
مهندس ذوالفقار یزدانمهر با بیان اینکه ریشه همه اصلاحات فردی و سازمانی برنامهریزی هوشمندانه است، افزود: سند استراتژی صندوق رفاه دانشجویان چشمانداز و افق پیشروی این صندوق ترسیم خواهد شد. هدف صندوق ایجاد زمینه فعالیت جهت رشد استعدادها و کمک به دانشجویان مستعد کم درآمد است.
وی ادامه داد: ماموریت ما ارتقای خدماترسانی توام با حفظ کرامت انسانی است که این امر نیازمند توجه به نیازهای دانشجویان، اهتمام به تکریم آنها و... است. باید با ایجاد منابع مالی پایدار همراه با کار کارشناسی صحیح و بهرهمندی هوشمندانه از ظرفیتها به گونهای سرمایهگذاری کرد که سوددهی در آن شفاف باشد. خروج از سرمایهگذاری فرصتسوز و متمرکز کردن منابع صندوق میتواند ما را به مسیری که میخواهیم پیش ببرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين نشست دکتر نوابي نژاد به دو نقش اصلي زنان در خانواده اشاره کرد و گفت: زنان در خانواده دو نقش اصلي دارند؛ اول اينکه نقش سازندگي، سازماندهي توانايي و کار آيي اعضاي خانواده و ايجاد آرامش در خانواده را بر عهدهدارند و همچنين رسالت مادري که باشکوهترين هنرنمايي زن است که هيچکس جز او قادر به انجام آن به نحو احسن نيست و تکامل و رشد مادي و معنوي زنان در پرتو اين نقش متجلي و جلوهگر است.
وي در ادامه به انگيزه زنان در امر اشتغال اشاره کرد و گفت: بهبود وضع اقتصادي خانواده، کسب درامد و استقلال مالي، به دست آوردن جايگاه اجتماعي و رشد توانمنديها، ميتواند از نکات مهم در اشتغال بکار بانوان در بيرون از منزل باشد.
گفتني است؛ در پايان اين مراسم دکتر نوابي نژاد از کليه بانوان و مادران خواست خودباوري را در خود تقويت کنند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، جمعی از دانشجویان بورسیه طی نامهای به کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان شکایت و اعاده حیثیت کردند.
این دانشجویان در این نامه ضمن اعتراض به روند پیگیری مشکلات دانشجویان بورسیه در وزارت علوم خواستار بررسی بیشتر در این زمینه از سوی مجلس شورای اسلامی شدند.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، با روی کار آمدن دولت یازدهم و حضور مسئولان جدید در وزارت علوم، ارتباط رسانهها و خبرنگاران با وزارت علوم یکی از چالش برانگیزترین مسائلی بوده که خبرنگاران این حوزه با آن روبرو بودهاند.
این روند از زمان حضور رضا فرجیدانا به عنوان وزیر علوم در این وزارتخانه آغاز شد و به دوران نجفی سرپرست این وزارتخانه رسید.
در این مدت خبرنگاران حوزه وزارت علوم شاهد برخوردهای گزینشی و دعوت از رسانههای خاص در برنامههای مهمی چون اجلاس روسای دانشگاهها، تودیع و معارفه برخی از مسئولان وزارت علوم بودند و همین مسئله باعث عدم پیگیری بسیاری از مطالبات دانشگاهیان از مسئولان این وزارتخانه توسط رسانهها شد.
در حالی که انتظار میرفت با حضور محمد فرهادی وزیر علوم شاهد تغییر رویکرد مسئولان وزرات علوم و به خصوص روابط عمومی این وزارتخانه با خبرنگاران باشیم، اما روند دعوت گزینشی از رسانههای همسو با دولت همچنان در دستور کار مسئولان این وزارتخانه قرار گرفته است.
روابط عمومی وزارت علوم روز گذشته در مراسم امضای تفاهمنامه این وزارتخانه با دو نهاد دیگر دولت، دوباره این رویکرد را در پیش گرفت و تنها به رسانههای همسو با دولت اجازه حضور در این مراسم را داد.
این مسئله امروز نیز در جریان مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید صندوق رفاه دانشجویان تکرار شد.
روابط عمومی صندوق رفاه دانشجویان در پاسخ به خبرنگاران برای حضور در برنامه با صراحت تنها رسانههای دعوت شده به این مراسم را دو خبرگزاری وابسته به دولت اعلام میکند.
به نظر میرسد علاقمند نبودن به پاسخگویی به افکارعمومی و رسانهها از دلایل مهم رویکرد وزارت علوم دولت یازدهم با رسانههای خبری است که باعث شده خبرنگاران این حوزه با وجود گذشت ۲ سال از عمر دولت یازدهم هنوز نشستی خبری را با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این دولت تجربه نکنند.
به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری ایرنا، ناصر مطیعی امروز (سه شنبه) و در مراسم تودیع خود که با حضور مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان و جمعی از معاونین دانشجویی دانشگاه های کشور برگزار شد، گفت: بخش کوچکی از هزینه غذای دانشجویان از آنها دریافت می شود و کسری بودجه غذای دانشجویی در حدود 2 هزار و 135 میلیارد تومان در سال می شود.
مطیعی با ارائه گزارشی از عملکرد یک سال و نیمه خود به عنوان رییس صندوق رفاه اظهار داشت: در زمان ورودم به صندوق، هیچ سرور پشتیبانی برای اطلاعات 4.5 میلیون دانشجوی کشور و ارتباط آنها با صندوق رفاه وجود نداشت ولی امروز یک سرور پشتیبان تهیه شده و در فواصل زمانی مشخص از اطلاعات موجود نسخه ای تهیه می شود.
وی بخشی از فعالیت های صندوق رفاه را حمایتی، بخشی نظارتی و بخش دیگری را سیاستگذاری عنوان کرد و افزود: در دوران مسوولیتم تلاش کردم تا قانون مداری، صداقت و شفافیت، عدالت محوری، برخورد توام با عزت مندی و حفظ کرامت انسانی، همدلی و همگرایی و تعامل سازنده با نهادهای مرتبط با آموزش عالی را سرلوحه فعالیت هایم قرار دهم.
رییس سابق صندوق رفاه دانشجویان خاطرنشان کرد: پیش از آنکه مسوولیت صندوق را برعهده بگیرم 2 سامانه سجاد و فاز-2 بنا به دلایل فنی هیچ گونه ارتباطی با یکدیگر نداشتند اما امروز این 2 سامانه به یکدیگر متصل هستند و سیستم پرداخت نقدی اقساط وام دانشجویی حذف شده است.
محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز گذشته در حکمی ذوالفقار یزدان مهر را به عنوان سرپرست جدید صندوق رفاه دانشجویان منصوب کرد. مجتبی صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان نیز در حکمی ناصر مطیعی را به عنوان مشاور خود در این سازمان منصوب کرد.
به گزارش افکارنیوز، جمعی از دانشجویان بورسیه طی نامهای به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان شکایت و اعاده حیثیت کردند.
این دانشجویان در این نامه ضمن اعتراض به روند پیگیری مشکلات دانشجویان بورسیه در وزارت علوم خواستار بررسی بیشتر در این زمینه از سوی مجلس شورای اسلامی شدند.
"خیبرآنلاین" - وزارت علوم که در آغاز وزارت فرهادی به رسانهها قول همکاری و ارتباط متقابل داده بود این روزها ارتباطی ضعیفتر از هر زمان دیگری با رسانهها دارد به گونهای که حتی عادیترین و کم حاشیهترین برنامههای این وزارتخانه نیز در بایکوت خبری برگزار میشود.
به گزارش فارس، البته بایکوت خبری وزارت علوم هم شبیه بسیاری از اقدامات دیگر این وزارتخانه منحصر به فرد و جالب توجه است به طوریکه وزارت علوم برای پوشش برنامههای وزارتخانه از دو رسانه مطلوب خود دعوت میکند و به نوعی دعوت از رسانهها برای پوشش اخبار وزارت علوم که برای مردم و بخصوص جامعه دانشگاهی بسیار مهم است، به صورت گزینشی انجام میشود.
روز گذشته در مراسم امضای تفاهمنامه وزارت علوم با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور که در وزارت علوم برگزار شد تنها دو رسانه گزینشی وزارت علوم برای پوشش خبر دعوت شدند.
امروز هم برای مراسم تودیع و معارفه رئیس صندوق رفاه دانشجویان تنها رسانههای گزینشی حق حضور دارند و روابط عمومی این صندوق در گفتوگو با خبرنگاران سایر رسانهها به صراحت گفته است که در اعلام به حراست صندوق از آنها خواستهایم مانع حضور خبرنگاران رسانهها به مراسم تودیع و معارفه شوند.
و این در حالی است که روابط عمومی وزارت علوم همواره در گفتوگو با رسانهها به آنها قول همکاری میدهد ولی آنچه در عمل میبینیم چیزی جز دعوت از رسانههای گزینشی نیست.
اینکه وزارت علوم فقط خبرنگاران گزینشی و منتسب به دولت را در برنامههای خود دعوت میکند این سؤال را در اذهان تداعی میکند که به راستی در برنامههای این وزارتخانه چه میگذرد که از حضور خبرنگاران تا این حد واهمه دارد.
خبرنامه دانشجویان ایران: دانشجویان بورسیه طی نامهای به کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان شکایت کردند.
به گزارش فارس، جمعی از دانشجویان بورسیه طی نامهای به کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان شکایت و اعاده حیثیت کردند.
این دانشجویان در این نامه ضمن اعتراض به روند پیگیری مشکلات دانشجویان بورسیه در وزارت علوم خواستار بررسی بیشتر در این زمینه از سوی مجلس شورای اسلامی شدند.
مراسم گرامیداشت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن با دعوت از دکتر شکوه نوابی نژاد استاد دانشگاه و چهره ماندگار كشور درسالن اجتماعات شهدای هسته ای وزارت علوم و به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست دکتر نوابی نژاد به دو نقش اصلی زنان در خانواده اشاره کرد و گفت: زنان در خانواده دو نقش اصلی دارند؛ اول اینکه نقش سازندگی، سازماندهي توانايي و کارآيی اعضاي خانواده و ایجاد آرامش در خانواده را برعهده دارند و همچنين رسالت مادری كه با شكوهترين هنرنمايي زن است که هیچ کس جز او قادر به انجام آن به نحو احسن نیست و تكامل و رشد مادي و معنوي زنان در پرتو اين نقش متجلي و جلوه گر است.
وی در ادامه به انگیزه زنان در امر اشتغال اشاره کرد و گفت: بهبود وضع اقتصادی خانواده ، کسب درامد و استقلال مالی، به دست اوردن جایگاه اجتماعی و رشد توانمندی ها، می تواند از نکات مهم در اشتغال بکار بانوان در بیرون از منزل باشد.
گفتني است در پایان این مراسم دکتر نوابی نژاد از کلیه بانوان و مادران خواست خودباوری را در خود تقویت کنند.
مراسم قرعهكشي رقابتهاي واليبال و فوتبال بيست و هشتمین يونيورسياد دانشجويان جهان در کره جنوبی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم ،مراسم قرعهكشي مسابقات واليبال و فوتبال بيست و هشتمین يونيورسياد ورزشي دانشجويان جهان درکره جنوبی با حضور مسئولان ورزشي دانشگاههاي جهان در شهر گوانگجو برگزار شد كه تيم ملي واليبال دانشجويان كشورمان در گروه B اين رقابتها در كنار تيمهاي روسيه (قهرمان دوره قبل)، کانادا ، تایلند وسوئیس قرار گرفت.
همچنین تیم فوتبال دانشجویان ايران نیز در گروه C با تیم های ژاپن ، مالزی و برزیل همگروه شد.
بنا براین گزارش گروه بندی این رقابت ها به شرح زیر میباشد.
فوتبال
گروهA :کره جنوبی-کانادا- ایتالیا-چین تایپه
گروهB : فرانسه- اکراین- مکزیک-آفریقای جنوبی
گروهC : ژاپن - مالزی – برزیل- ایران
گروهD : روسیه –ایرلند- اروگوئه-چین
والیبال:
گروهA : کره جنوبی- چک- استرالیا- امریکا-آرژانتین-چین تایپه
گروهB : روسیه- کانادا- تایلند- سوئیس- ایران
گروهC : ژاپن- برزیل- شیلی- هنگ کنک- کلمبیا-ونزوئلا
گروهD : اکراین-لاتویا- مکزیک- چین-امارات
گفتني است بيست و هشتمین يونيورسياد دانشجويان جهان 12 تا 23 تیرماه ماه در کشور کره جنوبی برگزار خواهد شد.
آموزش > عالی - همشهری آنلاین:
مدیرکل دانشجویی سازمان امور دانشجویان از اتمام بازنگری شیوهنامه انضباطی خبر داد و گفت: در این شیوهنامه نحوه برخورد با تقلبهای علمی و پایاننامهای دانشجویان یکسانسازی شده است.
به گزارش مهر، دکتر صمد حاج جباری با اشاره به این مطلب که بازنگری شیوهنامه انضباطی دانشجویان به اتمام رسیده است، گفت: در شیوهنامه جدید به موضوع سرقتهای علمی، تقلب و تخلفات در دوره کارشناسی ارشد و دکتری توجه ویژهای شده است.
وی ادامه داد: شیوهنامه قبلی در مورد تخلفات دوره تحصیلات تکمیلی و تقلبهایی که در پایاننامه و مقالات ممکن است رخ دهد به صورت جزيی نپرداخته بود و به بحث پایاننامهها و تخلفات مربوط به این بخش، اشاره نشده بود.
مدیرکل دانشجویی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم افزود: به عنوان مثال اگر تقلب دانشجویی در مقطع کارشناسی ثابت شود نمره آن درس دانشجو 25صدم است و این در تمام دانشگاهها به یک صورت اجرا میشود ولی در خصوص سرقتهای علمی در مقطع تحصیلات تکمیلی روشهای برخورد یکسانی در دانشگاهها وجود نداشت و نحوه برخورد با این تخلفات در دانشگاهها متفاوت بود.
وی افزود: در شیوهنامه جدید اگر دانشجویی (مقطع تحصیلات تکمیلی) برای اخذ مدرک دانشگاهی خود مرتکب اینگونه تخلفات شده و تخلف وی ثابت شود، اینکه چه برخوردی باید صورت گیرد همه مشخص شده است و بر اساس شیوهنامه جدید انضباطی با وی برخورد میشود.
دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران افزود: بر اساس برنامه زمانی پیشبینی شده نتیجه اولیه آزمون دکتری سال 94 از بعد از ظهر فردا چهارشنبه 26 فروردین ماه بر روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قرار داده میشود و تمامي داوطلبان میتوانند از اين تاریخ با مراجعه به سایت سازمان و وارد کردن شماره داوطلبی و سایر مشخصات فردی نسبت به مشاهده اولیه کارنامه خود اقدام و از آن پرینت تهیه کنند.
وی افزود: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته میشوند میتوانند از دوشنبه 31 فروردین تا پنجشنبه سوم اردیبهشت با مراجعه به سایت سازمان سنجش و پس از دریافت دفترچه راهنما نسبت به انتخاب کد رشتهمحلهای مورد علاقه خود اقدام کنند و سپس آنها را به ترتیب اولویت علاقه در فرم انتخاب رشته وارد کنند.
توکلی با اشاره به اینکه پس از انتخاب رشته گزینش علمی مرحله اول برای معرفی اولیه داوطلبان به صورت چند برابر ظرفیت انجام ميشود، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت پذیرش دانشجو در هر یک از کد رشتهمحلهای تحصیلی دانشگاهها بر اساس 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد معدل تراز شده دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد و دیگر ضوابط انجام میشود.
وي اضافه كرد: فهرست اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت کد رشتهمحلهای مربوطه برای شرکت در مصاحبه تخصصی و بررسی سوابق علمی و آموزشی، پژوهشی مطابق مصوبه وزارت علوم و حداکثر در 5 کد رشته محل در نیمه دوم اردیبهشت ماه از طریق سایت سازمان سنجش منتشر میشود.
مشاور عالی سازمان سنجش خاطرنشان کرد: فهرست اسامی نهایی پذیرفتهشدگان آزمون دکتری در نیمه اول شهریور بر روی سایت سازمان سنجش قرار میگیرد.
حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم با اشاره به ظرفیتهای پذیرفته شده در آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 1394 اظهار داشت: در آزمون دوره دکتری نیمه متمرکز سال 1394 تعداد 201 هزار و 660 داوطلب ثبت نام کردند که از این میان 87 هزار و 512 نفر زن و 114 هزار و 148 نفر مرد بودند، به عبارت دیگر 43.40 درصد داوطلبان زن و 56.60 درصد آنها مرد بودند.
وی افزود: براساس برنامه زمانی پیش بینی شده آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 94 در صبح روز 15 اسفند سال 93 برای پذیرش دانشجو در 205 کدرشته امتحانی و 7 گروه آموزشی در 53 شهرستان و 102 حوزه امتحانی برگزار شد.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: از تعداد 201 هزار و 660 داوطلب ثبت نام کننده در این آزمون تعداد 164 هزار و 587 داوطلب در جلسه آزمون حاضر شدند که از این میان 37 هزار و 703 داوطلب غایب بودند. به عبارت دیگر 81.02 درصد داوطلبان ثبت نام کننده در جلسه آزمون حاضر و 18.38 درصد آنها غایب بودند.
توکلی گفت: از 164 هزار و 587 داوطلب حاضر در جلسه آزمون دکتری 72 هزار و 358 نفر زن و 92 هزار و229 نفر مرد بودند.
وی با اشاره به اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 94 گفت: نتایج اولیه این آزمون به صورت کارنامه تنظیم و امروز بعد ازظهر بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار میگیرد.
*56 هزار و 740 نفر در آزمون دکتری 94 مجاز به انتخاب رشته شدند
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به ظرفیت مجازین به انتخاب رشته در این دوره تصریح کرد: از تعداد 164 هزار و 587 داوطل حاضر در جلسه آزمون برابر با ضوابط تعداد 56 هزار و 740 نفر مجاز به انتخاب رشته شدند که از این میان تعداد 23 هزار و 578 نفر زن و 33 هزار و 162 نفر مرد هستند.
توکلی ادامه داد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شدند ضرورت دارد از روز دوشنبه 31 فروردین تا روز پنج شنبه 3 اردیبهشت ماه با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور ضمن دریافت دفترچه راهنمای انتخاب رشته تحصیلی از سایت سازمان سنجش واموزش کشور و مطالعه دقیق دفترچه راهنمای مذکور و اطلاعیههای منتشر شده سازمان سنجش با رعایت کلیه ضوابط نسبت به انتخاب حداکثر 50 کد رشته محل از میان کدرشته محلهای تحصیلی مورد علاقه خود از کد رشته امتحانی مربوطه انتخاب و براساس اولویت علاقه نسبت به درج آنها در فرم انتخاب رشته اینترنتی اقدام کنند.
وی یادآور شد: پس از انتخاب رشته توسط مجازین به انتخاب رشته گزینش علمی مرحله اول داوطلبان به منظور معرفی اولیه آنها به صورت چند برابر ظرفیت با توجه به ظرفیت پذیرش دانشجو در هر یک از کد رشته محلهای تحصیلی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی پذیرنده دانشجو براساس نمره کل حاصل از 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد معدلهای ترازشده دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد و دیگر ضوابط انجام میگیرد.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اینکه فهرست اسامی معرفی شدگان چندبرابر ظرفیت رشته محلهای مربوط برای شرکت در مصاحبه تخصصی در اردیبهشت ماه اعلام میشود گفت: فهرست اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت رشته محلهای تحصیلی برای شرکت در مصاحبه تخصصی بررسی سوابق علمی، آموزشی و ژوهشی مطابق مصوبه وزارت علوم و حداکثر در 5 کد رشته امتحانی در نیمه اردیبهشت ماه سال 94 بر روی سایت سازمان سنجش اموزش کشور منتشر و دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ابلاغ میشود.
حسین توکلی صبح امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا گفت: در آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال 1394 تعداد 201 هزار و 660 داوطلب ثبت نام کرده اند که از این تعداد 87 هزار و 512 نفر زن و 114 هزار و 148 نفر مرد هستند؛ به عبارت دیگر 43.40 درصد داوطلبان زن و 56.60 درصد آنها مرد هستند.
براساس برنامه زمانی پیش بینی شده این آزمون برای تعداد 201 هزار و 660 داوطلب در صبح روز جمعه 15 اسفندماه 1393 برای پذیرش دانشجو در 250 کد-رشته امتحانی و در 7 گروه آموزشی در 53 شهرستان مختلف کشور و 102 حوزه امتحانی برگزار شد.
به گفته توکلی، از تعداد 201 هزار و 660 داوطلب ثبت نام کننده، تعداد 164 هزار و 587 داوطلب در جلسه آزمون حاضر و 37 هزار و 73 داوطلب غایب بودند؛ به عبارت دیگر 81.62 درصد داوطلبان در جلسه آزمون حاضر و 18.38 درصد آنها در جلسه آزمون غایب بودند.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: از تعداد 164 هزار و 587 داوطلب حاضر در جلسه آزمون تعداد 72 هزار و 358 نفر زن و 92 هزار و 229 نفر مرد بوده اند؛ به عبارت دیگر 43.96 درصد حاضرین در جلسه آزمون زن و 56.04 درصد آنها مرد بوده اند.
براین اساس از تعداد 37 هزار و 73 داوطلب غایب در جلسه آزمون دکتری نیمه متمرکز، تعداد 15 هزار و 154 نفر زن و 21 هزار و 919 نفر مرد بوده اند.
توکلی گفت: براساس برنامه زمانی پیش بینی شده نتایج اولیه این آزمون به صورت کارنامه تنظیم و کارنامه یادشده از بعد از ظهر امروز چهارشنبه 26 فروردین ماه 1394 بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار می گیرد.
از تعداد 164 هزار و 587 داوطلب حاضر در جلسه آزمون و برابر ضوابط تعداد 56 هزار و 740 داوطلب مجاز به انتخاب رشته شده اند که از این تعداد 23 هزار و 578 نفر زن و 33 هزار و 162 نفر مرد هستند.
داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند، ضرورت دارد از روز دوشنبه 31 فروردین ماه لغایت پنجشنبه سوم اردیبهشت ماه به سایت سازمان سنجش مراجعه و ضمن دریافت دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی از سایت و مطالعه دقیق دفترچه مذکور و اطلاعیه های منتشره سازمان سنجش، با رعایت تمامی ضوابط نسبت به انتخاب حداکثر 50 کد-رشته محل از میان کد-رشته محل های مورد علاقه خود اقدام و کد-رشته محل های انتخابی را به ترتیب اولویت علاقه مرتب و در مهلت مشخص شده نسبت به ثبت آنها در فرم انتخاب رشته اینترنتی اقدام کنند.
پس از انتخاب رشته توسط مجازین به انتخاب رشته، گزینش مرحله اول به منظور معرفی اولیه داوطلبان به صورت چند برابر ظرفیت با توجه به ظرفیت پذیرش دانشجو در هریک از کد-رشته محل های تحصیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پذیرنده دانشجو براساس نمره کل حاصل از 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد معدل های تراز شده دوره های کارشناسی و ارشد و دیگر ضوابط انجام شده و فهرست اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت کد-رشته محل های مربوط برای شرکت در مصاحبه تخصصی و بررسی سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی مطابق با مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و حداکثر در 5 کد-رشته محل در نیمه اردیبهشت ماه 94 از طریق سازمان سنجش منتشر و برای دانشگاه ها و موسسات ارسال خواهد شد.
توکلی همچنین خاطرنشان کرد که پاسخنامه و کلید تصحیح نهایی آزمون دوره دکتری نیمه متمرکز سال 1394 از بعد از ظهر روز یکشنبه 30 فروردین ماه بر روی سایت سازمان سنجش قرار خواهد گرفت.
فراهنگ**9129 ** 1569
حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: پس از انتخاب رشته مجازین به انتخاب رشته آزمون دکتری نیمهمتمرکز سال 94 گزینش علمی مرحله اول داوطلبان به منظور معرفی اولیه آنها به صورت چند برابر ظرفیت با توجه به ظرفیت پذیرش دانشجو در هر یک از کد رشته محلهای تحصیلی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی صورت میگیرد.
وی افزود: نمره داوطلبان در این مرحله براساس نمره کل داوطلب حاصل از 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد معدلهای تراز شده دوره کارشناسی و کارشناسیارشد و دیگر ضوابط است.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: بر این اساس فهرست اسامی معرفیشدگان چند برابر ظرفیت رشته محلهای تحصیلی برای شرکت در مصاحبه تخصصی و بررسی سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی مطابق مصوبه وزارت علوم و حداکثر در 5 کد رشته امتحانی در نیمه اردیبهشتماه سال 94 بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار میگیرد و به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ارسال میشود.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری از عصر امروز،چهارشنبه ۲۶فروردین ماه خبر داد.
حسین توکلی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهی ایسنا،گفت:در آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز ۹۴،تعداد ۲۰۱هزار و ۶۶۰داوطلب ثبت نام نموده اند که از این تعداد ۸۷هزار و ۵۱۲نفر زن و ۱۱۴هزار و ۱۴۸نفر مرد بودند.
وی افزود:در این آزمون که در صبح جمعه ۱۵اسفند ۹۳برای پذیرش دانشجو در ۲۵۰کدرشته امتحانی و هفت گروه آموزشی در ۵۳شهرستان و ۱۰۲حوزه امتحانی برگزار شد،۱۶۴هزار و ۵۸۷ داوطلب در جلسه حضور یافتند که از این تعداد ۷۲هزار و ۳۵۸داوطلب زن و ۹۲هزار و ۲۲۹داوطلب مرد بودند.
وی درمورد اعلام نتیجه آزمون توضیح داد:نتایج اولیه آزمون به صورت کارنامه تنظیم شده و کارنامه مذکور از عصر امروز،چهارشنبه ۲۶ فروردین روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قرار می گیرد.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه ۵۶هزار و ۷۴۰داوطلب مجاز به انتخاب رشته شده اند،اظهار کرد: از تعداد مجازین به انتخاب رشته ۲۳هزار و ۵۷۸نفر زن و ۳۳هزار ۱۶۲نفر مرد هستند.
توکلی ادامه داد:داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شدند ضرورت دارد از روز دوشنبه ۳۱فروردین لغایت پنجشنبه سوم اردیبهشت به سایت سازمان سنجش مراجعه و ضمن دریافت دفترچه راهنمای انتخاب رشته و مطالعه آن و همچنین مطالعه اطلاعیه های منتشر شده توسط سازمان سنجش با رعایت کلیه ضوابط نسبت به انتخاب حداکثر ۵۰کد رشته محل از میان کدرشته محل های تحصیلی مورد علاقه خود اقدام و به ترتیب اولویت علاقه نسبت به ثبت آن ها در فرم اینترنتی اقدام نمایند.
وی در ادامه توضیح داد:پس از انتخاب رشته توسط مجازین،گزینش علمی مرحله اول به منظور معرفی اولیه داوطلب به صورت چند برابر ظرفیت با توجه به ظرفیت پذیرش در هر یک از کد رشته محل های تحصیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پذیرش دانشجو بر اساس نمره کل حاصل از ۸۰درصد آزمون و ۲۰درصد معدل های تراز شده کارشناسی و کارشناسی ارشد صورت میگیرد.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در پایان خاطرنشان کرد: فهرست اسامی چند برابر ظرفیت برای شرکت در مصاحبه تخصصی و بررسی سوابق تحصیلی علمی-آموزشی-پژوهشی مطابق مصوبه وزارت علوم حداکثر در پنج کدرشته محل در نیمه دوم اردیبهشت از طریق سایت سازمان سنجش منتشر و برای معرفی به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ارسال خواهد شد.
دكتر توکلي: نتيجه اوليه آزمون دکتري عصر امروز اعلام ميشود نتيجه اوليه آزمون دکتري نيمه متمرکز امروز، چهارشنبه 26 فروردين ماه بر روي سايت سازمان سنجش قرار داده ميشود.
اعلام نتايج نهايي نيمه اول شهريورماه
دکتر حسين توکلي مشاور عالي سازمان سنجش در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران افزود: بر اساس برنامه زماني پيشبيني شده نتيجه اوليه آزمون دکتري سال 94 از بعد از ظهر امروز چهارشنبه 26 فروردين ماه بر روي سايت سازمان سنجش به نشاني www.sanjesh.org قرار داده ميشود و تمامي داوطلبان ميتوانند از اين تاريخ با مراجعه به سايت سازمان و وارد کردن شماره داوطلبي و ساير مشخصات فردي نسبت به مشاهده اوليه کارنامه خود اقدام و از آن پرينت تهيه کنند.
وي افزود: داوطلباني که مجاز به انتخاب رشته ميشوند ميتوانند از دوشنبه 31 فروردين تا پنجشنبه سوم ارديبهشت با مراجعه به سايت سازمان سنجش و پس از دريافت دفترچه راهنما نسبت به انتخاب کد رشتهمحلهاي مورد علاقه خود اقدام کنند و سپس آنها را به ترتيب اولويت علاقه در فرم انتخاب رشته وارد کنند.
توکلي با اشاره به اينکه پس از انتخاب رشته گزينش علمي مرحله اول براي معرفي اوليه داوطلبان به صورت چند برابر ظرفيت انجام ميشود، تصريح کرد: با توجه به ظرفيت پذيرش دانشجو در هر يک از کد رشتهمحلهاي تحصيلي دانشگاهها بر اساس 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد معدل تراز شده دوره کارشناسي و کارشناسي ارشد و ديگر ضوابط انجام ميشود.
وي اضافه كرد: فهرست اسامي معرفي شدگان چند برابر ظرفيت کد رشتهمحلهاي مربوطه براي شرکت در مصاحبه تخصصي و بررسي سوابق علمي و آموزشي، پژوهشي مطابق مصوبه وزارت علوم و حداکثر در 5 کد رشته محل در نيمه دوم ارديبهشت ماه از طريق سايت سازمان سنجش منتشر ميشود. مشاور عالي سازمان سنجش خاطرنشان کرد: فهرست اسامي نهايي پذيرفتهشدگان آزمون دکتري در نيمه اول شهريور بر روي سايت سازمان سنجش قرار ميگيرد.
دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش با اعلام این خبر افزود: بر اساس برنامه زمانی پیشبینی شده نتیجه اولیه آزمون دکتری سال 94 از بعدازظهر امروز بر روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قرار داده میشود و تمامی داوطلبان میتوانند از این تاریخ با مراجعه به سایت سازمان و وارد کردن شماره داوطلبی و سایر مشخصات فردی نسبت به مشاهده اولیه کارنامه خود اقدام و از آن پرینت تهیه کنند.
وی افزود: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته میشوند میتوانند از دوشنبه 31 فروردین تا پنجشنبه سوم اردیبهشت با مراجعه به سایت سازمان سنجش و پس از دریافت دفترچه راهنما نسبت به انتخاب کد رشتهمحلهای مورد علاقه خود اقدام کنند و سپس آنها را به ترتیب اولویت علاقه در فرم انتخاب رشته وارد کنند.
توکلی با اشاره به اینکه پس از انتخاب رشته گزینش علمی مرحله اول برای معرفی اولیه داوطلبان به صورت چند برابر ظرفیت انجام میشود، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت پذیرش دانشجو در هر یک از کد رشتهمحلهای تحصیلی دانشگاهها بر اساس 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد معدل تراز شده دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد و دیگر ضوابط انجام میشود. وی اضافه کرد: فهرست اسامی معرفیشدگان چند برابر ظرفیت کد رشتهمحل های مربوطه برای شرکت در مصاحبه تخصصی و بررسی سوابق علمی و آموزشی، پژوهشی و مطابق مصوبه وزارت علوم و حداکثر در 5 کد رشته محل در نیمه دوم اردیبهشت ماه از طریق سایت سازمان سنجش منتشر میشود. مشاور عالی سازمان سنجش خاطرنشان کرد: فهرست اسامی نهایی پذیرفتهشدگان آزمون دکتری در نیمه اول شهریور بر روی سایت سازمان سنجش قرار میگیرد.
حسین توکلی در گفت و گو با ایسنا،گفت:در آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز ۹۴،تعداد ۲۰۱هزار و ۶۶۰داوطلب ثبت نام نموده اند که از این تعداد ۸۷هزار و ۵۱۲نفر زن و ۱۱۴هزار و ۱۴۸نفر مرد بودند.
وی افزود:در این آزمون که در صبح جمعه ۱۵اسفند ۹۳برای پذیرش دانشجو در ۲۵۰کدرشته امتحانی و هفت گروه آموزشی در ۵۳شهرستان و ۱۰۲حوزه امتحانی برگزار شد،۱۶۴هزار و ۵۸۷ داوطلب در جلسه حضور یافتند که از این تعداد ۷۲هزار و ۳۵۸داوطلب زن و ۹۲هزار و ۲۲۹داوطلب مرد بودند.
وی درمورد اعلام نتیجه آزمون توضیح داد:نتایج اولیه آزمون به صورت کارنامه تنظیم شده و کارنامه مذکور از عصر امروز،چهارشنبه ۲۶ فروردین روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قرار می گیرد.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه ۵۶هزار و ۷۴۰داوطلب مجاز به انتخاب رشته شده اند،اظهار کرد: از تعداد مجازین به انتخاب رشته ۲۳هزار و ۵۷۸نفر زن و ۳۳هزار ۱۶۲نفر مرد هستند.
توکلی ادامه داد:داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شدند ضرورت دارد از روز دوشنبه ۳۱فروردین لغایت پنجشنبه سوم اردیبهشت به سایت سازمان سنجش مراجعه و ضمن دریافت دفترچه راهنمای انتخاب رشته و مطالعه آن و همچنین مطالعه اطلاعیه های منتشر شده توسط سازمان سنجش با رعایت کلیه ضوابط نسبت به انتخاب حداکثر ۵۰کد رشته محل از میان کدرشته محل های تحصیلی مورد علاقه خود اقدام و به ترتیب اولویت علاقه نسبت به ثبت آن ها در فرم اینترنتی اقدام نمایند.
وی در ادامه توضیح داد:پس از انتخاب رشته توسط مجازین،گزینش علمی مرحله اول به منظور معرفی اولیه داوطلب به صورت چند برابر ظرفیت با توجه به ظرفیت پذیرش در هر یک از کد رشته محل های تحصیلی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پذیرش دانشجو بر اساس نمره کل حاصل از ۸۰درصد آزمون و ۲۰درصد معدل های تراز شده کارشناسی و کارشناسی ارشد صورت میگیرد.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در پایان خاطرنشان کرد: فهرست اسامی چند برابر ظرفیت برای شرکت در مصاحبه تخصصی و بررسی سوابق تحصیلی علمی-آموزشی-پژوهشی مطابق مصوبه وزارت علوم حداکثر در پنج کدرشته محل در نیمه دوم اردیبهشت از طریق سایت سازمان سنجش منتشر و برای معرفی به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ارسال خواهد شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، در بیست و ششمین گردهمایی رؤسای مراکز مشاوره دانشگاههای کشور که با حضور مجتبی صدیقی، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم برگزار شد، مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن کسب بالاترین امتیاز، در میان ۱۰۳ مرکز دانشگاهی عنوان برتر را به خود اختصاص داد.
برگزاری جلسات ارائه خدمات مشاوره و روان درمانی، برخورداری از کارشناسان دارای مدارک تخصصی در سطوح دکتری و کارشناسی ارشد، برگزاری برنامههای آموزش گروهی شامل کارگاههای آموزشی، همایشها و سخنرانیها، انجام فعالیتهای پژوهشی مرتبط، اقدامات انتشاراتی بهداشت روانی دانشجویی از جمله دلایل انتخاب این مرکز بعنوان مرکز مشاوره نمونه دانشگاهی کشور میباشد.
همچنین انجام طرحهای مداخلاتی بهداشت روانی در سطح خوابگاهها و محیطهای دانشجویی، دارا بودن شعب مرکز مشاوره در سطح خوابگاهها به منظور دسترسپذیری خدمات، ارائه خدمات غیرحضوری مشاوره و بهداشت روانی شامل خدمات مشاوره تلفنی و انجام فعالیتهای بدیع و نوآورانه از دیگر اقدامات مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی اصفهان در احراز این عنوان برتر به شمار میرود.
لازم به ذکر است، این مرکز در سال ۱۳۹۲ نیز عنوان مرکز مشاوره نمونه دانشگاهی کشور را به خود اختصاص داده بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بابک شمشیری صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: رویکرد دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه شیراز در سال 94 ارتقاء کیفی امور آموزشی از طریق نظارت است و راهاندازی سیستم ارزیابی الکترونیکی در دانشگاه این امر را تسهیل میکند.
وی با بیان اینکه امسال تمامی مراکز آموزش عالی استان تحت نظارت و ارزیابی قرار میگیرند، گفت: امسال پایگاه استنادی جهان اسلام، مرکز علوم منطقهای، پارک علم و فناوری و دانشگاه فرهنگیان تحت نظارت قرار میگیرند.
مدیر دفتر نظارت دانشگاه شیراز افزود: امسال دفتر نظارت سیاستهای تشویقی را برای ایجاد رقابت سالم میان دانشگاهها در نظر گرفته و براساس شاخصها و ملاکهای موجود هر سال یک مرکز را به عنوان مرکز آموزشی برتر معرفی میکند.
شمشیری با بیان اینکه الزام به استانداردها ملاک انتخاب است، خاطرنشان کرد: فعالیتهای پژوهشی، فضای فیزیکی، فعالیتهای فرهنگی، میزان شکایات و غیره از جمله شاخصهای مطرح برای انتخاب یک مرکز است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته مرکز دولتی برتر واجد شرایط نشد و در میان دیگر مراکز دانشگاه آزاد واحد استهبان، دانشگاه پیام نور شیراز، مرکز جامع علمی کاربردی مخابرات راه دور و مرکز غیردولتی غیرانتفاعی زند به عنوان بهترین مراکز معرفی شدند.
مدیر دفتر نظارت دانشگاه شیراز درباره کمبود فضای آموزشی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گفت: کمبود فضای آموزشی یکی از مشکلات اصلی در تمامی مراکز آموزش عالی و دانشگاهها است و راه حل این مشکل تجمیع دانشگاهها یا ساخت شهرک دانشگاهی است.
شمشیری از تشکیل شورای توسعه بینالملل در دانشگاه شیراز خبر داد و افزود: هدف از این شورا اتخاذ و اجرای سیاستهایی است که سبب ارتقاء رتبه دانشگاه شیراز از نظر بینالمللی میشود.
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دانشگاه سمنان، علی اصغر نجف زاده خوئی در جلسه دفاعیه دکتری خود گفت: تحقیق بر محور ساخت نانو کامپوزیت تنگستن - کاربید زیرکونیم با استفاده از فوم تولید شده بر پایه فرایند ریخته گری ژلی در سیستم آلژینات سدیم(پلیمری طبیعی و غیرسمی) از نوآوری این تحقیق علمی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه تاکنون نانو کامپوزیت دما بالا به مرحله تولید در کشور نرسیده است گفت: این طرح علمی در صنایع هوا و فضا کاربرد دارد.
دکتر نجف زاده افزود: این نانو کامپوزیت دارای نقطه دیرگدازی بالا و مقاومت به شوک حرارتی بالا و همچنین دارای خواص سایشی و مکانیکی بالاست.
وی ادامه داد: از روش های متداول برای ساخت این دسته از کامپوزیت ها فشارش گرم، تف جوشی واکنشی و روش مذاب خورانی واکنشی(DCP) است .
نجف زاده گفت: از امتیازات روش مذاب خورانی واکنشی می توان به امکان انجام فرایند در دمای هزار و 50 تا هزار و 400 درجه سانتیگراد، بی نیازی به فشار، امکان تولید قطعات با اشکال پیچیده و کاهش هزینه متعاقب ماشین کاری نام برد.
علی حبیب الله زاده و دکتر فتح الله قدس استادان راهنما و حمیدرضا بهاروندی استاد مشاور پایان نامه اولین دانش آموخته دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه سمنان بودند .
پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دانشگاه صنعتی مالک اشتر و موسسه تحقیقاتی صنایع دفاعی نیز از این طرح حمایت کردند .ک/1
6103
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، بابک شمشیری در جمع خبرنگاران بیان داشت: یک دانشگاه باید بنابر استانداردها شاخصهایی را رعایت کند تا از یک مدرسه متمایز باشد و ما در راستای تغییر رویکرد کمیتگرا، نظارت بر موارد کیفی را وجهه همت خود قرار دادهایم.
مدیر دفتر نظارت و ارزشیابی دانشگاه شیراز افزود: دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه شیراز نظارت و ارزیابی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود دانشگاه را بر عهده دارد و هیئت نظارت بر مراکز آموزش عالی استان که متشکل از تعدادی از نمایندگان وزارتخانه است بر حسن انجام وظایف در حوزه آموزش و پژوهش و امور فرهنگی دانشگاههای فارس نظارت دارد.
وی ادامه داد: اعضای هیات نظارت، اساتید دانشگاههای مختلف استان هستند و احکام آنها از وزارتخانه آمده و نماینده وزارتخانه محسوب میشوند.
شمشیری تصریح کرد: در استان ۱۸۲ دانشگاه، مرکز آموزش عالی و مرکز پژوهشی داریم و در سالهای گذشته سیر صعودی و افزایش مؤسسات آموزش عالی اعم از دولتی، آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی، فرهنگیان، علمی و کاربردی، فنی و حرفهای و مراکز پژوهشی از قبیل پارک علمی و فناوری را شاهد بودهایم.
این مسئول خاطرنشان کرد: سال گذشته سیاستی در پیشگرفته شد که علاوه بر بازدیدهای ادواری و توجه به کمیت، کیفیت را نیز مدنظر قرار دهیم.
وی تصریح کرد: در این بازدیدها بنا شد علاوه بر کمیت کیفیت نیز مدنظر باشد که دلیل این کار رشد سریع و بیرویه مراکز آموزش عالی و لزوم توجه مضاعف به استانداردهای آنها است.
دبیر هیات نظارت بر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان فارس بیان داشت: الان در سطح کشور و استان با تعدد مراکز آموزش عالی مواجه هستیم و ظرفیت آنها آنقدر بالا است که بخشی از ظرفیت دانشگاهها خالی مانده است.
به گفته وی، آنچه میتواند باعث رشد این مراکز شود توجه به کیفیت است؛ چراکه شاید در سالهای گذشته ایجاب میکرد که این رویه کمیگرا باشد؛ اما امروز باید به کیفیت آموزش عالی اهمیت دهیم که بتواند در توسعه کشور نقش ایفا کرده و پایدار بماند.
شمشیری گفت: بسیاری از مراکز آموزش عالی دولتی نیستند و تداوم و بقا اینها مستلزم ماندن در این میدان رقابت است.
وی تصریح کرد: در بازدیدهای خود وضعیت پایاننامهها، تحقیقات، پژوهش و سطح علمی اساتید را مورد توجه قرار دادیم.
شمشیری ادامه داد: سال گذشته با احتساب بازدیدهای ادواری و غیرمترقبه در مجموع ۸۴ مورد بازدید از مراکز آموزش عالی فارس انجام شد.
وی تصریح کرد: ما نظارت و ارزیابی را در راستای همکاری و کمک به مراکز آموزش عالی انجام میدهیم چراکه اعتقادداریم تنها وظیفه ما دیدن اشکالات و ایرادات نیست و ا اینرو سعی کردهایم بهعنوان یک مشاور و همکار در کنار مراکز آموزش عالی باشیم.
شمشیری خاطرنشان کرد: در طول سال گذشته تعامل بین این هیات و مراکز آموزش عالی به سطح خوبی رسید و نگاههای بدبینانه گذشته از بین رفت و مراکز آموزش عالی احساس کردند ما تنها به دنبال مچگیری نیستیم.
وی افزود: بهعنوان بخشی از دولت همانگونه که دولت در راستای اعتمادسازی گام برمیدارد ما نیز سعی کردهایم این فضای اعتماد را بین مراکز آموزش عالی و هیئت نظارت استانی به وجود آوریم.
ارائه شکایت از طریق درگاه الکترونیکی دانشگاه
شمشیری با بیان این که برای نخستین بار در کشور امکان پر کردن فرم شکایت از طریق اتوماسیون دانشگاه فراهم شده، ادامه داد: دانشجویان، کارمندان و اساتید میتوانند شکایات و گلایههای خود را به ما گزارش دهند و ما در راستای احقاق حق به این موارد رسیدگی میکنیم.
این مسئول گفت: در سال ۹۳ برخی مؤسسات که درگذشته مورد بازدید قرار نمیگرفت را بازدید کردیم که پایگاه استنادی جهان اسلام، مرکز فناوری علوم اسلامی و مراکز علم و فناوری از آن جمله بودهاند.
وی همچنین گفت: بنابر خط مشی اعتمادسازی تشویق را موثرتر از سیاست تنبیه میدانیم و در این راستا برای نخستین بار برنامهای را آغاز کردیم که در رده دانشگاههای مختلف بهترین مراکز را با توجه به شاخصها مشخص و معرفی میکنیم.
شمشیری اظهار داشت: برای آن که استانداردها تضعیف نشوند خود را ملزم نمیدانیم که هر سال مرکز برتر از هر رده دانشگاهی را معرفی کنیم بلکه این مراکز باید به استاندارد لازم برسند تا انتخاب شوند.
وی تصریح کرد: امسال در بین دانشگاههای دولتی یا باید دانشگاه شیراز را بهعنوان دانشگاه برتر انتخاب میکردیم که با توجه به نابرابری امکانات، چندان صحیح نبود و یا این که هیچ کدام از دانشگاههای دولتی را به عنوان نمونه معرفی نمیکردیم که همینگونه شد و دانشگاه دولتی برتر انتخاب نشد.
دبیر هیات نظارت بر مراکز آموزش عالی استان فارس ادامه داد: تولید علم، تعداد مقالات علمی، طرحهای کاربردی، نسبت دانشجو و استاد، تعداد اعضا و رتبه هیئتعلمی، پارهوقت یا تماموقت بودن اساتید، فضای فیزیکی، فعالیتهای فرهنگی، میزان شکایات و امکانات و تجهیزات از جمله شاخصهای ما برای این ارزیابی بوده است.
وی با بیان اینکه ممکن است دانشگاهی در چند شاخص برتر بوده اما به عنوان مثال شکایات بالایی داشته و از این انتخاب نشده، ادامه داد: خط مشی وزارت علوم این است که مراکزی که فضای مناسب غیر استیجاری، کتابخانه، مرکز کامپیوتر و غیره دارند از امتیاز بیشتری برخوردار میشوند.
دانشگاه آزاد استهبان برتر در دانشگاههای آزاد
شمشیری افزود: با توجه به این شاخصها و بازدیدهایی که صورت گرفته و فرمهایی که توزیع و اطلاعاتی که میدانی و مشاهدهای جمعآوری شد در مراکز آزاد، دانشگاه آزاد استهبان در بین مراکز آموزش از راه دور دانشگاه پیام نور شیراز، در بین علمی کاربردیها، مخابرات راه دور و در بین غیرانتفاعیها، مرکز غیردولتی و غیرانتفاعی زند انتخاب شد.
به گفته وی، بیتوجهی به اردوهای فرهنگی، عدم شکلگیری تشکلها، کانونهای علمی، کرسیهای آزاداندیشی و ... و امکانات رفاهی دانشجویان در شمار مواردی بوده که بیشترین شکایات را داشته و خوابگاههای خودگردان نیز در این مجموعه جای بالایی داشتهاند.
وی تصریح کرد: کیفیت آموزش نیز در شمار موارد شکایات بوده که ماسال گذشته تمرکز خود را بر این موضوع گذاشتیم.
فروش پایاننامه ارشد و دکترا در بازارچه انقلاب
شمشیری گفت: یکی از مشکلات فعلی ما دورههای تکمیلی بیکیفیت ارشد و دکترا است؛ چراکه بههرحال تحصیلات تکمیلی استاندارد دارد و رواج این دورههای ارشد و دکتری و پایاننامههای فاقد کیفیت که در بازارچه انقلاب خریدوفروش میشود مواردی است که باید به آن بپردازیم.
وی تصریح کرد: رسیدگی به شکایات پرکارترین واحد ما است و این واحد باید بدون غرض و جهتگیری یا پیشداوری مسائل را بررسی و رأی صادر کند و بههرحال مواردی داشتیم که محکم برخورد شده است.
دبیر هیات نظارت بر مراکز آموزش عالی استان فارس تصریح کرد: ما آخرین راهحل را اولین راهحل نمیدانیم و سعی میکنیم ابتدا با بازدید، تذکر و برگزاری جلسات با مدیران موسسه و حضور شاکیان بحث را حل کنیم و در مقام یک مشاور راهکار ارائه دهیم یا توصیه جابجایی نفرات داشته باشیم اما در مرتبه بعد اگر جواب ندهد به وزارت علوم گزارش داده و درخواست با اعمال سیاست تنبیهی میکنیم.
عدم صدور مجوز جذب دانشجو برای برخی مراکز آموزش عالی
دبیر هیات نظارت بر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان فارس تصریح کرد: سال گذشته به برخی مراکز که اشکالات را برطرف نکردند دانشجو داده نشد یا در مورد علمی کاربردیها، مرکزی بوده که اعلامشده این مرکز دارد از د خود فراتر میرود.
شمشیری ادامه داد: در موسسهای گزارش منتقدانهای به تهران رفت و در یک مورد نیز مرکز آموزشی به سمت تعطیلی رفت.
وی افزود: با توصیههای رهبری در حوزه تولید علم نباید شعاری برخورد شود چنانکه گاه دانشجویی که هنوز چهارکتاب نخوانده میخواهد نظریهپردازی کند درصورتی که نیاز است دود چراغ بخورد و زمان و صبر و حوصله داشته باشند تا پس از کوشش به مرحله جوشش برسد.
به گفته وی، در تاریخ اسلام یک دوره تنها نهضت ترجمه بود و بعد تولید علم محقق شد و فارابیها و ابنسیناها ابتدا سالها زمان گذاشتند تا آنچه هست را بفهمند و مدتها شارح ارسطو افلاطون و فارابی بودند و بعدازآن تولید علم بهتدریج محقق شد.
به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، سلطانی امروز در نشستی که در دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به سفر دولت به گیلان از حضور در نشست با دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و اتاق بازرگانی خبر داد.
وی در خصوص شرکتهای دانش بنیان استان گیلان گفت: تا به حال حدود ۳۶ شرکت دانش بنیان در استان گیلان به ثبت رسیده اند و این شرکتها فقط نیم درصد کل تسهیلاتی که صندوق نوآوری و شکوفایی در سال گذشته به آنها اختصاص داده را از آن خود کرده اند که این میزان بایستی حداقل به سه و سه دهم درصد برسد.
رئیس صندوق و نوآوری شکوفایی کشور ضمن برشمردن مزیت های کشور در حوزه هایی همچون موقعیت ژئوپلتیک و منابع زیرزمینی، منابع انسانی را به عنوان مهمترین رکن حرکت کشور به سوی رشد و توسعه اقتصادی خواند.
سلطانی با اشاره به به تعداد دانشجویان دانشگاه ها و فارغ التحصیلان دانشگاهی، توجه به آموزش در دو بعد کمی و کیفی را مهم دانست.
وی ثروت آفرینی و توسعه اقتصاد را از مزیت های توجه به نیروی انسانی برشمرد و خاطر نشان کرد: دانشگاه ها باید به سمتی حرکت کنند که حداقل ۲۰درصد رساله ها و پایان نامه ها تبدیل به ثروت شود.
در ادامه میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان با اشاره به اسناد بالا دستی، سیاست های مقام معظم رهبری، سیاست های علمی و فناوری کشور و همچنین وزارت علوم یکی از وظایف دانشگاه ها و مراکز علمی را تبدیل علم به ثروت برشمرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان وجود بیش از ۱۴۰ هزار دانشجو در استان گیلان و تعداد زیاد مراکز تحقیقاتی را از عوامل تبدیل شدن استان به قطب علمی خواند.
دکتر علیاصغر پورعزت، رئیس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کارکردهای اصلی کتابخانه دانشگاهی اظهار کرد: ایجاد فضایی برای دسترسی به اطلاعات مورد نیاز دانشجویان و اعضای هیأت علمی، ترویج شیوه و آسانسازی مطالعه و مهمتر از همه هدایت مخاطب به فرهنگ دانشاندوزی و معنویت همراه با ترویج این دو اصل، از مهمترین کارکردهای کتابخانه دانشگاهی است.
وی افزود: تمرکز بر تعیین ساعات مناسب کار کتابخانه، تعداد منابع و میزان مراجعه در عملکرد بهتر کتابخانه دانشگاهی و تحقق این سه هدف، بسیار بااهمیت است.
کتابخانه، زمینه را برای توسعه دانش فراهم میکند
پورعزت ادامه داد: کتابخانه در واقع، فضای توسعه نرمافزاری دانشگاه است. به عبارتی دیگر کتابخانه بهعنوان بافت فکری توسعه نظری، زمینه را برای توسعه دانش فراهم میکند.
عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، درباره تأثیر ارتباط کتابخانههای دانشگاههای ایران با سایر کتابخانههای دنیا گفت: کتابخانه دانشگاه تهران با برخی دانشگاههای دیگر در ارتباط است که به دنبال این ارتباط، بازدیدهایی نیز از دانشگاه صورت میگیرد، البته از طریق غیرمستقیم مانند بررسی و مطالعه نشریات نیز این تعامل ایجاد میشود. بهعنوان مثال، آشنایی با سبکهای اداره کتابخانه یکی از نمونههای بهرهمندی از نشریات دانشگاهی است.
نتایج مثبت تعامل با دانشگاههای دنیا
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاهد تهران تصریح کرد: تعامل با دانشگاههای دیگر کشورها در بخش کتابخانه سه نتیجه به دنبال دارد: انتقال دانش در علوم مختلف، انتقال دانش در قلمرو کتابداری و توسعه آن که در کسب تجربه خلاصه میشود. اصلاح روشهای اداره کتابخانهای با تبادل تجربیات نیز از جمله نتایج تعامل کتابخانههای دانشگاهی است.
وی در ادامه درباره ارتباط کتابخانه دانشگاه تهران با ناشران خارجی افزود: برقراری این ارتباط گاهی مواقع از طریق واسطه صورت میگیرد. واسطه نیز با هدف کسب سود بیشتر قیمتهای بالایی را اعلام میکند که البته با هماهنگی ناشر صورت میگیرد، بنابراین مجبور به برقراری ارتباط مستقیم با ناشر هستیم. چنین ارتباطی نیز نیازمند صرف هزینههای بسیار گزاف است. هزینههایی که با بودجه یکسال کتابخانه دانشگاه، برابری میکند. بهطور طبیعی امکان چنین ارتباطی وجود ندارد. کنسرسیوم ارتباط با ناشران و پایگاههای علمی زیرنظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف سرشکن کردن قیمتها تشکیل شده است که دانشگاهها برای تأمین منابع خود از این طریق اقدام میکنند.
دسترسی آسانتر به منابع کتابخانه
پورعزت، درباره راهکارهای تقویت ارتباط مخاطب با کتابخانهها اظهار کرد: با توجه به گسترش زندگی آپارتمانی و محدود شدن فضای مطالعه، کتابخانهها موجب ایجاد عدالت فضایی میشوند و بهعبارتی دیگر، کتابخانهها به هر فرد فضایی کافی برای رشد را فراهم میکنند.
نویسنده کتاب «مدیریت ایران، کشورداری الکترونیک» در ادامه گفت: افزایش ساعت حضور و دسترسی آسانتر به منابع کتابخانه، از برنامههای سال جدید کتابخانه دانشگاه تهران است. علاوه بر ارائه انواع خدمات کتابخانهای، تمرکز بر حوزههای مدیریت دانش یعنی به اشتراکگذاری اطلاعات، از جمله سیاستهای مدیریت جدید کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه تهران است.
مروری بر پرونده
مدیر کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شریف، معتقد است که اصلیترین رسالت کتابخانههای تخصصی دانشگاهی، تامین منابع علمی مورد نیاز برای اعضای کتابخانه است و میتوان گفت کتابخانههای تخصصی کشورمان کم و بیش در انجام این وظیفه موفق بودهاند. متن کامل گفتوگوی خبرنگار ایبنا با دکتر حمید مهدیقلی را اینجـــــا بخوانید.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهراء (س) با اشاره به رسالت اصلی کتابخانههای دانشگاهی گفت: آسانسازی دسترسی به منابع بهروز، از مهمترین رسالتهای کتابخانههای دانشگاهی است. متن کامل گفتوگوی خبرنگار ایبنا با دکتر حسن کیانی را اینجــــــا بخوانید.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است که امروزه کتابخانه خوب، کتابخانهای است که بیشترین دسترسی به منابع گوناگون را داشته باشد و ایجاد کتابخانه دیجیتال این امکان را فراهم کرده است. متن کامل گفتوگوی خبرنگار ایبنا با دکتر سیدمهدی طاهری را اینجــــــا بخوانید.
رئیس کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه شهید بهشتی، ضمن تشریح ویژگیهای کتابخانه تخصصی، درباره تحریمهای غرب علیه کشورمان در حوزه علم گفت: وضع تحریمهای علمی علیه کشورمان از سوی غرب، با اعتقاد آنها به جریان آزاد علمی در تضاد است. متن کامل گفتوگوی خبرنگار ایبنا با دکتر فریدزاده را اینجــــــا بخوانید.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، ضمن تأکید بر تخصیص بودجه از سوی وزارتعلوم برای تآمین منابع کتابخانهای گفت: پیگیر عضویت در طرح «غدیر» هستیم. متن کامل گفتوگوی خبرنگار ایبنا با دکتر حسین رنگآور را اینجــــــا بخوانید.
رئیس مرکز اطلاعرسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه کتابخانه، گذرگاه اطلاعات دانشگاهی است گفت: جسارت متولیان اداره کتابخانه دانشگاههای مطرح دنیا در بهرهگیری از فناوریهای نوین بسیار بالاست. متن کامل گفتوگوی خبرنگار ایبنا با دکتر زهره عباسی را اینجــــــا خوانید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام سید محمود ابوترابی، رییس دانشکده علوم قرآنی شهرستان آمل امروز در سومین نشست هیات موسس بنیاد خیرین حامی دانشکده علوم قرآنی آمل با اشاره به جایگاه علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و دانشکده های، گفت: اساس دانشگاه و دانشکده بر کمک خیرین جامعه شکل گرفته است که در استمرار این حرکت به کمک خیرین و معتمدان در عرصه قرآنی نیازمند هستیم.
وی تصریح کرد: دانشکده علوم قرآنی آمل از خیرین متدین آگاه به شرایط حساس جامعه، متعهد و معتمد دعوت به عمل آورد تا بنیادی را برپا کند که در مقررات وزارت علوم و فناوری مورد تاکید و تایید قرار گرفته است.
حجت الاسلام ابوتراب ادامه داد: دانشکده علوم قرآنی آمل وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با تعداد بیش از 235 دانشجو فعالیت دارد.
رییس دانشکده علوم قرآنی آمل با تاکید بر این که دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در راستای توسعه و ترویج فعالیت ها و علوم قرآنی تلاش دارد، گفت: بهترین فرصت فراهم است که بتوانیم برای گسترش فرهنگ علوم قرآنی وترویج سیره نورانی اهل بیت(ع) گام های بلندی درجامعه برداریم.
حجت الاسلام ابوترابی با تاکید بر این که قرآن کریم بهترین هدایت کننده سعادت بشری است، تصریح کرد: قرآن کریم راهگشای زندگی انسانها در همه مکانها و زمانها است که می تواند انسان را به بالاترین مراتب و درجات رهنمون کرده و راهنمایی ارزنده برای تعالی و تکامل انسان باشد.
وی با بیان این که حرکت در مسیر تعالیم والای قرآن کریم زندگی انسان را در مسیر عبودیت، بندگی و تقرب الی الله قرار می دهد، افزود: خدمت به قرآن کریم به عنوان افتخار و ذخیره آخرت هر انسانی محسوب می شود.
رییس دانشکده علوم قرآنی آمل با تاکید بر این که توجه به قرآن زمینه ساز تعالی جامعه می شود، افزود: امروز در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان که از پیشرفته ترین ابزار برای خروج جوانان ما از مسیر الهی استفاده می شود، توجه و توسل به این کتاب آسمانی می تواند خنثی کننده همه نقشه ها و برنامه های آنان باشد.
حجت الاسلام ابوترابی خاطرنشان کرد: قرآن کلام خداوند کریم و معجزه پیامبر اکرم(ص) است که برای هدایت انسانها و دستیابی به زندگی سعادتمندانه و با نشاط به سوی ما آمده است.
وی با اشاره به این که قرآن نوری است که انسان باید بهره کافی را از آن ببرد، گفت: این کتاب آسمانی باید زمینه ای برای تهذیب نفس و تکامل معنوی در انسان باشد.
گفتنی است؛ در پایان این نشست اعضای هیات امنا و مدیرعامل مجمع خیرین حامی دانشکده علوم قرآنی آمل در راستای پیشبرد و تحقق اهداف مجمع انتخاب شدند./950/پ202/ب1
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، محمد رعایاییاردکانی امشب در آئین پایانی نخستین جشنواره ملی، دانشجویی ایدههای زیستی در تالار اجتماعات دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: دانشگاهها باید به مسیری پیش بروند که دانشآموختگان آنها نه تنها باری بر دوش دولت نباشند که با ایدهپردازی و کارآفرینی اشتغالزایی کنند.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه کرد: این دانشگاه باید محل نوآوری و خلاقیتهای جدید باشد و دیگر دانشگاهها از آن درس بگیرند که در همین راستا همه تلاشمان را بهکار گرفتهایم.
به گزارش خبرگزاری فارس، 99 ایده به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود که از این تعداد 88 اثر در کمیتههای علمی مورد بررسی قرار گرفت و پنج اثر شفاهی و 28 پوستر انتخاب شدند.
از میان این ایدهها در گروههای سلولی، مولکولی، گیاهی و جانوری، 15 مورد به صورت شفاهی و 28 ایده به صورت پوستر انتخاب شد.
در این مراسم، در بخش پوستر فروغ پاپهنشوشتری در گروه علوم جانوری، سعید یعقوبی در گروه گیاهی و محمدمجتبی منیرزاده در گروه سلولی ملکولی به عنوان ارائهکنندههای برترین پوسترهای جشنواره معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش شفاهی نیز در گروه علوم گیاهی حسین پوریوسف، گروه سلولی - ملکولی زهرا عباسی و در گروه جانوری حامد دائمی به عنوان برترینهای این بخش لوح سپاس و تندیس جشنواره را از آن خود کردند، در این بخش در هر گروه تعدادی نیز به عنوان رتبههای ممتاز انتخاب شده بودند که از سوی پارک علم و فناوری به همراه رتبههای برتر مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، منوچهر جوکار سه شنبه شب در آئین پایانی نخستین جشنواره ملی، دانشجویی ایدههای زیستی در تالار اجتماعات دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: برگزاری این چنین جشنوارهها بازتاب خوبی در مجامع علمی دارد و باید برای ارتقا و توسعه این بخش تلاش بیشتری کرد.
وی با بیان اینکه به دلیل برگزاری نخستین دوره این جشنواره، همواره نواقص و کمبودهایی حاکم است اضافه کرد: امید میرود با برنامه ریزی و تمهیدات اندیشیده شده، در دورههای بعدی، نواقص و کمبودهای برگزاری اینگونه جشنوارهها برطرف شود.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه، از اجرای 400 طرح در بخش انجمنهای علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تا زمان حاضر خبر داد و افزود: برخی از این طرحها در جشنواره های مختلف علمی دانشگاهی ارائه شده و از تمام طرحهایی که در این جشنواره ارائه شد حمایت میشود.
جوکار همچنین از فعالیت 48 انجمن علمی فعال در این دانشگاه خبر داد و گفت: همه تلاشمان بر این است بودجههای دریافتی از وزارت علوم به سوی انجمنهای علمی و حمایت از ایدهها و طرحهای علمی هدایت شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امید میرود شاهد ایده پردازیهای اثرگذاری در گروههای مختلف علمی دانشگاه باشیم که از میان اینها فناوری ایجاد میشود.
26 ارديبهشت در دانشگاه شيراز؛ جشنواره فرهنگ ملل براي دانشجويان غيرايراني برگزار مي شود مديرکل دانشجويان غير ايراني سازمان امور دانشجويان از برگزاري سيزدهمين آيين نکوداشت دانش آموختگان غيرايراني خبر داد و گفت: اين مراسم 26 ارديبهشت ماه در دانشگاه شيراز برگزار مي شود.
دکتر صمد جاج جباري در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاري سيزدهمين آيين نکوداشت دانش آموختگان غيرايراني گفت: سيزدهمين آيين نکوداشت دانش آموختگان غيرايراني و جشنواره فرهنگ ملل دانشجويان غيرايراني همزمان با مبعث حضرت رسول اکرم (ص) در دانشگاه شيراز برگزار مي شود.
وي ادامه داد: حدود 250 نفر از دانش آموختگان غيرايراني در سيزدهمين آيين نکوداشت دانشجويان غيرايراني شرکت خواهند کرد.مديرکل دانشجويان غير ايراني سازمان امور دانشجويان درباره تعداد دانشجويان غيرايراني گفت: حدود 22 هزار و 500 دانشجو غيرايراني به صورت کنکوري، بورس و غير بورس در دانشگاه هاي وزارت علوم تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي مشغول تحصيل هستند.وي ادامه داد: حدود 12 هزارو 500 نفر از اين دانشجويان غيرايراني از طريق کنکور پذيرش شده اند که بيشتر آنها از کشورهاي عراق و افغانستان هستند.
اروميه-خبرنگاررسالت:
رئيس دانشگاه اروميه گفت: بهره گيري از ظرفيت و تخصص هاي فارغ التحصيلان دانشگاهي در رشد اقتصاد مقاومتي کشور نقش اساسي دارد. « رحيم حب نقي « در مراسم توديع و معارفه رئيس پارک علم و فناوري استان که در پژوهشکده مطالعات درياچه اروميه ترتيب يافت، اظهار کرد: دانشگاه ها و دانشجويان مي توانند با استفاده از ظرفيت هاي موجود در مراکز پژوهشي جهت انجام تحقيقات بنيادي، توسعه اي و کاربردي در زمينه اقتصاد مقاومتي و با تکيه بر دانش و تجربيات اساتيد، خبرگان و دانشمندان اقتصاد کشور را به سمت رشد و توسعه سوق دهند.وي افزود: دانشگاه هابا توجه به نقش اساسي در توليد دانش بايد سياست هاي آموزشي و پژوهشي خود را متناسب با نياز هاي جامعه تنظيم کنند تا فارغ التحصيلان دانشگاهي در بسترسازي توسعه و رشد اقتصادي کشور داشته باشند.وي با بيان اينکه 17 هکتار از زمين هاي دانشگاهي به پارک علم وفناوري استان اختصاص داده شده است، تصريح کرد: : با تحقق اين فعاليت ها و اقدامات شاهد ارتقاي فرهنگ کارآفريني و همچنين اشتغالزايي براي جوانان فارغ التحصيلان دانشگاهي خواهيم بود و پارک علم و فناوري استان به عنوان مرکزي جهت توجه به دستاورد هاي اقتصادي حاصل از تحقيقات و عملکرد هاي فارغ التحصيلان دانشگاه خواهد بود.
گفتوگو با دانشجویان معترض درباره «ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاه خوارزمی»؛
مهتاب جودکی- 10 روز از اعتراضات دانشجویان دانشکده علوم اقتصادی به ادغام این دانشکده با دانشگاه خوارزمی میگذرد و مسوولان دانشگاهی توضیح قابل قبولی در این رابطه به دانشجویان معترض نداده و اعتصاب و تجمع 1800 دانشجوی معترض همچنان ادامه دارد. چنانچه عصر روز گذشته نیز جمعی از این دانشجویان که در 16 فروردین با تعویض ناگهانی تابلوهای دانشکده خود مواجه شده بودند در خیابان پاستور تجمع کردند تا با برگزاری چهارمین تجمع، اعتراض خود را نسبت به عملکرد مسوولان مربوطه بیان کنند.
دانشجویان: تحصن را ادامه میدهیم
یکی از دانشجویان معترض در این رابطه به «جهانصنعت» میگوید: «ما بر این موضع خود پافشاری میکنیم چراکه دانشگاه علوم اقتصادی را برای تحصیل انتخاب کردهایم و خوارزمی هیچوقت انتخاب ما نبوده است.» به گفته این دانشجوی دانشگاه علوم اقتصادی دانشجویان بعد از گذشت دو هفته و توجیهات مسوولان دانشکده هنوز قانع نشدهاند. وی ادامه میدهد: «دکتر حسینی، رییس شورای گسترش وزارت علوم تنها توجیهاتی را بیان کردند و حتی یک درصد هم به دانشجویان حق ندادند. مسوولان وزارت علوم هم مدام توجیه میکنند و ما به این شیوه پاسخگویی هم معترضیم و تا زمانی که خواستههای حداقلی ما فراهم نشود مجبور به ادامه این تحصن هستیم.»یکی دیگر از دانشجویان معترض نیز پیشتر در نشست پرسش و پاسخ خطاب به رییس شورای گسترش وزارت علوم گفته بود: «فرقی ندارد که بعد از ادغام ما در پردیس درس بخوانیم یا در تهران مشغول به تحصیل شویم یا در کرج. ما در هر صورت نمیخواهیم با دانشگاه خوارزمی ادغام شویم زیرا در زمان انتخاب رشته بسیاری از ما دورههای شبانه دانشگاه علوم اقتصادی را به دورههای روزانه دانشگاه خوارزمی ترجیح دادیم. دانشگاه علوم اقتصادی از نظر علمی بالاتر از دانشگاه خوارزمی است. از طرف دیگر حتی اگر در مدرک ما ذکر شود که از دانشگاه علوم اقتصادی فارغالتحصیل شدهایم اما این دانشگاه ادغام شود، هیچ کس ۱۰ سال دیگر این دانشگاه را نمیشناسد.»
در پایان این جلسه تاکید دانشجویان بر این بود که در کلاسهای درس دانشگاهی با سطح پایینتر از دانشگاه علوم اقتصادی که به آنها تحمیل شده است حضور نخواهند یافت و به اعتراضات خود ادامه میدهند تا از طریق کانالهای دیگر حقوق ضایعشدهشان را پس بگیرند.
این ادغام غیرقانونیاست
پیشتر دانشجویان با ادغام ناگهانی دانشگاههای دیگری روبهرو بودهاند؛ ادغام دانشکده علوم پزشکی ایران با دانشکده علوم پزشکی تهران یکی از این نمونههای ناموفق بود و اینبار قرعه به نام دانشکده علوم اقتصادی افتاده است. یکی از دانشجویان معترض در اینباره میگوید: «مصوبه ادغام دانشگاه را غیرقانونی میدانیم چون به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی نرسیده است. از آغاز فعالیت این دانشگاه تا امروز دانشکده به فعالیتش ادامه داده و پذیرش دانشجو داشته است و با وجود برنامههایی که تا امروز برای ادغام این دانشگاه چیده شده بود به نظر نمیآید که این تصمیمی ناگهانی بوده باشد. خوارزمی تنها گزینه پیشروی مسوولان ما نبوده. پیش از این حرف ادغام با دانشکده خواجه نصیر، دانشگاه تهران، امیرکبیر هم مطرح شده بود و حالا بدترین گزینه یعنی خوارزمی انتخاب شده است. هیچیک از ما این تصمیم را قبول نداریم.»
وی ادامه میدهد: «این اتفاق نتیجه تخلف و زدو بندهایی بوده که در دولتهای پیشین روی داده و ما نباید تاوان آن را پس دهیم. منافع عدهای دیگر مطرح است.»
دانشجویی دیگر نیز در اینباره میگوید: «تمام سردرها، حتی تابلوی سردر خوابگاهها را بدون ارایه هیچ توضیحی به دانشجویان پایین کشیدند. پیش از این حرف ادغام با دانشکدههای دیگر هم بیان شده بود اما بارها برنامه ادغام را کنار گذاشتند، از برنامه بلندمدت دانشگاه گفتند، جلسات متعدد پرسش و پاسخ برگزار کردند و سر آخر دانشجویان را به این سمتوسو رساندند که دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه باقی میماند اما اینطور که پیداست تمام این برنامهها برای فریب دانشجویان بوده است. این موضوع تقریبا یک سالی هست که در جریان است و هر که معترض بود سعی میکرد جلوی اجرای این ادغام بایستد.»
این دانشجو از تنظیم بیانیه و ارسال رونوشت آن به مسوولان خبر میدهد که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.
مسوولان برنامه مشخصی ندارند
یکی دیگر از دانشجویان معترض نیز در اینباره میگوید: «منطق وزارت علوم این است که دانشگاه خوارزمی دارای rank بهتری نسبت به دانشگاه علوم اقتصادی است و ادغام عادلانه تلقی میشود اما به این نکته پاسخ نمیدهند که با همین منطق باید دانشگاه صنعتی شریف را نیز در دانشگاه تهران ادغام کنند. ضمنا دانشگاه ما، دانشگاهی تخصصی در حوزه اقتصاد و مدیریت است و دانشگاه خوارزمی اصلا سابقهای در این زمینه ندارد.»
وی ادمه میدهد: «همچنین پاسخی ندارند که چرا اینقدر شتابزده و بدون خبر هیچکدام از ذینفعان دانشگاه (اساتید، کارکنان و دانشجویان) آن هم در ایام تعطیل که کسی در دانشگاه حضور ندارد تعویض تابلوها را انجام دادهاند.»
به گفته این دانشجوی معترض منطق برخی از دانشجویان این است که با نفس ادغام مخالفتی نداریم اما خط قرمز دانشجویان معترض ادغام با دانشگاهی پایینتر از آنهاست که سابقهای هم در حوزه اقتصاد و مدیریت ندارد. بر این اساس بسیاری از دانشجویان رتبهای داشتهاند که قادر میشدند در سایر دانشگاههای تهران، بهشتی، علامه و تهران و صنعت نفت تحصیل کنند اما ترجیح دادهاند تا در دانشکده علوم اقتصادی درس بخوانند. این دانشجو با اشاره به این موضوع که مقایسه رتبههای ورودیهای دو دانشگاه گواهی بر برتری سطح علمی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی و صحت این ادعا قابل آزمون است، ادامه میدهد که «آقایان مدیر بهتر از ما میدانند که مدیریت تغییر در سازمانها بدون قانع کردن ذینفعان درگیر در ماجرا عاقبت خوشی نخواهد داشت و سازمانی که تمام اعضایش احساس بیعدالتی و تضییع حق داشته باشند به بهرهوری نهاییاش نخواهد رسید.»
جزییاتی در دسترس نیست
آنطور که از حرفهای دانشجویان برمیآید هنوز جزییات و برنامه مشخصی برای ادغام این دانشگاه به دانشجویان گفته نشده است. آنها حتی از سرپرستان «غیرقانونی» دانشگاه میگویند که مهلت تمدید سرپرستیشان سر آمده و همچنان سرپرست دانشکده هستند. به گفته این دانشجوی معترض هنوز معلوم نیست در مدارک آنها مهر چه دانشگاهی ثبت خواهد شد. روز 16 فروردینماه یکی از مسوولان دانشگاه از ثبت مهر دانشگاه خوارزمی در مدارک دانشجویان خبر داد و روز دیگر مسوولی به دانشجویان میگوید که دانشجویان در انتخاب اینکه مهر کدام دانشکده در مدارکشان ثبت شود آزاد هستند!
فرمانده کميته جست وجوي مفقودين ستاد کل نيروهاي مسلح گفت: بيش از 100 دانشگاه در نوبت تحويل پيکرهاي مطهر شهداي گمنام قرار دارند. باقر زاده ديروز در حاشيه آيين استقبال از پيکر مطهر 63 شهيد تفحص شده در مناطق عملياتي دفاع مقدس، به ايرنا گفت: بيش از يک هزار شهر و بخش منتظر تحويل شهداي گمنام هستند و اين همان فرهنگ اشتياق مردم و ملت ايران اسلامي در حفظ ارزش ها و استقبال از شهداست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زرین نامه؛ دانشگاه صنعتی گلستان، یکی از آرزوهای مردم و مسئولان علی آباد کتول بود که در اردیبهشت ماه سال 1387، در لیست 149 مصوبه سفر دوم هیئت دولت قرار گرفت و مقرر شده بود تا به عنوان اولین دانشگاه صنعتی گلستان در این شهرستان راه اندازی شود.
در حال حاضر افزون بر 7 سال از آن مصوبه می گذرد اما راه اندازی این دانشگاه همچنان با اما و اگرهای بسیاری مواجه بوده و پیچ و خم های زیادی را طی کرده است.
در میان انتظارها، امیدها و نا امیدی های مردم، فرماندار علی آباد کتول بر اساس پیگیری ها از سوی مسئولین ذیربط، از امیدهای تازه ای برای راه اندازی این دانشگاه و پذیرش دانشجو نوید می دهد.
احمد تجری در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: مجتمع دانشگاه صنعتی علی آباد کتول که در دولت قبلی تصویب شده بود، در دولت یازدهم با پیگیری ها فرمانداری، مساعدت استانداری و دولت، بزودی افتتاح می شود.
وی با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد یک مجتمع علمی و صنعتی بزرگ همانند دانشگاه های صنعتی شاهرود و اصفهان هستیم، اظهار کرد: دانشگاه صنعتی علی آبادکتول پس از افتتاح، به طور مستقل و با ردیف اعتباری جداگانه از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری فعالیت خود را آغاز می کند.
تجری با بیان اینکه قرار است برای این دانشگاه زمینی خریداری شود، افزود: تا زمان خریداری زمین، ساختمان مرکز ترویج کشاورزی علی آبادکتول و ساختمان قدیمی دانشگاه پیام نور فاضل آباد برای استقرار این دانشگاه در نظر گرفته شده است.
فرماندار شهرستان علی آبادکتول با اعتقاد به اینکه راه اندازی دانشگاه صنعتی در این شهرستان پتانسیل توسعه فرهنگی و اقتصادی را به همراه دارد، خاطرنشان کرد: این دانشگاه در ابتدا با 3 دانشکده عمران و نقشه برداری، شیمی، کامپیوتر و برق راه اندازی می شود که با وجود 5 رشته کارشناسی، راه اندازی یک رشته در مقطع کارشناسی ارشد را هم درخواست کرده ایم.
به گزارش پارسینه، در این نامه رییس وقت دانشگاه اصفهان خطاب به وزارت فرهنگ (وزارت علوم فعلی) نوشته است:
«برای دیدن یکی از استادها که در مرخصی و خارج شهر بود که پنج فرسنگ آن آسفالت و بقیهی جاده شوسه بود چون اطلاع ناداشته و کسی به من نگفت، از اتومبیل دانشگاه استفاده و پول بنزین را خودم پرداختم و بدینوسیله اشتباه خود را اقرار و بعدها این استفاده را نخواهم کرد».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تصویر نامهای مربوط به سال 1340 در سربرگ دانشگاه اصفهان در شبکههای اجتماعی منتشر شده که قابل تامل است.در این نامه رییس وقت دانشگاه اصفهان خطاب به وزارت فرهنگ (وزارت علوم فعلی) نوشته است:
«برای دیدن یکی از استادها که در مرخصی و خارج شهر بود که پنج فرسنگ آن آسفالت و بقیهی جاده شوسه بود چون اطلاع ناداشته و کسی به من نگفت، از اتومبیل دانشگاه استفاده و پول بنزین را خودم پرداختم و بدینوسیله اشتباه خود را اقرار و بعدها این استفاده را نخواهم کرد».
به گزارش ندای انقلاب از اهواز، منوچهر جوکار سه شنبه شب در آئین پایانی نخستین جشنواره ملی، دانشجویی ایدههای زیستی در تالار اجتماعات دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: برگزاری این چنین جشنوارهها بازتاب خوبی در مجامع علمی دارد و باید برای ارتقا و توسعه این بخش تلاش بیشتری کرد.
وی با بیان اینکه به دلیل برگزاری نخستین دوره این جشنواره، همواره نواقص و کمبودهایی حاکم است اضافه کرد: امید میرود با برنامه ریزی و تمهیدات اندیشیده شده، در دورههای بعدی، نواقص و کمبودهای برگزاری اینگونه جشنوارهها برطرف شود.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه، از اجرای 400 طرح در بخش انجمنهای علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تا زمان حاضر خبر داد و افزود: برخی از این طرحها در جشنواره های مختلف علمی دانشگاهی ارائه شده و از تمام طرحهایی که در این جشنواره ارائه شد حمایت میشود.
جوکار همچنین از فعالیت 48 انجمن علمی فعال در این دانشگاه خبر داد و گفت: همه تلاشمان بر این است بودجههای دریافتی از وزارت علوم به سوی انجمنهای علمی و حمایت از ایدهها و طرحهای علمی هدایت شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امید میرود شاهد ایده پردازیهای اثرگذاری در گروههای مختلف علمی دانشگاه باشیم که از میان اینها فناوری ایجاد میشود.
خبرنامه دانشجویان ایران: امروز جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می شود. گفته شده است موضوع انتخاب روسای دانشگاهها در این جلسه نیز در دستور کار قرار نمی گیرد.
امروز بیش از یکسال از اداره شدن نزدیک به بیست دانشگاه کشور با «سرپرست» می گذرد. برای اولین بار در جمهوری اسلامی قانون منع سرپرستی پس از شش ماه در دولت یازدهم صورت می گیرد، اما کسی جلوی این بی قانونی را نمی گیرد؟
رییس جمهور و هیئت وزیران بی توجه به قانون سازمان بازرسی کل کشور که سرپرستی بیش از شش ماه را مصداق «تصرف در بیت المال» می داند نزدیک به بیست دانشگاه کشور را بی رییس و با سرپرست اداره می کنند. حسن غوری فرد رئیس هیئت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی این را تذکر داده بود.
محمدعلی سبحان اللهی یکی از این سرپرستان است. وی که پیش از تصدی سرپرستی دانشگاه گفته بود تنها در صورتی این پست را قبول می کند که «فرجی دانا» شخصا در مراسم معارفه حضور یابد، حالا سرپرست قدیمی ترین دانشگاه کشور شده است.
وی در طول دوره سرپرستی اقدامات فراوانی در دانشگاه صورت داده است. یکی از مشخص ترین فعالیت های سبحان اللهی رسیدگی به وضعیت پریشان دانشگاه خوارزمی( تربیت معلم سابق) بوده است. اقدامی که با استقبال دانشجویان مواجه شد.
سبحان اللهی در طول دوره سرپرستی خود، فارغ از عبور از حوزه اختیارات برنامه های مهمی را پیش رو دارد. او از احداث سایت عسلویه دانشگاه خوارزمی خبر می دهد. اضافه کردن دانشکده های هنر و معماری را در برنامه دارد و گفته است با این برنامه ها این دانشگاه در 5 سال آینده جزو ده دانشگاه برتر کشور می شود.
وی پس از اینکه یکبار موفق به گرفتن تاییدیه شورای عالی انقلاب فرهنگی نشد، اما سرپرستی خود را ادامه داد چرا که وزارت علوم جایگزینی برای وی مشخص نکرد. خودش در این باره می گوید: بعد از اتفاقی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد من افتاد، استعفای خود را به فرجی دانا وزیر علوم وقت اعلام کردم که ایشان به من گفت شما در مسئولیت خود باقی بمانید که برای رأی گیری درباره شما در شورای علای انقلاب فرهنگی برنامه داریم!
وی گفت: پس از حضور فرهادی در وزارتخانه برای تعیین تکلیف به خدمت ایشان رفتم که او نیز گفت ما برای ریاست خوارزمی برنامه جدیدی نداریم و شما کارتان را در این دانشگاه ادامه دهید. وی اعلام کرد با روحانی صحبت کردم و برای تأیید حکم شما در شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه داریم و حتی اگر بحث ریاست شما پیش نیامد در وزارت علوم از شما استفاده میکنیم و من براساس فرمایش ایشان کار خود را در دانشگاه خورازمی ادامه دادم.
فارغ از همه اینها این روزها مسئله ادغام دانشگاه علوم اقتصادی در دانشگاه خوارزمی مطرح شده است. این ادغام با اعتراض شدید دانشجویان علوم اقتصادی مواجه شده است. یک دانشجوی علوم اقتصادی در اعتراض به این ادغام به مقایسه سطح علمی دانشگاه خوارزمی و دانشگاه علوم اقتصادی پرداخته و می گوید: دانشگاه علوم اقتصادی در رشتههای علوم اقتصادی، علوم مالی و مدیریت سطح بالاتری دارد این در حالیست که دانشگاه خوارزمی حتی این رشتهها را ندارد.
دانشجوی دیگری درباره این اقدام می گوید: در ایام عید مطلع شدیم که سردر دانشگاه تعویض شده است و پس از پیگیری متوجه شدیم این موضوع در ۲۴ اسفند به تصویب شورای گسترش آموزش عالی رسیده است گزارش کامل تجمع دانشجویان را اینجا ببینید.
سبحان اللهی اما در پاسخ به این اعتراضات دانشجویی می گوید: این دانشکده بدون مصوبه شورای گسترش از دانشکده به دانشگاه ارتقا یافت و این درحالی است که 50 درصد اعضای هیئت علمی این دانشکده غیرتخصصی بودند با این وجود 36 رشته ارشد و کارشناسی در این دانشکده فعالیت میکرد.
سرپرست دانشگاه خوارزمی با تأکید براینکه شورای گسترش آموزش عالی در زمان دکتر فرجی دانا درباره تجمیع این دانشگاه با یکی از دانشگاههای تهران برنامههایی را در نظر داشت که در دوره فرجی دانا و آقای دکتر نجفی به دلیل مشغولیت انجام نشد، گفت: با این وجود این مسئله در دوره ریاست دکتر فرهادی پیگیری شد و قرار شد دانشکده علوم اقتصادی با یکی از دانشگاههای شاهد، تربیت دبیر شهید رجایی و دانشگاه خوارزمی تجمیع شود که هیئت رئیسه این دانشگاه دانشگاه خوارزمی را انتخاب میکند و این به دلیل وجود اشتراکاتی بین این دانشکده با برخی از دانشکدههای خورازمی مانند حسابداری و اقتصاد بود. لذا ادغام دانشکده علوم اقتصادی با دانشگاه خورازمی تصویب شد.
سبحاناللهی با اشاره به وضعیت دانشجویان این دانشگاه پس از این ادغام نیز گفته است: دانشجویان فعلی این دانشگاه درصورت تمایل میتوانند با مدرک دانشگاه علوم اقتصادی و یا دانشگاه خوارزمی فارغ التحصیل شوند و برای سال تحصیلی 94-95 پذیرش دانشجویان این دانشکده از طریق دانشگاه خوارزمی صورت خواهد گرفت.
در جلسه ای که در سالن اجتماعات سازمان مرکزی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، دکتر فدائی رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با استقبال از حضور رئیس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه، از برگزاری این نشست جهت عقد تفاهم نامه و اجرایی کردن توافقات تشکیل شده اظهار خرسندی کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، در ادامه دکتر شیخ الاسلامی ، رئیس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه اظهار داشت: با عنایتی که ریاست دانشگاه شهید باهنر و همکارانشان در دانشکده حقوق دارند امیدواریم این سفر طلیعه ای برای گسترش همکاری علمی با دانشگاه شهید باهنر کرمان باشد.
وی در ادامه افزود: دانشگاه باهنر از دو جهت برای ما اهمیت دارد. یکی اینکه تنها دانشگاهی در کشور است که رشته دیپلماسی و سازمان های بین المللی دارد و دیگر اینکه در سالیان اخیر فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته علوم سیاسی دانشگاه باهنر که در مقطع ارشد دانشکده وزارت امور خارجه پذیرش شده اند کارنامه خوبی داشته اند.
دکتر شیخ الاسلامی با اشاره به وضعیت دانشکده وزارت امور خارجه تصریح کرد: دانشجویان اين دانشکده از میان رتبه های زیر 100 کنکور کارشناسی ارشد آزمون سراسری پذیرفته می شوند و از میان 100 دانشجویی که در مقطع دکتری پذیرفته شده اند 39 نفر آن ها از میان دانشجویان دانشکده روابط بين الملل بوده اند.
گفتنی است بر اساس تفاهمنامه ای که به امضای طرفین رسید، برگزاری کارگاه های آموزشی و پژوهش مشترک، تبادل استاد، ترجمه و تألیف کتاب، راهنمایی و مشاوره پایان نامه ها، حضور دانشجویان رشته ی دیپلماسی دانشگاه شهید باهنر در سفرهای آموزشی خارج از کشور پیش بینی شده است و در این راستا و در اولین گام برای اجرای این تفاهمنامه همزمان با سفر رئیس دانشکده روابط وزارت امور خارجه، کارگاه «دیپلماسی تجاری در عصر جهانی شدن» در دانشکده حقوق با مشارکت دانشجویان رشته های دیپلماسی و علوم سیاسی توسط اساتید دانشکده ی وزارت امور خارجه، برگزار شد.
باهمکاری کمیسیون اموربانوان و روابط عمومی دانشگاه شهیدچمران اهواز جشن میلاد دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن در اين دانشگاه برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکترمحمد رعایایی اردکانی سرپرست دانشگاه شهيدچمران اهواز دراین مراسم ویژه کارکنان زن برگزارشد، با تبریک روز مادر و هفته زن و میلاد بانوی بزرگ اسلام به کرامت و جایگاه زن دراسلام، تاریخ و فرهنگ اشاره کرد و گفت: برخلاف بسیاری ممالک که تاریخشان درباره زنان سرشار از مظاهر شرمساری است، درتاریخ و فرهنگ اسلام و ایران زمین، زنان همواره از جایگاه رفیع و بلند مرتبه ای برخودار بوده و هستند که بعد از ورود اسلام به ایران، این جایگاه مستحکم تر و منطبق با شرع گردید.
وی مقام مادر را دراسلام بسیار والا دانست و افزود: بیشترین مسئولیت خانواده دربخش پرورش فرزند از لحاظ روحی، جسمی و تربیتی برعهده زن است و کمتر کسی حتی درمیان مردان می تواند مدعی خلاف آن باشد.
دكتررعایایی با بیان اینکه توصیف و ادای حق مطلب درباره زن و جایگاه آن درجامعه خارج از توان و دشوار است، گفت: متاسفانه در عمل آن طور که شایسته است و باید، ارج نهادن و بزرگداشت مقام زن را از سوی آقایان نمی بینیم.
سرپرست دانشگاه شهيدچمران اهواز ادامه داد: اینکه معروف است «پشت سر هر مرد موفق، سیاستمدار و شخصیت موفق حتما یک زن پنهان است» کاملا صحیح و مصادیق آن درتاریخ بسیار قابل ذکر است.
وی درادامه افزود: زنان نقش اصلی را در پرورش نسل آینده و مردان باکفایت، مدیران موفق، دانشمندان معروف و حتی جنگاوران دلیر بر عهده دارند و برای آینده کشور سرنوشت سازند بنابراین باید مردان هم درعمل نشان دهند چه جایگاه رفیعی برای زنان قائل هستند.
دكتررعایایی با اشاره به ورود بیشتر دختران به دانشگاه نسبت به پسران درسال های اخیر، گفت: سال گذشته 67 درصد ورودی های مقاطع مختلف دانشگاه شهید چمران را دختران به خود اختصاص دادند که نشان از پشتکار و فعالیت علمی آنهاست و جا دارد مسئولان در سطح استانی و کشوری از این پتانسیل و نیروی عظیم زنان تحصیل کرده به شایستگی استفاده کنند.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن حسن زاده امام جمعه موقت اهواز، گفت: شخصیت حضرت زهرا (س) درقرآن، روایات و سیره آن حضرت، پایانی است بر تمام توهماتی که زن را به عنوان موجود دست دوم قلمداد می کرد.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه به عنوان یک مسلمان و شیعه به حضرت زهرا (س) افتخارمی کنیم، ادامه داد: باید این مسئله را بررسی کنیم که حضرت فاطمه (س) در زندگی امروز جامعه بشری و نیاز امروز جامعه جهانی چه جایگاه و نقشی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین حسن زاده به جامعیت شخصیت دخت گرامی پیامبراسلام اشاره کرد و گفت: جامعه سنتی و مدرن ما آن طور که باید آن حضرت را الگوی خود قرارنداد این درحالی است که اگر حضرت زهرا (س) را بشناسیم و به زیبایی معرفی کنیم هیچ کس نیست که به آن حضرت افتخار نکند و آن را الگو قرار ندهد.
وی با یادآوری مقام مادر، افزود: مقام مادربودن بسیار والاست و نباید با بحث اشتغال بانوان این مقام را تنزل دهیم و این مسئله نیاز به برنامه ریزی و همه جانبه نگری و سعه صدر دارد.
امام جمعه موقت اهواز با اشاره به نامگذاری روز ولادت بانوی بزرگ اسلام به نام زن و مادر، گفت: با این نامگذاری امام راحل خدمات ارزشمندی در تحول عمیق باورها، روش و عمل جامعه نسبت به زن انجام داد که ماندگار شد.
درادامه دکتر پروانه ولوی دبیرکمیسیون بانوان دانشگاه نیز درسخنانی ضمن تبریک این مناسبت فرخنده، گفت: حضرت زهرا (س) منشا خیرات و برکات فراوان برای اسلام بوده و هستند و ما شیعیان بر خود لازم می دانیم که پاسداشت ولادت آن بانوی بزرگ را هر چه بهتر و نیکوتر برگزار کنیم.
وی افزود: با عنایت سرپرست دانشگاه و همکاری بخش های مختلف، مقدمات این جشن فراهم شد و امیدوارم بدینوسیله بتوانیم قدردان زنان و مادران جامعه مخصوصا همکاران دانشگاهی خودمان باشیم.
همچنين دکترالهه موالی زاده مشاوراستاندار خوزستان درامور زنان نیز گفت: امروز در دنیا زنان ایرانی به عنوان الگوی مناسب درهمه عرصه ها مطرح هستند و امیدوارم بانوان کشورمان قدر خود را بدانند.
وی اظهار امیدواری کرد درسالی که به نام همدلی و همزبانی نام نهاده شده است، همه ما به سمت خدمتگزاری شایسته هدایت شویم و جزو خدمتگزاران خدوم مردم خوب جامعه به خصوص مردم خوزستان باشیم.
دكترموالی زاده آمادگی مدیریت اموربانوان وخانواده استانداری خوزستان را برای خدمت به جامعه زنان و استقبال از طرح ها و برنامه های خوب این قشر ارزشمند اعلام کرد.
گفتني است درادامه این مراسم، اجرای گروه سرود ناشنوایان و شاهنامه خوانی توسط هنرمندان خوزستان اجرا شد.
سرپرست و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه شهیدچمران اهواز با آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری نماینده ولی فقیه دراستان خوزستان و امام جمعه اهواز دیدار و گفت و گو کردند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، این دیدار به مناسبت آغاز سال نو شمسی به همراه هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور انجام شد.
دراین دیدار، آیت الله جزایری درخصوص اهمیت دانشگاه درجامعه و تربیت جوانان شایسته به عنوان آینده سازان ايران اسلامي مطالبی ارائه کرد.
دکترمحمد رعایایی سرپرست دانشگاه شهيدچمران اهواز درنشست هیئت رئیسه ادوار دانشگاه تاکید کرد: آسیب شناسی مسائل و دركنار آن ارائه راهكار جهت حل مشكلات مي باشد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دراین نشست دکتر رعایایی با تقدیر ازحضور اساتید دانشگاه، گفت: بی شک این حضور به دور ازتمام مسائل صنفی و درمحیطی علمی به پیشرفت دانشگاه شهید چمران کمک خواهد کرد.
وی افزود: حضور اعضای هیئت رئیسه ادوار دانشگاه شهیدچمران اهواز و انتقال تجارب این اساتید به مدیران جدید فرصتی است که باید از آن استفاده کرد.
سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز با اشاره به فرا رسیدن شصتمین سالگرد تاسیس این دانشگاه، گفت: تجربیات اساتید و حضور مدیران پیشین دانشگاه شهیدچمران درکنار مدیران جدید موجب خواهد شد امسال مراسمی درخور این دانشگاه برگزارشود .
دکتررعایایی گفت: مجموعه مدیریتی دانشگاه چمران اهواز از ارائه تمامی نظرات اساتید این دانشگاه که موجب ارتقا جایگاه دانشگاه شهيد چمران شود استقبال خواهد کرد.
وی بر آسیب شناسی مسائل و درکنار آن ارائه راهکار جهت حل مشکلات تاکید کرد و افزود: تنها آسیب شناسی مسائل مهم نیست و باید به گونه ای عمل شود که در کنار این گونه نظرات راهکارهای علمی نیز برای حل مشکلات ارائه شود.
سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز، گفت: اساتید دانشگاه باید به گونه ای عمل کنند که راهکارهایی علمی در سطح وزارت علوم ارائه دهند و اینگونه ایده ها تنها می تواند توسط افراد با تجربه دانشگاه ها ارائه شود.
دکتررعایایی گفت: دانشگاه شهیدچمران اهواز باید به جامعه به عنوان مرکزی علمی و محیطی کارشناسی معرفی شود که این محیط خواستار تغییرات راهگشا برای جامعه است.
وی با اشاره به افزایش تعداد پذیرش دانشجویان درمقطع دکترا در دانشگاه های آزاد، افزود: تعداد پذیرش دانشجو دراین مقطع به شدت دردانشگاه آزاد کشور افزایش یافته که ابعاد مختلف این مسئله می تواند از نظر علمی مورد بررسی قرارگیرد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: یکی از مشکلات حال حاضر این دانشگاه کمبود امکانات است درحالی که توقعات ازاین دانشگاه به عنوان یکی از قطب های علمی کشور بسیار زیاد است .
درادامه دکترمجید نبی پور عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدچمران اهواز گفت: کانون هیئت رئیسه ادوار دانشگاه شهیدچمران اهواز در سال 92 با حضور هفت نفر از اساتید این دانشگاه تشکیل شد .
وی با اشاره به برخی از اهداف این کانون بیان کرد: مهم ترین اهداف کانون ادوار دانشگاه شهیدچمران اهواز، بهره گیری از تجارب موثر اعضا، پیشبرد اهداف علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی دردانشگاه، مشورت دادن دربرنامه ریزی های استراتژیک دانشگاه درجهت گسترش آموزش عالی دراستان، ارائه مشاوره و کمک به مدیران دانشگاه به منظور تعمیم و تعمیق روابط علمی و پژوهشی دردانشگاه های استان و ایران، ارتباط مستمر با مدیران استانی و ملی به منظور رفع نیازهای کلان علمی و تحقیقی و سایر موارد است.
عضو هیئت رئیسه ادوار دانشگاه شهیدچمران اهواز ادامه داد: دراین کانون دو نوع عضو اصلی و افتخاری وجود دارد که اعضای اصلی شامل افرادی است که درمقاطعی از زمان عضو هیئت رئیسه دانشگاه بوده و در زمان تشکیل نیز عضو دانشگاه باشند و اعضای افتخاری نیز شامل اساتید از تمامی دانشگاه های کشور است.
نخستین جشنواره ایده های زیستی در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکترابراهیم حاجی دولو معاون پژوهشی دانشگاه شهیدچمران اهواز درنخستین جشنواره ایده های زیستی، با تقدیر از برگزارکنندگان این جشنواره، گفت: یکی از شاخص های مهم فعال بودن دانشگاه ها برگزاری کنفرانس ها، سمینارها و جشنواره هاست .
وی افزود: کسب دانش و ارائه ایده دو مرحله ای است که دانشجویان در دوران تحصیل طی می کنند، که پس از کسب علم در دانشگاه ها باید افرای ایده پرداز باشند تا بتوانند به رشد و تعالی دانش کشور کمک کنند.
دکترحاجی دولو گفت: در 10 سال قبل دانشجویان پس از اتمام تحصیل وارد بازار کار می شدند اما اکنون باتوجه به وضعیت موجود، صندلی های خالی برای افراد مبتکر و نوآور است و دانشجویان باید به سمت ایده پردازی بروند.
وی افزود: برگزاری این جشنواره به همت دانشجویان فرصتی است برای ارائه ایده های زیست محیطی و تبدیل شدن این ایده ها به فرصت هایی برای ایجاد اشتغال .
درادامه دکتراحمد علی معاضدی دبیرجشنواره ایده های زیستی، گفت: تلفیق علم و زیست شناسی، فرصتی برای اجرای ایده های کارساز است.
وی افزود: برگزاری این همایش می تواند به فرصتی برای ارتباط بیشتر بین نخبگان زیست شناسی و کارآفرینان تبدیل شود.
دبیرجشنواره بیان کرد: این جشنواره برخلاف سایر کنفرانس ها با تلاش دانشجویان دانشکده علوم برگزارشده که از ابتدای آبان ماه سال باحضور بیش از 80 دانشجوی این دانشکده مقدمات برگزاری این جشنواره فراهم شده است.
دکترمعاضدی گفت: برای شرکت دراین جشنوار 99 ایده به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد 88 اثر در کمیته های علمی مورد بررسی قرار گرفت و پنج اثر شفاهی و 28 پوستر انتخاب شدند.
درادامه دکتر بابک مختاری رئیس پارک علم و فناوری استان خوزستان بیان کرد: در پارک علم و فناوری استان خوزستان شرایط برای ارائه ایده ها وجود دارد اما ایده به اندازه کافی وجود ندارد.
وی افزود: سازو کار پارک علم و فناوری به گونه ای است که از طرح های ارائه شده به طور کامل حمایت کرده و تسهیلاتی 50 میلیون تومانی به ایده هایی که قابلیت تجاری سازی داشته باشند تعلق می گیرد.
رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: در دنیای امروز باید برای پیشرفت با ایده ها و تفکرات جدید آشنا شد.
درپایان نخستین روز از جشنواره ایده های زیستی از دکتر فروغ پاپهن شوشتری، عضو هیئت علمی دانشکده علوم گروه زیست شناسی و دکترعلی محمد فروغ مند، عضو هیئت علمی گروه ژنتیک تقدیرشد.
رضا بوعذار دانشجوی دانشگاه شهیدچمران اهواز و رکورددار دو 400 متر داخل سالن ایران، مدال نقره رقابت هاي آسيايي 2006 ماكائوچين خود را به مادر سردار شهيدحميد تقوي تقديم كرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، مراسم اهدای این نشان با حضور دکترصدیقه حیدری نژاد رئیس دانشکده تربیت بدنی، دکتر عبدالحمید حبیبی عضو هیئت علمی این دانشکده و عده ای از مسئولان شهرستان اهواز در خانه سردار شهیدحمید تقوی برگزارشد.
دراين مراسم حيدري نژاد رئيس دانشكده تربيتبدني و علوم ورزشي دانشگاه شهيدچمران اهواز که به نمایندگی از دکترمحمد رعایایی سرپرست اين دانشگاه ، گفت: شهدا حق بزرگي به گردن ما دارند و ما آسايش، امنيت و آرامشي كه درحال حاضر داريم را مديون جان فشاني ها و ايثارگري هاي شهيدان هستيم.
وي افزود: احترام به خانواده شهدا وظيفه همه ما است و اين كوچكترين كاري است كه مي توانيم انجام دهيم. از مادراين شهيد ميخواهم كه براي ما دعا كند تا ما پيرو راه شهدا باشيم.
درادامه حبيبي عضو هيئت علمي دانشكده تربيتبدني و علوم ورزشي دانشگاه شهيدچمران اهواز، گفت: مايه افتخار است كه ما درمنزل اين شهيد و درخدمت مادر و خانواده او هستيم. شكي نيست كه موقعيت شهيد تقوي، موقعيتي كشوري نبود، او هم با عملكردش توانست ارزش هاي انقلاب را حفظ كند و هم اينكه با شهادتش توانست دنياي اسلام را تقويت و آبياري كند.
وي افزود: خوشحاليم كه در دانشگاه شهيدچمران اهواز كه يك دانشگاه رزمنده است، هنوز افرادي را داريم كه وقتي در هر رشته اي در سنگر علم و معرفت متخصص مي شوند مانند يك رزمنده فكر مي كنند. من از طرف تمام اساتيد دانشگاه و جامعه دانشجويي از بوعذار بابت انجام اين حركت ارزشي تشكر مي كنم. اين حركت او صد درصد در كشور پا برجا خواهد ماند.
همچنين رضا بوعذار درباره هدف خود از این اقدام شایسته، گفت: شهيدان نشان دادند كه عاشقان ولايت و اسلام هستند و من هم به نوبه خودم با توجه به اين كه شرايط حضور جهت دفاع از حرمين، نصيبم نشد خواستم با اهدای مدالم، به همه اين عزيزان بگويم كه ما كنار شما هستيم و عدم حضورم را به اين شكل جبران كرده باشم و اگر خدا به من توفيق دهد، انشاالله بتوانم با كمك مربيان درعرصه بينالمللي پرچم كشورم را به اهتزاز درآورم.
وي درادامه افزود: من اولين مدال آسيايي خود را كه نقره است و اولين مدال دوهاي سرعت ايران محسوب مي شود را به خانواده شهيد تقوي و مادر اين شهيد تقديم كردم. من درگذشته نيز مدال طلاي آسيايي 2012 خود را به مادر شهيد علي هاشمي تقديم كرده بودم.
بوعذار بیانکرد: سال 2010 پس از بازي هاي آسيايي گوانگجو من آسيب ديدم و خانواده ام همزمان با زماني كه پيكر شهيدهاشمي پيدا شد، نذر كردند كه اگر من دوباره به ميادين برگردم، مدالم را به خانواده این شهيد تقديم كنم و خدا را شكر به همين صورت هم شد.
وي افزود: نه تنها هدف من بلکه هدف ساير ورزشكاران نیز اين است كه در كنار خانواده شهدا و بيماران خاص باشيم چرا که اين اقدام ما باعث بالاتر رفتن روحيه اين خانواده ها مي شود.
درادامه این مراسم مادر شهيدتقوي، گفت: نماز شب، روزه گرفتن و خواندن قرآن فرزندم براي رضاي خدا بود.
وي خطاب به حاضرين دراين مراسم، عنوانكرد: اميدوارم خدا نگهدار شما باشد و ادامهدهنده راه اين شهيد باشيد. اميدوارم خداوند بوعذار را عاقبت بخير كند و هميشه پيروز و سرافراز باشد.
در پايان اين مراسم بوعذار مدال نقره ماكوئو چين خود را به مادر شهيدحميد تقوي تقديم كرد.
همچنين از طرف رئيس دانشگاه شهيدچمران اهواز لوح هاي تقديري به مادر شهيدتقوي و رضا بوعذار اهدا شد.
دراين مراسم شكرخدا موسوي نماينده مردم اهواز درمجلس شوراي اسلامي، سواري از اعضاي شوراي شهر اهواز، فرجيان مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران خوزستان، حاجتي مديرعامل باشگاه مليحفاري و همچنین حاجیزاده، آقایی و قاسمی از همرزمهای این شهید و جمعي ديگر از مسئولان حضور داشتند.
به مناسبت سالروز ميلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، جشن ميلاد حضرت زهرا(س) و روز زن، با هدف بزرگداشت مقام زن، با حضور جمع کثيري از اساتيد، کارکنان و دانشجويان دختر، با همت معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه ايلام در سالن اجتماعات آيت الله حيدري(ره) اين دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، در آغاز اين برنامه دکتر محمد علي اکبري رئيس دانشگاه ايلام در سخناني، ضمن تبريک ميلاد فرخنده حضرت زهرا (س)، وجود نازنين حضرت زهرا(س) را مايه فخر و مباهات همه مسلمانان و خصوصاً شيعيان دانست و الگوگيري از شخصيت كامل و بي بديل دخت رسول خدا( ص ) را براي تمام زنان مايه ي آرامش و سعادت در زندگي عنوان کرد.
وي نقش و حضور ارزشمند بانوان در عرصه هاي اجتماعي را با اهميت خواند و گفت: دانشگاه ايلام قول ميدهد در خصوص استفاده از توانمندي هاي بانوان در امور دانشگاه عمل کرده تا آنان با حضور در جايگاه واقعي خود اين توانمنديها را به ظهور برسانند.
دكتر علي اكبري به انتصاب هاي جديد بانوان در دانشگاه اشاره كرد و افزود: در دانشگاه ايلام نه تنها هيچ مانعي براي دستيابي و ارتقاي شغلي بانوان وجود ندارد بلکه تلاش مي شود تا جايگاه ويژه اي داشته باشند.
رئيس دانشگاه ايلام در پايان با بيان اينکه هدف از برنامه دانشگاه دربخش دانشجويي، تنوع برنامه هاي فرهنگي است، تصريح کرد: در سال جديد شاهد تنوع برنامه هاي موجه و ارتقاي سطح کيفي برنامه هاي فرهنگي در دانشگاه خواهيم بود.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد باقر هاشمي معاون نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ايلام ضمن تبريک ميلاد ام ابيها فاطمه الزهرا(س) و امام عظيم الشأن، تکريم و تجليل از مقام مادر و روز زن را مبارک دانست و با اشاره به آغاز سال 94 با حال و هواي معنوي و فاطمي گفت: اميدوارم اين فضاي معنوي موجب رسيدن به کمال و تعالي جامعه شده و بتوان در تحقق شعار سال "ملت و دولت" همدلي وهمزباني گام هاي مؤثري برداشته شود.
وي به تبيين اهميت جايگاه مادر از نگاه قرآن اشاره كرد و افزود: مهمترين معيار و ملاک ارزيابي درستي و نادرستي يک عمل، کتاب خداست، لذا در قرآن آمده است که اگر مي خواهيد در زندگي سعادتمند شويد يکي خدا را بپرستيد و دوم اينکه به والدين خود احترام بگذاريد و احترام به پدر و مادر را در طراز پرستش خداوند بيان كرده است.
حجت الاسلام والمسلمين هاشمي با تبيين جايگاه ويژه فاطمه الزهرا(س) با اشاره به روايتي از امام صادق (ع) بيان داشت: وجود مقدّس دخت فاطمه الزهرا(س)، حقيقت و باطن ليلة القدر (شب قدر) است؛ و معرفت آن حضرت، همطراز درک شب قدر معرفي شده است.
معاون نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ايلام به نامگذاري روز ميلاد فاطمه الزهرا(س) به عنوان روز مادر از سوي امام راحل اشاره كرد و گفت: به حدي مقام مادر والا و با ارزش است که امام (ره) با توجه کامل به شخصيت ويژه فاطمه الزهرا(س) روز ميلاد اين بانوي عظيم الشأن را روز مادر اعلام کرد.
وي در خاتمه خاطر نشان کرد: بانوان جامعه بايد با تأسي و الگوپذيري از سيره و منش فاطمه الزهرا(س) در مسير کمال و بهروزي پيش رفته و دنيا و آخرت خود را تضمين كنند.
گفتني است، مولودي خواني، اجراي نمايش ت، برگزاري مسابقه و اجراي موسيقي از ديگر برنامه هاي اين جشن بود.
نشست کمیته فرهنگ وتمدن ایران و اسلام شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور دکتر علي اكبرولایتی مشاور مقام معظم رهبری و رئیس کمیته فرهنگ وتمدن ایران و اسلام ودکتر فدائی رئیس دانشگاه شهید باهنرکرمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، در این نشست كه دکتر بصیری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ، دکتر یزدان پناه رئیس دانشکده فیزیک، دکتر امیری خانمکانی عضو هیئت علمی بخش فیزیک و نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی نيز حضور داشتند ، دکتر ولایتی هدف از این جلسه را تجلیل از ابن هیثم دانشمند اسلامی، به مناسبت سال 2015 که سال جهانی نور نامیده اند، دانست.
گفتني است دانشگاه شهید باهنركرمان به دلیل پیشتازی در عرصه علوم ریاضی و فیزیک و با عنایت به ظرفیت های علمی که دارد در آبان ماه سال جاری میزبان این همایش بزرگ علمی بین المللی خواهد بود .
عمليات اجرايي ساخت سردر دانشگاه شهركرد با حضور معاون عمراني استاندار چهارمحال و بختياري شروع شد.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، با حضور گودرز اميري معاون هماهنگي امور عمراني استاندار چهارمحال و بختياري، غلاميان شهردار شهركرد، حيدري رئيس شوراي اسلامي شهركرد و دكتر شامحمدي سرپرست دانشگاه شهركرد به همراه جمعي از مسئولان اين دانشگاه، عمليات اجرايي ساخت سردر دانشگاه شهركرد، شروع شد.
گفتنی است طرح سردر دانشگاه شهركرد با الهام از آرم دانشگاه شهركرد و نماي رحل و بال طراحي شده و
اعتبار مورد نياز براي اجراي اين طرح بالغ بر 10 ميليارد ريال برآورد شده است.
مجوز تأسیس شاخه انجمن انرژی ایران در استان كرمانشاه، به دانشگاه صنعتي كرمانشاه اعطا شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، با نظر مساعد هيئت مدیره انجمن انرژی ایران، مجوز تأسیس شاخه استان کرمانشاه این انجمن، به دانشگاه صنعتی کرمانشاه با هدف گام برداشتن موثر در راستای بهره وری و بهینه سازی هر چه بیشتر انرژی و هم افزایی دانشگاهیان و فعالان صنعت در استان، اعطا شد.
گفتنی است انجمن انرژی ایران با رویکرد گسترش و پیشبرد و ارتقای علمی مباحث انرژی و توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه های منابع انرژی، برنامه ریزی و بهینه سازی انرژی در بخش های عرضه و تقاضا، مدیریت و خدمات انرژی از سال 1384 و با تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به طور رسمی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه پیام نور استان زنجان، الناز امیرخانلو از دانشجویان کارشناسی ارشد رشته فیزیک این دانشگاه با اعلام این خبر اظهار داشت: این دستگاه قادر به جداسازی املاح آب بوده و با نصب باطری می توان به وسیله این دستگاه برق تولید و ذخیره کرد.
این مبتکر زنجانی با اشاره به اینکه این دستگاه در مناطق روستایی به ویژه در مناطقی که دارای آب شور هستند از قبیل استان قم و خراسان کاربرد زیادی دارد، گفت: تولید فسفات با استفاده از این دستگاه کاربرد دیگر دستگاه آب شیرین کن به شمار میرود که در صنعت کاربرد زیادی داشته و در حال حاضر از کشورهای دیگر وارد میشود.
وی مهمترین هدف ساخت این دستگاه را کمک به شیرین کردن آب دریاچه ارومیه و بازگرداندن موجوداتی با نام آرتنی است که به گفته وی در آبهای زیست میکنند و در کشاورزی و دامپروری کاربرد زیادی دارد که دریاچه ارومیه از مناطق غنی از زیستگاه این موجود به شمار میرود.
امیرخانلو با اشاره به اینکه با کمک این دستگاه از تبخیر شدن آب دریاچه ارومیه جلوگیری میشود، عنوان کرد: در تلاش برای ثبت این دستگاه بوده و برای استفاده و کاربردی کردن این دستگاه در حال حاضر با سازمان آب و فاضلاب استان زنجان وارد مذاکره شده است.
طراحی نرم افزار تقویم آنلاین، برپایی نمایشگاه عکس آزمایشهای رشته فیزیک به سایر رشتههای دانشگاهی، رویت هلال ماه با تلسکوپ رصد بارش شهابی و شمارش تعداد شهاب عبور کننده در یک ساعت، رویت دنباله دار و رصد دو مقارنه از جمله اقدامات وی در رشته فیزیک است.
لازم به ذکر است امیرخانلو سال گذشته به عنوان نفر برتر جشنواره حرکت وزارت علوم شناخته شد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، بهزاد بهرامی نسب درباره این طرح گفت: هدف از این طرح آشنایی بیشتر دانشجویان با قرآن کریم، به عنوان برنامه زندگی مسلمانان و گسترش توجه به ضرورت تدبّر در قرآن کریم و سبکزندگی قرآنی است.
وی ضمن آرزوی موفقیت برای دانشجویان در کسب معارف قرآن و اهل بیت(ع)، اظهار داشت: دانشجویان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام می توانند به تارنمای اطلاع رسانی http://shafaq.nahad.ir/ مراجعه کنند.
فراهنگ**9129 ** 1569
بمنظور ارزیابی امکان برگزاری دوره های آموزشی و پودمان های مهارتی دانشگاه جامع علمی-کاربردی در شهرک صنعتی آق قلا، روز یک شنبه مورخه 23/01/1394 ریاست دانشگاه ، دکتر محمد برزعلی، بازدیدی از برخی کارخانه های تولیدی آن داشتند. در این بازدید ضمن دیدار با مسئولین کارخانه ها و امکانات آموزش های مهارتی آنان بحث و گفتگو در خصوص برگزاری دوره های مهارتی و فن آموزی صنعتی و تولید صورت پذیرفت.
سید احمد فاضل زاده، سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: پارک علم و فناوری فارس با هدف ایجاد ظرفیت برای استقرار شرکت های دانش بنیان در سال 93 گام های اساسی برداشت.
وی افزود:سال 93 ساختمان نوآوری پارک علم و فناوری فارس که شامل فضای نمایشگاهی ، تالار همایش و بخش اداری است
در زمینی به وسعت چهار هزار و 500 متر مربع زیربنا و صرف 40 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
فاضل زاده اضافه کرد: همچنین سال گذشته ، مرحله نخست عملیات اجرایی برج فناوری در زیربنایی به وسعت شش هزار متر مربع و 31 میلیارد ریال اعتبار در 10 طبقه در سایت پارک علم و فناوری آغاز شد.
وی اظهار داشت:قرار است در هشت طبقه از این برج شرکت های دانش بنیان توسعه یافته و پروژه های کلان ملی توسعه فناوری کلیدی مستقر می شوند.
وی بیان کرد:در دو طبقه از این مجموعه خدمات رفاهی و ورزشی برای موسسه های مستقر در پارک پیش بینی شده است.
رییس پارک علم و فناوری فارس ادامه داد:در برج فناوری مقدمات اشتغال 400 نفر از صاحبان ایده و دانش آموختگان دانشگاهی فراهم شده که با استقرار آنها زمینه توسعه دانش به صنعت ایجاد می شود.
فاضل زاده بیان کرد:پارک علم و فناوری فارس به دلیل فعالیت های شرکت های دانش بنیان در زمره 10 پارک برتر غرب آسیا شناخته شده است.
او گفت:سال 93 شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک 230 میلیارد ریال درآمد ایجاد کردند.
هم اکنون پارک علم و فناوری فارس از 25 هزار متر مربع زیربنا برای استقرار شرکت های دانش بنیان برخوردار است و 12 هزار متر مربع نیز در حال ساخت دارد.ک/3
6117 /6118
به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، احمد رضی امروز در اولین نشست شورای دانشگاه گیلان در سال جدید به موفقیت های دانشگاه در سال ۱۳۹۳ اشاره کرد و گفت: کسب رتبه هشتم دانشگاه گیلان در بین دانشگاه های جامع کشور، ارتقای ۲۹ نفر از اعضای هیأت علمی، انتشار بیش از ۲۰۰۰ مقاله در مجلات علمی یا کنفرانس های ملّی و بین المللی، چاپ ۶۵ کتاب توسط اساتید، جذب کمک های اعتباری کشوری و استانی در جهت پیشبرد امور عمرانی و تجهیز وسایل آزمایشگاهی از جمله موفقیت های دانشگاه گیلان در سال گذشته بوده است.
وی از پرداخت بخش اعظمی از مطالبات همکاران مربوط به سال ۱۳۹۳ و سال های گذشته به رغم تمامی محدودیت های مالی اشاره کرد.
رئیس دانشگاه گیلان در ادامه به سفر ۲۶ فروردین ماه رئیس جمهور به استان گیلان اشاره کرد و از تسهیل شرایط حضور دانشگاهیان در مراسم استقبال و دیدار عمومی با رئیس جمهور و دیدار با برگزیدگان استان سخن گفت و همچنین از حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور در دانشگاه خبر داد.
رضی گفت: وزیر علوم در این سفر رئیس جمهور را همراهی نمیکند؛ اما یکی از معاونین رئیس جمهور از دانشگاه گیلان بازدید میکند.
لازم به ذکر است: ارزیابی و رتبه بندی علمی مراکز آموزش عالی، بررسی پیشنهادهای شورای گسترش دانشگاه، ارائه گزارش از وضعیت بهداشت روانی دانشجویان و گزارش وضعیت امنیت شبکه اطلاعات در دانشگاه از جمله دستور جلسه این نشست بود.
محسن دیندار در گفتوگو با خبرنگار فارس در اردبیل، اظهار داشت: احکام اعضای شورای پارک علم و فناوری استان اقبال عباسی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل، ابراهیم فریدی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان، محمد نریمانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه و عباس نقیزاده معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به مدت دو سال صادر شده است.
وی افزود: وظایف شورای پارک علم و فناوری بر اساس آییننامه تدوین سیاستها و اولویتبندی زمینه فعالیت در پارک در چارچوب راهبردهای مصوب هیئت امنا، تصویب درخواستهای پذیرش برای استقرار واحدهای فناور در پارک و تصویب طرح ایجاد مراکز رشد واحدهای فناوری و دیگر مراکز مورد نیاز برای ارائه به سازمان مؤسس است.
معاون فناوری و پشتیبانی پارک علم و فناوری استان اردبیل یادآور شد: این اعضا به مدت دو سال به عنوان اعضای شورای پارک علم و فناوری استان انتخاب شده و سعی خواهند کرد تا در پیشبرد اهداف در این حوزه با تلاش و جدیت بیشتر اهتمام داشته باشند.
دیندار افزود: ارزیابی شرکتهای دانش بنیان به پارک علم و فناوری استان واگذار شده و با آغاز به کار و فعالیت پارک علم و فناوری پیگیریها در این زمینه به انجام میرسد.
این مسئول ادامه داد: از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارزیابی شرکتهای دانش بنیان که پیش از این توسط کارگزاران معاونت علمی و فناوری انجام میشد به پارک علم و فناوری استان اردبیل واگذار شده و از این به بعد کلیه مراحل ارزیابی در استان اردبیل انجام میشود.
معاون فناوری و پشتیبانی پارک علم و فناوری استان اردبیل گفت: با انجام مراحل ارزیابی در استان نتیجه برای تصمیمگیری نهایی به معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری ارسال شده و در این زمینه هدفگذاریها انجام میشود.
دیندار در خصوص شکلگیری کانون شکوفههای خلاقیت و پذیرش فراخوان طرحها و ایدههای مدنظر بیان کرد: با آغاز به کار کانون شکوفههای خلاقیت در پارک علم و فناوری استان سعی خواهد شد تا این طرحها بیشتر مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
وی یادآور شد: در این کانون کلیه طرحها و ایدههای جدید و نو که از طرف دانشآموزان و دانشجویان به کانون ارسال میشود پس از داوری و احراز شرایط مورد حمایت پارک قرار گرفته و از طریق این مجموعه اعطای تسهیلات و کمکهای بلاعوض و ارائه مشاورههای و آموزشهای لازم به همراه پذیرش نهایی طرح و هدایت به سمت مراکز رشد به انجام میرسد.
معاون فناوری و پشتیبانی پارک علم و فناوری استان اردبیل در پایان به خبرنگار فارس در اردبیل، گفت: دفاتر کانون شکوفایی خلاقیت به زودی با همکاری در دانشگاهها و ادارات و آموزش و پرورش سعی خواهد کرد تا نسبت به تربیت و استعدادیابی نیروهای نخبه فعالیتهای مثبتی را انجام داده و در این زمینه بیش از گذشته به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
مجید متقی طلب در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حضور رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در پارک علم و فناروی گیلان اظهار داشت: سیاست های دولت یازدهم در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان است و حضور رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در گیلان به منظور تشریح خدمات و تسهیلاتی است که برای نخبگان در نظر گرفته می شود.
وی افزود: تلاش دولت و همینطور پارک های علم و فناوری بر این است که شرکت های دانش بنیان هم از لحاظ کمی و هم توسعه فناوری ارتقا یابند.
متقی طلب با بیان اینکه چشم انداز دولت در ۲ سال آینده سرعت بخشی به حمایت از شرکت های دانش بنیان است گفت: تولید محصولات مبتنی بر دانایی که می تواند به وضعیت اشتغالزایی استان کمک کند هدف سفر رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی به گیلان بوده است تا شرایط جذب تسهیلات برای شرکت ها تعریف شود.
به گفته رییس پارک علم و فناوری گیلان، ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در گیلان فعال است.
این مسئول ادامه داد: چشم انداز پارک علم و فناوری بر این است که ظرفیت فعالیت و توسعه شرکت های دانش بنیان را طی ۲ تا ۳ سال آینده ارتقا دهد.
شایان ذکر است صبح سه شنبه بهزاد سلطانی رییس هیات عامل صندوق نوآوی و شکوفایی با حضور در گیلان به تشریح خدمات و تسهیلات این صندوق به شرکت های دانش بنیان پرداخت.
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، پرتاب موجود زنده به فضا از آخرین دستاوردهای محققان کشورمان بود که مردم را به روزهای بهتری در عرصه علم فضایی امیدوار کرد تا جایی که حتی خبر از اعزام انسان به فضا هم شنیده میشد. ولی به یکباره طرحهای فضایی متوقف شد تا تکلیف سازمان فضایی روشن شود.
البته در این مدت وعدههای زیادی برای پرتاب ماهوارههای دانشجویی آماده پرتاب از سوی مسئولان شنیده شد، در حالیکه چند ماهواره دانشجویی از حدود یک سال پیش آماده پرتاب بودند ولی خبری از پرتاب آنها نشد و پرتاب فضایی کشور تنها به وعدهها منتهی شد.
مسئولان برای دهه فجر نیز وعده پرتاب ماهوارههای دانشجویی را اعلام کردند ولی همچنان این ماهوارهها بر زمین ماند.
پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف پس از طراحی و ساخت ماهواره شریفست قرار بود در روز 2 آذرماه سال 92 در مراسمی این ماهواره را به سازمان فضایی ایران تحویل دهند که این برنامه بدون اعلام دلیل کنسل شد و پس از گذشت بیش از یک سال و نیم هم خبری از پرتاب این ماهواره تکمیل شده نشد.
ماهواره شریفست که حاصل زحمات و تلاشهای بیش از صد نفر از دانشجویان، دانشآموختگان و اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف است باوجود آماده بودن همچنان در نوبت پرتاب قرار گرفته و در انتظار تحقق وعدههای مسئولان ماند.
البته برخی میگویند همانطور که نام ماهواره دانشگاه علم و صنعت به تدبیر تغییر یافت و برای پرتاب ماهواره ناهید دانشگاه امیرکبیر نیز تعلل میشود پرتاب ماهواره شریفست نیز با دلایل سیاسی متوقف شده است ولی در هر صورت این روزها شاهد تعیین تکلیف سازمان فضایی هستیم و در وعدههای جدید وزیر ارتباطات خبرهای خوشی به گوش میرسد که امیدواریم این خبرهای خوش این بار در حد وعده باقی نماند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است در سال 94 برنامه پرتاب ماهواره را داریم و ماهوارههای پژوهشگاه فضایی، شریف، امیرکبیر و تدبیر در نوبت پرتاب قرار دارند، اما ابتدا باید برنامه یکساله سازمان فضایی و برنامه ششم توسعه در این بخش تدوین شود تا سپس در مورد پرتاب ماهواره اطلاعرسانی کنیم. از آنجا که پرتاب ماهواره هزینه بر است، یکی از ماهوارهها را برای پرتاب انتخاب کنیم.
دانشمندان کشورمان در علم فضایی توان بالقوهای دارند که در فضایی کاملا علمی و بدون ملاحظات سیاسی میتوانند این توان را به فعل تبدیل کنند و امیدواریمتحقق وعده مسئولان در پرتاب ماهوارههای دانشجویی آماده پرتاب امید دانشگاهیان کشور را برای طراحی و ساخت ماهوارههای جدید زنده کند.
منبع:فارس
خبرگزاری مهر- دستیار علمی و فناوری روسیه از دو شرکت دانش بنیان « سرآوا پژوهش»، شرکت فعال درحوزه تجارت الکترونیکی و شرکت دانش بنیان «آراپژوهش» طراح نانوسکوپ ها بازدید به عمل آورد.
در این دیدار علاوه بر آشنایی با فعالیت ها و دستاوردهای علمی و فناوری پارک فناوری پردیس، در جهت همکاری با این پارک صحبتهایی نیز شد.
این هیات روسیهای از دیروز وارد تهران شدند. این سفر در راستای دعوت معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران است که آبان ماه سال گذشته در سفر به روسیه صورت گرفت. یکی از اهداف این سفر، ایجاد و راهم آوری مقدمهای برای پیگیری و تحقق ایجاد کمیته همکاریهای مشترک علمی و فناوری بین دو کشور است.
تفاهم نامه همکاری بین پارک علم و فناوری خراسان، شهرداری و شورای شهر مشهد منعقد شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر سیدحسن علمالهدایی رئیس پارک علموفناوری خراسان در این مراسم گفت: ما نیازمند مدیریت یکپارچه شهری هستیم و شهرداری و شورای شهر هم باید در این حوزه به طور جد ورود پیدا کنند و این نوع مدیریت نقشه راه حرکتی مان باشد.
وی افزود: مقام معظم رهبری به دانشبنیان بودن حرکتها و اقدامات مبتنی بر مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی و یادگیری تأکید بسیار داشتند و باید همگان به این مهم توجه کنیم.
دكتر علم الهدايي با بیان اینکه پارک علم و فناوری خراسان بیش از 600 مؤسسه فناور و دانش بنیان دارد و امروز بیش از 220 مؤسسه آن که جزو مؤسسههای نمونه هستند با ما در ارتباطند افزود: از دیرباز به همکاری با مدیریت شهری علاقهمند بودیم و هستیم چرا که درک بالایی از بستر خوب شهر مشهد در پارک علم و فناوری استان وجود دارد
رئیس پارک علم و فناوری خراسان تصريح كرد: باید در نظر داشت که شهرداری سازمانی گسترده بوده و پارک علم و فناوری استان میتواند به مدیریت آن کمک شایانی کند.
وي خاطر نشان کرد: هسته مرکزی مشهد باید مسئله زیارت باشد و شهرداری نیز در این مسیر حرکت کند که خوشبختانه همینطور است و نگاه شورای شهر هم توسعه شهری است که به محقق شدن این امر کمک شایانی خواهد کرد.
سید صولت مرتضوى شهردار مشهد در این جلسه هماندیشی که در سالن اجتماعات پارک علم و فناورى برگزار شد با بیان اینکه امید و حرکت به سمت پیشرفتهای نوین مهمترین ارزیابی من از این بازدید بود اظهار داشت : با همکاری پارک علم و فناوری خراسان باید بتوانیم پایگاه علمی عالم آل محمد(ص) را ایجاد کنیم تا دانشمندان، اساتید و دانشجویان، این مرکز را در اولویت فعالیتهای علمی و پژوهشی خود بدانند و دغدغه مقام معظم رهبری را نیز رفع كنند.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: در تبصره 17 باید خروجی کار را دید و اگر این هزینهها صرفاً در بحث ارائه توانمندیها و ایدههای خلاقانه جوانان باشد دارای ارزش است و ما به سهم خود آماده هرگونه حمایتی هستیم.
محمدمهدی برادران معاون برنامه ریزی و توسعه شهردار مشهد نيز در سخنانی اظهار داشت: باید همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر با پارک علم و فناوری خراسان قوت یابد و با پیگیریهای تمامی عوامل بتوانیم این مهم را محقق کنیم.
وی افزود: سال گذشته تبصره اجرایی 15 میلیارد تومان بود که کمتر از یک میلیارد تومان آن اجرایی شد و امیدواریم با تدبیر حوزه پژوهشی کارگروهی تشکیل شود و نخبگان طرحهای خود را ارائه کنند و کمیسیونهای شورای شهر نیز همکاری کنند تا صندوق حمایتیای که مورد تأکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری است را فعال کنیم.
برادران تصریح کرد: توانمندیهای زیادی در نخبگان وجود دارد که میتوانیم از این توانمندیها به برترین شکل ممکن بهرهمند شویم.
در ادامه محسن انتظاری هروی رئیس شورای شهر مشهد گفت: در اولین جلسه علنی شورای شهر در سال 94 به توسعه امر پژوهش در امور مختلف تأکید شد و این شعار باید به یک فرهنگ جدی و اجرایی تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه باید شور جوانی در مقوله علمی باشد و نگاهها را فراتر ببینیم افزود: بودجه 9 هزار میلیارد تومانی شهرداری را به مباحث علمی، پژوهشی و دانشبنیان اختصاص دادیم و این مهم را عملیاتی خواهیم کرد، چیزی که در سرتاسر دنیا رایج بوده و هست.
رئیس شورای شهر مشهد بیان کرد: اعتبار بخش پژوهش سال گذشته 15 میلیارد تومان بود که در خود مرکز پژوهشهای شورا این رقم به یک میلیارد تومان میرسید اما باید دید که بازده چه قدر بوده است و باید توجه داشت که پژوهشها باید طبق برنامهای مشخص اجرایی شود.
انتظاری هروی تصریح کرد: همدلی و همزبانی تنها در موضوع اجرایی نبوده و نیست، بلکه در همه موضوعات باید باشد و نگاه اعضای شورای شهر این است که به شکلی عملیاتی گام برداریم و هرچهقدر که قدرت افزایش یابد ضعفها کاهش مییابد و معتقدیم که این مهم با توانمندی بسیار بالای دانشمندان و نخبگان کشور شدنی است.
اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار مشهد با حضور در پارک علم و فناوری خراسان از نزدیک با فعالیتهای این پارک آشنا شدند و در جلسه هماندیشی مشترک شرکت کردند و تفاهم نامه ای سه جانبه مبنی بر همکاری های مشترک در زمینه عملیاتی كردن اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت های تخصصی شرکت های دانش بنیان در تامین نیازهای شهر مشهد به امضای طرفین رسید.
رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات غیرانتفاعی از تبدیل پنج موسسه غیر انتفاعی به دانشگاه در سال 93 و احتمال حذف کلمه "غیرانتفاعی" از موسسات آموزش عالی در آینده نزدیک خبر داد.
علی آهونمنش در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه در سال 93 پنج موسسه غیر انتفاعی تبدیل به دانشگاه شدند، افزود: این موسسات از سه الی پنج سال پیش درخواست خود مبنی بر دانشگاه شدن را ارائه کرده بودند که درخواست آن ها پس از بررسی امکانات، نحوه عملکرد و شرایط آن ها مورد قبول واقع شد و این موسسات به دانشگاه تبدیل شدند.
وی ادامه داد: در این راستا مراکزی همچون سجاد مشهد، خیام مشهد، شهید اشرفی اصفهانی در اصفهان از جمله این موسسات هستند که اکنون به عنوان دانشگاه فعالیت می کنند.
احتمال حذف کلمه "غیرانتفاعی" از موسسات آموزش عالی
رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات غیرانتفاعی در ادامه از احتمال حذف کلمه غیرانتفاعی از موسسات آموزش عالی خبر داد و اظهار کرد: در زمانی که دکتر نجفی سرپرستی وزارت علوم را بر عهده داشتند، درخواست های مکرری از سوی موسسات غیر انتفاعی مبنی بر حذف کلمه غیرانتفاعی مطرح شد، سرانجام دکتر نجفی در نامه ای خطاب به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشتند و درخواست این موسسات را مطرح کردند. اکنون این امر در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است اما هنوز اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
آهونمنش ادامه داد: این که چه زمانی در این مورد تصمیمگیری شود، بستگی به این دارد که شورا چقدر کار در دستور داشته باشد اما احتمالا این تصمیمگیری شش ماه طول بکشد.
وی به این سوال که پس از حذف کلمه "غیر انتفاعی" این موسسات به چه عنوانی شناخته خواهند شد، پاسخ داد: الگوی این مساله مدارس غیر دولتی هستند که قبلا تحت عنوان مدارس غیرانتفاعی شناخته میشدند، سرانجام قانونی در مجلس شورای اسلامی مبنی بر تغییر نام مدارس غیر انتفاعی به مدارس غیر دولتی به تصویب رسید.
رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات غیرانتفاعی درمورد نحوه فعالت این موسسات بعد از تغییرنام توضیح داد: اگر این موسسات غیردولتی شوند فعالیت آن ها مانند دانشگاه آزاد اسلامی که زیر نظر وزارت علوم و هیات امنای خودشان است، می شود. از طرف دیگر در حال حاضر اگر به هر دلیلی هر موسسه ای منحل شود یا صاحبان آن فوت کنند اموالشان به وزارت علوم تعلق میگیرد، اما اگر این پسوند برداشته شود پس از انحلال موسسه اموال به هیات موسس تعلق میگیرد.
آهونمنش در پاسخ به این پرسش که "آیا شهریه موسسات، پس از تغییر نام، مشابه شهریه دانشگاه آزاد میشود؟" گفت: شهریه تابع تعداد دانشجو و تقاضا است. در حال حاضر به دلیل کاهش تعداد دانشجویان رقابت شدیدی بین دانشگاهها وجود دارد و اگر شهریه دانشگاه یا موسسهای افزایش پیدا کند، دانشجویان دانشگاههای دیگر که شهریه کمتری اخذ میکنند را انتخاب خواهند کرد، بنابراین شهریه این موسسات تغییری نخواهد کرد.
با اینکه بیش از 60درصد ورودی دانشگاه را دختران به خود اختصاص دادهاند، گزارش یونسکو نشان میدهد نگرش عمومی به این موضوع منفیتر شده است. گزارش آموزش همگانی یونسکو در سال ۲۰۱۵ نشان میدهد، نگرش مردم ایران به اینکه «تحصیل دانشگاهی برای مردان مهمتر از زنان است» در سال ۲۰۰۰ با مخالفت 60درصد افراد شرکتکننده در نظر سنجی روبهرو شده اما در سال ۲۰۰۷ این رقم به ۴۵درصد کاهش پیدا کرده است. در سال ۲۰۰۰ در مجمع جهانی آموزش که در داکار پایتخت سنگال برگزار شد، ۱۶۴ دولت دنیا تعهد کردند که تا سال ۲۰۱۵ به شش هدف عمده در زمینه آموزش برسند.
این اهداف عبارت بودند از: آموزش و مراقبت برای کودکان، آموزش همگانی، باسوادی بزرگسالان، برابری جنسیتی و فرصت برابر و کیفیت آموزش.
یونسکو (نهاد آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل) گزارش جامعی را منتشر کرد که عملکرد دولتهای دنیا در تعهد به وعدههایشان در اجلاس داکار را بررسی کرده است. به گفته ایرینا بوکووا، دبیرکل یونیسف، با اینکه در این ۱۵سال دنیا پیشرفت «قابل ملاحظهای» کرده و «اگر رویه دهه ۹۰ میلادی ادامه پیدا میکرد میلیونها کودک از مدرسه رفتن محروم مانده بودند» اما دولتهایی که از این آزمون سربلند بیرون آمدهاند در اقلیت هستند.
بهجز چند کشور اروپایی، تنها کوبا، قرقیزستان و مغولستان توانستهاند به تمامی شش هدفی که در سال ۲۰۰۰ تعیین شد دست پیدا کنند اما پاکستان، یمن و چند کشور در جنوب صحرای آفریقا با این اهداف فاصله چشمگیری دارند. این گزارش یک ماه پیش از مجمع جهانی آموزش که در اینچئون کرهجنوبی برگزار میشود، منتشر شده است.
ایران
بهطور کلی ایران از نظر شاخص توسعه آموزش همگانی در میان کشورهای متوسط و در رده ۶۹ قرار گرفته است. ایران همچنین جزو کشورهای بسیاری است که نتوانستهاند میزان بیسوادی بزرگسالان را بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ به کمتر از نصف کاهش دهند.
اما از نظر شاخصهای دیگر ایران رشد نشان میدهد و ازجمله از نظر برابری فرصت تحصیل برای دختران بهطور دایم رشد کرده است. ایران همچنین در بین کشورهایی است که آموزش پیشدبستانی در آن در طبقهبندی «کم» (بین ۳۰ تا ۶۹ درصد) قرار گرفته است. اما از سوی دیگر ایران ازجمله کشورهایی است که به هدف تعیین شده برای گسترش تحصیل همگانی، رسیده است.
تفكيك جنسيتي
را بهخاطر بسپار، آموزش ماندني است
در مرداد سال ۱۳۹۱ گزارشی منتشر شد که براساس آن پذیرش دختران از ۷۷ رشته دانشگاه در ۳۶ دانشگاه حذف شده بود. خبرگزاری مهر در آن زمان با اشاره به برنامه پذیرش جنسیتی رشتههای دانشگاهی و محدودیت پذیرش دختران نوشته بود: «امسال دامنه این حذف ظرفیت به تعداد زیادی از رشتههایی کشیده شده که به نظر نمیآید ارتباطی با جنسیت داشته باشند. رشتههایی همچون حسابداری، علوم تربیتی و راهنمایی و مشاوره، مرمت بناهای تاریخی و شیمی محض و ... دهها رشته دیگر ازجمله این رشتهها هستند.» در این گزارش آمده بود: «۳۶ دانشگاه در این گزارش مورد بررسی قرار گرفتند که دانشگاههای هنر اسلامی تبریز، مازندران، کاشان، دانشگاه سمنان، خوارزمی تهران، دریانوردی و علوم دریایی چابهار و ایلام تنها در یک رشته پذیرش صرفا مرد دارند. دانشگاه محقق اردبیلی با ۲۴ رشته و دانشگاه لرستان با ۱۸ رشته و دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با ۱۵ رشته دارای بیشترین میزان پذیرش صرفا مرد در این رشتهها هستند. رشته مهندسی عمران، مهندسی عمران گرایش نقشهبرداری و کاردانی عمران در ۱۵ دانشگاه بیشترین تعداد را در پذیرش صرفا مرد دارد و پس از آن گروه مدیریتها و همچنین مهندسی معدن در ۱۲ دانشگاه پذیرش صرفا مرد را به خود اختصاص دادهاند. این ۳۶ دانشگاه در کنکور سالگذشته در رشتههای مذکور اقدام به پذیرش زنان کرده بودند اما در کنکور امسال پذیرش دختران را حذف کرده و نسبت به پذیرش صرفا مردان اقدام کردهاند.»
در ۱۸ مرداد ۱۳۹۳، روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «کمرنگ شدن سهمیهبندی جنسیتی در دانشگاهها» نوشته بود: «بررسی دفترچههای کنکور ۹۳ اگرچه بیانگر ادامه سیاست تفکیک جنسیتی است اما مقایسه ظرفیتهای اعلام شده با سالهای پیش از آن نشان میدهد سهمیهبندی جنسیتی در این دوره از وزارت علوم کمرنگتر شده است.»
در دوره پیشین وزارت علوم سهمیهبندی جنسیتی گسترده در یک سری از رشتهها و حذف کامل دختران در تعدادی رشتههای فنی، اعتراض گسترده داوطلبان را به دنبال داشت. دفترچه کنکور امسال نشان میدهد نسبت به سالگذشته محدودیت ادامه تحصیل زنان در رشتههایی همچون مهندسی معدن کمرنگ شده است.
نویسنده گزارش اضافه کرده بود: «بررسی دفترچه کنکور ۹۳ نشان میدهد دانشگاه شیراز و محقق اردبیلی سردمدار سهمیهبندی جنسیتی هستند. این دانشگاهها تقریبا در تمامی رشتهها در هر چهار گروه علوم انسانی، تجربی، ریاضی و هنر این سیاست را اعمال کردهاند. دانشگاه شیراز در۶۰ رشته سهمیهبندی جنسیتی را اعمال کرده که شامل سهمیه بیشتر برای پسران در ۳۶ رشته، سهمیه دو برابر به پسران در ۳ رشته و سهمیه برابر در ۲۱ رشته است. همچنین در دو رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم و الهیات و معارف اسلامی، دختران به کل حذف شدهاند. جزییات ظرفیتهای اعلام شده نشان میدهد دانشگاه شیراز در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی در کلیه رشتههای این زیر گروه آزمایشی ظرفیت بالاتری را به جنس مرد اختصاص داده است. این دانشگاه در رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم کلیه ۲۰ ظرفیت خود را به جنس مرد اختصاص داده است و در رشتههای آمار، ریاضی، فیزیک، مهندسی برق، مهندسی شهرسازی، مهندسی مکانیک، مهندسی معماری، مهندسی مواد و مهندسی نفت تقریبا پذیرش دو برابری مردان داشته است. این دانشگاه در رشته مدیریت جهانگردی در زیر گروه علوم ریاضی و فنی ظرفیت دو برابری به زنان اختصاص داده است. دانشگاه محقق اردبیلی نیز در ۴۰ رشته سهمیه پسران را دو برابر دختران در نظر گرفته است.»
طی کارزار انتخاباتی خویش، آقای روحانی مستقیما از سیاستهای تفکیک جنسیتی در دانشگاهها (همراه سیاستهای استخدامی تفکیک جنسیتی که محافظهکاران مروج آن بودند) انتقاد کرد و گفت: «درباره این طرح از مردم سوال نشد و کار کارشناسی صورت نگرفت. در قانون اساسی کشور هیچ اشارهای به طرح تفکیک جنسیتی نشده است... دولت آینده، دولتی است که فرصت برابری برای زنان و مردان ایجاد میکند.»
ژاله شادیطلب . استاد دانشگاه جامعهشناس
در دومین روز از هفته زن و در مراسم بزرگداشت سرکار خانم خدیجه ثقفی، رئیس محترم جمهور فرمودهاند: «دولت تلاش خواهد کرد تا ٥٠ درصد جامعه ما بیکار و منزوی نماند. دولت وظیفه خود میداند برای اینکه زنان جامعه، مسیر پیشرفت و تعالی را راحتتر طی کنند و در سطوح مدیریتی جامعه حضور یابند، رسالت خود را برای ایجاد این تسهیلات، به سرانجام برساند. نیمی از تحصیلکردگان جامعه امروز ما زنان و دختران هستند، اگر به آنها فرصت اشتغال ندهیم چگونه اقتصاد مقاومتی محقق خواهد شد؟ - بزرگترین منکر ما امروز، بیکاری در جامعه است.» ایکاش جناب رئیسجمهوری پیش از این سخنان، از کسانی که مسئولیت تأمین نیروی انسانی مورد نیاز دولت را برعهده دارند، میپرسیدند چرا در آگهـی استخدام اخیر خود (فروردین ١٣٩٣) به استراتژی مهم دولت، در تأمین فرصتهای برابر برای زنان و رفع تبعیض از آنها توجه نکردهاند؟ همانگونه که در شبکههای اجتماعی و روزنامه «شرق» نوشته شد، در این آگهی که استخدام بیش از چهار هزار نفر را مورد اشاره قرار داده است، دختران فارغالتحصیل دانشگاهی را از ورود به بسیاری از شغلها کنار گذاشتهاند؛ یعنی تبعیض در برخورداری از حقوق شهروندی و شایستهسالاری. برای اینکه این نقد حملبر سیاهنمایی نشود، به چندمورد اشاره میشود:
١) استخدام مردان بهعنوان کارشناس مطالعات اقتصادی در وزارت امور اقتصاد و دارایی تقریبا در همه استانها بهجز تهران، همچنین حسابدار در واحد تهران این وزارتخانه.
٢) استخدام بیش از ٢١٢ نفر کارشناس و کاردان فوریتهای پزشکی در اورژانس تهران
٣) حسابدار در سازمان هواپیمایی کشور
٤) کارشناس برنامه و بودجه و کارشناس بررسی اسناد و مدارک در سازمان سنجش کشور
٥) کارشناس بهداشت دام و فراوردههای دامی و کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی در سازمان دامپزشکی کشور، تقریبا در اغلب استانهای کشور
٦) استخدام حدود هزارو ٤٠٠ مرد بهعنوان مأمور تشخیص مالیات در سازمان امور مالیاتی کشور در همه استانها
٧) کارشناس امور اداری و برنامه و بودجه در سازمان علمی و تحقیقاتی وابستهبه نهاد ریاستجمهوری
خوب است اشارهای کنیم به مواردی که فقط به زنان فرصت استخدام داده شده است:
١) شش پزشک در سازمان پزشکی قانونی بوشهر و آذربایجانغربی، کردستان، لرستان، هرمزگان و خراسانجنوبی
٢) استخدام کارشناس امور اداری و کارتوگراف و زمینشناس در سازمان زمینشناسی تهران، همچنین کتابدار و برنامهنویس سیستم
چگونه میتوان این نگاه رسمی و اعلامشده تبعیض علیه دختران تحصیلکرده را در استخدامهای دولتی با سخنان جناب رئیسجمهوری که در دوران مبارزات انتخابی هم بیان میفرمودند، درک کرد؟ بهنظر میرسد فقط میتوان پرسشهایی را مطرح کرده و امیدوار بود که برای رفع این تبعیض، تا دیر نشده، دستور اقدام لازم داده خواهد شد:
- آیا مدیران بخش نیروی انسانی دولت با استراتژی رئیسجمهور هماهنگ نیستند؟
- آیا تعمدی در کار است تا زنان و دختران از تحقق وعدههای دولت ناامیدشده و با رأی تأثیرگذاری که دارند، وارد فرایند انتخاب بعدی نشوند؟
- آیا چنین تناقضهایی در گفتار و عمل مدیران دولتی، ضمن کاستن از شانس موفقیتهای آینده این دولت، راه را برای تبعیض هرچهبیشتر در بخش خصوصی فراهم نمیکند؟ آیا مسئولان تأمینکننده نیروی انسانی دولت از پذیرش دانشجو در تمامی رشتههایی که دختران را از شانس برابر برای استخدام محروم کردهاند، اطلاع ندارند؟ و پرسشهای دیگری که به امید اصلاح و هماهنگی گفتار و عمل دولت، از طرح آنها میگذریم. (نیوزهاب سیاسی)